Американец бе оправдан за убийството на невъоръжен чернокож

29-годишният Джордж Цимерман беше оправдан по всички обвинения за фаталната стрелба срещу невъоръжения цветнокож тинеийджър Трейвън Мартин през февруари миналата година.

Обратно в новината

Коментари - Американец бе оправдан за убийството на невъоръжен чернокож | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Отговорете си сами на въпроса кого ще защити правосъдието на САЩ - чернокож гражданин или евреин?!

ДИР.БГ, ЗАЩО СПЕСТЯВАТЕ ИНФОРМАЦИЯ? ЗИМЕРМАН Е БИЛ НАПАДНАТ, СЪБОРЕН НА ЗЕМЯТА, С РАЗБИТО ЛИЦЕ И ГЛАВА. ТОЙ СЕ Е НАМИРАЛ ПОД ТРЕЙВОН, КОГАТО Е СТРЕЛЯЛ ПРИ САМОЗАЩИТА, ДОКАТО ТРЕЙВОН Е КРЕЩЯЛ "ТИ УМИРАШ ТАЗИ ВЕЧЕР"! ЗАЩО СПЕСТЯВАТЕ И ИНФОРМАЦИЯТА, ЧЕ ТРЕЙВОН МАРТИН ИМА БОГАТО КРИМИНАЛНО ДОСИЕ? БЕДНИЧКОТО ЧЕРНОКОЖО НЕВИННО МОМЧЕ...АМАН ОТ ТЪПАТА ВИ ЛИБЕРАЛНА МЕДИЯ, КОЯТО ВСЯЧЕСКИ СЕ ОПИТВА ДА СПЕСТИ ФАКТИТЕ!

Престъпника и крадеца които ти влиза в къщи не разбира от добра дума.Само като му расечеш главата тогава е безопасен.Представете си случая в България.Този е до живот в затвора а и семеиството му ще плаща кравнина.Е не сме ли страна на страностите?

Няма такъв гювеч, бате! Той направо си го е застрелял, след като е стрелял в гърдите.Защо не е стрелял в краката. От друга страна тази присъда е призив към бандитите да не влизат, където нямат работа. И така по случайност едно чернокожо момче е загинало в затворен комплекс на бели евреи. Цимерман си е еврейска фамилия и е много възможно да не е бил никакъв пазач, а уплашен американец с оръжие.

Какво заглавие само!Какъв порив на вестникарската мисъл!Излиза,че афроамериканците не са американци.Въпросния човек на снимката също не прилича на ариец.Въобще голяма каша се забърква тука-дали нарочно,не знам.

В дира само пропускат да кажат че латиното (какъвто е убиеца) се е обадил в полицията и те му казали да не слиза от колата и да не предприема нищо, а той отишъл на своя глава да се заяжда с момчето което си вървяло по тротоара на път към вкъщи. Лесно е като имаш пистолет да се правиш на мъж. С това дело американското правосъдие се изложи много и доказа че черните и белите се третират по различен начин.

dsco@

Живея в САЩ и разрешението за придобиване и използване на оръжие за самозащита е едно от малкото неща, които ми харесват в САЩ. Това стопира крадците повече от всякакви аларми и полиция. Законът е много прост в Джорджия. Ако някой застрашава живота ти или собствеността ти имаш право да използваш всичко за защита. В случая със Зимерман, защитата доказа, че е действал при самозащита. Тревор Мартин (чернокожият тинейджър със солиден криминален опит за крехките си 17 години) е бил надвесен над стрелеца когато е бил произведен изстрелът и е блъскал главата на Зимерман в бордюра. Още тогава дошлата на място полиция е приела случилото се за самозащита. Обвинения му баха повдигнати месеци по късно, когато се намесиха "черните" политици и платени борци за равноправие на малцинствата (тука привелегията за малцнство имат само афро-американците нищо че са 65% от населението на Атланта, те си ползват тези привилегии). Това си беше чисто расиско дело. Двама НЕГРИ (това не са афро-американци, а животни) застреляха дете в детска количка посред бял ден, защото майката (бяла разбира с) се дърпала и не им давала парите си. Беше по медиите точно 2 дни. А сега случаят със Зимерман го раздухват и по дира.

тук има доста расисти и неинформирани философи, не се научихте че "негри", "негро" са думи които не се приемат по света вече. а искате света да ви приеме, в европа да сте като равнопоставени, а не като хора втора ръка. всички сте руси и синеоки, абе потомци на шведите с две думи, наи умните, хубави и грамотни на тази планета. по темата- никои не знае точно какво и как е станало, белият е бил със счупен нос, и двамата са можели да реагират по друг начин и да се избегне тази ситуация.

