Как един от най-богатите на вода райони се превърна в бедстващ

Изчезващата вода на река Искрецка отвори раната за липсата на алтернативните водоизточници и дългите процедури за извършване на законни сондажи

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Вода има , въпроса е къде и в, кой джоб отива...

Незнам какво значи прекомерно ползване, реката тече, дали ще се влее в морето или преди това ще мине през потребители и пречиствателни станции, няма особена разлика пак ще се влее в морето... Ако не я ползваме, тя просто си отива в морето.

така е когато едно благо е общо - всеки гледа да напълни бидоня, нали е аванта. После като свърши - няма! Ми, няма, я!

Да бе,всички дебелогъзи шефове на институциите обясняват с пяна на уста че не знаят причината за спиране на водата.А щом Нек я върна и тя потече о чудо.Що не кажете че петрохан от 20 години е на ДПС и това всички местни го знаят.Ама там не смее те да питате...

КОПЕЛЕТА ЕВРОГЕЙСКИ.Как в цял свят само Европа удря сушата?Поредната ИЗВРАТЕНИЯ на елита водата се точи умишлено.Копат се подземни тунели и резервоари и кой ли знае още какви технологии имат за по бързото ни избиване.

ВЕЦовете на хирдроинженера Доган трябва да произвеждат скъп ток. Кво му пука за хората в Своге.

ОКОЛО СВОГЕ , НЕ СА САМО ТЕЗИ 2 СЕЛА ........а , осталите към община Своге ???????????????? НЯМА ВОДА , ЗАЩОТО ВИК ,НЯМА ПАРИ - такъв е отговора винаги ! Сами копахме, сами купувахме и слагахме тръби , сами зарявахме сами изолирахме тръбите - В и К дойде и каза добре !!!!! И ,,, кво - ВОДА НЯМА !!!! И в другите села живеят ХХХХХХОООООРРРРРАААААА ! АЙ , СИКТИР

При капитализма основното е правовия ред, върховенството на закона, пазарната икономика и защитата на гражданите. Водата е общ ресурс, а всеки ресурс трябва да се управлява, тъй като по дефиниция ресурсите са ограничени. Разбира се не може всеки да си прави сондаж, тази подземна вода е на държавата и в един момент може и да се изчерпи. Затова се искат разрешения, същото е и със слънчевите инсталации, като там е задължителен монтажа от сертифицирана фирма поради повишеното ниво на опасност и освен това е необходимо и взаимодействие с обществената енергопреносна мрежа. все неща, които не са за главата на средностатистическия гражданин. Така че нещата вървят към все по-високо ниво на регулации, в последно време и автомобилите взеха да стават много и да отделят въглероден диоксид, който може да се съкрати с повишено използване на обществения транспорт. А да, тук някои искали да поливат - кво ще поливаш ве, разрешение за отглеждане на зеленчуци и цветя имаш ли?

България е Сомалия на Европа. ББ: беднотия и бандитизъм!

- но Сър, там наслението изчезва, а тези се загрижили за водата?! - Джон, ти пак не си разбрал! водата е важна за нас, а населението само ни пречи!

Толкова фирми ,министерства , екололози и т.н и т.н ,всички лапачи и продажници. Никаква отговорност за извършена работа да не питаме. Няма оправия с тези крадливи и некомпетентни хора които са на отговорни постовете.

-В крайдинавските градове на фалшивата държава "българия" направена през 1878г. човек може да се удави в Дунав, но няма достатъчно вода за пиене сър? от чешмите тече някаква отврат! -ами да ходят на море, джон! там "бежанците " ще ги почерпят с минерална вода, амо са посулшни!

Не става ли въпрос за село Церово, а не Царево?

ЧАКАХ С ГОДИНИ ДЪРЖАВАТА ДА МИ РЕШИ ПРОБЛЕМА С НЯМАНЕТО НА ВОДА,ЛЯТОТО НЕ СТИГА,ЗИМАТА АВАРИИ,И НАКРАЯ СОНДАЖ И НЕ СЕ МОЛИШ ВЕЧЕ НА НИКОЙ,ТА ТАКА Е В Б.Г.САМ СЕ СПАСЯВАШ.

а Дир са отделили няколко парагарафа в началото да обяснят как частен сондаж бил незаконен и как ВИК трябвало да ги контролират, а после се оказва, че НЕК са лапали

Аз притежавам всички полезни изкопаеми в нея. Мога да си сондирам в собствен имот колкото си поискам стига да не минават комуникации в него.

zdrafkof

Евала,гъдулко!

Ако България е в Сахара,и пясък ще внасяме.

Всичко което богопомазаните вършат е " законно " но когато народа си реши проблема става незаконно ??

