Почина основателят на Deep Purple Джон Лорд

Британският музикант Джон Лорд - бивш кийбордист на легендарната група "Дийп Пърпъл", почина на 71 г., предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Обратно в новината

Коментари - Почина основателят на Deep Purple Джон Лорд | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Пърпъл бяха кумири... Сега не ми се вярва, но в един час в СМГ, когато се събрахме 2 класа, 2-3 от нас слушахме Made in Tokyo... от касетофон... скътани на пода, в най-далечния ъгъл... И колко още такива спомени с Дийп Пъпрпъл!

Блажени са всички, които са успели да се докоснат до Джон Лорд. А концерта му на Античния театър в Пловдив показа, че този земен човек е достигнал божествените върхове. Защото беше повече от ВЕЛИК!!!

Не случайно този концерт започва с песента,,Pictures of Home,, а Джон Лорд изпълни интрото към,, Child In Time,,перфектно.Ще ни липсва- няма вече такива музиканти... или са избутани в някой ъгъл от некадърници и бездарници. Точно така си отиде и Дио- след подобрение на състоянието и много надежда за оздравяване- кроеше планове както Джон Лорд за още музика... После отменен концерт... Те са написали историята на музиката и ще останат в нея- завинаги. Поклон!

А Джон посвещава и песен в памет на Дио: "The Sun Will Shine Again", който иска може да я намери в You Tube...

e,bratlr obichal sam te otkakto sam te chul prez 1969. shte te obicham i slusham dokato sam jiv. pochivai v mir.

Поклон пред Лорда на рок музиката!!Криво мие!

Почивай в мир!

Джентълменът, интелигентният рокаджия, големият музикант, идолът поне на едно поколение, Джон Лорд! Почивай в мир, Джон!

Поклон, Child in Time.

Диип Пърпъл са най-готения музикален ВЗРИВ.И мъртвите ги чуват и обичат.Вечни да са!

Велик музикант на Велика група!!! С тях мина моята младост, но те са ВЕЛИКИ ЗА ВСИЧКИ ВРЕМЕНА!!! ПОКЛОН !!!!! ПОЧИВАЙ В МИР ДЖОН ЛОРД!!!!!

Когато баща ми е бил студент са правели купони с музиката на Дийп Пърпъл...когато бях на 14г. и започнах да се уча да свиря на бас едно от първите парчета, които засвирих беше "Smoke on the water"......Джон и Дийп Пърпъл са огромна част от културата на 20-ти и 21-ви век ! Хора като Джон не умират, само тялото им си отива, те продължават вечния си живот...

благодарим ти за сега сбогом ще се видим пак само че в друго време и в друг свят

Поклон пред един от най-великите музиканти на най-великата банда!!!Мир на праха му!

Ей Господи,кога отлетяха тези години,когато се събирахме млади момчета по тавани и мазета и до късно през ноща слушахме забранените по времето на комунистическия гнет,така наречените черни станции-Еуропа Либера,Лаксемберг,Свободна Европа,БиБиСи,Дойче Веле и всякакви други станции,от които слушахме класациите на най новите рок банди!Пърпъл и тяхната музика за нас стана начин на живот и ние часове наред записвахме с първият ми портативен касетофон-Национал Панасоник новите парчета на групата и дрънкахме на китарите и се опитвахме да ги интерпретираме.Днес си замина един от великите от легендата Пърпъл!Да той изчезна от нас тленно,но музиката,която ни остави ще се слуша от бъдните поколения!Тя е учебник по Хард Рок музика!Никога няма да заглъхне и специфичното и неподражаемо звучене на Хамунд органа на Джон Лорд!Вечна памет и поклон пред ТИТАНЪТ ДЖОН ЛОРД!

Е, недей така, имаше и момичета, и нищо чудно да сме били заедно някъде по таваните, слушайки точно тази музика:))) хубав ден...

Велик музикант и композитор.!Почивай в мир. Ние ще те помним!

RIP Mаестро !

Бог да го прости. ВЕЛИК!!!!!!!!

Тоз, който носи радост на хората, той не умира!

Защо музиката, която винаги кефи, днес разплаква??? Почивай в мир!

Джон, сигурна съм, че България скърби за Теб! Поклон! Вечна ти памет! Почивай в мир и Бог да те благослови!

Отиде си един от Големите, поклон и светла памет!

В неделя, без да знам, че ще дойде този черен понеделник отново слушах и гледах концерта.А там, на сцената, зад стария Хамънд беше той Аристократа на хард рока, музикалния виртуоз,безкрайно етичния музикант и човек Джон Лорд, една светла част от моята младост. Поклон пред теб. На 25 и 2ш-ти септември, 1999 година, трийсет години по-късно, дееп пурпле изнасят отново исторически юбилеен милениум-концерт пред многобройна публика в роял алберт халл, лондон. Новият аранжимент е на марцо де гореиж. Съпровожда лондон съмпхонъ орчестра с диригентпаул манн. дееп пурпле излиза в почти същия състав, като на мястото на напусналия през 199з-та година рицхие блакморе, участва китаристът стеве морсе, член на групата от 199ч година. жон лорд преработва спектакъла и го обогатява не само с нови музикални структури и инструментални партии, но го разширява със съвършено нови композиции. В него участват различни музиканти, между които гостите вокалисти миллер андерсон, сам бровн и ронние ямес дио, хора от групата на стеве морсе даве ларуе - бас и род моргенстеин барабани, както членовете на тхе кинк хорнс: симон цларке флейта и саксофони, роддъ лоример тромпет и хорна, тим сандерс саксофони. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

бога при боговете !!!! велик може би един от уникалните голями музиканти!!! нямам думи !!! за мен дееп пурпле са наъ великата банда *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

хора, сега е време да изпратим с овации този човек, донесъл на милиони хора по света надежда...станете и нека го изпратим с аплаузи!!! ДИЙП ПЪРПЪЛ хора, това е ....завинаги!!!

