Кадафи изпрати чуждите сили в бунището на историята

Либийският лидер Муамар Кадафи определи чуждите сили, водещи военна операция срещу правителството му, като "банда фашисти", които ще претърпят поражение и "свършат на бунището на историята".

Обратно в новината

Коментари - Кадафи изпрати чуждите сили в бунището на историята | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

КАДАФИ защо не си пиеш уискито с малко лед .

Всеки народ си има своите зли гений , Либия си има Кадафи ,България си има Борисов а Руанда си има САМБОХА съдба

Айде пак цензура в тоя сайт от модератора. Написах, че Саркози и Камарън са келеши и че трябва да слезнат от политическата сцена и модератора не пуска текста. Така са му наредили отгоре....

Истината е, че тия двамата келеши Саркози и Камарън ще трябва да напуснат политическата сцена, независимо от каквото и да е рзвитие на ситуацията в Либия.

Напред към светлото бъдеще, начертано от Кадафи и Кастро!

Не може да се вярва на добрите намерения на "антифашист-антиимпериалист", който е заграбил десетки милиарди от народа си!!!

Конфликтът е етнически. И не е от днес и вчера. Вярно е, че Кадафи им плаща, за да живеят, без да работят, а само да се размножават. Но, хората на изток искат своя си език, писменост и култура, някои и религия. А, не арабските! Не, искат да се асоциират с арабските племена! За тях това е демокрацията. Съмнявам се, че в същият смисъл им се прадлага демокрацията от НАТО и ЕС. Факт е, че никъде по света, СМИ не споменават, какво точно искат бунтовниците и защо се бунтуват в Либия.

Я феновете на Кадафи веднага да отидат да се бият заедно с него срещу лошия империализъм! Бегоом марш!

воината много барзо ще сварши ако грамнат направо с бомбата кадафи!

Не Кадафи праща западните т.н. елити на бунището на историята, а те самите прещат себе си с нежеланието да се променят съобразно изискванията на времето.

Ей французите големи войни били !!!!Забравиха за колко дена Хитлер ги смачка и превзе Париж през 1940 г.Поредната грешка на Алианса е това нападение .Не защитавам диктатора,но намирам тези "удари" за съвсем прозрачни .Петрола е движещата сила,не загриженост за демокрацията

Не върви да оценяваме французите какви войни са след като нямаме самочувствие да си извадим пленени моряци от пирати, отвлечени пилоти и тн.

Не,че нещо ..ама за Наполеон чувал ли си :)

Той е корсиканец. Дори е участвал в организации за независимост на острова като младеж.

Диктатори като Кадафи в Африка с лопата да ги ринеш, но тях не ги бомбардират защото няма петрол и фаида никаква. За кой ли път америка и европа доказаха, че са най-големия диктатор в света, защото налагат своята воля с оръжие и всеки път завършва зле за бомбандираната държава.

Лично на мен Кадафи не ми харесва като човек, но търсейки истината се замислям, че думата "диктатор" е сериозен пропаганден термин за очерняне на някой , предвиден за сваляне! А дали е такъв за народа си?? Четейки в по-предни коментари облагите, с които е обсипал Либииските граждани (безплатни училища, помощи и т.н., които са ги направили направо мързеливи)се съмнявам, че това е точната дума!

Е... нали КАдафито бил враг на идеологическия враг - такива ми ти работи. Пък и прецеденти има - Сталин-Малин, Червени кхмери и т.н То не ,че капиталзЪма пада и крачка по-назад.

Всички сатрапи рано или късно си отиват. Не всички, като Сталин, умират от естествена смърт.

На тебе какво ти дреме за сатрапите които са на доста далечно разстояние от теб, след като живееш като БОКЛУК в СОБСТВЕНАТА СИ СТРАНА

Аз знам как можем да излезем от кризата и да заживеем като бели хора, но повярвай ми, никой от управляващите не се интересува от това.

kgb777kgb

Колега , много си се изнервил днес ! Не се връзвай на всичко ! И ако искате да спорите НОРМАЛНО - първо да сте наясно ЗА КАКВО спорите ??? То целия спор отиде само за спорТа !?