Когато прочетеш 1 книга на български език ми е обади. Такива тъпанари като теб ми развалят настроението .....в българската литература НЕГЪР е равно на чернокож , ма нали си куха лейка да ти ....... майката

показа ли си др страна,мила моя прютителке уса?познавам доста черни..някои от тях бездомни...разказва ли са ми оак тупите ченгета са ги били,и после никои не и\'м държи сметка...тоя съдия наи-вероятно е бил расист...а тога не е единствения случаи....полицаите понякога убиват така,и поле не ги съдят....нещастници... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

напълно манипулативна статия на дира- спестени са важни подробности. но затова пък заглавието е показателно- "американец застреля негър" - долу американския имперялизъм вечна дружба с ссср. абе аз знам че ссср никога не е умирал ,ама то маи и брежнев е възкръснал

по снимката си личи, че този е абсолютен малоумник и задръстеняк. дали младежът е бил бял или черен или латино не е от значение. такива боклуци не могат да раздават правосъдие. не прави чест на съда като го оправдава, но и не се представя цялата информация по случая. естественно е човек да бъде раздразнен за това, че бива спрян от някакъв идиот като този на улицата да му търси обяснение защо носи качулка...

Явно не е предполагал че негрото може да живее в ,,селище от затворен тип,, .Въпрос на СТАТУС.

Уфффф, аман от неинформирани медии. Преди да публикувате неверни новини си направете труда да проучите нещата..Толкова факти, които не знаете..има CNN, FOX, интернет. Името му даже сте объркали..

Дирника нарочно публикуват дезинформация. Правят се на много толерантни към негрите. Типична лявопедерастична медия.

Заглавието на статията е подчертано тенденциозна и подвеждаща.Не мога да разбера защо.

небива да се сравняват мангасарите в българия с негрите! циганите трябва да се научат да работят и за тях са кибуците - за да могат да изкарват храната с труд и да разберат какво е труд???????? а не да храним бездомните им деца с нашите пари!!!

Ако кибуците са построени от желязо, нищо няма да остане от тях.

dsco@

Не бива да се сравняват. Те толкова си приличат по манталитет и наглост, че са като едно и също нещо. Разликата е, че ако циганин го понатупаш докато краде и го обиждаш е ОК. Но ако негър, който краде само го наричеш негър влизаш в панделата.

кое етнически е нетолерантно??? нима г-н цимерман не е видял дете пред себе си - но уви - чернокож???? и че г-н цимерман е евреин!? и кое тук етнически е нетолернатно?????????????

Ако по тъмно влизаш в охраняван район носещ багаж и си с качулка на главата (масово разпространена практика против камерите)нима не е естествено ако бъдеш спрян от охранител и той повика полицията.Само нагло и тъпо копеле може да предизвика скандал при този случай или не му е чиста работата и бърза да се измъкне.Щом е възникнало сбиване нима не е право на охраняващия да употреби оръжие?Действал ли е той при самозащита ?Мисля ,че да и за това съда го е признал за невинен.Ако при подобни случаи не се защити правилната страна то това непременно стимулира престъпноста а и всеки на който това му е работа ще рискова дори живота си но да не стреля (не са малко полицаите пострадали заради това)а нима ще пази наистина това за което е сложен?Подобна практика у нас доведе до бум на циганската престъност и от всякаква друга измет.

какъв охраняван район бе??? този се е самоназначил за охрана, а и много добре знае какви хора живеят в този комплекс и квартал. носенето на качулки е нещо често срещано. какво го оневиняваш този психопат и малоумник. по снимката си личи, че има някакви отклонения и не е съвсем с всичкия си. типичен малоумник.

Не е самоназначен. Района е имал охрана от живеещите там. Те са се редували (доброволна охрана). В статията има доста дезинформация.

Черен бил, зелен бил... Той и Цимерман гледам, че не от най-белите...

Тук преобладаващото мнение е, че Цимерман е виновен, но съда действа според доказателства, които са доста противоречиви и не са безспорни в случая. Момчето е гостувало в комплекса и Цимерман е започнал да се заяжда с него, стигнало се е до бой и накрая този го е гръмнал! Било е тъмно и свидетелите не могат да кажат точно кой-кого е бил, защото и по двамата е имало следи...

Това "тук" в Народното събрание ли е? /национал-социалистическа измет/

Всъщност направи ми впечатление заглавието.Не мисля,че е подходящо и точно.Влага се някаква идея за расова дискриминация.Това е не допостимо.

Трябва ли всеки,кой разбрал и кой не да се изказва по случая!?Американският съд е разгледал случая изслушал е двете страни и е решил.Точка.Тук някои обаче са по компетентни и без да изслушат двете страни се изказват.Това е много жалко и определящо защо сме на този хал.Така не може да се върви напред.

Предполагам, протестиращите в САЩ и те не са разбрали, че съда е с правомощия от небесата и не може да греши, особенно в държава-олигархия!

