Чавушоглу и Кери обсъдиха екстрадирането на Гюлен

Първите дипломати на Турция и САЩ Мевлют Чавушоглу и Джон Кери са обсъдили въпроса за екстрадиция на Фетхуллах Гюлен.

Обратно в новината

Коментари - Чавушоглу и Кери обсъдиха екстрадирането на Гюлен | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Относно въпроса на "Въпрос 1" "Някой може ли да ми разясни къде се корени лицемерието на мюсюлманите?" Комшу, ако прочетеш до някъде Корана, става ясно, че ислямът е на първо място правова - управленческа система със (средновековен)теократичен характер и на второ място религия. По същество е биполярно учение, т.е. параноично (напр. може да намериш бая места където се забранява убиването на хора, и още толкова където без убийства не става). Списъкът от сбъркани, несъвместими със Западната цивилизация, "разпоредби" е безкраен (легитимиране на "разумното" биене на жени, ненавист, враждебност и омраза към всеки "неверник", варварски начини на убиване, като разпъване на кръст, обезглавяване, амбутиране на крайници и др. ужасии). Затова, каквото и да каже убеденият ислямист за мир, разбирателство, спазване на законите на Западните държави и.т.н. е пълно и съзнателно лицемерие.

Имало гета във Франция, Белгия....в които араби не работели, с години били на социални помощи. ЗНАЧИ, ЧЕ има безработица и тази държава НЯМА нужда от чуждо не работещо население, източващо социалните пари. Ако едно десетилетие или петилетка не са работили, не значи ли, че трябва да си ходят по техните държави, нищо че не са родени там. Щом не се адаптират, а джаластрят арабски и живеят по арабски, и лежат - ЗНАЧИ ВЪН! Европа да картотекира всички за извеждане и да покани работещите мюсюлмани да напуснат или да подпишат документи за изучаване на християнството - щом са с двойно гражданство, двуезични.. значи са длъжни да изучават и разбират културата на приелата ги държава. Или да изберат едно гражданство. Колкото Европа се страхува да покаже твърдо отношение и готовност за екстрадация, толкова по-окуражени и настъпателни стават мюсюлманите.

властите в Анкара обвиняват... Ако не са представили доказателства, защо Кери изобщо разговаря по въпроса?

Защо всички в Европа коментираме със страх и ужас евентуална бежанска вълна? И последствията - терор, атентати, смърт...... и евентуално ВОЙНА! Разбирам, че сме цивилизовани и отдалечили се от войните и не можем да причиняваме смърт на нахлуващи без оръжие. НО, ТЕ НОСЕЛИ СМЪРТ. Само до преди 25 години цяла Европа имаше пълна бойна готовност и се въоръжаваше. Сега, обаче нахлуването на външни нежелани хора го чакаме със свалени гащи. Иначе европейски легионери и бойци ходят къде ли не да сипят бомби по заповед на правителствата им. Но същите правителства не можели да издадат заповед да се стреля по нашественици. ТОВА ЛИЦЕМЕРИЕ СЕ Е ПОЕЛО ОТ ВСИЧКИ ХОРА И НАРОДИ. Всъщност не е ли СЪВСЕМ ПРОСТО И ЛОГИЧНО - НА ВОЙНА КАТО НА ВОЙНА. Щом нахлуващите погазват закон, граници и носят терор, изнасилвания, грабежи,завоюване и ни водят към трудна война - вътре, между нас, НЕ ЗНАЧИ ЛИ, че трябва да бъдат спрени границата С ВОЙНА, С ОРЪЖИЕ. Да, ще има загинали, но много малко, само първите. А колко ще са загиналите европейци след това. Та вече загиналите от атентати са повече, ако след предупреждение и нахлуване се открие огън. Само едноминутен огън ще спре всички бежанци. А след това постоянна гранична войска, както в близкото минало. ЕВРОПА ДА СЕ СТЯГА И ДА ПОМАГА за създаване на неутрална територия с бит и поминък за бежанци, за които има мръсна съвест, че с и без действия са съдействали за разрушаване на живота им. ТОВА ще е много по-евтино, от армии, терори, служби, разузнаване, атентати.... ЗАЩО НЕ СЕ ГОВОРИ КАТО ЗА ВОЙНА ПРИ НАХЛУВАНЕ НА БЕЖАНЦИ? ЗАЩО?Тогава никой няма и да си помисли както в миналото да прекосява граници. Просто, ясно, логично! А всички говорим с ужас за бежанска вълна, а един Ердоган върти на пръста си велики държави.КАКВО Е ТОВА - ЛИЦЕМЕРИЕ, СЛАБОСТ....????

Не разбирам или ИСЛЯМСКО ЛИЦЕМЕРИЕ Е: ИД стреля по мирно мюсюлманско население и сваля правителства мюсюлмански, избрани от мюсюлмани? НО МЮСЮЛМАНИ ОТ ЕВРОПА ги поддържат, даже бягат при тях, за да се сражават за тях, пак срещу мюсюлмани. Даже девойки бягат за да станат невести на бойци от ИД??? И МЮСЮЛМАНИ, живеещи в Европа правят АТЕНТАТИ в чест на ИД. НО други техни братя, напират да са на тяхното място и да живеят в Европа. НЕЩО НЕ ГО РАЗБИРАМ...!!! КЪДЕ БЪРКАМ?????

