Качулки на съветските войници от паметника в подкрепа на ”Пуси райът”

Поддръжници на руската пънк група "Пуси райът" (Pussy Riot) сложиха качулки върху главите на съветските войници в София, предаде БГНЕС.

Обратно в новината

Коментари - Качулки на съветските войници от паметника в подкрепа на ”Пуси райът” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

popov

Ех тъжна Българио!!! Твоите чеда обичат терористите взривили храм в сърцето на София, но мразят девойки осмелили се да пеят срещу шефа на партийната милиция на потискала ни държава!!! Какви християни сте бе юроде? За чуждата църква, която другарува с дявола сте се загрижили!!! Виж като стане въпрос за родната църква слуз и плюнка не ви остава да я храчите. Заслужавате си съдбата и най-паче дереджето!!!

То бива неграмотност ама твойта бие всички рекорди/даже и на другото ти аз Хан Тутку/

popov

Ех тъжна Българио!!! Твоите чеда обичат терористите взривили храм в сърцето на София, но мразят девойки осмелили се да пеят срещу шефа на партийната милиция на потискала ни държава!!! Какви християни сте бе юроде? За чуждата църква, която другарува с дявола сте се загрижили!!! Виж като стане въпрос за родната църква слуз и плюнка не ви остава да я храчите. Заслужавате си съдбата и най-паче дереджето!!!

Мда, колко е лесно да почнем да обиждаме на "другарю" всеки който покаже, че ти и 90% от подкрепящите пуситата даже не знаете за кво ги съдят.

Като не ти харесва, че хората си имат мнение не означава непременно да се изживяваш като универсална подправка : D

Това с "въпросаите" изби рибЪтЪ! Ханче излагаш се с тия 2 грешки в една дума ся. Относно седмия ти въпрос- в столицата на шикелгрубер Берлин има 3/три/ паметника/мемориала/ на съветските войни: в парка Трептов, Тиргартен и Шьонхолцер-Хайде.

Точно заради демокрацията трябва не трябва да им се размине без наказание. Да са си пели глупостите на улицата, а не в храма. Хулиганството си е хулиганство и няма нищо общо с Путин. Като не са ги възпитали майките им, държавата трябва да го направи. И цялата история е реклама, защото иначе никой нямаше да знае за тях. И пак не сум се пробвала да ги слушам. Я да бях анаправили нещо подобно в сжамия или синагога да видим дали щяха да отърват поправителния труд.

Абе над половината им фенове дет пишат тука изобщо не ги знаят кви са тия пусита. Чули са, че са казали нещо против Путин и заради това ги осъдиха и давай народе.

Този паметник ми изглежда, че няма ясно обоснована цел. Видно е, че за повечето хора тук той възхвалява болшевишкият апокалипсис унищожил България и я превърнал в Маларусия. Но не забравяйте, че най-големите врагове на руснаците са самите руснаци. Най-много жертви са дали НЕ от Хитлер, а от собствените си вождове. Предполагам че паметника възхвалява жертвите, а не техните убийци. Следователно да се срине до основи не е правилно. Трябва ясно да се каже какво точно символизира паметника преди да има по нантътшна дискусия.

Ей, софиянци, с какво ни пречи паметникът? Демокрация е. Като нямаме цирк в столицата, поне си използваме паметника за клоунади. На София повече й пречи джамията, отколкото този паметник. Джамията се асоциира с много повече негативи от миналото (и настоящето) на България, отколкото Паметникът на Съветската армия.