... следователно, щом съдът е склонен към грешки, човекът е постъпил правилно, като е решил сам да се спасява. Гръмнал го и толкоз - чудесно! Един крадец по-малко.

Естествено че ще го оправдаят. Зимерман (а не Цимерман, вероятно превод от руски) е стрелял при самозащита и не е нарушил никакви закони. Правото е на негова страна.

Така трябва и с "римските граждани" в България.

Хамериканците показват истинското лице с този случай - гета, етническа омраза и сегрегация като разстрелват черни като КУЧЕТА по улицата без нищо.. а налагат на нас толерантност към крадците и изнасилвачите идващи индия !

Ти последно кога беше там? Ако искаш, да се срещнем да обменим информация, щото преките ми впечатления са доста различни от твоите.

И кой си ти, и къде да се срещнем?

Моят ник е запомнящ се.Чест гост съм на Дира.Предлагам ти да уредим една дискусия на тая тема.Гарантирам ти че ще бъде интересна.Ще се включат и други и по техните оценки ще се разбере кой от двамата ни е прав.Аз имам още по непосредствени оценки от Америка които никой друг не би могъл да има.Например присъствал съм на шествие на Ку Клукс Клан в Цинцинати охранявано от черни полицаи.Парадокс-нали.И още по парадоксално-присъствал съм на сбирка на бивши хитлеристи в Дейтън в частно имение.В Америка всичко е крайно поляризирано така че всяка осреднена оценка за там е по начало погрешна.Намирам национализма и расизма на Волен Сидеров най добрият и възпитан от тия които съм виждал в Русия или Америка например.В това отношение апологетиката ми винаги е била блестяща и безпогрешна.

Значи гледаш чернокож с качулка , които носи със себе си някакви продукти, викаш полиция и докато тя дойде, ТИ ПРАВИШ СКАНДАЛ С НЕГО (това е удобно прикрито в статията под формулировката:между двамата избухнала разправия) и вече в среда на скандал го гръмва в гърдите. Това означа, че всеки може да предизвика скандал със всеки и в агресивната среда на скандала да го убие. Пример : Вървя си аз препасъл оръжие и самоназначил се за охранител на Борисовата градина, гледам двойка дето се целува на пейка, казвам на момчето :Ей ПЕДЕРАСТ, това не е позволено! Той става и докато става аз го застрелвам! Станал е скандал , той е станал(т.е има намек за агресия) и аз се отбранявам. Айде довечера ще го пробвам и ще се позова след това на американския случай. Гледам тука има много дето се позовават! Да живее АМЕРИКА, НАЙ-ДЕМОКРАТИЧНАТА ДЪРЖАВА!

Ако някой ходи с качулка на главата, пускаш му един куршум в гърдите и готово! Типично по американски и главното - изключително демократично! Само не уточняват тоя Цимерман /само ква фамилия , а?/ дали не е бил също с качулка - само че, островърха и бяла...

Така се окупира първото място в класацията за защита на човешките права! Приемаш, че евреите са по-човеци от белите американци и още по-по-най от чернакожите американци, и че всеки по-по-най има право дори безпричинно да убива чернокожи и ето че "човешките" права са защитени! Защото просто няма други човеци! Както казваше и Бойко Разбойко, другите са "лош материал"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Така му се пада на черния

Браво

Заради такива случки,САЩ не е сред обичаните страни да се ходи да се берат боровинки и ягоди.

Ето сега направете сравнение между Цимерман на който даже и Обама го защити в името на частната собственост и нашия Опиц който си лежи в затвора и президеншата не иска да го помилва само защото той не се е бил искрено покаял за случката и си правете ИЗВОДИТЕ НА НАШЕТО ИЗКРИВЕНО УПРАВЛЕНИЕ.

За непредумишлено убийство при самозащита - 30 години (в САЩ!) У нас - от 5 до 15 (справка пияния шофьор с един убит, двама тежко ранени и девет осакатени). При виновен извършител, помагачи - безконтролната фирма, подбудители - ДАИ (липса на правила) и парламент (липса на адекватен закон и липса на елементарен морал в ТОЗИ ПАРЛАМЕНТ - честитиха бебето на Станишев и дума не споменаха за трагедията на невинните хора).

Браво!Има нужда от повече хора като този Цимерман.Има още смелчаци.Имало масови протести, я по-спокойно-няма причина.

