РБ: По-важно е да има правителство, а не кой ще е премиер

Реформаторският блок се е обединил, че трябва да има кабинет, защото цикъл избори би бил фатален. Не е обсъждан Бойко Борисов за премиер, защото не било важно.

Обратно в новината

Коментари - РБ: По-важно е да има правителство, а не кой ще е премиер | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Радан не може да намери детска градина за детето си, а иска да управлява цяла България!?!

г-н Лукарски,смятам,че Вие сте отговорен лидер на партия и смятам ,че във Ваш интерес е да се освободите от партньорството си с ДСБ,защото това партньорство вреди на вашата партия и на синята идея като цяло. Нахалното поведение на Радан Кънев и него подобни ,които искат да променят вота на българските граждани които са повече от милион на брой и които желаят управлението на страната да бъде в ръцете на ПП Герб с министър председател г-н Бойко Борисов,може само да върне СДС надолу ,там където го постави Иван Костов.Моля Ви освободете се от тях час по-скоро.Не вярвам зад тази партия да стоят много български граждани.Тя само Ви пречи да вървите нагоре

Когато съм ... жадна... за власта Мега Кукавицаа, реформастиска

Навремето Костов унищожи СДС. Сега Радан ще унищожи Реформаторите

Четете в Руското издание на " 24 часа Трут" увадната статия, написана от "Легендите" Ебелин Гочьев и Лоша Лошев

Герберска бригадирска песен Пишете, гладни журналиЗки дигнете рокли и поли да видите че не боли Лижете, мазни политици вий Лука и Дудука, на баба Цецка и на стрина Менда, хей- ура- ура- уррааа...! Музиката е възложена на композиторката баба Тудорка, а изпълнението ще бъде на Хора Софийските портестутки

От РБ са предимно адвокати и като не им върви бизнеса и не могат да правят достатъчно пари, са се ориентирали съвсем практично. Те отлично знаят какви суми се въртят в политиката и се опитват да влязат в играта, да се наместят някак си. Те наивно си мислят, че като знаят да говорят пред камерите и познават законите, могат да бъдат и политици, и министри. Да въртят икономика, енергетика, финанси, да създават блага. Мечтатели! Много бързо ще усетим на гърба си, че не могат. Вече наблюдаваме същото и при служебното правителство в него влязоха хора от протестите, уж учени, уж експерти, пък го удариха на кадрови метли, мегаломански проекти, празни приказки и разходки по изложби.

България буксува поради липсата на компетентност, капацитет и опит. ГЕРБ и РБ не разполагат с такива кадри. Ураджийските ББЦ, ПФ и "Атака" - още по-малко. Иначе по лакомия и не отстъпват на БСП, ДПС и АБВ.

За съжаление на Боко РБ не взе достатъчно гласове и съответно мандати в новото Народно събрание, за да направи параван пред контрабандното управление на Бойко и Доган. ДПС и ГЕРБ днес са управляващата коалиция, която търси явочна квартира за мръсния си съюз. Каква по-подходяща роля за това от най-големите антикомунисти и борци срещу ДС от самонареклите се реформатори! От формална гледна точка РБ е опозиция както на ДПС и БСП, така и на ГЕРБ. Борисов е член на БКП и кадър на силовите мутренски групировки. Петър Москов казваше с презрение за него, че е разтривал ушите на Тодор Живков. Но паметта на реформаторите явно е къса, а лакомията им е голяма.

Всички непрекъснато повтарят, че ДПС няма да участва във властта, но е точно обратното. Борисов няма да назначи формално министър от партията на Доган, а неформално ще остави нейните хора на ключови места в съдебната власт, в европейските фондове за екология и земеделие, както и в строежа на ключови обекти, в това число и на Южен поток. Освен това никой няма да махне ДПС от невидимата, но крайно доходоносна позиция на основен разпоредител на големите поръчки в здравеопазването. Публична тайна е, че ДПС държи под контрол огромните пари, които се изливат в този сектор. Все ще устискат един мандат, без "лексемата" Мариана Георгиева да им е министър. Важното е далаверата да върви. Така, както впрочем вървеше и при предишното управление на ГЕРБ, когато ДПС уж беше в опозиция, а тандемът Делян Пеевски Цветан Василев постигна невиждани висоти с помощта на държавата в лицето на Бойко.

