17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На българина му дай да критикува ......................

Тая сцена кой я оформи и защо ми прилича на американското знаме?

Два милиона за едно нищо. С тия пари да бяха оправили плочките на главния площад в Пловдив. Човек, като минава оттам, трябва постоянно да внимава къде стъпва, а не да мисли за култура.

Стига с тия плочки. Парите за инфраструктура са дадени твърде късно. Важното е, че градът съществено ще се подобри. В последните години всички, освен София, бяха оставени на произвола на съдбата.

Да се смееш ли,да плачеш ли, мотото ВСИЧКИ ЗАЕДНО....Ние не можем да се гледаме....беднотията ни е озлобила....станали сме ЖИВОТНИ...Никаква толерантност,за уважение да не говорим....Едните с брадви другите с багери...Бандитите дето крадяха едно време по балконите на хотелите ,дето ни осакатяваха ако не се застраховаме....ТЕЯ АПАШИ СЕГА НИ УПРАВЛЯВАТ....ДА МИНАВАТ ТЕЯ 30 ГОДИНИ И ДА СЕ ЗАТРИВАМЕ......ВСИЧКИ ЗАЕДНО....

Какво става като дадеш културата в ръцете на чалгари.

На Ненормалниците на които имлипсвало националния дух искам да ги попитам: Какво по българско от кавала на Теодоси, гайдата на П.Янев и гласа на В. Балканска? А кукерите ? Те май са от Бангладеш? Абе, хора когато искате да отричате нещо, то ходете с тефтерче и отмятайте едно по едно и накрая съберете плюсовете и минусите. Писнаааааааааааа ми вече!

А така сцената не ти ли прилича на американския флаг, а? И на мен ми писна от кич и простотии. Да не говорим, че кметът /нарочно с малка буква/ сричаше, като първолак, поне речта да си беше научил. М.Габриел и тя сякаш не знаеше къде се намира, да ги беше отвял вятъра, да не ги гледаме.

С тези милиони,които бяха прахосани за един час простотии можеше да се направи нещо смислено и истинско за пловдивчани.Примери много.И който не го разбира е пристрастен и зависим от политически предпочитания и изгоди.

стига сте броили парите, и кмета ви го каза, плпвдов ( и естествено България) влезе в световните медии.....не могат дс се изчислят ползите? ако държавата беше решила да прави реклама на най - красивия и най - древния град в Европа, нямаше да може да плати рекламите.....

По добра програма можеше,не само светлинни ефекти,НО Пловдив е древен красив,ама НЕ с този Кмет

Само хора беше на ниво от програмата

Очаквахме повече от прогрсмата,но само светлинни ефекти и фоерверки.Нищо не се направи за града,нема Зоопарк,кино Космос в руини,но пък изникнаха много блокове до мол Пловдив,в едро зеленина и паркове

Един бърз въпрос:Колко европейски телевизии предаваха на живо това събитие.Само питам.....

много световни медии го отразиха ....що да е на живо? толкова ли си тъп? кога са излъчвали някой друг град на живо ?

И колко, казвате, струвало технопартито?

Така е у нас... Харчат се парите на данъкоплатците като да сме най-богатата държава, а резултатите - мижави.

Самата идея беше глупава, рекламното клипче почваше с джамията, а забележителностите на Пловдив не бяха показани адекватно и пропорционално. Ние сме следвали там и обичаме града, но сме разочаровани.

Все за кулата говорите, но на мен не ми хареса концерта, лицата и речите на тия които по неволя ги четяха, нямаше сценарий и не беше българско защото всички се правят на някакви други, беше една пародия един безвкусен кич, един цирк, а телевизиите никога ама никога не показват зарята поне малко да зарадват хората.

Град без една зала за културни изяви като хората, операта в читалище...ха...ха...ха столица на халтурата е пльондив!

В предаването "Тази сутрин" по БТВ правилно беше казано, че парите за откриването са на пловдивчани. Това са нащите пари. Парите за отриването не са вашите пари, скъпи приятели от София и от страната, както твърдеше Слави!