Да! Един наистина-превъзхождащ SexPistlols-овия `Gog Save The Queen` жест !! Относно наистина-Наша Болезнена Истина !!! ... Колкото до същината на проблема с концертно-представения сингъл на тези руски момичета ( Ама много таквоз име са избрали. ... Можеше нещо по-така я `Русcкиe Тигрицьi от пам-там` ... я ` Run-Run! A ньет-у Ways` ) Преля отвъд Атлантика. ... Дали пък не бе Задължително да се Изкаже и Църквата ?! Какво бихте казали, Весе ? ( Да ! Веселина от о.Малта) Всъщност -- мигар точно-това не би било Перфектното Начало за Вашата Работа във Ватикана ?! (и сте Вярваща, и Познавате Света, и сте Българка нерускиня) Ха Вспомогнете я !

Знаеш ли Секач, този път добре се получи! Доста фин хумор за един дървосекач:) (сериозно)

Благодаря Ви ! ... Ама това до Весето: ( Да ! Веселина от о.Малта.) -си е просто Взискване. Дано не се е запиляло нейде момичето зарад пустата парса ! И да Ни Чуе !!

то от пистълс един решил да направи арт-разстрел... и си лежа в затвора. а тези кучки даже не стават за музика...

Разхъмкахте ме, !!! :- )

Преди да си чешете задниците и след туй да си бъркате в носовете ,моля дс си отговорите на следните въпроси: 1 По време на втората световна война кои държави в кои коалиции са. /България къде е/ 2. По онова време какви войски присъстват в България , Гърция и Македониа ( и тези държави под чия административна юрисдикция са) 3.По онова време българия на кои държави е обявила воина, които са съюзници на Русия 4. Какво е направлението на настъпление на руските фронтове/ и България дали може да се заобиколи/ 5.Прочетете внимателно решението и мотивите на руското правителство за навлизане на съветските войски в България/ако не го намерите ще Ви го цитирам/ 5. Можете ли да ми изброите в колко европейски града има паметници на съветската армия.?

Оказа се, че във форума участват близо 500 човека, на всеки русофил се падат 0.7 русофоби, 0.3 ревизори на Отечествената война и нито едно разумно мнение за Паметника или за демокрацията в Русия или България....

форумите,вземете по една кирка и лопата и съборете руските паметници в столицата. А това дърдорене тук,от него никаква полза няма. Само си чешете езиците. Някви безделници сте май.

Няколко са дискутираните тук теми 1. Качествата на бунтарките Пуси райът 2. Втората световна война 3. Паметника на чуждата армия в центъра на София 4 Русия или Америка 5. Може ли да се пее в църква срещу Путин ? Позициите на пишещите са силно поляризирани и не е лошо да се обобщи в разбъркан порядък: В случай, че СССР и Съветската армия донесоха нещо добро на света през 1990 западните държави щяха да се присъединят към СССР, а не целия соц. лагер доброволно и вкупом към ЕС, а окупираните народи от СССР да побързат да създадат свои държави нели? Паметника трябва да се премахне, защото днес сума народ вместо да си върши работата пише ли пише 400 мнения до тук. А е сигурно, че това няма да е последното забавление на дечурлигата.

Абсолютно съгласен - напълно подкрепям и ръкопляскам. Даже ще помогам с доброволен труд при събарянето и извозването на боклука.

Наблюдаващият офицер е много прост, като повечето колеги. Не му обръщайте внимание. Има само 2 гънки. Откакто разбра, че в американската армия има генерал-лесбийка, се е амбицирал да стане първия генерал-педал. Говори несвързано. Чули са го да казва, че иска да ходи на мисия в Турция, вече си бил накупил най-необходимите тоалетни принадлежности. Съгласен е да отиде даже и в Афганистан, когато американците и талибаните пак станат приятели.

... Руските момичета, пеели нещо си. Било срещу Путин...тяхно право. Не пеят срещу Бог! Надали са осквернили храма повече от доносниците вътре. А пък спора Русия или Америка /САЩ е повече от смешен. Щото децата на всички бг комунета са в САЩ, някаква част и в Европа/западна...пренебрежително малко в Русия и почти николко в Корея..