За САЩ и НАТо няма да е проблем нито да разгромят авиацията, ПВО и бронетанковите сили на Кадафи, нито да обесят лидера и родата му. Страшното ше започне после - сумай ти войнствени и добре въоръжени кланове, племена и групировки, шахиди с промити мозъци, мотивация, оръжие и пари... САЩ ООН-то ще му плати и за ракетите, и за бомбите, и за другите инвестиции за убийствата на мирни граждани. да, ама ние пак ще го духаме!

Днес Кадафи се обърна към изгладнелия си народ с призива да сее картофи. Когато някой се оплакал, че живее зле, Кадафи му казал, че е късметлия и че е можело да се роди в България и да живее много по-зле !

olele

....абе късмет имаш ти , че нямаш петрол сега е по-различно, но сега поне те погалват по главата и ти казват, че си демократично осовбоден ! :)

като твърдиш нещо ,трябва да се обосноваваш,иначе заприличваш на едни крадци,които 22 г.лъжат безсрамно,а вече вярващите са много намалели!Я обясни с думи прости,как Джон от самолета е станал виновен да си необразован и беден!!!

Джон от самолета си взима яката заплата в $, и не му дреме дали убива или не..дали ти ще ядеш или не...дали ще седиш и спориш във форума. Истината е, че на шефовете на Джон им е наредено да взимат от теб от мен от Кадафи или който и да е за да просперират държавите им. Те живея благодарение на ограбването на другите. Просто и ясно...!

жалка история, проста и ясна!!!

За глупавите хора всичко е просто и ясно...

Криво си правят сметките Французите. Мислят, че ако свалят Кадафито, ще сложат ръка на петрола. Има много да чакат, Никой не забравя кой е бомбардирал страната му, независимо от мотива. Ако случайно преврата успее, те ще работят със страни като българия и турция и германия, защото не са взели участие в бомбардировките. Арабите са хитри, ще прецакат всеки, който иска да им вземе нещо.

Стига лъжи и дезинформация! Още в началото на действията Франция заяви, че нефтът е само на Либийския народ. Самата либийска опозиция изрази същото становище, излъчиха го всички телевизии- БиБиби ,CNN, Френските канали., но не и по българските медии-те си мълчат. Едно и също бълвате вече 3-ти ден като раздрънкани латерни. Личи ,че си едно и също лице- платен информатор на българската политическа мафия.

Имах си хас да заявят, че отиват там заради нефта. Прекрасно личи как бомбите се пускат само и единствено за да се помогне на населението.

Ей,голям лай и вопъл в защита на един ненормален диктатор-динозавър от времето на Студената война.Когато нареди да гръмнат Пан Ам над Локърби,когато бесеше своите на Зеления площад,когато пусна племената от Чад и Мали,срещу заплащане,да колят наред разбунтували се либийци,не ривахти,сега ривети.Когато надъхваше и крещеше против Запада,когато финансираше световния тероризъм,срещу невинни хора,майки,деца....Че САЩ,Франция,Англия,действат своеволно,избирателно-факт,неоспорим.Че в държави,където няма петрол,като Руанда,напр.,никой не се намеси адекватно,когато заклаха и изгориха 900хил.души,също е факт.Така действат Великите.Но,че Кадаифи трябва незабавно да си ходи,барабар със шатрата,също е факт.

Това кой от къде е ...от коя война е и кога ще си иде .....не е твоя работа, ти гледай да не си идеш от икономическото "торнадо", което се задава в България и скоро ще я помете !

Проблемът е дали има ресурси за намеса. То от въздуха лесно. Но никой не може да спечели война само от въздуха. А намесата на такива местенца си е набутване в тресавище. Чудят се как да напуснат Афганистан. Никой не отчита, че по тяхния календар е вече 1390 година и че им трябват поне още 600 години докато дорастнат за демокрации и тн

Тоя ще завлече с себе си сумати народ докато го махнат. Сетиха се кога да го свалят от власт ...

На всички пилоти желая чисто небе и безпроблемно завръщане.

Каквото и да желаеш на който и да е, от теб нищо не зависи дребно човече в малка скапана страна БГ.

Не е редно да наричаш България малка, скапана страна, заради личното си неудоволетворение.

пък за такива дребни и жалки все-мразци като теб само тумор в мозъка, че да се отървем най-после от вас .....

