Как руска ракета порази кариерата на съветник на Зеленски

"Последният път, когато подадох оставка, месец и половина по-късно избухна война. Нека видим какво ще се случи този път", заяви Арестович

Обратно в новината

Коментари - Как руска ракета порази кариерата на съветник на Зеленски | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

_stankow

Ами ако ракетата не е била поразена от ПВО, тогава защо ще удари жилищен блок ? Кой насочва ракети към жилищен блок при наличие на стотици важни военни цели ?

Ама как така ще казваме истината, че не ни пука за живота на собстнените ни граждани, че ползваме цивилните за жив цит, че се омазваме яко... Нищо подобно! Путин е виновен! И за глобалното затопляне, и за блока в Днепропетровск, и за контузията на Надал на Острелиън оупън... Жалки украински мошеници - касапи на собствения си народ.

Защото е казал, че София трябва да бъде превърната в картофена нива. Обаче приветствам непреходната му констатация: Най-много се лъже преди избори, по време на война и след лов! Думите „лъжа“ и „война“ в едно изречение ме наведоха на следните разсъждения: Арестович, е сравнително млад човек. Изглежда доста нормален, има и чувство за хумор - "Последният път, когато подадох оставка, месец и половина по-късно избухна война. Нека видим какво ще се случи този път" – това означава, че има и достатъчно интелект, но сигурно има и семейство, а може би живее на висок етаж или не му се иска да го „повозят“ на хеликоптер – т.е. смее ли да не се извини и да не каже, че се е „заблудил“, явно защото е запомнил думите на един сенатор – Първата жертва в една война е истината – все пак война е!

Вече двама от най-близкото обкръжение на Зеленски са отстранени. Денис Монастирски и Андрий Арестович.... Случайно или не...!? Следва продължение!!!

Човекът е казал истината, но не е трябвало!

новото име на истината-руска ракета:))))))

Как УКРАИНСКА ракета порази кариерата на съветник на Зеленски

Чета глупостите , които се пишат за бъдещите успехи на украинското ПВО , за това че комплексите ПЕЙТРИЪТ идвали...и блал,бла подобни глупости .Тролчета непоръбени , в България все още са живи хората ,които са обучавали и са обучавани да работят в разчетите на пусковите установки на БНА на бай Добри Джуров . Дали става на въпрос за ПВО или за оперативно тактически ракети,или за тактически ракети--даже не смея да твърдя,че за една година при почти ежедневни тренировки може да се усвои дадена ракетна система да бъде ефикасна във всяко едно отношение .Пиша го ,като бивш ракетчик ,участвал в учебни пускове някъде на майната си в Средна Азия навремето. НАТО няма да допусне ,ако изобщо се стигне до там, украинци да припарят до разчетите на ПЕЙТРИЪТ .Чакам с нетърпение наистина такива комплекси да влязат на територията на Украина -тогава трагедията с въпросната жилищна сграда ще бъде бледа сянка на бъдещите издънки на украинците .В мрежата има достатъчно информация за използването на ПАТРИОТА и за реалните резултати .

Най-вероятно полигона Капустин Яр в Астраханска област ??.

И досега не зная къде бяхме-пусковите установки на товарни платформи , румънската цигания , смяна на колеите на влизане в СССР, глухи коловози и никакво излизане от вагоните , бетонен път през пустинята с отбивки за разминаване до базата . Правихме пуск по учебна мишена-самолет .Офицерите разправяха,че има в готовност МИГ ,който да свали мишената,ако пропуснем. Имаше чехи ,източногерманци и поляци .После разправяха ,че поляците са се издънили при пуска. .Ние не пропуснахме.

Полигона на който ходеха нашите ПВО войски е Ашулук. Близо е до Капустин Яр, но е друг полигон, само за ПВО. Всички разчети от КуБ нагоре, ходеха на учебни стрелби там. До Куб, бяха на Шабла. Проблемът с тази ракета е, че е обстрелвана над жилищен район, няма значение къде е била батареята която е обстрелвала. Тя няма как да е в жилищен район, защото, нито ще има възможност за откриване и съпровождане на цели, нито ще има възможност за стрелба по тях. Вината си е изцяло на украйнците. Един ПВО комплекс се учи с месеци, става дума за Пейтриът и подобни. Това не е ПЗРК като Стрела или Игла, за да се научиш да боравиш с него за няколко дни.