АКО ИМАХТЕ КАТО НАС КОНСТИТУЦИОННОТО ПРАВО ДА НОСИТЕ ОРЪЖИЕ И ДА СЕ САМОЗАЩИТАВАТЕ КАТО АМЕРИКАНЦИТЕ , НЯМАШЕ ЧЕРВЕНИТЕ И МУТРИТЕ ДА ВИ СЕ КАЧАТ НА ГЛАВИТЕ .... ДОРИ В ЧЕРВЕНА РУСИЯ В МОМЕНТА ВЪРВЯТ ДЕБАТИ В ДУМАТА ДА СЕ РАЗРЕШИ ПРИТЕЖАВАНЕТО НА ПИСТОЛЕТИ БЕЗ СПЕЦ РАЗРЕШИТЕЛНО

Когато не се свалят гащите /от управляващи, съд, полиция и т.н./ пред всеки, който си мисли, че неспазването на правните норми е привилегия /като нашите цигани/, всеки може да се чувства конституционно защитен и свободен в своята Р България. Но в нашите условия как това да се случи, като болшинството бай мангал не работи, а само краде, не плаща ток, вода, строят си къщи без никакви разрешения, а в същото време имат лъскави коли, кабелни телевизии, безброй деца, които работещите българи ги отглеждат чрез отчисленията от техните заплати и т.н. Е, докога в своята страна, Българин да се наричаш е синоним на неоправданост, а циганин - на недосегаемост и дерибейство?!

Еми докогато само питаме възмутено. Действия трябват, за да се освободим, байно.

5000 негри протестират ! Обама да подава оставка !

Не ми пишете глупости всичките, ама се заинтересувайти по-подробно относно случай. Това е пореден пример за несправедливата система на САЩ. Въобще не се отчита факта превишаване на самоотбраната и това че някой си се самоназначава за служител на реда... Ама така де, с това освен масови протести като у нас, не виждам какво друго биха си докарали сега.

Комплекс от затворен тип с ограда и пазач си е частна собственост. Така се пазят там от престъпността. Външни без покана или придружител не се допускат и всеки го знае. Има закон и се спазва, В БГ и в кенефа да ти влезе ...

@Dir

Цимерман не е пазач. И никой не казва, дали чернокожият не е живял там или не е бил на посещение при някого. Ако е имало пазач и го е пуснал, каква работа има Цимерман да го спира?

става ясно - в Америка бият /убиват/ негри..Поканете ги тук .

Нигерите станаха нещо големи тарикати, от време на време трябва някой да ги поставя на място

Статията е преведена с доста неточности, но все пак свалям шапка на всяка държава, в която съд, прокуратура и общество са на страната на честните граждани, а не на престъпниците.

Статията е преведена от руски, затова има неточности. Да се информираш за събитие в щатите от руски източник, това го правят само лявопедерастичните български медии.

Евреинът Цимерман очевидно е и расист. Такива цимермани днес вилнеят по улиците на София, внасят дясна чума и тровят живота на мирните граждани. Цимермановци са безделници, агресивни психопати и видимо ненормални люде, които, събрани като тълпа, са опасни и неприемливи. Нашите местни копия та този убиец нямат търпение да потопят страната ни в кръв, да рушат, екзекутират и ликвидират дори и децата ни в името на някаква хитлеристка идеология, наричана тук демокрация. Само че няма да мине - всяка тояга има два края...

А ти какво предлагаш?! Циганите да издевателстват над всеки, който намерят за подходящ? Да ти пикая на левите убеждения... Затова страната ни е на този хал.

Мразиш дясното и затова правиш абсурдни внушения. Ти си не просто зараза, а рак, който трябва да се реже навреме, за да не трови душите на хората.

Не бъркай политиката с престъпността, макар да имат допирни точки! Комплекс от затворен тип с ограда и пазач си е частна собственост. Така се пазят там от престъпността. Външни без покана или придружител не се допускат и всеки го знае. Има закон и се спазва,

Какво дясно, какъв расизъм и какъв хитлеризъм те гонят бре малоумно човече, живеещо в миналото, единственият "хитлеризъм" и расизъм в днешно време в тази държава са анти-български. Както виждаш българите са тези, които са на изчезване, включително и тъпунгери като теб, а не някой друг - виждаш, че циганите никой не ги пипа, от чужбина ги пазят и най-вероятно тази територия ще бъде дадена на тях и на турците. Интересно кого ще обвиняват в расизъм малоумници като теб, когато се превърнат в малцинство в Булгаристан.

Хм...повече от подозрително е. Дали не са му помогнали на Цимерманчо родата? Така де, евреите са винаги прави, т.е., имат много пари...

Няма нужда да му помагат, щом е самозащита. Който посяга на чуждо трябва да е наясно, че рискува живота си - иначе, като в България.

И от какво се е защитавал? Да не го убие с покупките си ли?

Мда, навсякъде евреи :) Параноици.

Така е, навсякъде сте.

Браво! Самозащитата е свещено право. Ако това беше се случило в България, калпазанинът щеше да бъде обявен за светец и жертва, а този, който се е защитавал щеше да бъде бутнат в панделата. Както се и случва непрекъснато...