А защо не дадохте на американците да търсят газ у нас? Аааа? И защо подкрепяхте АЕЦ Белене? Ааа? Пак сте нещо двулични май? Фалшименто ми звучите. Знаете ли,че това някой ден ще ви изяде главите? А? Какво е казал сър Уинстън, британският премиер за българите? Ааа? "Този подъл народ не заслужава повече да има своя държава!" Край на цитата. И е бил прав,с низост и подлост далече не се стига!

1. Ако смяташ, че СССР се развали само, щото в САЩ е хубаво, а в СССР не - чети повече. 2. Никой не ви кани да ни обичате и на никой не му е нужно да ви убеждава, че при нас е по-добре, отколкото при вас или в САЩ. Всеки си има своите принципи. 3. Сигурен съм, че никъде по страни от бивш. СССР никой не е казвал толкова обидни неща за българите, отколкото в този форум хората изливат върху нас 3. На нас ни е безразлично какво се случва тук или в САЩ и никой не ви закачва, за разликата от вас и не ви обижда

Уважаеми Колега ( и надявам се -- Бъдещ Равноправен и Воистине-Взаимополезен Партньор), ако позволите: 1.Аз-лично ( Както и мноооого други Българ(к)и .) Винаги Сме Казвали Истината за Нашите отношения с Вас/вас. Само Истината. И -- Цялата при това. 2.Вие/вие не-само Ни закачвате (както дословно Казвате), но и Ни причинявате Систематични Проблеми. Отделно -- не-по-малко от 80 ( Осемдесет .) процента от нещата у Нас са де-факто ваша собственост Днес. А това се нарича знаете-как. 3.България Е част от ЕС. ЕС е част от Тази Планета. ========= Така-и-така Ние сме Ви/ви дали Писменост : -Как Виждате един евентуален Съюз Евро-Азия, в който България играе Наистина-Ключова Неутрална роля ?

уважаеми господине, разбирам обидата Ви. Лично аз, а сигурно и мнозинството българи, имаме най-топли чувства към Русия и руснаците. За жалост политическата мода, която сега в България се налага, е кретенски политкоректна към "новите ни приятели" от САЩ и т.н., та затова една част от повлияните българи /главно с практичност до хищнност и извратени морални норми/ демонстрира перверзна русофобия. Но те са хамелионите, които не зслужават внимание, а не са лицето и морала на българския народ.

Народа обитаващ старите български земи, го обичам и жаля и никога хулна дума не произнасям срещу тези, които може би носят част от старата българска кръв. Ама наричащите себе си руси не ни тачат и уважават нещо. Не признават факта, че ги научихме на четмо и писмо. Че им дадохме вяра и духовници. Че ги включихме в европейската култура и цивилизация. Когато включат в учебниците си гореизброеното, ще приема, че наистина се отнасят добре към родствениците си по българска линия.

Извинете, но вие смесвате две коренно различни неща. По принцип никой няма нищо против руснаците и Русия като цяло... Цялото това дърдорене тука е насочено срещу руската имперска политика, липсата на демокрация в руското общество (за което руския народ не е виновен разбира се и също е жертва) и най-вече срещу комунизма/социализма и неговите символи у нас. Никой не протестира срещу руските паметници от руско-турската война например.

Паметника е част от българската история категорично не трябва да се премахва. Народа трябва да си помни историята, за да може да се учи от нея, иначе е обречен да я преживява отново и отново. Както не трябваше да се премахва и мавзолея, но някого да питаха по въпроса? Много "хубави" теми дискутирате, само дето никъде не видях да има точка за България и належащите проблеми. Може би Путин, Русия, Америка, Пуси райът, Втората световна, пеенето в църква са по-важни от България?