_stankow

Даже не е вина на украинското ПВО. Правилно казвате - захване ли се целта, обстрелва се, как иначе. След това е непредвидимо - дали ще догони целта, дали ще порази аеродинамична повърхност, дали системата за управление - поразената ракета може да попадне където и да е, с огромно отклонение, десетки километри от зададената цел. При тези скорости на движение ... Нещастна случайност. Както ПВО на Донецк удари ракета Точка-У на ВСУ - падна точно на гарата в Кременчуг, загинаха 40 човека. Война, лоша работа :( :(

_stankow, моите уважения, но не си прав. Вероятността да свалиш тази ракета в догонващ курс е равна на нула! Само в насрещен курс, почти една срещу друга или под много малък ъгъл спрямо проекцията на предполагаемата и траектория. Първо заради скоростта, няма как да я настигнеш. Второ заради принципа на поразяване който имат ПВО комплексите, от ПЗРК нагоре. Има и още ред други причини. Едно от нещата което се учи при работа с такива комплекси е какво и къде очакваш да се случи. Копчета може всеки да натиска, да изберат момент, в който трябва да се случи това го могат много малко хора. Тези неща се учат много дълго време, само с теория няма как да ти се случи. Ракетата е била насочена към инфраструктурен обект, а не към жилищен блок. Дали не е било по-добре да достигне целта си, е напълно резонен въпрос, не мислиш ли?! Просто да стреляш по цели, не те прави войник, не си нищо повече от маймуна с граната в ръка или луд с картечница, никой не знае какво ще направи/ш.

Има още едно обстоятелство, което навежда на мисълта за някакъв инцидент свързан с този случай - Щатният полетнен режим на Х-22 "Буря" в крайния участък от траекторията й предвижда пикиране към точката на целта под ъгъл от 30 градуса - така е настроена насоченастта на взривната вълна на бойната част за постигане на максимално въздействие. На заснетите случайно видеоматериали от момента на попадението обаче е видно, че последните части от секундата преди сблъсъка ракетата пикира практически отвесно, нехарактерно за обичайната й траектория - свидетелстващо за настъпването на някаква нещатна ситуация. Отделно от това, някои от кадрите фиксират друг въздушен взрив в моментите непосредствено преди падането й .. Мир на Душите на загубилите живота си невинни жертви !!.

Няма нищо за чудене - украинците са поставили пусковите установки в предградията , с идеята да пазят някоя част от енергийната ифраструктура , засекли са руската ракета , извършили са пуск , часто от поразяващите елементи на ПВО ракетата са повредили елементи на управлението на атакуващата ракета и тя се е бухнала във входа на блока .Контактният взривател работи със закъснение и почти един тон експлозив барабар с ракетното гориво са се набили в мазетата под блока и след това са гръмнали. Ударната вълна е тръгнала най-вече нагоре и блока се е срутил като къщичка от карти.

Ако ракетата е руска, свалена от ПВО, значи ПВО е било в близост до жилищната сграда. Но има и вариант ракетата на ПВО да е калпаво насочена и да е поразила директно сградата. А умишлено или не е друга тема. Въпросът е кой има интерес.

Не ,пораженията въобще не са от ПВО ракета .Тука е ударила ракета с над 500 кг. експлозив. И не е задължително ПВО установката да е между блкоковте . Почти съм сигурен,че е била някъде в е някой по-обширен парк или някоя вилна зона , Тука списват маса народ,които нямат на представ акак точно ПВО ракетата унищожава атакуващата ракета . Всичко се свежда до това колко близко до целта ще се взриви ПВО ракетата .При пряко попадение или в непосредствена близост атакуващата ракета може да детонира във въздуха-товва е идеалният вариант . В друг случай настъпват структурни разрушения и ракетата се разпада във въздуха ,като отломките падат на земята без да има детонация . В друг случай може ракетата да бъде повредена до степен само да не се взриви, тя се забива във земята и тука вече са на ход друг род войски. В конкретният случай просто поразяващ елеменр от ПВО-ракетата е повредил управлението на атакуващата руска ракета и същата,напълно функционална и опасна се е забила в основите на блока.

