Държавата ще купи бойна техника за 1,2 млрд. лева за 12 г.

За период от 12 години държавата трябва да купи бойна техника на прогнозна стойност 1 милиард и 220 милиона лева, без ДДС, мита и данъци.

Обратно в новината

Коментари - Държавата ще купи бойна техника за 1,2 млрд. лева за 12 г. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Няма за пенсионери, за учителите, няма за майките с малки деца, намя пари за гориво на патрулките, няма пари за почистване на речните корита, няма пари за здравеопзване и много много други. Все неща които пряко касаят качеството ни на живот. Обаче ще се дават пари за желязо, смях смях смях. Кой ще нападаме и с кой ще воюваме. Дебилно управление..... В богата Швейцария преди някоколко години е имало евферендум дали да подновяват и купуват нови самолето. Хората решили че нямат нужда от нови такива. Нали знаете - на гол тумбак чифте пищови.

Лъжат кът дърти цигани.Пак ши пълнят гушити на руснацити.Егати патриота егати руския плъх нещастен

Това нищо не е като разход за 12 г. Направо е смешно!

Ей, пичове за какво харчите народна пара като ви бягат през главния вход на Софийския централен затвор бре? Палячовци! В тази държава БКП доказа пълната си непригодност, а не сдавате властта. Махайте се всичките, свързани с ДКМС и БКП! Не ставате просто.

ми хаиде де поне знаят ли как да я ползва баи ганиовото племе

ей много лепи тези ф16 бре , всеки ден по един .... F-16 assigned to Nellis Air Force Base, Nevada, crashed

аз пък предлагам да правят като тато от правец-баи тошо,да се снишим ниско в тревата докато бурята отмине , да се огледаме и ако трябва ще се променяме и може би и да се превъоръжаваме!

дано е от сарказъма,,

че то само изтребителите трябваше да са на такава стойност.... ?! Сега какво ще купят - Ф16 трета ръка от Португалия ли ?? Ами танкове, ами кораби, ами БТР-и, ами ракети, ами артилерия, ами дронове, ами .... Централен Софийски Затвор ви очаква, г-да политикани

да се трепйат орки а, да се разпознает тези кои ги поддържат

Недей така шкембо това си е направо превъоръжаване .Аз предлагам периода да се увеличи на 112 години. Безсрамници от крадене не искате да дадете пари за армията , защото това не е като да полагаш некачествен асфалт по 100 пъти на едно и също място. Една банда башибозуци ще ни превземе за един ден , но вие разбира се отдавна ще сте избягали.

за превъоръжаване

След 12 години с това образование и здравеопазване няма да има бели хора да запалят танка или самолета. Всички ще са на ниво таблет и смартфон. А за тъмнозелените няма да говорим. Вие унищожихте държавата господин Шкембе войвода!

След 12 години, я кучето я, камиларя. България е непредсказуема, никой не знае какво ще стане. Едно е сигурно и то е че никой не знае какво ще е България след 2 години, а камо ли след 12. След 12 години ще има голяма бъркотия в Европа и света, на там вървят работите.

Турция се очертава като единствения потенциален агресор в района. Един съюз между България, Гърция, Сирия, Ирак, Иран и Армения би подействал възпиращо на бясното куче Ердоган.

То хубаво нещо предлагаш , но ...има МНОГО НО:-(. Ирак и Сирия им трябва още доста време да си оправят страните , но имат шанс- Сирия я защитава Русия , Ирак купува руско оръжие и балансира между двата големи. Армения също е направила правилния избор: има проблем с Азербайджан , но има голяма руска база там:-)) Иран.. твърде сме дребни и безпомощни за да прави СЪЮЗ с нас. НАТО.. беззъбо . Остава Руснаците да си спомнят за братските ни връзки.

Дори няма смисъл да ти отговарям на ултра смотаната ти глупост дето си написал (може да не си виновен ти, ами тези които те съветват или дават пари за да пишеш такива глупости.. от Берлин или Aтина например!) но все пак да ти отговоря: ние сме тука отдавна ... от 1071 година, че и по от-преди. Aко ви е яко дупето заповядаите. Hие сме готови, но вие не сте - защото сте крастави страхливи псета. Cамо лаете като циганско куче около магарешка каруца и нищо друго. жалки сте ... жалък си "жеков" - amk orospusu

ОТ ДИВИЗИИ НА БАТАЛЬОНИ ... ГЯУРСКА ДУША Е АЛБАНЕЦА КРАСЬО КАРАОСМАНОВ:))

РОМЛЯНИТЕ ЩЕ СА ТАНКИСТИ :)) ... РОМЛЯНИТЕ В БЪЛГАРИЯ ИЗПЪЛНЯВАТ СОЦИАЛНАТА РОЛЯ Н НЕГРИТЕ :)) ... И КАТО ПРОЦЕНТ СА ПОВЕЧЕ - 719 000 БЕЗ ЗДРАВНИ ОСИГУРОВКИ - ЗНАЧИ МАНГАЛЕТО ПРИ ВАС (С ДЕЦАТА) СА СИ ВЕЧЕ 20% :))

Като гледам отделените парици, тия самолети ще да са регенерат от Втората световна.

Да.На кукуво лято. Агент Иван -руското мекере и рубладжия никога няма да въоражи с модерно оръжие българската армия.Не за това е взел рублите.

Демби кога ще прави лицеви опори и коремни възлизания? Да дойдем да гледаме.

Тоя да не си мисли, че след 12 години някой ще си спомня за него!?

С тая армия, с това въоражаване Турция трепери, Китай се моли да не го нападнем, а Русия е на колене!

Като, не искаме да купим ЧЕЗ , да си купим бойно оръжие......

с кого ще се биеш бе търбух?