ВСЯКА ДЪРЖАВА ИМА ПРАВО НА СВОЙ СУВЕРНИТЕТ! КАТО ЕДНО СЕМЕЙСТВО! КЛАЛИ СЕ, БИЛИ СЕ, ТЯХНА СИ РАБОТА! С КАКВО ПРАВО НЯКОИ СЕ МЕСЯТ ВЪВ ТЕХНИТЕ ВЪТРЕШНИ РАБОТИ? ИЛИ ГИ БОЛИ ЗА "ЧЕРНОТО ЗЛАТО" - ПЕТРОЛА? "РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ"! РАЗПАРЧОСАХА СССР, ЮГОСЛАВИЯ И КОЙ ЛИ НЕ И НИ РАЗДЕЛИХА И ДОВЕДОХА ДО ИНДИВИДУАЛНОСТ - ДА СЕ ИЗЯДЕМ ЕДИН ДРУГ КАТО КАНИБАЛИ! А ДАЛИ НЯКОЙ СЕ ЗАМИСЛЯ: ЗАЩО?

как ще е тяхна работа!!! либийците да не са му собственост на тоя боклук??? и ти май си от същия сой...

Ами ти да не си собственост на тоя боклук Боко тиквата, та той да ти казва всеки ден какво да правиш...?

ЖЕНА ТИ Е ТВОЯ СОБСТВЕНОСТ? И АКО ТИ ИЗНЕВЕРЯВА ЩЕ Я УБИЕШ, ТАКА ЛИ?

Каквото и да си бръщолевиш истината е една-не може да се наложи на народа на Либия един диктатор,който много обича собствения си живот и с лекота отнема живота на другите-дори и да са хиляди!Мястото му е при брат му Саддам-на бесилото!Истинското подобие на Хитлер и Мусолини е той-безкруполен,жесток,егоистичен и безмерно богат!Ха,познайте как е станал богат!?

По добър е този при който се живее по-добре. При Кадафи хората са живеели добре ! В България хората живеят пък много зле, за това са виновни тия които бомбандират Либия. Просто и ясно.....!!!

И аз искам такъв "диктатор"- само им вижте стандарта. Защо един куп чуждестранни работници имат там като е диктатура на Кадафи - защото им плаща повече отколкото в техните "демократични" страни. Защо ще си счупят краката западняците да преговарят с "диктатор" за проекти в Либия а сега се замислиха за либийския народ който е в правото си сам да определя начина си на живот без да засяга друга страна.

Под какъвто и номер да пишеш не можеш да скриеш политическото си късогледство. Репликите ти са идентични и толкова плоски, колкото и оправданията на световните жандари САЩ, Франция и Англия за лайната, които разбъркват.

Да наистина акцията на тия престъпници Саркози, Камарън и компания е 100% фашизъм. Това е самата истина ! Аман от фашисти по тоя свят.....

Много защитници анКадафи-то бре, И все с чрвени кратуни. В които се разхождат червени мисли и галопират Червените ескадрони. Много се загрижили тези титани на хуманизма за народа на Либия. И хич не ги е грижа за народа на Грузия да речем, под снарядите на Русия. Или за народа на Чечня. или за тях това не са хора. За тях са хора само тези, които подкрепят милиционеро-социализма и воюват със САЩ. С или без партийни книжки, на които да пише БКП или КПСС.

Много лесно определяш кой какъв е дребно човече в малка скапана страна. Я си виж партийния вожд Боко, че още не е върнал партийната книжка на БКП...значи още е член. Айде с определенията кой червен, зелен и т.н. марш на герберско събрание с малоумните мутри.

