Коментари - Как изглеждат 3-те метра, с които Турция се е преместила. Бебе на 10 дни бе извадено от руините (снимки) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Браво за фотошопа!!!

В Турция след земетресението снимката публикувана е достоверна за съжаление много умни хора има в България. Жалко.

Не изопачавайте фактите!Разломите които са се образували едва ли ще имат такъв ефект,като в този Фото монтаж.Блъсковските баснописци да го духат!

Да ви Е.. Май... От камата и мен

В статията пишете, че бурята била в северните части на Черно море, а под видеото, че е в Средиземно. Уточнете се и си четете статиите преди да ги пускате.

Обзалагам се , че това изместване от три метра е локален феномен,не засяга цялата страна. иначе все щяхме да сме чули нещо за мостовете - двата над Босфора и този,новия,над Дарданелите......... Или пък аз съм го пропуснал ?!?

Как не са се прекъснали релсите

3 метра на Изток.

На запад.

България И Тя Се Измести

Така е, който не си яде искендер кебап-а.

Трагедията е огромна , но не е уникална. В Хаити жертвите са около 200 хиляди 2008 година.

Pri nas jertvite sa 500.000 ..

А там където започва тревата изместване няма. Рекичката също си е непокътната. Как всъщност изглежда

.. да кажа, че изместването може да е станало и на 300 метра от мястото на снимката. Просто линията тук е поддала първо и е обрала разликата.

Писачите, кажете нещо за Сирия бе, или там хора не живеят. Жалки сте гогпода и госпожи журналя.

Истина

https://dzen.ru/b/Y-Td5qQrHRMsFdvG?share_to=link Тук се вижда, че електрическите стълбове и жици не са се изместили.

Вижда се, че висят отстрани жиците. Само носещите, които имат тежести за да стоят опънати са изпънати - точно за това се слагат тежестите.

а накъде се е изместила че нещо не става ясно

Като гледам снимката на жп.релсите, сега влаковете ще трябва да намалят до 5 км/час на образувалия се остър завой.

Мисля, че нито локомотив, нито вагон може да мине през това, тъй като дъгите на завоите са по малки даже от дължината и на мотрисата и на вагоните, а и тележките не са подвижни спрямо корпуса. Както се вижда на снимката, всеки завой е с около 10-на траверси дължина, което е май е не повече от 8-10м.

Доцента да върне дипломата си и се върне в 6 клас. Само седмица или две по рано, учените съобщиха, че земното ядро скалистата лава спря да се върти в една посока мамут. Но неможе да стои спряло ядрото, защото няма да има земно притегляне и ще летим във въздуха, но понеже не сме, ядрото е започнало обратно да се върти, където е повлияло на външното ядро и после на мантията от там към кората. Съединенията между плочите е станало в обратна посока и дано не е предизвикало и цунами в откритите океани.

Погрешна логика! Земното притегляне(гравитацията) не е в резултат на центростремителните сили, а зависи единствено от масата. Гравитация упражнява всяко тяло, което има маса независимо дали се движи, върти или е в относителен покой. Мисли го като магнит, който обаче действа върху всички материали,

Отде ги копат тия новите джурналисти не знам. Трябва да си говедо на квадрат, че наистина да вярваш, че цяла Турция се е изместила с три метра. Най-малкото нямаше да остане и една цяла сграда в страната. Който се съмнява да пробва да си премести къщата или блока с три метра, да видим

Добра логика - като за второкласник!

Някой да каже на "автора" на тоя материал, че има и други морета, освен Черно море. Град Искандерун е на Средиземно море :)

То дето е в Средиземно море едно на ръка, че Черно море спрямо него съдържа вода сравнено с една лъжица спрямо една тенджера, ами самия град се намира на около 1200 км. по права линия от севернито Черноморие. Ако тръгнем по воден път вероятно е двойно по далеч. Минаваме през два пролива и още две морета, Мраморно и Егейско, докато стигнем до Средиземно.

искаш мозък у списувател в пропагандна медия

Не разбирам зашто е допуснато висоќо и неќачествено строителство под силно сеизмичен терен???

От типа не ми задавай отговори!

силен североизточен вятър (около 100 км/ч), който издухва големи водни маси през морето и носи вълната на юг. този вятър , не трябва ли да дига вълни на североизток ?

Не. Североизточен - означава посоката, от която идва. И съответно гони вълните на югозапад.