Hahaha, imenno

абе и в космоса да се изстрелят , спасение за тия няма , ама още се напъват с дивотиите си , а нас тормозят от пуста злоба и алчност

Новите зенитни батареи свалят самолети като диви патици. Ако купим 16 изтребитела, все едно сме изтребили 1.8 милиарда на вятъра. Купуваме зенитни батареи ПЕЙТРИЪТ и който иска да му сваляме ракетите и фърчилата да заповяда. Поляците си купиха Пейтриът. Без комисиони. Те са по умни. Там президентът не настоява за Грипен.

Самолета служи и за разузнаване, за въздушна поддръжка на сухоп. сили, за морски операции, за бомбардиране и т.н. Освен това ако нямаш самолети противника по-лесно ще избягва ПВО-то ти, а ако го притесняваш с авиация става друго. Може даже да го натресеш точно на ПВОто си. Иначе си прав ПВО ни трябва ново. Ама съвсем ново и в достатъчни количества и разновидности.

Iivanov84

какво ще разузнаваме какви мисии какви 5 лева бе? КОИ сме ние ?

НА ГОЛ ТУМБАК ЧИФТЕ ПИЩОВИ. Защото задокеанските началници искат 2% за въоръжение, но не дават пари за хляб.

най-важното съвместими със съюзниците от НАТО , а по добре американска да е техниката, тогава двоен кеф!

Да, да, много сте силни на празни приказки и обещания. Обожавате да разработвате стратегии, планове, програми и да преливате от пусто в празно.

Къде е извънземно ново модерната техника,която подобните на "майната му на православието" Чифут Паси и подобните му обещаваха като сме стъпили в ОТАН. 30 лета примитивизма нищо не е купил, добре че е руската техника купена и платена от ТАТО и НРБ преди 1989, при "лошия" комунизъм.

Браво ,добре си гледа работата Каракачанов !

Памперса няма да е доволен

Турция е поръчала 100 F- 35 за около 10 милиярда $ а ние с новите F 16 или в краен случай F 18 ще сме изостанали с 30 г. По добре да инвестираме в зенитни комплекси .С 16 демодирани самолета по добре без тях

Каква бойна техника ще купувате бе, кавали??? За подобна техника е нужна ДЪРЖАВА, а такава отдавна НЯМА!!!

И за 1000 милярда да купи държавата бойна техника се тая. Де са ви войниците, де ви е бойния дух, де ви е морала?

аз пък предлагам да заложим на традиционното черешово топче срешу православната братска нам русия!ем ще спестим пари за скъпа военна техника,хем няма да дразним руската част в бълария!хем вълкът сит а и агнето цяло!

А черешови дръвчета от къде ще внесем?

режим по Кюстендилско !!!

Уж патриоти а пък друсат казачок и под европейските костюми руски рубашки

Iivanov84

Абе политически мърши купете нови влакове бе,хората умират в тия ретро вагони...

Да ве кой ви верва.Най много пак да напълните гушити на блядовете

Путьомаринкин, ти луд ли си? За няколко месеца платихме един милиард и двеста милиона на Русия за уж поръчани реактори и 4 милиарда заемвзехме за КТБ - парите пак в Москва. За истинска военна техника - 1.2 милиарда за 12 години! Невероятно!!! Нещата отиват в не добра посока. Защо "политиците" избирате страната на Русия е ясно - пари и спокойствие. Защо обаче има тъпанари, които все още се прехласват по Русия и руското не мога да разбера(за рускините е ясно).

Защото когато говорим за оръжия. Русия е в топ 5 !

Егати циркаджиите

Не разбирам обаче зрителите.

Никой не е избрал страната на Русия. Вече преигравате. Като сте толкова ербап да се биете с Путин - заминавайте! Кеф ви чеченски сепаратисти, кеф ви украинци...а че дебелия е абсурден с този един милиард за 12 години, то е ясно. За толкова години дори в мирно време излиза цяло ново поколение бойна техника, докато я купят, ще е остаряла.

Пари, които рушняците и местните им слуги можеха да откраднат...

Ей то бива ЧЕНГЕ,комсомолец,клепач на своите колеги студенти но толкова плямпане не бива. Отдавна нямаме армия ,хора и оръжия , а тоя говори за след 12 г. Каракачанка ти в ред ли си бе. На всеки е ясно,че ще ни ИЗОСТАВЯТ и това ти е целта да си идем при Вовата. Да на теб,на Кури и на Бочко,Сидерчо и др.затова Ви декисват от Евразия. Но той и Вовата ще е във фризера до 12 г. а и Вие.................! Смях. БВП се харчи краде. Срам никакво зачитане на НАТО и ЕС. Руски ЛАКЕИ.

А ти какво предлагаш? Или само така си плямпаш?

Явно, че трябва яко да се подпомага чуждата икономика и тулупа я оповести. Сега американците ще изкарат за продан всичкото си старо желязо та белки компенсира за санкциите на Китай към Америка. Е нашата глупост край няма, ма то и държава няма.

Вече сме построили либералната демокрация в Света! ВОЙНА НЯМА ДА ИMА! ...Защо да се хабим толкова, като ни трябва оръжие само срещу тероризма?

но затова ще говорим след краят на май!

Само да не са като ония "пустинни кугъри" дето летят само лятно време.А да не забравяме и двете фрегати дето нямат въоръжение и работят по 24ч щото после не може да я запалите.Смешковци големи сте ей

да се реабилитират строителни войски и да се купуват кирки и лопати,така и така циганите се множат,поне да ги викат да работят ангария на държавата,няма само властите да им клекат и пари да им дават

Няма пари да се оборудват 7 000 000 цигани с кирки и лопати.

като нямаме армия вече