До сега не коментирах , но вече от такава дива лъжа не издържах. Снаряди на Русия на Грузия? Това от кой филм си го гледал? Когато осетинци бяха мачкани от грузински танкове, не те интересуваше особено? Понякога твои коментари са доста подли и гнусни. Отвратена съм. както написал съфорумец по-долу на американски ракети сложете надпис "демократични" та да усетят хора вкуса на демокрация

За пореден път се повтаря сценария на пародията наречена "Освобождаване от тиранията на диктатора Х". За съжаление "освободените" изнасят на гърба си цялата тежест. САЩ през последните 45 години са предизвикали не един и два преврата със съмнителен успех и с много тежки последствия за народите на "демократизираните" държави. Жалко е да видим, че и Европа тръгва по стъпките на САЩ и започва да се изживява като "големия батко" и да се меси във вътрешно-държавни конфликти. А такива конфликти винаги ще има във всяка държава. Представете си сценария - Баските решават, че искат ново правителство, вдигат бунт и Турция например решава да подкрепи бунта. Пак ли ще кажат някои "Браво на защитника на човешките права, който помага на бунтовниците!"? Подобни сценарии могат да се разиграят почти навсякъде по света. И е много лесно да гледаш новините и да се вживяваш като велик стратег, но никой не се поставя на мястото на бомбардираните в домовете им. Пък нека ракетите и бомбите да са с надписи "Демократични"!

Много ти издиша теорията. Всички можеха да си сучат от златния петрол на Либия и без да се противопоставят на избиването от Кадафи на народа си. Ако не си забелязал, досега си го сучеха и правеха всякакви метани на този убиец. Даже му върнаха атентатора от Локърби. Ама нали ти е омекнал мозъка от омраза към всичко, какво друго да кажеш в случая. Айде, пък дано някой ден не ти се наложи да се молиш за вътрешна намеса на чужди сили в страната ти, както са се молили твоите деди.

най-ме кефи брадата на Кадафи=прорасла е като на зло куче около тестисите

стой си в кучия гз с тея коментари

Много се перчи Кадафи-то. И се прави на голям Юнак. Но и други преди него са се правили на юнаци. Саддам също беше голям юнак. Докато не дойдоха американците и не го принудиха да се крие като плъх из шахтите. После го спипаха. изглеждаше жалко. нищо не му беше останало от самочуствието. После съд и бесилка. Обесиха го като престъпник.. Милошевич също се правеше ан голям юнак. Опитваше се да поставя условия на Запада. Но благодарение на него Югославия се сви до размерите на Сърбия. Тези, които създадоха Югославия, те я и унищожиха. Самият Милошевич беше хванат и докаран на заколение в Хага. За негова чест трябва да се отбележи че се държа изключително достойно. Но това не му помогна - умря си в затвора. И май му "помогнаха". Тези събития са се случили в последните 15 години. и като ситуация, и като държание, Кадафи-то си проси съдбата на саддам и Милошевич. Имаше прекрасния шанс да сключи сделка. Но не пожела. Наруши примирието, което сам беше обявил. И това преля чашата на търпението. Сега, след като Франция и Великобритания публично се обявиха срещу кадафи-то, за тях е въпрос на чест да го смажат. САЩ уж са неутрални, но не могат да забравят как ги изработи Кадафи по случая с атентата над Локърби. Лошо му се пише на Кадафи-то. Голям бой го чака. Те го почнаха, де. А краят му е известен. Ако не го утрепят, ще свърши като Саддам - това поне е сигурно. На бесилката, като обикновен бандит - даже няма да му окажат честта да бъде разстрелян, както се полага на офицер.

Стига си плашил гаргите. Те простаци като тебе само това знаят, да плашат, нали нямат акъл за друго. Вземи се скрий и не си показвай простотията, че ставаш смешен.

Много ти е лесно бе момко български да определяш кой къде се е свил. В тоя живот някои живеят с дпстойнство, за разлика от цървули като теб, които за дребните благинки в пропадналата БГ все лижат ...... на по-силния.

Най-смисления коментар тук! Браво! Всеки "големец" свършва така. Бъди си кротък, можеш да се заринеш в пари ама това пусто самочувствие ги погуби всичките. Да се приема като урок за останалите арабски страни!

Да наистина това за парите и величаенето на големци важи в пълна сила за Боко тиквата, крадеца Цветанов, Цачевици, Фидоски, Мозъка и останалата шайка от Герб.

Американците са най-тъпата нация. Навсякъде се месят и където и да отидат само разруха.Всичките им войни са за икономически интереси. Дано ги споходи нещо подобно като в Япония.

Alex Ginev

това е само твоето желание - фактите са различни. тоест, тупака си ти! дано теб те споходи нещо лошо, което е доста вероиятно да се случи. всущност, случило се е вече! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

И Саркози, и Берлуцкони , и Боко Тиквата са големите предатели! Кадафи е истински!