Резюме-2: 1. Напоследък все по-често прави впечатление неприятният факт, че доста оLигофрени като теб бъркат понятията "демокрация" и "свобода на словото" с "анархия", "светотатство" и всякакви опити за "оскверняване на християнските ценности"! 2. В църква "се пее" за възхвала на Бог ... а не "против" когото и да било! 3. Ако Червената армия смяташ, че не е "донесла нищо добро на света" през 1945 година, то защо всякакви символи на Третият райх са противозаконни в Германия - неговата родина? Честно, нещо не мога да те разбера - дали фашистче го играеш илиманGарче? И в двата случая си долна измет! 4. Тази чужда армия е изгонила фашизмът от земите ни в случай че си толкова слаб в главата и не знаеш историята ... а предшественичката й е изгонила турските поробители на дедите ни!!! 5. То има и един друг паметник на чужда армия в столицата ни, при това тази армия е бомбардирала столицата ни, но срещу него не квичиш толкова, нали? Сещай се ... паметника на американските ледци, бомбардирали София, открит от Уорлик! 6. Тъпандурници като теб и Евгений Бакърджиев могат само да призовават и премахват паметници! Само варварските племена са рушали свидетелствата на историята (каквато и да е била тя), каквито са паметниците ... но пък най-големите отпадъци на обществото ни са се опитвали да я манипулират!!! 7. И кои са им привържениците на тези парцали? Много добре я навря Мадона на кучето в гъzа руснака: "Или си вдигни кюлотите, или си махни кръста"!!! 8. Кой е забранявал да си изразяват "свободното слово"? Те не си ли пяха по митингите против Путин преди това? Явно не им стигна и решиха да добият повечко популярност с оскверняването на християнският храм??? Това ли ти е идеалът бе НЕЩАСТНИК???

Резюме-2: 1. Напоследък все по-често прави впечатление неприятният факт, че доста оLигофрени като теб бъркат понятията "демокрация" и "свобода на словото" с "анархия", "светотатство" и всякакви опити за "оскверняване на християнските ценности"! 2. В църква "се пее" за възхвала на Бог ... а не "против" когото и да било! 3. Ако Червената армия смяташ, че не е "донесла нищо добро на света" през 1945 година, то защо всякакви символи на Третият райх са противозаконни в Германия - неговата родина? Честно, нещо не мога да те разбера - дали фашистче го играеш или манGалче? И в двата случая си долна иzмет! 4. Тази чужда армия е изгонила фашизмът от земите ни в случай че си толкова слаб в главата и не знаеш историята ... а предшественичката й е изгонила турските поробители на дедите ни!!! 5. То има и един друг паметник на чужда армия в столицата ни, при това тази армия е бомбардирала столицата ни, но срещу него не квичиш толкова, нали? Сещай се ... паметника на американските летци, бомбардирали София, открит от Уорлик! 6. Тъпандурници като теб и Евгений Бакърджиев могат само да призовават и премахват паметници! Само варварските племена са рушали свидетелствата на историята (каквато и да е била тя), каквито са паметниците ... но пък най-големите отпадъци на обществото ни са се опитвали да я манипулират!!! 7. И кои са им привържениците на тези парцали? Много добре я навря Мадона на кучето в гъzа руснака: "Или си вдигни кюлотите, или си махни кръста"!!! 8. Кой е забранявал да си изразяват "свободното слово"? Те не си ли пяха по митингите против Путин преди това? Явно не им стигна и решиха да добият повечко популярност с оскверняването на християнският храм??? Това ли ти е идеалът бе НЕЩАSТНИК???

Ама вие нормални ли сте? Ние в България проблеми нямаме ли си, та коментирате толкова неща, които са изопачени и подхвърлени от медиите, а вие дори не ги разбирате? Промити мозъци, ей!

подкрепям момичетата това е протест срещу диктатурата на путин а не оскверняване на храм нима избиването на хиляди свещенници от комунистите не е светотатство жалко че комунягите късно станаха набожни

що не провериш кво значи КПРФ, от чийто редици са милите девойчета?!

преведи си името на групата и ще ти стане ясно какво защитаваш.