Благодаря

Измислици премислици! Нсли извадиха бебе което се е редило под отломките. Било е още с пъпната връв. Значи то е най младият оцелял. Снимката с релсите е фалшива! Този град с наводнението не се намира на черно море! Не знам къде сте учил г-н "журналист", но ви липсват много качества за да пишете, че дори и да преписвате!

Bebeto s pipnata vriv e ot Siriya..Turskoto bebe e na 10 dena..Snimkata e istinska

Купете една карта на редакторчето, че стресира нашенците по крайбрежието ни …

Гледам я тая снимка и не ми е ясно, земята се мести, силите са огромни, ама да огъне линията вместо да я разкъса... Не съм физик, ама много Дисниленд ми се вижда тая снимка.. Бог да даде сили на оцелелите, че мъката им е неописуема, а броят на жертвите расте ли расте, ужас!

Ако беше ходил на училище, нямаше да си задаваш такива въпроси!

ЖП лините са точно такива. Огъват се за да могат да издържат на температурните разлики. Това което ги държи прави са скобите и траверсисте. Отиди в ютуб и гледай видеа как се полагат ЖП релси. Ще се изненадаш , но се огъват като спагети.

Istinska e

В каква посока са тези 3 метра?

Черно море, Средиземно море.... нещо много сте ги объркали моретата :-))))

В подзаглавието вместо "Наводнение заля засегнатия от труса черноморски град Искендерун" да се чете "Наводнение заля засегнатия от труса средиземноморски град Искендерун" ...

Искендерун и Черно море нямат нищо общо, проверете си източниците си.

Засега.

На вниманието на автора и редактора на статията - Искендерун не се намира на Черно Море, а е град на Средиземно Море, близо до сирийската граница. Това е бившата Александрета, основана от Александър Македонски.

Този град не е турски, а македонски :)

т.е. - е квартал на Скопие, ...най-източния...

Виж ся, Черно или Средиземно, все тая! Коментира ли? Коментира! Презареди ли за да видиш отговора ми и кой колко плюсчета ти е сложил? И още как. Надявам се, че разбра "идеята" :)

AdBlocker има да каже нещо по въпроса :)

Черноморски град???? Аз ли съм тъп или редактора?

Американците показват на бай Ердо, какво ще му се слчуи, ако не се съобразява!

Туркия ке падне.

Дано не се случва у нас, че институциите ни не са от най-читавите и организираните. Но пък от друга страна може да имаме и конструктивно по-здрави сгради . През земетресението 2012 г, мойта панелка - 20 етажен културен паметник на социалистическия труд, само се люлеше като житен клас на вятър, но сериозни последствия по констркцията на сградата нямаше слелд това . Е тва , не значи , че при един последващ подобен трус няма да се рападне като блокчета лего, но засега държи фронта.

През 2012 та год. земетресението беше 5,4 и до 7,7 разликата е огромна. При скалата на рихтер всяка следваща единица е два пъти по-мощна от оредходната. За сравнение около 3,5 понякога не се усещат, а земетресението от 2012 г. го усетихме силно, предстваете си го горе-долу със около 6-8 пъти по-голяма сила.

не два а десет, log10 е скалата

Земетресението 2012 година беше 5,8 по Рихтер. Европейският сеизмологичен център го беше определил на 6,1 по Рихтер. Тръгнаха още тогава слухове, че стойността у нас е била занижена, за да не изплащат застрахователите обезщетения.

Една единица отгоре по Рихтер= 30 пъти по силно земетресение

Като се изместили с 3м, увеличила ли си е територията, или е намаляла с толкова?

Само се мести! Като си преместиш стола, той увеличава ли се или намаля?

Зависи дали съм седнал на него и дали частично съм се изръсил от него след преместването:))))

Като си го преместиш в другия крачол, с колко ти се увеличава?

Голяма трагедия Бог да ни пази!

Като си прсвиш грда фо планина кво очакваш естествено че ще е тектоничен район същото каквото ще стане и в София.

батенце, кво коментираш неща от които грам не разбираш? Земетресения стават там където се допират една в друга две тектонични плочи и където има разломи в земната кора, а не там където има планини. И вземи си проверявай мнението преди да го пуснеш, че с тез дебели пръсти половината букви не си ги уцелил и все едно четем писанията на някой неграмотник.

Sofiaone

Опазил Господ! Какво е това удоволствие да предсказваш катаклизми на база нулеви знания, не разбирам. Но се присъединявам към препоръката на Аве.

и кво от това

снимката е чист фотошоп, което пък показва нивото и достоверността на дир бг и журналистиката като цяло.

Е, мноуу си умен, Сашеее.

Snimkata e istinska