Крадат квото могат вода пясък камъни газ бензин олио дърва въглища зърно -просто крадат .Няма прокуратура съд и други такива .И о чудо водата изчезнала о чудо водата се върнала. Баси тъпотиите пише в тая статия .

Някой хора са на път да затрият един от на древните народи ..та какво става за една вода...

Е в крайна сметка за да си изкопаеш кладенец от който ще черпиш по две-три кофи на ден за поливане, ще трябва да минеш "през иглени уши" и накрая комшията ще получи разрешение за автомивка, а на теб няма да ти разрешат за поливане.

Церово не Царево,да ви таковам у преписвачите.

Отклоняват водата, за да печелят частни ВЕЦ-ове, частни рибарници, а за хората пет пари не дават - да мрат. Ясно е като бял ден - върнаха отклонената вода и проблемът се реши.Това е капитализмът - печалбата на богаташа, мафиота, банкера, лихваря е по-важна от човешкия живот. Народът - двукраки вълци и думбази във вълчи кожи кръвта му пият, живота му смучат. Прав е Андрешко, че е оставил тлъстата свиня с вълчи кожух насред блатото. Това е нежно отмъщение - трябва с лопата по главите, трябва на дръвника! Защото без думбазите, алчните богаташи, мафиоти и обслужващите ги политици, България може, но без народа си не може! Събудете се, българи, върнете си властта на народа или ще измрете като робско племе!

И аз имам такова чувство. Народа ,ще избухне,…но незнам дали за по-добро или за пи-зло…нещо ,като 10 ноември 1999 година.Дано промяната е за по-добро

"Как един от най-богатите на вода райони се превърна в бедстващ" - абе майсторлък си е! Чета, много специалисти са се изказали по проблема, от какви ли не организации и какви ли не, ама много големи експерти! И сите за решаване на проблема искат или пари, или някаква регулация (която ще се плаща де)! А вода очевАдно няма, и никой не знае що така - едните били сонди, и затова нямало, а други били сонди, и затова имало?! Намирисва ми на пернишка история в свогенски вариант!

Коги у Законо влезе, че загубите са за сметка на ВиК! Ся кат се спука тръба те се мотат 3 дни за да изтече повече и сичко го прехвърлят на сметка на жителите на района. Ма водата дет е изтекла нема да се върне у мрежата и сичко пресъхва.

Колко частни ВЕЦа си построиха по българските реки софийските умнокрасиви зелени отрепки от ДБ и ПППП,любимците на гретенясалите евро лелки ?? А с колко вятърни и соларни паркове съсипаха хиляди декари плодороден български чернозем ,който е хранил българите , -а сега пълни бездънните банкови сметки на една малобройна,либерална ,престъпна секта??

АБЕ ЧУДИМ СЕ , МАЯ ГАЛЕВАТА ЩО НЕ Е НЯКЪДЕ НА ПРОТЕСТ В НЯКОЙ ХРАСТИ .. , ПРИ ГЕРБ ВСЕКИ ДЕН ОБИКАЛЯШЕ УЛИЦИТЕ И БИЕШЕ ТЪПАНА ...., ПОМНИМ , ЧЕ ДОРИ ПРОТЕСТИРА ЗА ПЕРНИК , КОГАТО ИМАШЕ ПОДОБНИ ПРОБЛЕМИ ГРАДА ...., ГАЛЕВА ИМА ДВОЕН СТАНДАРТ НА ПРОТЕСТИРАНЕ...

Така ! в състояние на ново османско робство с тенденция към ново руско робство е така,както е. Няма вода!Горят се Гори! И както вингаи Германите крадат Дунава,сиреч ИСТЪРА !

След 3 мандата на тиквеника боко и половин година просто кире и държавата изчезна, а вие за една река се чудите!

Извратеняк. Изчезни. Анти-герберските тролове да млъкнат

Трябва кражбата на Нашата вода да спре.

То е много лесно само да плюеш Борисов, но когато трябва нещо да се свърши …,,

Че той какво е свършил, освен че съсипа и малкото останала държава ?!? А сетих се - краде като изтърван!

Тея глпости а положението вече се подобрява.Кво ни занимавате тогава

Докато се спасяваме поотделно, какъв народ сме ? Сбирщина някаква случайно живеещи на едно място ...

Гарантирано от мафията ПуткоПитеци (ПП), БСП и ДаеБъ

Отговора е ясен. Неглежиране от страна на ВиК дружествата е основната причина. Не може в една мрежа да имаш 50%-75% загуби.

Как една проста Тиква еба майката на държавата о защо простият народ го допусна!

Напред, към нови ЕС висини !

Имаме 200 микровеца средно по 10мвт. На теория трябваше да дават ток колкото 2та реактора в Козлодуй. Реакторите обаче дават 40% от тока, а 200 микровеца 2% от тока на България. Е, струваше ли си за тези 2% да се съсипят реките? Безумие "зелено".