Ти си слънчасал ве Джони8! Щом подкрепяш девойчетата-комунистки! Вярно слънцето беше силничко тези дни,ама чак пък толкоз? Иди на лекар спешно!

Като им чета манифестчето на групата човеци имам чувството, че го е писал някой още живеещ в 70те год. на 20в.

Щото те са изнесли тежестта на войната, а ти си тътриш дебелия около компютъра... лигльо..

Ми да са си воювали тяхната война както си искат. В БЪЛГАРИЯ НИКОЙ НЕ Е ГИ Е КАНИЛ ДА ИДВАТ. И ЗАТОВА СА ОКУПАТОРИ И НЯМАТ МЯСТО ТУКА.

Великите сили воюват и ходят където си искат без да чакат да бъдат поканени, затова са велики. Малките и слаби държави като България винаги са в сферата на влияние на някоя велика сила. "Онези 45 години", когато бяхме част от буферната зона на Съветския съюз бяха втори "Златен век " за България. Затова построихме и този паметник!

Хах,те са гръбнака на съюзническата коалиция заедно с Англия и Америка и са "окупатори"? А по същото това време из същата тая България съвсем свободно си щъкат германският вермахт и есес дивизиите. Срещу които воюват съюзниците и заедно с тях целият свят. И ние казваме на англичаните и руснаците: " Ние даваме военни бази и логистика на германците и Хитлер срещу вас. Те разрушиха вашата Москва,Ковънтри и Лондон. Оооообаче! Вие няма да ги гоните на наша територия и няма да ни бомбардирате с авиация! Ние хем сме съюзници на германците,хем пък не сме. Обявихме война на Америка и Англия,ама руснаците това кво ги боли?" Много интересна теза!

Направо да го резнат за СКРАПТ - това болшивишко извратено недоразумение - посветено на империята на злото - бившият СССР!!! Колкото повече се гаврят с този паметник, толкова по-кефче ми става!!!

Този паметник няма нищо общо с болшевизма, капитализма, ананизма и другите извстни на теб -изми. Този паметни е посветен на обикновен войник - човек от народ, който е дал свой живот в борбата против фашизма и заслужава да го помнят дълги години. И ПАК, СПЕЦИАЛНО ЗА ДЕБИЛИ: ПАМЕТНИКЪТ НЕ Е ПОСВЕТЕН НА КГБ-истите, БОЛШЕВИКИ, ПАРТИЙНАТА НОМЕНКЛАТУРА И ТН

Друже нищо лично, на когото и да е посветен паметника има една истина ..ние българите тази война я загубихме, и за разлика от пободените които останаха в 'Западната " сфера не влияние нищо добро не видяхме.

Защо се пениш, толкова силно? Да не би да е нещо лично? Хайде, сподели?

Не мисля, че България или някой българин би подкрепил някой да влезе в Александър Невски и да се държи по този начин. Дори да подкрепям каузата му лично ще го изхвърля навън.

Май това е най-адекватният коментар от всичките! +10

В "Александър Невски" що партийна номенклатура с раса се е завлякла, що доносчици със свещенически сан са уж служели литургия на донасяните от тях, а ти като някаква бабичка си се разревал, че можело някой да изпее нещо от олтара. Не съм допускал, че все още в България има толкова малоумници: да се търси сензация в това, че някой пял песен с политически текст и да се радва дебелашки, че щели да пращат в лагер пелия. Пфу, не народ, а мърша!

я стига с демагогията. те и преди са я пели тази песен, никой не им е обръщал внимание. но да се гаврят в религиозният храм - малко им е присъдата. твърде малко!

Всъщност аз съм атеист и не ме интересува политиката. На това деяние се опитвам да гледам по човешки. Лично аз не бих си позволил да се подиграя с нещо което е ценност за други. Бил съм в чужди държави в различни храмове на различни религии и винаги съм се отнасял с уважение към тях

EЙЧ

Аз ще ти помагам!