Веднага те светвам: Като решиш да почваш отново работа ще се казваш Алексей, а не Олексей !

Значи или не свалят 90% от руските ракети или лъжат сега

Арестович го уволнява Зеленски защото потвърдил ,че руската ракета свлена над жилищен блок не е достигнала целта си.Министъра на Вътрешните Работи на Украйна и сътрудиците му го уби ,,хеликоптера”.Зеленски тръгна по Сталински да отстранява вътрешни врагове.Първо православните свещеници. После културни,научни и спортни деятели.Чистка във армията ,спецслужбите ,по министерства и губернатори.Нещо гнило има при Зеленски и вероятно му подготвят от вътре и от вън изпращане.

Х-22 е безсмислено да се използва по наземни цели - предназначението й е противокорабно и противорадарно: това е единственият случай, при който евентуално да поразява РЛС на средствата от ПВО на противника. Единствените нейни модификации снабдени с автономна инерциална с-ма за насочване са Х-22МА и -НА, която е разработвана още в средата на '70-те г. и осигурява крайно недостатъчна точност на попадение по малоразмерни цели, както и уязвимост за въздействие от страна на средствата за радиоелектронно противодействие на противника. От друга страна ракетата може да носи на разстояние над 550 км. бойна глава с тегло до 960 кг., (за сравнение на "Калибър"-а и "Искандер"-а - от порядъка на 430-480 кг.), отделно от което в нея се намират неизразходвани кол.-ва на изключително взривоопасните гориво и окилсител, с над 4 т. от каквито тя е заредена преди пуска й. Движи се със скорост М > 3.4, на височини 11.5 - 22.5 хил. м., което я прави изключително трудна за прехващане дори и от съвременни ср.-ва на ПВО. Най-вероятно е използвана като "примамка" за разкриване позициите и изразходване боекомплекта на противовъздушните средства, и по някаква причина - било то техническа неизправност или неуспешен опит за въздействие - се стигна до трагедията с десетките загинали в Днипро, едва ли е била предварително насочена към определена цел. Печална ирония в случая е фактът, че е твърде възможно самата ракета до 2000 г. да се е числяла към украинските ВВС - през въпросната година са предадени на Русия общо 386 такива ракети като част от погасяване на държавния дълг.

"Последният път, когато подадох оставка, месец и половина по-късно избухна война. Нека видим какво ще се случи този път, заяви Арестович" Украйна ще загуби войната! Това ще стане.

Арестович каза истината и трябваше да напусне. Истината на Украйна е чужда

От Лондон казаха ..Рф няма ракети и точка .от юли..Стига сте въртели глупости...

Е имат ютии с и някоя и друга летяща миялна.

Укропутекъ с теХния ,,НАЦИОНАЛИЗЪМ,СИ РАЗБИВАТ И НАМАЛЯВАТ ТЕРИТОРИЯТА..И ПОСТАВЯТ СВЕТА В ОПАСТНОСТ..Не всички искат да умират заради укропутеците дето не искат да живеят мирно със съседите си

По руски данни до момента са употребени срещу Украйна само 15 ракети Х-22.

Руските данни, поне част от тях, вероятно не са променяни в последните 5-6 месеца. От друга страна украинските почти сигурно попреувеличават. Сигурен ли си, че можеш да разчиташ на кои да е от тях?

На ОКЕКСЕЙ ,ЩЕ МУ НАМЕРЯТ ДРУГА РАБОТА ..ТУКА СЕ ОТЪРВА

Укроракета ,уби тези клети хора .

Пишеш си в Мрежата ,после си го триел и няма проблем..ИСТИНАТА Е ПЕ УКРАИНСКИ ЛРОЕКТИЛ И И ТЕЗИ КЛЕТНИЦИ..Х22,не се използва в тази операция..И една отломка няма. .от Х22..