Почивай в мир, оставаш вечен. Направи достатъчно светът да те запомни завинаги.

Първите плочи,до които съм имал в ръце по онова време бяха на DEEP PURPLE.С тази музика съм израстнал и за мен това е една от най-великите групи с велики музиканти.Които не се описват с думи.Почивай в мир,Джон.

Почивай в мир, Джон! Поклон пред теб!

Поклон!

Бог да го прости и да почива в мир

Сбогом, Джон! Нека Господ ти я даде, заслужаваше я!

Отиде си една от основните фигури в световния рок!Един от създателите на епохалната група Диип Пърпъл!Това е загуба,която лиши рок-поколенията привърженици на хард рока и ни показва,че колкото и да е велик един човек,и той умира,макар и само физически!Това,което остави след себе си ТИТАНЪТ ДЖОН ЛОРД,ще се слуша и изучава от рокаджиите още много поколения!Джон,ти ще останеш в нашите разбити сърца завинаги!Наистина не се гаси туй що не гасне!Славата ти е вечна!Поклон и вечна памет!

велик, пораснах с музиката на дееп пурпле,вечна му мпамет.остави голямо наследство.

Отиде си Богът на хамънд-органа... но ни остави огромно наследство. Благодаря за вълшебната музика,Маестро!

Снощи наново до късно слушах великият - Deep Purple. Спомени, спомени, спомени... Слушахме този мощен рок, скришом в момчешки сбирки, слушаме сега, ще слушат и внуците ни. Угасна още една огромна звезда на големият рок небосклон. R.I.P. Jon Lord!!!

Бог да го прости, светла му памет!!! Легендарен музикант!!!

Ещо едно велико име в музиката си отиде :-( Той ще си остане един от най-гениалните музиканти и композитори в рок музиката, а и не само в нея. Поклон пред паметта му!

Поклон пред паметта на този велик човек и музикант.Нека всички негови почитатели да пуснат поне едно парче в негова чест.Това да бъде нашият венец за този велик човек.

Цял следобед съм в You Tube, приятелю!...Ричи също е велик, но Джон беше и Човек!

Траур ......,отишъл си е един хората ,който създаваха красота,даваха душа ,обединяваха милиони и правеха връзка с бъдещето ! ! Поклон пред светлата ти памет маестро....................!

Скръбта ми е огромна.Израснах с тази музика.ПОЧИВАЙ В МИР ДЖОН!

Поклон пред паметта му!

Най-великата група на всички времена! Бях на концерта в Зимния дворец, София през 1999г.! Не мисля, че има група, която е оказала по-голямо влияние върху хард рока, от тях...

Днес е един тъжен ден. Отиде си един велик музикант. Ще живее вечно. (Джон Лорд основава Deep Purple и с Ричи Блекмор и още 2 музиканти + "машината" Пейс). Тъжно...

Групата е основана от трима инвеститори и музикантите са събирани по обява

знаеш къде да ходиш.

ПОКЛОН ПРЕД СВЕТЛАТА ТИ ПАМЕТ, ДЖОН! ЗАВИНАГИ ЩЕ ОСТАНЕШ В СЪРЦАТА НИ!

Веднъж форумът да е на една мнение! Може би в страната ни глупаците не са мнозинство...Пърпъл завинаги! Бог да те прости...

Глупаците не са мнозинство сред тези, които знаят кой е Джон Лорд, тези които слушат Дийп Пърпъл.... глупендерите са мнозинство сред почитателите на мара отварачката, пена, пепа, цуца и прочие магистрални работнички...Просто по тази тема не се изказват чалгари, защото техния свят се простира от Босфора до Белград, те не знаят кой е Джон Лорд и за това мълчат.

Благодаря за всичките тези години ! Почивай в мир!

Такъв е живота,идваме и си отиваме от този свят. Едни по-рано, други по-късно. Но според мен основният въпрос,е какво оставяме след себе си. Джон Лорд напускайки ни,остави след себе си велика музика на която ще се наслаждават и радват и бъдещите ни поколения. Поклон пред паметта му. Разобличителя

Учителят... почувствахме изкуството и израстнахме добри хора с неговата музика.

Поклон пред великия ЛОРД!!!

R.I.P. Джон... . ... и все пак - ОСТАВАШ С НАС!!!

RIP, John! We'll remember you and your music....................

Yes!Your misic... It,s Magic...

Поколн пред този невероятен музикант! Почивай в мир! Твоите песни направиха този свят по-добър.