Ти защо непрекъснато делиш българите-кой бил от Пловдив,кой от София?Нещо комплекси ли са те налазили?Общият знаменател-пловдичани,софиянци,провинциалисти говори само за ограниченост. Аз съм софиянец,роден в София от родители софиянци.И безкрайно харесвам куп български градове и села,а на първо място Пловдив.Никак не съм горд,че София е столица.В исторически план,това е едно грешно решение.Нищо столично не е останало в София.Никога не ме е интересувало,кой от къде е .Интересуват ме конкретните хора,с които контактувам.Да,аз много харесвам вашият град и при всяка възможност го посещавам,за да му се насладя.Това лошо ли е според теб!?

Аз го разбирам защо :). Младостта ми мина в София, бях щастлива там. Онази София беше много различна от сега - имаше стил и чар. Кореняците като теб са готини и нямат комплекс за величие. Тълпите напористи личности, които напълниха столицата са други. Както и тези, които се вливат в Пловдив. По света културата в градовете променя хората - прави ги граждани. Тук става обратното...

В Матера, състолицата на кулутурата в Европа тази година, откриването ще е тази събота. Останалото написано за откриването там е лъжа! Матера е страхотен град, уникален град, под защита на Юнеско. За радост, сега ще бъде преоткрит. Досега беше абсолютно неизвестен!

истина, коато като еманация изплува от коментарите е, че този народ е ампутиран от духовна същност, поради което му е писано да си тъне в мизерията, в която се намира...Един народ може да живее добре, когато приоритетите му са не да се наплюска, а да зарадва душата си...Духът, мисълта, разумът са тези, които могат да създадат благоденствието...

Госпожо, не че това, което сте написали не е вярно, но тук става въпрос за едни много пари усвоени, а това дали си е струвало, не сме никак убедени.

Преди няколко дни в коментар казах, че пловдивчани не се сравняват със София. Пловдивчани имат други критерии. Защо? Самочувствие за подобно изказване ми дава фактът, че числото седем е свещено. Защо е то свещено? Това е дълга тема и заслужава специална дискусия, съгласен съм да я проведем, при евентуален интерес. А градовете в света, разположени на седем хълма, наистина се броят на пръсти. Такива са Рим, Константинопол, Атина, Пловдив и Лисабон. Не претендирам, че това е пълният списък. Възможоно е и да има и други градове на седем хълма по света, за които аз нямам информация. Но изброените пет града аз съм ги изследвал, по лично желание, не съм на държавна или общинска служба. В тях има нещо общо. Това общо е, че те са градовете на сътворението, каквото е и числото 7. Сравних Пловдив и със съвременни градове. И така, сравними със Старият град в Плодвив са Монмартър в Париж и Ла Рамбла в Барселона, със своя дух. Санкт Петербург не е сравним с Пловдив. Защо? Мои приятели от този град при гостуването им ми казаха следното. В Пловдви където и да попаднеж, ти идва отвътре да си извадиш статива и да започнеш да рисуваш. При нас знаеш какви сгради и какви дворци има, но такава атмосфера няма!

могат да усетят духа, атмосферата на Пловдив. За това са нужни съответните струни в душата, съответните гънки в главата. Очарованието на Пловдив не може да се оцени, когато основните ти приоритети са свързани не с духовната същност на нещата, а с материалната...Пловдив е преживял хилядолетия превратности, ще преживее и тези, които и сега го плюят, той ще си остане все така хубав и величествен със своята история град, надсмиващ се на нищожеството на тези, които го заливат с необяснима злоба...