Коко стига си плашил гаргите. Те простаци като тебе само това знаят, да плашат, нали нямат акъл за друго. Вземи се скрий и не си показвай простотията, че ставаш смешен.

Извинявай коко, репликата не беше за теб а за 406

Каквото и да говорят за Кадафи вече е без значение щом в съдбовнвия момент на варварската западна АГРЕСИЯ, той изпълнява своя дълг на ИСТИНСКИ държавник и защитава Родината си достойно. УБИЙЦИТЕ са западните варвари. Тяхната агресия, наглост и повсеместни медийни лъжи вече са ясни за всички нормални хора по света.

Защитава Родината си като избива народа на тази родина. Браво на тебе. Някой ден и някой от нашите премиери да вземе да те гръмне, защитавайки Родината си!

Кадафи ли, на чиято дтрана е закона или наемниците от Ал Кайда, които не само застрашават живота на мирните граждани, но и започнаха да отвличат кораби. Сигурно и пиратството е оправдано, щом е в услуга на Великите сили?

Кадафи ли, на чиято дтрана е закона или наемниците от Ал Кайда, които не само застрашават живота на мирните граждани, но и започнаха да отвличат кораби. Сигурно и пиратството е оправдано, щом е в услуга на Великите сили?

това с избиването на народа тепърва ще го гледаме - в момента, в който го махнат. ще има цели квартали 'терористи' които ще бъдат 'елиминирани'. барабар с бабите, жените и децата. Справка: Ирак и Афганистан.

Продължение от горе: Франция и Европа защитава либийската опозиция, възпитана и отгледана във Франция ,пуснала дълбоки корени в Либийското общество. Това е истинска опозиция, която с оръжие воюва за свободата на народа си. Ако имаше такава опозиция Българи още 1989 г. нямаше да изпадна в това жалко състояние -с мутри и крадци начело и ограбена до шушка.

Абе ти добре ли си бе? Бившите най-жестоки министри на Кадафи сега са водачи на опозицията.

Дам, пропускаме и този факт по новините.

Първата част на коментара ми не беше публикуват от модераторите предполагам съзнателно, защото той казваше нелицепрприятни истини за теб и някои пищеши тук: " В този форум пишат няколко платени слуги на червените ни барони, добиващи нефт в Либия, с цел съзнателно да дезинформират обществото. Това са бившите български външнотърговски дружества, които държава България имаше в Либия, притежаващи концесии за добиват нефт ,създадени от добрите отношения между Тодор Живков и Кадафи. После те бяха приватизирани на Луканови хора за 1 нощ и 1 лев и са добивали нефт непрекъснато от 1990 г за сметка на 1,9 милиарда долара Либийски дълг, парите обаче не отиваха в държавната хазна, а в дълбоките им джобове. Те пълнеха джобовете на Кадафи с рушвети и той им даваше право да добиват нефт. Сега на същите не им е изгодно Кадафи да падне, защото ще им се разкрият далаверите. И измислят какви ли не доводи да защитават диктатора, извършил няколко геноцида над населението си, избил милиони хора."

аз, пълна и съзнателна дезинформация! Сред опозицията в Либия има от бившия кръг около Кадафи, но те не са си изцапали ръцете с кръв, както са изцапани всички сегашни български политици, пълнещи парламента и всички с начало-Лукановия кръг и всички дружно участвали в разоряването на България!

То и Пол Пот е завършил Сорбоната...

Този защо още се изказва? Приключвайте вече с циркаджията, с палатката и с дамския антураж.

Типично изказване.. за плебей от Римската империя гледащ гладиаторски игри ;)

В този форум пишат няколко платени слуги на червените ни барони, добиващи нефт в Либия, с цел съзнателно да дезинформират обществото. Това са бившите български външнотърговски дружества, които държава България имаше в Либия, притежаващи концесии за добиват нефт ,създадени от добрите отношения между Тодор Живков и Кадафи. После те бяха приватизирани на Луканови хора за 1 нощ и 1 лев и са добивали нефт непрекъснато от 1990 г за сметка на 1,9 милиарда долара Либийски дълг, парите обаче не отиваха в държавната хазна, а в дълбоките им джобове. Те пълнеха джобовете на Кадафи с рушвети и той им даваше право да добиват нефт. Сега на същите не им е изгодно Кадафи да падне, защото ще им се разкрият далаверите. И измислят какви ли не доводи да защитават диктатора, извършил няколко геноцида над населението си, избил милиони хора.