До русофоб... ти що не си там, а смърдиш тука.....

Ходи цункай любимият си диктатор ТАВАРИШ ПУТИН по за....а :)))

е, не всички си комуникират по този начин с началниците... вкусен ли е на уорлик?

Да,цапането на руския паметник става само 1 ден след като турците ви казаха, че Ботев, Вазов и дори Левски трябва да се махнат от учебниците по история и литература. Защото обиждали турците със стихове,романи и изказвания! Някаква връзка да правите между кампанията срещу Ботев и Левски и случаят с паметника? Няма нали? "случайно" съвпадение,ама много "случайно"! Впрочем турците поканиха навремето президента П.Стоянов за 700 г. Осм. империя. И защо не? Живели сме 5 века заедно. Можеми сега да се върнем в Турция,ако искате. Сега те са успешна държава,една от най-големите икономики в Европа,ще налеят тук много пари, лири. Ай да се върнем при тях,искате ли?

Искам, искам, само да не сме с Русия!! И другарят Костофф, нашият вожд и учител така иска!

Ох как искаме ,но то скоро ще стане тогава ще видите един Левски ,Ботев даже и Вазов може да видите - и какви са тези църкви и паметници - само джамии и корана...

бозътъ и халвътъ

Втин PR или хулиганство. И в двата случая извършителят е бездрен лузер

Аз им предлагам на тези "всички сме pussy riot" да хващат самолета и право в щатите, та да са по-далече от тиранията на Путин.

Брато тука е страшно - всичкото азиатки дошли за езикови курсове гледат да се женят за "бял човек с къща" и правят конкуренция на рускинчетата :)

Хайде научи се да четеш внимателно и разбираш прочетеното и ела пак тук.

За някои хора не е важно за какво става дума, важното е "кръв да се лее", като във вица за демокрацията и менструацията. Ако обаче знаеха, как тази група изразяваха т.н. си протест в Божия храм (на Христа Спасителя в Москва), поругавайки всичко свято с кощунственото си поведение, биха се засрамили от себе си, ако са способни на това. И е много жалко как една група лумпени се превръщат в политически мъченици и борци за правда, а незнаещи ги подкрепят, водени от първични възприятия и стереотипи. Но като някои използват чуждите глави за мислене, а своите само за аксесоар, ще сме на такова дередже - стадо и стопанин.

Разстрел за подобни, публично, като се знае поне 15 дни предварително мястото и часът на събитието. Да се организира удобен за публиката транспорт в подходящо за всички време и ако е нужно държавния самолет да прави кирии за наша сметка естествено. Събитието да се излъчва по всички кабеларки и големи ТВ станции на територията на Бълхария, както и радиа и интернет.

Някви глупости изтропа - та чак се оля. Освен това си личи, че копираш нечий стил, понеже звучиш фалшиво.

Свободата на словото не означава, че могат да се гаврят с религиозните чувства на хората! Явно християнки не са! Ей им я синагогата, джамията и храмовете на други 100 религии да ходят там да се "молят". Само не ми се мисли какво ще ги сполети ако го направят! Излиза, че са подбрали най-толерантните хорица да се гаврят с тях - много МАЛОДУШНО!

То сега не е модерно.Там където има американска агресия първо избиват християните.Кото по римсо време.Нали е империя.А тия са най обикновени курви.

narkomanki-marionetki

Най-обичам някой в 21 век да ми обяснява накърнените си религиозни чувства...

голем мъШ си, я пробвай в някоя джамия или синагога... и си заври атеизма отзад, всеки има право на вяра, и да не му се бъркат разни путки в душата.

Чу ли, сменяй снимката:)

Като не им харесва Русия и Путин, ей ги Щатите и оня мургавия, да ходят там..... те с песни не са известни, щото са некадърни и опитват по всякакви начини, е в страната на неограничените възможности да прогресират..