чувството, че този народ тотално се изроди! Едва ли има нещо, което да го зарадва, дори и това, че от хиляди градове в Европа е избран български град - Пловдив! Град с уникална история, най-старият в Европа, с дух и очарование, които може да уловиш единствено, ако имаш съответните сензори за това. На огровната част от съвремените българи основните приоритети са да си натъпчат търбуха, да се налочат с пърцуца с кисело зеле и червен пипер, да си пуснат Шушана или Гологлавия и да посегнат с влажен поглед към булката...Няма как уникалният успех на Пловдив, българският град, да ги трогне...Откриването (харесало на едни и не на други) траеше един час. Следва цяла година, в която погледите на културния свят ще бъдат насочени към Пловдив, към България. Ето това е същността на този успех. българинът е в състояние всичко да оплюе и орезили. Като сме толкова оправни, защо не си направим държавата приятно място за живеене? Кой ни е виновен, че сме некадърни да го сторим? Само с плюене и черна жлъч не става, иска се и сиво вещество...

което сиво вещество явно ти липсва МИСЛИТЕЛЮ! кАКЪВ УСПЕХ, КАКВИ ПЕТ ЛЕВА ТЪПАКО. След като не си разбрал за какво е тоя цирк значи си мноооого тъп...

a аз измислих нова дума ...поплювкОВЦИ, това означава да не можеш да мислиш адекватно, а да се водиш по течението и плюеш само защото масите, всички плюят, плюенето е станало твоя втора същност.....първата ти същност отдавна е напуснало такова дебилно тяло.....втората ти същност чака само кое следващо нещо да оплюе

Добре, съгласен съм, дущманите на Пловдив успяха да внушат, че може би има нещо нередно и празникът ни през цялата година може би е ще е за сметка на някой друг! Затова фактът, че ще се изясни истината за финасирането, е добра новина. Искам да ви кажа няколко неща. Разбирам хората с проблеми, те не могат да си ги решат и затова нямат възможност да се зарадват на чуждия успех, да не кажа на чуждата радост. Тях не бива да ги корим! На завистниците ще им кажа, че искрено им съчувствам. Те нямат определен проблем, който след евентуалното му решение да ги върне в нормалността. Те са обречени на нещастие. Дори и всички хора на Земята да са нещастни, те ще продължат да си бъдат нещастни. На зложелателите, които умишлено се стремят да вгорчат празника на пловдивчани, ще им кажа, че не са познали, нямат шансове. Пловдивчани са друга порода, те са над дребните неща. Ние ще ги подминем, както хипо е подминал крокодила в блатото с "плувай бе, л.йно зелено" и ще продължим да се радваме на живота!

Предвид факта, че 50% от българите са в постоянна депресия и самосъжаление, не ме учудва факта, че са недоволни от откриването. Аз го гледах директно по телевизията от чужбина и ми направи много добро впечатление.

Ми що не дойде да видиш кулата на фона на разбитите плочки? Още не е късно да посетиш Пловдив. После пак да пишеш за новите ти впечатления. Мерси

Човече, това е чарът, разбитите плочки са в хармония с изкуството! Аз се радвам, че не успяха да напудрят града като за посещение на ЦК! Не си мисли, че хората на изкуството още от Средните векове са израснали в палатите. Там са се препитавали!

Коментарите на българи по повод откриването на Пловдив за европейска столица на културата тази година, сътвориха една помиена чалга с привкус на уродлив магически реализъм. Маркес би бил шокиран. И сто години плюене, не биха омаловажили Пловдив като град, но неслпсобността на българите да се зарадват, дори когато най - красивият ни град ( и най - древният в Европа) получи такова международно признание, е меко казана шокираща. Родиха се нови понятия като хоризонтална кула от чалгар - гуру номер едно, изписаха се всякакви претенции и недоволства, от това защо били германци, трафика бил неуреден, било студено, одялата не стигнали, било крадено, било скъпо ? Мрън, мрън, мрън, Ами защо да не са германци, явили са се, спечелили са конкурс публично обявен от община Пловдив, това е най - културната и точна нация е Европа. Супер е , че са били те, Кои да бъдат, чалгарите ли пак? Имало е конкурс германци са спечелили. Следващият път се жалвайте на вашите Гига чалгари защо не са се явили. Имало вятър, това топ обвинение дойде от някакъв охлюв, бивш зам - кмет. Не знам някоя община по света да е била оплювана, защото имало вятър януари, зимата. Други не видяли български традиционни елементи. Ми да, кукерите, човек като се замисли могат да бъдат и от Хелуин, щото българите много не ги практикуват напоследък и са ги забравили. Гайдите могат да бъдат и шотландски. А Валя Балканска определено си прилича на африканка така като я погледне човек от далече. И Теодоси Спасов е висок, интелигентен човек,прилича на германец, трябваше да сложат някой шилко със шкембенце. Аз четох, гледах и не вярвах на очите си. Не знам как да си обясня този парадокс. Обяснението е само едно. Нощо човешко вече. е е останало от вас. Вие сте смачкани, депресирани овце.

