Йотова: Необходима е целенасочена политика за развитието на селата

Община Гоце Делчев е пример как европейските средства могат да работят за хората, отбеляза вицепрезидентът на традиционния празник на виното в село Делчево

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

а дека е менчето с цръвено вино и баклицата с греяна ракия?

Скоро няма да ни се налага да си режем лозята, защото политиците ще са повече от тях и всеки като дойде да зареже и ще ни падне този енгел.

не може да се отрече, че комунделите еволюират! йотова е член но висшия съвет на бсп от 2000 година, депутат в 40 нс, говорител на ... представител в...и ето днес, 19 години след като е навлязла мощно в политиката, се сетила, че трябва целенасочена политика за развитие на селата! това си е развитие и дори прогрес във вижданията на дрОгарката йотова!

Предвиждам много самоубийства от мизерията тая година в българия

Какво развитие бе тъпаци? "566 села у нас са с 0 или до 9 жители stat - A + 14:49 | 18 май 2017 | Общество / Редактор Нели Делчева / обновено преди 2 минути Виж 1 снимка Цели 2542 села или повече от половината в страната са по-големи от най-малкия град в България - Мелник Сн.: Shutterstock Общо 566 села в страната са без население или с едноцифрен брой жители, показва справка на БТА, направена в Националния регистър на населените места на НСИ. Селата без население са разположени в 12 области на страната, а тези с едноцифрен брой жители са пръснати в 22 области."

Какви села, какво развитие - вече 30 години няма българско село. Има едни останали населени места, където умиращата част на българското население живурка, получава си пенсиите и бива малтретирано от зелени човечета. До 20 години и тях няма да ги има. И за това са виновни Костов и Софиянски с раздържавяването и масовата приватизация - колкото и да не им е приятно на демократите, но го направиха по най-варварския възможен начин...

Спомням си някога какво песен са пеели дедите ни след колективизацията на земята. „От как дойде ОФто, оголе ми дупето дунди дунди дундаки черна котка с мустаки; Партията е права и когато съгреши дори, но нейсе признат грях е половин грях, но от тази партия никога няма да видите признание.

Нали знаеш -за ,,умрелия,, -или добро или нищо?!

Йотова, дебелано проста, ти отивай на село. Ние се уредихме по чужбината. Отивай да доиш крави, че трябва да се вдига БВП.

Долни комунисти,след 1944 ликвидирахте селото,като отнехте земята на работливите селяни ,заедно с инвентар и животни. После национализирахте и останалата ,дребната земя.Богатите селяни,назовахте кулаци и които не си даваха доброволно поминакът,отидоха и изгниха жв лагерите на смъртта. После построените в градовете нови ,по сталински тип фабрики,замърсяващи всичко наоколо,поеха и разорените селяни.Вие червени боклуци унищожихте селото. Бъдете далеч от стопанството на БЪЛГАРИЯ. Няма нужда от вашите ялови експерименти.

Др. Йотова е права. За да се възроди живота в селата е необходимо да се помолят всички зеленчукопройзводители демек селяни които са по градовете да се завърнат в родните си села .Ще бъдат помолени също и тези които са членове на нашата партия БСП също да се върнат и изпълнят партийния си дълг. Това е нашата политика за селата ,помощ трябва и то от млади хора и хора на средна възраст.

Този път Йотова в тази маневра със обогатяването и заменки на земи ГЕРБ не са участвали. Няма как дд се оправдавате червени мутри.

Тома Белев лично загради България с 35% Натура 2000. Какво развитие искате?

За 20 години управление на бсп Йотова чак сега се сети за селата. Браво Йотова. Сега , когато се обогатихте с евтина земя вече може да се мисли за селата. Вие си направихте заменките .

Йотова, когато вие псемдополитиците които дойдохте от селата се върнете отново там където ви е мястото- Тогава наистина политиката за развитие ще е правилна и целенасочена. Нивата иска работа, а не молитвени закуски.....

Късно е ,ЧАДО,селата в България МНОГО ОТДАВНА са в КЛИНИЧНА смърт.И Господ не може да ги съживи вече,даже и да иска......

Селата вече не могат да се развиват. Отдавна се мина "point of no return" червената линия. Построиха се хиляди нови сгради в София, което допринесе за обезкървяването на селата и всички млади се преселиха. С какво ще ги развивате тези села без млади хора ? Сега младите са роби на работодателите си и на банките за да изплащата известно количество бетон на десеторна цена с обещанието за прекрасен живот в столицата. Всичко беще оставено на безразборен самотек и резултати ще са пагубни, не се очакава от народа да ги мисли тези неща ама политиците съвсем не ги мислиха. Единственото което може да спаси България е една сериозна рецесия в световен мащаб и всички да се върнат от там откъдето са тръгнали (включително имигрантите) за да се развива цялата страна равномерно, а не както сега град държава.