Че то там ходят всички, кой ходи в загубената Русия, ха ха ха

Да всички като тях ...

Разбрахте ли, че Хането Турку се било прекръстило на Пуси Турку? И бил станал вожд на всички пусита.

Да, разбрахме и щял да сменя снимката:)

ЧУМА! Прочетох всички коментари тук и се отвратих от празноглавието и скудоумието на демократстващите русофоби, възхваляващи тъпашкия вандализъм със примитивизъм, наложени от "правилната" преса клишета, неграмотност, отсъствие на истински морални норми, които са заместени от чужди внушения,пълна дезориентация по отношение на морал, фактология и умение за преценка. Просто ЗОМБИТА с мозъчна чума.

+1

а що праеше рузвелт по туи време

КАК ИСКАМЕ НАЦИЯТА ДА Е ИНТЕЛИГЕНТНА КАТО ПО 2 ПЪТИ НА ДЕН ГЛЕДА ПРОСТАШКОТО ШОУ НА СЛАВИ ТРИФОНОВ? ПО СКАПАНАТА БТВ ТЕЛЕВИЗИЯ.

с Хитлер са били в добри отношения и англичаните, и в САЩ е имало много профашистки организации. Нищо не забравяме.

Те като се бяха разбързали тези 'съюзници'.... с техният смешен десант, добре, че немците (с основание) са се страхували от отмъщението на СССР, и са се предавали без голям бой.

Когато още имаше Червена Армия , петрола в БГ-то се внасяше от Съветския Съюз на дотирани цени .... А сега когато вече няма Съветска Армия ядете "голата опашка" на азърбейджанския турчин олигарх Вахид Юсуфоглу Аликперов, а американците от Коноко Филипс които притежават 20% от Лукойл са му партньори :)

Да де, ама най бедните страни в Европа са тия дето бяха под съветско, а най в най загубената, която не беше под съветско робство-Гърция средната пенсия сега, га фалира е 750 евро...Който е помирисал съветски ботуш не е видял добро

Ами ела ми на гости да ти покажа Американска бедност - то по "Гласът на Америка" все разправят колко са добре, ама като видиш гетата и ще се замислиш .... ... Америка ме направи социалист - странно нали:)

Ако проверите в преводача какво означава името Pussy Riot - това е бунтът на п....ките.

Как ли стоят нещата в една страна със силно-развита демокрация като Бахрейн, където един от лидерите на опозицията в момента излежава присъда за обидни коментари( насочени към правителството) в Twitter?

Бахрейнската демокрация силно ми намирисва на руска демокрация по Пут(к)ински...

Девойчетата може и да са попреминали някои граници чрез изявите си, но мохе би нямат друг избор освен по-крайна провокация. Да не забравяме: те живеят в населдницата на "имкпериата на злото".

фантаст. тва са лесбо-комунистки, ебящи се на публични места. Интересно, ако бяха влезли в синагога, каква ли песен щеше да пеят...

а защо не отидоха в мека да протестират *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

това за снабдяването на вермахта е такава измислица, че бих се засмял, ако не я повтаряхте толкова много.

Виж преводача на Молотов и Сталин, после дипломат и историк, В.М.Бережков "Страници от дипломатическата история": "Йосиф Висарионович беше ядосан, че германците задържат поръчаните машини, въпреки, че съветската страна лоялно изпълняваше доставките си." Партиздат/София 1988

Да допълня - това за приятелската подялба на източна Европа е не по-малка измислица на западната пропаганда напоследък в опитите й да пренапише историята на ВСВ и да избегне историческата отговорност за нея. А именно западните страни в Мюнхен през 1938 г. стартираха световната война чрез съглашенията с Хитлер,довели първоначално до аншлуса на Австрия и поделянето на Чехословакия между Германия и Полша!А за подялба на Полша между Германия и СССР и дума не може да става,тъй като РККА завзе територия, призната за нейна от целия свят. Когато Полша в 1919..1920 г. окупира тези руски територии източно от "линията Керзона", САЩ даже изрази пред Полша официален протест. РККА завзе само тези земи, за да не попаднат в ръцета на немците.