Много точен коментар. Нямам какво повече да добавя.

Абе, педал! Прибра парите и сега разсъждаваш! майка ти е овца! Шибаняк нещастен!!

Вие, драги, въобще не сте разбрали от какво са недоволни хората.

всичко разбрах аз....тази депресирана и смачкана мърша не може да я зарадваш за нищо на света...ганЮва история .....рИването е за парите...ама простаците не могат да се сетят, че това си е супер рекалама за България.....Пловдив влезе като най - древен град в Европа, европейска столица на културата.....само простаците не могат да разберат колко е важно това за България, в цял свят си мислят че най - девените градове в Европа са Рим или Атина.....как може да платите тази реклама за нас?.....като обяснявайте един по един плюейки в ограничения си кръг от чалгари колко мизерно всичко е било, и какво грозно откриване ли е било? простакът си остава простак и нищо не може да му помогне да си разшири малко светогледа....добре, че сте ограничени и прости , и не говорите нито един език.....то. господ си знае работата кой да ни представлява пред света. На никой не му пука дали харесвате Тотев, Пловдов или откриването Всичко се случи когато Тотев и неговия екип работеха, Вместо някой да им каже булагодаря, само ги разпитвате като някакви престъпници . Не ви ли е срам, бе простаци такива ? Ползите са много повече от вашите плюене и въпреки вас, Пловдив ще пребъде и ще идват много чужденци в България....

Специално отидохме на откриването от София - тъпо беше.... по комунистически тъпо.

Господ ще накаже честоко тези земи и този нароз за издигането на Вавилонска Кула!

Поредното соросоидно, джендърско, ГРОБ- арско малоумие и некадърност!

...каза Пешо дето млати жена си всяка вечер като свърши шишето с ракията.

българите само могат да мрънкат, защото мизерията ги е осакатила....духовно и всякак...о превърнали са се в скотове ....всяка друга нация би се гордяла и би си правила маркетинг, у нас ганЮ не вдява положението ....ганю е неспособен да се зарадва, ганю брои пари, ганЮ знае да се цупи, да плюе и да критикува .....че вие откога разбирате колко е нормалната цена за наемане на сцена, бе поплювковци .....пловдивчани също мрънкаха, пътищата бяха затворени, ....еми така се прави по цял свят ги затварят и за по - маловажни събития ...като искате да се движите лесно, живейте по селата......българите са лоши, нарцистични, духовно пропаднали...уж вече могат да пътуват, но не, обкръжението ги е смачкало тотално,...злоба, негативност, безкрайно претенции, комплекси, неспособност да раграницчи важното от детайлченцата ......затова ви подмята политическата мафия като парцал,,,,,даже и реакциите ви са ненормални.и неадекватно...единственото спасение е да се гръмнете и да отървете себе си от жалката си същност, или да изгюбягатежсред природа и да започнете да медитира те и да сте в контакт с природата .....а , ние пловдивчани, които живеем по света надалеч от цялата тази кочина благодарим на бога, че сме се отървали от такива хора.....пловдив е страхотен град и ще го пребъде въпреки поплювковците още 8000 години, и ще дойдат д а живеят по - добри хора ......българите не оценяват какво имат, но най - хбавото нещо е, че всички ще си отидем някой ден и доброто ще се възроди ....