Живея в град от селски тип който има не повече от 10 години живот, при наличие на поща, жп гара, близост до магистрала, бърза помощ и училище. А селата... селата са вече мъртви. Сетихте се...

Необходим е свободен пазар за продукцията произведена на село. Хората бягат от България защото тук не могат да си продадат труда на пазарна цена. Толкова е просто ! Трябва само държавата да наложи законите които съществуват без оглед на това кой - кой е а с оглед на това какво престъпление е извършено. Вместо това ни се говори за европейски пари !

Министерството на транспорта?????? Защо позволяване да се нарушава Законът за автомобилните превози и Наредбата за възлагане на обществен превоз на пътници. Защо възлагането на неефективни автобусни линии, каквито са тези до селата не ги комплектовате с ефективни такива, а болшинството от превозвачите отказаха да ги изпълняват, защото били губещи. Къде е контролът Ви в общините, които са Възложители? Срамно е и престъпно отношението към хората от много села да нямат връзка с град, който е на 20-30 км. и там са се преселили много от децата им, които все още имат връзка с тези села.

Йотова щяла да развива селата, а дефакто около 5 села годишно ОБЕЗЛЮДЯВАТ: "Към 31 декември 2017 година в страната има общо 5256 населени места, от които градовете са 257, селата - 4 997, а два са манастирите със статут на населено място - Клисурски и Рилски. От всички 4 997 села в България точно 571 са без население или с едноцифрен брой жители или с 5 повече в сравнение с предходната 2016 година." Към 31 ДЕКЕМВРИ 2018 год. статистиката ще е още по-зле. А демографската прогноза е до 2030 год. 60% от територията на България да се превърне в демографска пустиня. България се топи с по 50 000 - 60 000 души годишно...

Хората са избрали да не живеят в селата, груб популизъм е тяхното въз аждане. Селата са малки икономически единици, които няма как, а и не е нужно да се възраждат изкуствено. Изобщо, всичко в живота е в резултат на някакъв избор...

Хайде още подрязващи...Бългапия!!! Сульо и пульо хванал лозарската ножица за пред камерата и беж на коьорсофрата!!!

Наслушали сме се на думи и на обещания. И не се оправдавайте с изпълнителната власт. Избрали сме всички вас да управлявате заедно българските дела. А не да се наддумвате и да си губите времето с празни приказки и взаимни обвинения.

Те са отишли на ,,празника на виното,, т.е. ще има лапане и пиене,мислиш ли че им пука за какво говорят:)))

Тая за това ли избяга от родното си село да прави целенасоченш политикш

Разсипването на селата е дело на партията, която пребиваше хората , за да ги вкара в ТКЗС

Селата са пълни с цигани,които и да искат няма какво да работят.А те могат само с лопата,метла,мотика и ръчна количка просто защото нямат нито образование нито професионална квалификация.Все пак работа има но само ако ИСКАТ!!!Преди повече от 10 години голяма част от циганското население беше "оземлено" безвъзмездно от държавен или общински поземлен фонд с по 3-5 дка..Земите дадоха на арендатори за обработка и получаваха рента.След като изтече срока за забрана за продажба на тази земя,всички цигани продадоха дадените им даром земи на "правилните хора".Сега отново са без земя и без рента,но голяма част от поземленияфонд премина в частни ръце на цени 4 или 5 пъти под пазарната.Извърши се скрита приватизация,но на никой не му пука от управляващи и опозиция!!!Въпросите са много но отговори няма и да има,защото всички се облагодетелстваха.Нима не знаеха какво става със земеделските земи?Знаеха и още как!!!Колко декара са дадени за оземляване на безимотни по селата???Колко декара са вече продадени от оземлените и преминали в други ръце???Защо това е една от най-големите тайни и нито един журналист не пита нито министъра на земеделието нито министър председателя????И те ли не знаят ?????Или...…….

Те селата заминаха бе, дрогарко Йотова. Ако още не си разбрала.

С това земеделие ..ДУДУК!! ..до тук!

.Селата бяха от 1878-ма ,та до 1989 -та . Абдалите веке свършиха.

Тая говори кът на конгрес на БСП

САМО ГРАЧИШ!

Та нали Европа ни забрани да гледаме животни и да продаваме млякото на съседите какво да правиш насело трябва да имаш земя и пари да да е обработваш Като няма училище къде да учат децата