Най-накрая едно свестно мнение.

За червените барони си прав, но те не пишат по такива сайтове. Тука става въпрос за принципи от международното право. А основен принцип е ненамеса във вътрешните работи на суверенна държава. Ако НАТО и САЩ имат правото да преценяват кой е демократ и кой не-жална ни майка. Избиваш "лоши" либийци за да помогнеш на "добрите" да направят "демокрация". И по "случайност" все в държави където е петрола.

Съгласен съм с теб, но не мисля, че битката е само за петрол! Заложена е много по-голяма игра, а петрола е или бонус или откланяне на вниманието на по-будните! Помисли за световната криза, печатаните доларчета, ...нарастващите вътрешни проблеми на "великите" сили...

Дрън дрън аз нямам 30 къде ме сложи.. просто виждам че за пореден път "великите" сили, се мешат заради своите си интереси в чуждите работи... и яко манипулират чрез медиите...

Не знам дали има далавери за които говориш, но знам че стандарта на либийския народ е 10 пъти по-голям от нашия и съм сигурен, че ако превратът успее, стандарта на либийския народ ще падне под нашия.

не си добре.. сега ще изкараш, че го нападат само заради българските далаверки... а като си казал цифрите, си представи френско-американските далаверки какви са...

Бившите колониални империи търсят своя реванш, виждайки се засенчени от най-модерната колониална сила - САЩ! И като не могат да се опълчат на нея, бият който им попадне! С или без повод! "Стара Европа" се задушава в сегашния си статус, вижда надигането на Китай, Индия, Бразилия, Русия и се натиска за място под слънцето. Сега вади нож на "умряло куче". Но който нож вади, от нож умира, поне тъй казва народът ...

Блажени са верующите! А ти май си от най-големите :-) Русия е нищо без Европа, Китай е нищо без Европа и САЩ, Индия е нищо без световния пазар. Време е зелената ти тиква да узрее и да разбере, че няма такова нещо като велика и надигнала се нация или държава. Всички сме част от едно цяло и ако нещо от това цяло изчезне, изчезват всички.

Естествено, това предположение не е вярно. Китай дори в момента насочи усилията към вътрешния си пазар и му е все едно дали Европа ще му купува стоките или не. Вътрешният пазар на Китай е 3 пъти по-голям от европейския (по население). Като включим и азиатския район от още около 700 милиона души, не виждам как Европа би имала влияние в Китай.

кадафи незная дали е тъпо псе но е психично болен мозък. щял да победи :))

Така ли разсъждавате еврейчетата?

другари антикомунета, войната се води за либийския златен резерв т.е. за златното покритие на либийския динар което е в либийските трезори и се изчислява на стотици тонове. нали знаете,че по тоталитарно на нашите левчета пишеше, обезпечено със злато и всички активи на банката,а сега това са само тоалетни хартийки които не ги приемат никъде извън българия и затова сме толкоз бедни. нали знаете че хитлер е имал еврейско потекло и е избивал евреите за златото им и го е слагал в показаните му трезори. знаете ли че и саркози има еврейски корен и ако се досетите защо в южна африка са открити златни мини отпреди човечеството да е използвало злато картинката ще ви се изясни напълно. знайте че само една ракета изстреляна по кадафи е милион долара и самолетоносачи и самолети десет пъти по толкова, така че никой няма да си позволи тези разходи за пет цигани които само знаятда вдигат двата пръста.

какво злато бре приятел. то се равнява на 6 милиарада ,"великите сили" си говорят за трилиони

Айде стига сте чели книги за световната конспирация, че ви омекнаха мозъците, рая с раята ви!

Арабските народи се надигнаха,който е непослушен получава бомбардировки.Ние в България по-добре да си седим тихо и кротко и да си траем да не дойдат и при нас Натовците.