всичко е игра, Люсито го готвят за политик които да обере гласовете на евентуално недоволните от клоуна

За казване на вероятната истина, те уволняват. Както каза американски сенатор, цитирайки нещо, първата жертва на войната е истината. Онези от СНН се чудеха как да му затворят устата, че не говореше това което се очаква от пропагандата. Ракета Х-22 е разработвана от 1958 година, но на въоръжение от 1968г. Едва ли е някаква хиперзвукова и така нататък. Нищо че сигурно има и нови модификации. Не е логично да стрелят по блок. Те искат да спечелят хората и да се чувстват руснаци. Стреля се по военни, производства и ресурси.

Ало, Някой, троле наш, Да не би в Русия перманентно да няма ток, че едно от средсгтвата за спечелване на хората да се почувстват руснаци е ракетен обстрел на енергийна инфрструктура? Май надценяваш точността на ракетите от 1968-а. Сигурно половината от тях са по дизайн на ръба на някакъв дефект.

е само корабна. Има следните модификации - Х-22ПГ, Х-22ПСИ, Х-22МА, Х-22МП, Х-22П, Х-22М, Х-22НА, Х-22Б По-голямата част от тях се изстрелват от изтребителят Ту-22. Произведени са над 100 броя. Не е хиперзвукова, но е свръхзвукова (3.5 Мах). Може да носи термоядрена бойна глава 0,35—1,0 Мт или конвенционална - 960 кг. С подобна висока скорост не е нужно да е хиперзвукова, и без това ПВО не може да я отработи...

Точно хиперзвукова си е. До 6 max.

Значи ,когато се казва истината е руска пропаганда.Лайен дето се изтърва да каже ,че са убити 100 000 украински войници и това е руска пропаганда.

Какво мислите , че се е случило с момчето, дето извикало "Вижте, царят е гол!" Приказката нищо не казва за това, и аз в младостта и наивността си няколко пъти виках така. Уволниха ме.

Продължавате украинските лъжи и манипулации да тиражирате, след като единствения осмелил се да каже истина веднага го принудиха да напусне и да се извинява, че казва истината. Дали пък точно казана истина няма да му помогне за кариера след изгонването на основния лъжец и манипулатор и виновник за всички злини на народа си???

Значи, от 210 изстреляни такива ракети досега, нито една не е била свалена? Е как тогава ПВО-то на укритие сваляше до сега 90-95 % от изстреляните ракети? Ако не са сваляли тези, а само всички останали, излиза че руснаците са изстреляли до момента над 2000 ракети. Но пък те нямат толкова. Британското разузнаване го потвърди. Излиза, че укритие са сваляли само летящи перални, хладилници и по някоя микровълнова печка...

Иранските дрончета камикадзе стрували по 20 000 долара. Ракетите с които ги сваляли стрували по 140 000 за С-300 и 500 000 за западни някъде.

Момчета, клоуните са изморени... Почват сами да се оплитат в лъжите дето им подсказват господарите отвъд океана. Май ще го "самоубият"и тоя дръвник

Да да руска.... Днеска истината е забранена...

Балонът Окрайна се спука и цял свят вижда уродливото лице на украинските нацисти

Добре, че се откачихме! Свободни, заможни и щастливи сме! Бог да помага на украинците!

Ще помага

тъй че само Просто Киро остана да им помага.

Кой мй сра във гащите а те сами се насраха ха ха ха

Когато истината започне да бъде преследвана, когато биваш отритнат, замо защото симпатизираш или не симпатизираш на дадена кауза ... тогава започва пътят към страданието. Русия избра страданието до някаква степен - хора биват низвергнати заради тяхните виждания. Украйна е избрала изцяло пътя на страданието - там за казване на истина могат да те вкарат в затвора или по-лошо. Европа ... населението не, но масмедиите упорито се опитват да наложат пътя на страданието ... Упорито се говори за "цивилизования свят", или светът а реално се има в предвид около 20% от населението на земята и 30% от територията и - държавите, които са се обявили против Русия. И до кога? Колкото до Арестович - човекът напусна, защото каза истината. И да, ракетата е свалена, имаше и видео с две попадения - едното, основното, от руската ракета, и едно 200 метра по-нататък от ракетата, която я е ударила. Дори самото уволнение, защото си е така, на Арестович показва що за хора са в управлението на Украйна. И това са хората, които ние защитаваме и на които помагаме! В случая западните държави са за бой. Рано или късно ще си го получим. Това, на което сме свидетели е много тъжно и продължава, благодарение на помощта на запада. До кога?