Предишните художници бяхо по-добри.

Така така после да не се чудите що бензина е скъп а зимата нема газ

Е, защо де, хайде обясни, че нещо не ми е ясна връзката?

некаде около януари/февруари че ти стане ясно и студено

Откога Тукту стана историк, човеколюбец и заговори за човешките свободи? През последните години на 13 век в Златната орда избухва ожесточена разпра за властта между Ногай и Тукту. Та като ти виждам ника си мисля за татарската хегемония в България и влиянието на Златната орда в българската политика, което явно все още не е премахнато изцяло

"36-годишният Данаил Димитров от врачанското село Три кладенци се е самоубил в сряда, отчаян от мизерията, в която живеело семейството му, съобщи врачанският вестник "Конкурент". Мъжът е баща на три малки деца. Данаил сложил край на живота си, като се прострелял със самоделно оръжие в главата. И той, и съпругата му били безработни, не получавали и помощи. " Отново я няма Червената армия....Няма СССР...Тази новина излезе след спора за окупацията...Освен това има проституция и наркотици, няма работа... Има ли връзка всичко тове, чичовите? Дано дъщерите и жените ви не станат проститутки и наркозависими, но все някои трябва да има, нали...Да ви пази господ!

Каква е приликата между оскверняване на религиозен храм и оскверняване на войнишки паметник? А тези 'дами' (ха.ха.) са с леви убеждения. Това последното е за сведение на Хан Тутку и клонингите му.

На чий гроб там тъй грозно грачеш?

А 100-те хиляди червеноармейци които икзбиха поляците през 20-те години на миналия век? Отавете руснаци и поляци те ще се оправят, сега двете им църкви организират срещи. Не ви пука, че изхвърлят Ботев от учебниците и турците настъпват. Македонския синдром ви тресе, тях пък албанците ще ги оправят.

За да е бензина в САЩ, 1лв/литъра и за да купуват в САЩ петрола по 30$/барела, трябва някъде другаде да е съответно 3-4лв/л и 100-150$/барела. Радвам се , че с такава готовност сте се предложили да се от вторите. Поздрави на всички всеотдайни българи, дето крепят поне малка част от американската икономика и са щастливи от това. Поклон! И все така!

Нещо малко книжки си чел драги ми другарю, я кажи къде видя че САЩ купуват петрола по 30 далара барела?!? И цената на бензина в САЩ се определя по друг начин, няма такъв акзиц, та затова е и по ниска. Айде бегай да учиш

а бе горски -то не е врат ами шия - нали затова ни налагат такъв висок акциз

Ха ха ха , развесели ме , горски! САЩ купуват петрол от Ирак за малко под 40 $/барела и това. Доскоро и от Суадитска арабия, но те след стабилизиране на износа на Ирак отидоха на около 80 % от пазарната цена. Хубаво е освен да четеш и да разбираш. Ха хе Му ха ха а.

Нашия петрол от САЩ ли го вземаме, бе, умньо? Или може би от Казахстан (3-тото най-голямо находище в света-със същия сернист говнярски петрол дето уж само такъв можел да се преработва от Лукойл). Ние крепим американската икономика? Ти си изтрещел брато, хвърли ги най-накрая брошурите от АОНСУ...

УСА не ги крепим само ние, а всичките им полуколоний-бананови републики по целия свят.

Бате, наистина си недоразбрал. Чети сега дума по дума: Няма никакво значение кой откъде взима (купува) петрола. Важното е, че у нас е 3 лева, а в САЩ е 1 лев. Всички други умни разсъждения си ги задръж за себе си.

Кажи какво не си разбрал от курсовете в отворено общество да ти го обесним лично!?!