Ти нещо в час ли си, не си ли? Или е взжно да кажеш нещо, че да се почувстваш голям. Да си получиш 2-те секунди слава. Я пак кажи, кой се е надигнал и кой получава бомбандировките, че нещо не те разбрах.

Какъвто и диктатор да е Кадафи, не е по-голям престъпник от ченгето Саркози! Това малко човече започна да се вживява, като Наполеон и наистина ще трябва да бъде заточено на някой остров. Всеки, който посяга върху суверенитета на друга държава е агресор и трябва да бъде изправян пред международен съд.

В Ирак виновните ви бяха амерканците, в Либия виновните ви италианците и французите. То като ви слуша човек няма по-благи управници от Кадафи, Садам, Пиночет, и разни такива. Айде вземете се в ръце и се замислете как щяхте да живеете вие в тези режими. Нещастници!

Ти ще бъдеш герой полковник!Долу НАТО!Да живее великия Муамар Кадафи!!Както казват братята сърби,дръж се братко ние идваме да бием империалистите!!

Хе-хе, чак пък велик.??

Ти какъв си по народност та имаш сърбите за братя ?

Важно е да докопаме петрола!

А той, петрола, щото досега Кадафи си го държеше за собствено ползване. Я вземи се подготви, преди да се изказваш!

Някои май си ползват държавата Либия за полигон!?

Явно нашата лодка "Дръзки" не е могла да запали и още не е тръгнала да види сметката на Джамахирията. Войната ще бъде дълга и позиционна - поне година. Важното е да се изразходват старите, с изтичащ срок на годност боеприпаси, та да се отвори място в складовете. Тогава и световната икономика ще дръпне, производството ще се активира. Та всичко това е за да се преодолее икономическата криза. А дали в Либия е Кадафи или Раави няма никакво, ама никакво значение. Петролът пак ще си тече към когото си е текъл. Американците имат Ирак и затова оставят Либия на Европа. В крайна сметка да му мисли Русия. Но Мечокът е здрав. Дано го отчитат това.

Не мога да си обясня защото има толкова много въздушни удари срещу Либия. Според мен е необходим само един и това да е срещу тази маймуна - Кадафи.Не можеш да постъпваш хуманно с такива люде и да пипаш с кадифени ръкавици и да се мисли за какъвто и да съд.Престъпника трябва да бъде уцелен право в сърцето, иначе тази война ще продължава и ще дава излишни жертви.

Щом някъде не разбираш нещо какво става, значи става въпрос за пари - за много пари.

Това, че е въвел железен ред в държавата си, лошо ли е?! Не искаме ли и ние тук да видим убийците и престъпниците на бесилото и в затворите!? За това, че защитава реда в страната си и стреля срещу въоръжените наемници на САЩ, не оправдава действията на международните жандари. Съд за агресорите и техните наемници!

Замислете се като си отиде този диктотор Кадафи ково ще стане в тая държава Либия? Междуплеменна воина, глад и мизерия.Народа е свикнал да не работи и да получава всичко на готово от управницитеи гоприема за даденост.

Тоз е луд Оствят ли го сега ще има масов геноцид срещу хората в Бенгази

Както и в другите арабски държави и тук сценария ще е същия- махат диктатора и настава анархия и гражданска война..... и това, ако е освобождаване здраве му кажи. Явно има интерес на Запад да има държави като врящи гърнета- да се избиват помежду си, защото няма мисъл в празните им погледи, а може би това е идеята- да се отклони вниманието на радикалистите от атентатите и да се трепят помежду си....колко хуманно, направо да паднеш, но това е капитализма, който и ние толкова жадувахме- донесе само анархия и безобразия скрит зад сянката на демокрацията....

Утре може и България да дойдат да бомбардират ако се надигне народа против управляващата мафия.

Войната в Либия е най-голямата пропаганда известна до сега!

Хамириканцити си създават приятели.

Колко ли деца са избили до сега коалиционите сили?

Щом като Кадафи е такъв изверг, как да се обясни факта, че е готов да раздаде оръжие на всеки желаещ ? Та нали тези, които го мразят ще вдигнат въстание и в Триполи.

Абсолютно точен въпрос! И отговора му обяснява точно картината там.По време на бомбардировките в Косово обикновените албанци бягаха от натовските бомби в Белград и други сръбски градове.Лично съм ги виждал!