Бийте мръсните рашисти окупатори! Защитавайте земята и семействата си от свинете! Слава на Украйна!

Свинорейха ще бъде зачистен заедно със Зелебоба, слава Ухани :))))

Ще бъде по Радата и банкова!!!! И край с тази кочина

Съвсем почват да се оплитат … не било кинжали ами противокорабна ракета… досега уж всичко сваляха с пво … сега изведнъж не могат… арестович, всичките ръководители на силово ведомство на едно място и станаха курбан … зеленски няма да изкара още много

Цигания от всякъде. Играят си на Тука има, тука нема. Уж се знае всичко, какво си говорят по телефоните, кой къде какво изстрелял, как какво са прихванали и свалили. На края най-меродавно мнението на дедо Байдън, големият брат знае всичко, дори това което не знае, смее ли някой да му противоречи. А театрото с дезинформация върви с пълна сила, да си чешат езиците зевзеците по форумите.

И да триете, това е истината .питайте Тасд Кирилл Петков в начале 2022 года инициировал отключение России от платежной системы SWIFT и заморозку активов российского Центробанка, говорится в расследовании немецкая газеты Welt, опубликованном в среду, 18 января. Известия Как сообщает издание, Петков 25 февраля 2022 года посетил неформальное заседание Европейского совета в Брюсселе. ТАСС В ходе встречи, которая затянулась до ночи, болгарский политик предлагал отключить Россию от SWIFT и заморозить европейские облигации, выпущенные Центробанком. REGNUM По данным Еврокомиссии, страны ЕС заморозили €300 млрд активов Центробанка РФ и до €20 млрд активов российских бизнесменов. ТАСС

Подобаващо.!!?? Да музиката е от космоса !!! И срат на тия укропи

Шило

Накратко- Арестович потвърждава вече казаното от него. Самият той казва, че е допуснал принципна, а не фактическа грешка. Т.е. по принцип за всичко трябва да са виновни руснаците, независимо от фактите.

Вчера Арестович се е "объркал",днес цялото украинско Гестапо изгоря в хеликоптер! Има ли още изненади да питат кой взриви блокът в Днепропетровск

Истината е, че орките нападат цивилни обекти. Това е истината. Пускат бомби в Украйна. Друга истина има ли? А на дир/а им лъсна руският задник...

Истината е, че баш ти няма как да знаеш истината, а от дивана - хептем!

Ами простодушен тип с Ковид-2023

Целите (доказано) поразени от украинското ПВО до момента: 1 бр полски трактор 20-тина жилищни сгради 1 бр руски крилати ракети. 1 бр Арестович

... и един вертолет с неудобни, върху детска градина!

Миналата година свалиха румънски Миг21 и отишлия да спасява пилотите вертолет Ми8...

Не пропускай и един малайзийски пътнически самолет.

И днес поразила и един вертолет

Кораба "Украйна" потъва и хитреците се спасяват първи , далеч далеч на запад предполагам.

Затова още си ближите раните около някое село. Истината е, че орките нападат цивилни обекти. Това е истината. Пускат бомби в Украйна. Друга истина има ли?

Що не се гръмнеш!

В Украйна,истината е грешка, лъжата е правилна! За ЕС и САЩ...също!

Путлеристка подметка!

"Истината" е много страшна за някои хора за последните 3 год. Затова трябва да бъде премахната на всяка цена.

"...Последният път, когато подадох оставка, месец и половина по-късно избухна война. Нека видим какво ще се случи този път..." - ясно е, някой ще капитулира и това няма да е Русия.

идентичен случай - хеликоптер с цялото ръководство на мвр се блъска в жилищен блок, при което загиват цивилни граждани, включително 4 деца, зеленски е потресен, но само от смъртта на милиционерите, не споменава цивилните, нито децата - ех да беше някаква руска ракета, но си изгърмяха патроните вече, а байдън вече има по-сериозни тревоги от украинския проблем

Сигурно и целите квартали в Мариупол са разрушени не от друго, ами от свалени ракети.