Ти не си българин, предполагам? Нали?!?

аз съм. ти не си, защото си имптентен и не можеш да се радваш за неща, за които всеки българин би бил горд и бе се зарадвал

Човеко взе парите, каза чакай малко, хвана самолета, дръжте му петите!!!

Какво открихме, че съм пропуснал? Топлата вода? Културата? Мбуа-ха-ха-ха-ха!

Гледах откриването и програмата. Не съм разочарован- бясен съм на скритото послание на всеки 2 минути- "зедно сме". Заедно с кои- с бежанците ли?, с арабите ли? с циганите ли?., с педалите ли?? Престанете да промивате мозъци какво равенство кипи навсякъде. И с евроценностите- всъщност , може ли някой да ми обясни какво е това евроценност- да храня мързеливите мангали и бежанци които ще изнасилват и убиват родителите ни, да се съблека гол и да ходя по гейпаради или да си разбия семейството, защото такива са новите директиви на бРюксел. Или да чакам какво ще ми каже някой "ишиас" и аз да изпълнявам безпрекословно. За 20-30 години принизиха хората до маймуни- няма образование, няма семайство, уродщината е провъзгласена в култ, разбиха човешкото в човека, градено със столетия. Затова и откриването в Пловдив за мен е един ФАРС.

Много си зле баце...., валс! спрете музиката!

Многоооо точно написано!

Милиони за едно окакване на майничките!!! Тикволандия и нейния султан БУДАлануглу Симитлигювенди Тиквандаръ!!!

В малкото италианско градче Матерата откриха с Кавалерия рустикана изключително добре направено и напълно в италиански стил, без да се харчат умопомрачителни суми. Готовото е н а инженерен тумбак чифте империали.

Триумф на простотията....!

Липсваше стиковка мевду техническата и изявите на изпълнителите, като дискотека, светлини и много шум, силна музика и нищо с мотивиращ заряд да те направи горд, че това един уникално красив град. Скучно!

Парие са важни наистина, защото за това прескъпо откриване се харчи обществен ресурс, но по-ужасното и разочароващо е, че реално липсваше усещане за национална идентичност.Няма как с една шарена електроника и абсолютно без идея да се покаже историята и богатата култура не само на Пловдив, а и на страната.А това беше основно събитие, сега беше момента да направим реклама на България!Само за миг да си представим, че такова откриване на културна столица се даде на кой да е китайски град.Сещате ли се каква феерия и чудеса щеше да гледа света?Па да оставим китайците и да надникнем при другия град-домакин - Матера.Всеки може да види програмата на откриването им в рамките на 24 часа, разделено на различни етапи, кой от кой по-наситен и богат!Не е напразно, че там са избрали да гостуват истински важните и значими личности.Жалко за Пловдив и България, поради нечия некадърност и лакомия, изпускаме златни шансове да покажем страната си в добра светлина.

Независимата и неподкупна прокуратура се самосезирала за харчовете на пловдивските шайкаджии, а за стотиците милини похарчени за европредседателството МУ кога?

Еййй, то и по комунизма немаше толкоз тъпни и простотии !

България - вън от ЕС и НАТО ! Така го оценявам.

Отговприх с нямам мнение, а ми каза че моя глас е "беше впечатляващо"?!?!?! Що тъй!!!

Лично за мен, Тотев лъже. Забелязахте ли колко пъти той повтори, че дошли доброволци от цял свят, за да помагат за това събитие? Днес, в отчетният документ чета, че същите тези доброволци са взели хонорар. Нали са доброволци, защо имат хонорар? Къде е сега НАП и да разследва това укриване на приходи?