РБ се правят, че не разбират, че ГЕРБ и ДПС получиха желаното мнозинство, но единственият им проблем е как да го легализират. Нещо като контрабандата, която и двете страни отлично познават и която е оставила траен отпечатък и в политическото им мислене. Бойко Борисов получи контрабандно мнозинство в днешното Народно събрание, но големият му проблем е как да го представи като честно спечелен политически капитал.

Борисов и Доган имат дизайнерски проблем и той се състои в следното: как да направят уродливата си коалиция приемлива и да я скрият или изперат както ви харесва чрез лесно преглъщащи се политически съдружия. Предполагам с голяма степен на достоверност, че са вършили това в банката, която самите те затвориха принудително. Прането на пари от наркотици, контрабанда на алкохол, цигари, горива и други стоки, проституция и трафик на хора са истинските специалности на тези политици. В момента ГЕРБ и ДПС се опитват да направят с държавата онова, което направиха с КТБ. Да изперат и откраднат вот. Гласоподаватели ли са, вложители ли са, е все едно. В момента се опитват да намерят легитимация за вече извършени престъпления, а за съжаление, желаещи за съучастници бол. Всички те са избрани от народа.

съставено на две, на три, но правителство. Вие у ред ли сте бе, сакън да не изгубите субсидията, ако се разсъхне парламента. Че вие сте един файтон хора и не може да се разберете. Че като е така - то си имаше правителство, що ви трябваше да го бутате.А, за да се намърдате в парламента!

То не беше Новобразилеца, търсен в ЕС за измами, Муручето, то не беше Карлофкия колбасар, слабостта на мазен Боко, Кабагайдоф, та сега и тоя Дингил, от далече, с просто око се вижда как мозака му работи? Просто, тъпо ченге ! Герберас под прикритие ! Бъдещ Гробар- мършояд !!

Кой създаде престъпната шайка на гаргамел костов,серГей и кутю,читака сопола,помиара капута и рублажийската истеричка долен пидеров? Кой ще пресече веднъж завинаги пипалата на отровната агарянска сган? само железния канцлер Борисов ,генерал Бойко войвода -Бенковски и верния му знаменосец Цецо,новия Волов!

В крайна сметка всичко се върти около банкянския нефелник, който трябва да стане отново премиер, макар и за кратко, а след година да го изтипосат и президент. Офшорния тарикат дори няма да се осмели да се кандидатира отново.

РБ не усещат ли че олекнаха страшно само за три дни след изборите? Първо. Къде са казали и единно са застанали зад ОБЕЩАНИЕТО, че няма да подкрепят правителство с премиер ББ? Второ. Кой е Лукарски и в качеството на какво дава изявления от името на РБ? Същия въпрос имам и към Кунева, и към Москов (много разочароващ), и за Кънев. Трето. Като имат различия по такъв ВАЖЕН за тях въпрос защо не си го решиха преди изборите и сега да стоят като един, а се излагат. И последно. ТОВА ЛИ Е НАЙ-ВАЖНОТО ИЛИ ДА ПРОКАРАТ ПРИОРИТЕТИТЕ, КОИТО СМЯТАТ ЗА НЕОТЛОЖНИ ЗА БЪЛГАРИЯ? Олекнахте. Стегнете се и действайте като държавници, защото хората затова гласуваха за вас.

Докато хората избират тези осем ВЕЧНИ шайки, добро няма да видим! И мен ме е яд не по-малко заради създадената бъркотия (гаче досега царяха ред и спокойствие!), но поне съвестта ми е чиста, че гласувах за една нова формация от млади, кадърни и неопетнени личности.

Очевидни примитиви, ДС - мутри, руски агенти , ДПС - доносници, пак искат да грабят и ще успеят , за пореден път .. Олигархията НЯМА да бъде пипната ..Напротив , ще ви убеждават , че е избраната , висшата класа на България и ще трябва да им слугувате , както на БКП_ преди години ..Вечно избраните да управляват. Корумпираната съдебна система няма д бъде пипната ..На кой ли му пука ..Полиция , митници, големите фирми - с пари - ще си я купуват .. Бухалкаджии- ще бъдат НАД Закона ..От висотата на милионите си - ще ви се смеят и пет пари няма да дават за ВАС - гражданите ...Корумпирани мижитурки ще пълнят Парламента ..И така - до безкрай ... BIG AL