Майна,със сигурност вашият Тотев лъже. Иначе как е по с.Тотево?Копае ли се?"Ремонтира"ли се?Я виж как е при нас,в с.Фандъково...чудо и приказ!И без да е столица на Културата.Един централен булевард го ремонтираха миналото лято,стана - 10 гр.навън и асфалтът се разпадна,майна!А новите плочки по "Графа"се разхлопаха при третия сняг...Хубавият,чаровен гр.Пловдив и неугледната,републиканска столица София-доволно много прилики днес.

Много ни стана и ни дойде до гушата - Председателство на ЕСа, Световна култура, бай мангал наддига глава, мародерстват ни с пищови и аероплани..! Аман!

КАК БЕЗОТГОВОРНО СЕ ПИЛЕЯТ НАШИТЕ ПАРИ И НЯМА НАКАЗАНИ,е вие вярно ни взехте за 80%

Въпросът в анкетата на Дир би трябвало да бъде,как Кметът Тотев оценява откриването ? Със сигурност-положително,6+.Хотел"Империал",собственост на дружество на Г-жа Роза Тотева/всички съвпадения и прилики в имена и хора са напълно случайни/,е прютил цялата командирована МВР команда за събитието.Т.е.,МВР е заплатило на Г-жата Тотева.....Хубав хотел,бил съм там.

… ами ко стана с другия град-столица на културата … и те ли тъй се оляха ? А покажете ги де!

са на 19 и няма да се изложат

Кратко това е беззаконие което го няма никъде в Европа. Това непрекъснато демонстриране от власт имащите, че са недосегаеми и си правят каквото си пожелаят на гърба на хората не знам как ще завърши.

Като кореняк софиянец-харесвам и обичам Пловдив!Прекрасен град,който е имал и има облик.За мен винаги е бил българската столица на нашата си култура.Харесвам Търново,Копривщица,Трявна,Лещен,Ковачевица и т.н.,и т.н. Не харесах "Вавилонската кула"за едни много пари.

mathur

Ако беха заколили и прасе ,,,,всичко щеше да е ток и жица.......Поредната ТЪПА герберска проява ,харчене и Крадене на средства!!!!

Трябва да има и отговор: Пир по време на чума.

Казват,че сме най ниска минимална заплата в ЕС и пилелеят пари безнаказани

Типично по български , на гол гъз , чифте пищови . Народа гладува и се чуди дали да яде , или да си плати сметките , а крадците се чудят дали да дадат 100000 за откриване или 25000000 , щото за тях това са джобни кинти , но нали трябва да ни видят колко сме велики .

Е те същата работа беше и със Европредседателството,то не бяха едни глезотии за гостите,които дават евро парите,а Българските граждани мизеруват,и не могат да си позволят да си купят месо да си сготвят,говоря за не работещите пенсионери със 200лв пенсия,минимум във България трябвя да е 1000лв пенсията и 1500лв мин заплата,за да може човек що годе да си живее спокойно без да се чуди от какво да се личи за да му стигнат парите за сметки и ядене. Кажете някой Кмет който да не е от Герб,аз поне такъв не знам,освен може би във Помашките градове като Кърджали,Хасково,Омуртаг и др. Тези понеже не дават тяхни пари,и затова са толкова ларш със тях,но идва и видов ден да го знаете това.Всиките някой ден ще бъдат на мястото на Иванчева да отговарят за престтпленяита които са извършили със държавна пара.

Аааа,има една районна кметица в София дето я даваха по телевизора как виси с часове на улицата с белезници,после 8 месеца в арест(без присъда) ... Демек един вид наказателна акция от една страна и предупреждение към други кметове от друга...С един куршум - 2заека! ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБероидите....

Точният ти аналис,,и за какво беше европ...,за да агитираме за нашите комший които ни ненавиждат,,А защо не говореха за нашата бедност и престъпност,,Та съжалявам,че три пъти разчитах,че нещо добро ще направят за нас,а те всеки ден доказват,че ги интересува как да откраднат много милиони изтеглени от кредит,а ние плащаме