Българските граждани - роби на олигархията и то в 21-вия век ...Очевидно олигархическата структура на държавата ще се запази -още десетилетие !! Аборигени с пари - купуват съвести , водачи, лидери ..Мафията - в лицето на златевци, боковци, руските агенти , любенгоцевци -ДС-бкп, ДПС , ще си остане на власт ..България ще се обезлюдява , но на тях - не им пука ..Слагащите се на мафията ще си получат пая ..Плащат им ..Като в бандите ..Една кохорта - дори и тези на ГОЦЕ - стоят зад Борисов ..За ДПС - да не говорим ..Проклятието на България .. И всичко това им харесва - на 1 милион българи ..!!?? Следва новото ограбване - 4- 5 милиарда лева заем , на гърба на всички ..После - кученце и нови милиарди - за Южния поток .. И гледа българина - мазохистично и се радва - на водача си .. Някакви палячовци -"патриоти" - и ТЕ за кокала бързат - някой да не ги предвари ...Чакат да ги приемат в Олигархията - като слуги , разбира се .. България потъва и ще продължи да потъва ..Неадерталци я обират и ще продължат - пред насълзените очи на слугите на мафията .. Тъжна картинка , на един , изостанал народ - или на част от него .. BIG AL

На 5-ти беше борсата за изкупуване на гласовете на дребно, сега се открива сесията за търговия по на едро.

Разбира се, че е важно премиер да бъде човек с висока професионална подготовка, умеещ да поема риск и да заема позиция, а не такъв, който сменя мнението си по един и същи въпрос няколко пъти дневно, в зависимост от това кой какво го е посъветвал.

Много плоски момчета са тези от РБ. ръбове Не се ли усещат, че иззеха функциите на БСП?!? Каква принципна безпринципност!?!

значи, все пак, човекът с Л е казал истината?

Лукар - човек, който продава лук и използва много хитри трикове в дейността си ...

От края на Май България е "управляване" от коалиция БОСТАН. Рефорамторите и ежентуално други са необходими само за параван, за да не лъсне герб-дпс коалицията в парламента, когато се окаже, че само те гласуват заедно. А Лукавски е едно мазно нищожество, разбира се.

Относно късата българска памет: Само преди година всички в парламента и на протестите се кълняха, че в никакъв случай не искат Бойко на власт, даже ДПС и Атака се обединиха около тази главна цел. Сега всички политици вече нямат нищо против, освен ДСБ. Точно заради това Радан ще бъде очернян от медиите и мразен от селяните. Май наистина е най-логична коалиция между ГЕРБ, БСП и ДПС - за тези партии са гласували най-много избиратели; освен това и трите са против всякакви реформи, както 95% от българите.

и кои всички са протестирали против боико !?!? комунягите от ваща партя с циганите докарани с реисовет ..

илитерат, преди година протестите не бяха против Бойко, опитвай да мислиш, преди да се изхождаш!

Точно такава липса на памет имах предвид, но при Вас се наблюдава и функционална неграмотност.

Абе поне с рейсове ги караха, а не с камиони (за прасетата иде реч)

Днеска се зачетох у Гардиън пишат за наште избори, че немало победител. Бацее, тия са много назад, тука сички са победители, даже и тия с един депутат!

да не се води каквото и да е правителство от неуравновесен идиот с мания за величие! Факт е, че за да го търпят министрите, трябва да са напълно безгръбначни анонимници, по възможност с тежък конфликт със себе си, за който Шефа има компромат.

по тяхната логика ...то и сега има кабинет , ами да върнем експерта на черепа и доган орешарски тогава или може и едно магаре да сложим да изпълнява желанията им

Как все лекета се намърдват в СДС и съсипват всичко хубаво в дясно. Така убиха Синята коалция с Надежда, сега това елементарно момче Лукарски се наведе преди да стане депутат даже.

Колкото и да се напъваме Мафията е с 1 ход пред нас. Вижда се -Боко е на първо място. Започвам да мисля, че ако въведем законите на мафията Боко и разни там физкултурници щяхме да сме ги забравили.

Цялата държава се е вмирисала от несекващите костови миазми! Преди всички избори драгалевският циганин скалъпва по един подобен "проект", озаглавява го "десен" и с помощта на кликата пребоядисани в синьо комунистически хардлайнери около него, започва да зомбира десен електорат, та да го предостави на тепсия в дар на господарите си от столетницата! И това упражнение (да не кажа, че си е същинско костово изпражнение) се повтаря по един и същ сценарий преди всички избори!

А кой създаде Костов? Тези които създадоха и геРЪБ! На всички създателя е един - елита на БКП - днешни милиардери и кукловоди! Тях няма да видиш в политиката, но те я създават, по тяхна заръка и в техен интерес! Хайде накрая разберете тези неща бе, освен ако не живеете от това, да драскате опорни точки по форумите!

о квооо. дай да му се кефя на ма...ромлянина.

ББ е лош матреал,да почива нарезервната скамейка докато ритат топката!

Пълна загадка е за мен как десните припознаха РБ - единият лидер е прост, другият е деструктивен, третият е снаха на ЦК, а четвъртият е обвиняван, че е турски националист. Да не говорим, че петият (май имаше и пети) изобщо не се сещам кой беше. И как от тази съвкупност се пръкна от пепелта "автентичното дясно"?

Кунева вчера каза, че са седем.

Деструктивният е зет на ДС и според мен е по-прост от първия. Лукарски поне е действащ адвокат с реални клиенти. Кунева е кабинетен политик- няма професия, но е юрист, който не е влизал в съдебна зала. Радан също няма професионални или други достижения в никоя област, а за разлика от Кунева- няма и политически опит.

Интересно е наистина. Още по-парадоксално е, че повечето са прошляци със съдрани гащи, но се пишат десни. Е така напълниха гушите на лидерите си през тези 25 години, които ги мамуркаха като плюеха по комунизма, макар, че всичките се оказаха сътрудници на ДС (това, че някои успяха да ги укрият не променя нещата)!

Седем били. И тази от най-малката партия- ХДП, дава най-много надежди, Ирина Репуц.

И тия излязоха леки жени (к.......ви).

Дайте кофите с помия, с Радан нема управия, неще ни пост,ни пари.. тоя..ще ме умори!

СЪДЕБНА ВЛАСТ ЛИ МЕЧТАЕШ: "Труд" съобщава за уникален съдебен казус с изключително пенсионерско участие. Наркобаба от Бургас осъдила дядо измамник от Нова Загора, защото ѝ пробутал брашно, вместо хероин. Дядото бил печен криминал, лежал бил в затвора за грабеж и обсебване. През 2012 г. се запознал с дилърката на дрога баба Верка и ѝ предложил известно количество хероин. Бабата му броила 1500 лева. Но като си отишла вкъщи, видяла, че вместо хероин, в плика има препечено брашънце. И завела дело срещу измамника. Съдът в Нова Загора го осъдил на 3 г. затвор и глоба от 1000 лв. Окръжният съд в Сливен обаче го оправдал. Наглото бабе обжалвало във ВКС, който отменил присъдата на Сливенския и върнал делото в Нова Загора. И там потвърдили 3 г. затвор за измама. И на трите инстанции на баба Верка, която също била лежала в затвора за търговия с наркотици, не е повдигнато обвинение." А кажете ми какво да си мисля за такова правосъдие! Ако историята е разказана коректно в медиите, не мога да си мисля друго, освен, че в съдебната ни система има формени идиоти. Но не мога да съм категоричен, понеже и в медиите има

и глоба от 1000 лв. Окръжният съд в Сливен обаче го оправдал. Наглото бабе обжалвало във ВКС, който отменил присъдата на Сливенския и върнал делото в Нова Загора. И там потвърдили 3 г. затвор за измама. И на трите инстанции на баба Верка, която също била лежала в затвора за търговия с наркотици, не е повдигнато обвинение." А кажете ми какво да си мисля за такова правосъдие! Ако историята е разказана коректно в медиите, не мога да си мисля друго, освен, че в съдебната ни система има формени идиоти. Но не мога да съм категоричен, понеже и в медиите има

За твое уведомление,аз"не мечтая".Просто НЕЗАВИСИМАТА СЪДЕБНА,СИЛНА ВЛАСТ е измислена от древните гърци и римляни,като стожер на Държавата и Демокрацията.От НЕЗАВИСИМАТА СЪДЕБНА ВЛАСТ,започва държавността,друже.Да,може би МЕЧНАЯ.Мечтая за едно по-прозрачно,по-отговорно,по-нелобистко,по-некорумпирано,по-нолмално,по-човешко,по-надпартийно управление на най-бедната страна в Европа.За което,със сигурност,ти и аз не сме допринесли,брат.

РБ нови подлоги-жалко.И тази надежда за справедливост отпадна.

Почнаха кофите с помия,като не можеш да пребориш или да купиш някой, това е единствената възможност на...анонимниците. Давайте момчета от ДСБ,това е пътя.

Ако имаш предвид ДС миналото му- просто ти сега научаваш и си мислиш, че нещо е почнало.

Радан- заврян зет на ДС. Кунева- снаха на ЦК. Не ми казвайте, че човек не си избира роднинните- не си избираш родителите, но партньорите в живота са най-важния избор за човек.

Какъв кабинет бе, червени демократи- реформатори? То...държава няма, вие - кабинет.... Апропо- в най-скоро време съшития Франкенщайн- Реформаторски блок ще се спука като балон!!!

........нещо, което нe (!) може да спаси страната от сегашната отвратителна ситуация..............

Момчета от РБ, дръжте се.! На следващите избори РБ - 22%, а мутрата милиционер отива на кино. РБ се държи повече от достойно, даже БСП се готови да лижат на Боко, те не. Браво!

ivo10

А бе тъпчо, ако няма кабинет, чрез кого РБ ще прокарат исканията си за промени в политиката? Или смяташ, че на едни следващи избори РБ ще има повече? Дори да е така, в което се съмнявам, няма да имат достатъчно гласове за да управляват и пак ще трябва да търсят партньор. И тогава най-възможния партньор ще бъде ГЕРБ или ДПС. Провала на кабинета по вина на Радан Кънев ще бъде пагубно за РБ. Аз лично след такава проява няма да гласувам за тях. Нашите тъпи политици най-после трябва да се разберат и да започнат да работят зца страната, а не за егото си.

зца :))) след още 2 ментета и ще си на Ф и Щ!

Браво ама на Радан, а Пръмова и Лукарски друго мислят! Кога СДС една умряла партия, щеше да види парламент? А Пръмова някой познава ли поне един член на "партията" й? И сега ламтят за власт!

Този казъл,онзи рекъл-все тая. Има едно единствено съкровено нещо,което може да спаси страната от сегашната отвратителна ситуация.То е Велико Народно Събрание и гласуване на нова Конституция.Ама мноооого нова и радикална,спрямо сегашната. Първо-абсолютно НЕЗАВИСИМА Съдебна власт.Никакви ПОЛИТИЧЕСКИ/парламентарни,президентски,пр."квоти"/ Второ,сериозна,радикална ревизия,на правомощията на Премиера,апропо,на Изпълнителната Власт.При създадена вече,независима Съдебна система,Премиера,министрите,шефовете на агенции,областни управители,да носят не КОЛЕКТИВНА ,а ИНДИВИДУАЛНА отговорност за решенията си.Истинска съдебна отговорност. Иначе,колкото и да си дрънкаме,кой щял да е Премиер,каква коалиция щяла да се формира,какво Правителство щяло да има-бла-бла-бла.Старият модел,старият бардак със старите к-рви.Това е положението.Нова Конституция,нов Обществен договор,крайно различни нови правила и най-важното-нова,некорумпирана,нормална,работеща,Съдебна Власт.

........нещо, което нe (!) може да спаси страната от сегашната отвратителна ситуация..............

Отдавна забелязах, че Радан Кънев крие кои са родителите му. Последното, което чух, беше че по комунистическо баща му е бил шеф на пристанище Варна. Пак случайно бъдете сигурни!!!

Ами то и на Боко тиквата бащата е полковник милиционер от МВР по комунистическо, а ако провериш ще видиш, че целия елит на гъРЪБ са свързани с БКП! Това защо не забелязваш!?

Ако беше полковник, нямаш да си храни децата с мас.

Хич не ме интересува шуранайката на Кънев какъв е. Важното е той какъв е. Вие дето бълвате компромати, да бяхте погледнали в другата дясна партия,там бихте намерили кръвни връзки с ДС ,а не косвени.

Той е бил пълнолетен и вменяем, когато се е женил . Избор е направил. Изборът е показателен за това, какъв човек си.

Кръвните връзки не са дискредитиращи. А връзките по сватовство, от които си черпил облаги са ПОЗОР. Нечестно е. А Кунева излъга, че не се е възползвала от облаги - тук нямам думи вече...........

Всички знаете за многобройните награди на Борисов от цял свят. Някой да е чувал Ив. Костов или Радан да са награждавани за нещо ? Да. Ето: През декември 2008 г. Иван Костов е удостоен с първия Почетен знак за човеколюбие и благотворителни дела на Българския Червен кръст. - Радан е връчил медал на Костов.

Първо : Лукавски, кой уби Стамболийски ?:))) Второ: Важното е да си на държавния гювеч, пък който иска да е премиер. БГ народеца така и не разбра защо има такъв наплив за дупетати, а заплатата е само 2500 лева и за кметове със заплата 800 лева. :))) За гювеча народе, за държавния гювеч на твой гръб рязан и печен !