Някой може ли да ми разясни къде се корени лицемерието на мюсюлманите: Много мразели християните и начина им на живот, забулват се, огащват се, не може да се говори с мъже, не може да се усмихват, не може да излизат, а УМИРАТ ДА СИ РАЗВЯВАТ ПОТУРИТЕ ИЗ ХРИСТИЯНСКИТЕ ДЪРЖАВИ?????? ЗА КАКВО им е ЕВРОПА, след като не могат да ползват /поради религиозни забрани/цивилизационните ѝ постижения? То МОЛ-ове, магазини и коли си имат и те. Ако е за работа и пари, защо тогава мюслитата в Европа са бедни и живеят в гета? ЗАЩО ИСКАТ ДА СА В ЕВРОПА? Не бежанците, а турците, които си имат бит, домове и няма война? ЗАЩО МЮСЛИТАТА НЕ СЕ СТРЕМЯТ КЪМ Африка или към богатия арабски свят? Визи, та визи за Европа? Все едно на моето куче да му дам да си играе вместо с играчката, с античен предмет на изкуството! Значи има НЕЩО, което НЕ ХАРЕСВАТ в собствения си ислямски свят!

Гюлен е пътник!щом Ердоган го е нарочил оттърване няма!!!!!!

Смятам ,че ако Ер-чо продължи да си приказва с руснаците ,американците ще предадат въпросния! Все пак един член на НАТО да си приказва с руснаците... Ами пък ако не дай си боже рече пък и да излезе от НАТО?!?!? "Няма вечни приятели, има вечни интереси"!!! А това ,за права на човека ,за демокрация и т.н.... забравете го! Хайде да залагаме! От мен 10 кила домашна грозданка!

Сигурно ти е пивка ракията жалко,че няма да пия от нея щото не залагам срещу теб!виж ако почерпиш!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Няма никакъв проблем с почерпването! Освен това ,мисля че Гюлен МНОГО ще трябва да черпи ,ако не го предадат!

Да му имам на info-то...info-то!

"По-рано днес турски прокурори са поискали две доживотни присъди, както и допълнителни 1900 години затвор за мюсюлманския духовник Фетхуллах Гюлен." 1900 години! Глупостите в Турция продължават да растат с шеметна скорост. Да има някой, който да не е наясно как ще свърши тази авантюра на Ердоган? По-интересна е друга новинка от днес обаче, че НАЙ-ПОСЛЕ имаме изнесена информация от германски медии, цитиращи НЕМСКОТО РАЗУЗНАВАНЕ, ЧЕ ЕРДОГАН ОТ ГОДИНИ -забележете, от ГОДИНИ - не само е имал връзки, но и е подкрепял ИЗЛЯМСКИ ТЕРОРИСТТИЧНИ ГРУПИ! Забележете, че тук има няколко важни момента. Първо - че това идва от Германия (с кнацлера Меркел) (И тук си спомнете как след свалянето на руския самолет Москва излезе със ... СЪЩИТЕ НА ПРАКТИКА ОБВИНЕНИЯ КЪМ ЕРДОГАН, но там бе посочена Ислямска държава. Второ - ГОВОРИ СЕ ЗА СЪВСЕМ КОНКРЕТНИ ФАКТИ И ДОКАЗАТЕЛСТВА НА СЛУЖБИТЕ, с които разполагат, които са потвърдени, доколкото разбрах и Трето, но не подряд - ЗНАЧИ МЕРКЕЛ И ДРУГИТЕ РЪКОВОДИТЕЛИ НА ЕС (или поне само Меркел)...СА ЗНАЕЛИ, ИМАЛИ ИНФОРМАЦИЯ С КОГО СА СЕ СПОРАВУМЯВАЛИ И ДОГОВАРЯЛИ, ВКЛ. ВЪПРОСНОТО СПОРАЗУМЕНИЕ ЗА БЕЖАНЦИТЕ И РЕМИСИИТЕ ИМ С ТУРЦИЯ!!! Което извиква един поне допълнителен въпрос поне към госпожа Меркел: Госпожа Меркел, С ТЕРОРИСТИ (ВКЛ. ТЕЗИ, КОИТО СА ЗАД ТЯХ И ГГИ ФИНАНСИРАТ, ОБЕЗПЕЧАВАТ, ПОДПОМАТАТ) ... ПРЕГОВОРИ, И ТО ЗАД ГЪРБА НА ИЗБИРАТЕЛИТЕ СИ И ГРАЖДАНИТЕ ВОДЯТ ЛИ СЕ, нормално ли е, според вас, или не? И чая е винта за това положение в момента - ЯВНО И В "ДОГОВАРЯЩИТЕ СЕ" ТАЙНО ОТ ХОРАТА, НО С УГОВОРКАТА, ЧЕ ... ЖЕРТВИТЕ СА СЪЩИТЕ ТЕЗИ ХОРА И ГРАЖДАНИ, ЕВРОПЕЙСКИТЕ ГРАЖДАНИ (и не само те), КОИТО ВИЕ УЖ ПУБЛИЧНО ПРЕДСТАВЛЯВАТЕ, А ТАЙНО - какво? - ПРЕДАВАТЕ И ПРОДАВАТЕ?!

Това го решава съдът в САЩ, и си има процедури...Ако Ердоган не може да представи доказателства, екстрадирането на Гюлен няма да се състои.

Това е нов доклад!След събитията,след дъжд качулка го проучили!Но нямат данни точно за ИД,а за другите по спорно терористични!Въпреки това доста народ от ИД се лекуваше в турски болници!Ердоган не подкрепя кюрдите в Сирия защото се страхува от обединение,затова и не реагира когато ги избиваха от ИД!

терористите проведоха телефонен разговор и обсъдиха следващите терористични операции

Някой има ли правдиво и логично обяснение, защо цяла Европа и ГолЕм САЩ, клякат на Ердоган?

освен курабии, трябва и баклава :)

Вчера го писах- Базата "Инджирлик"! Близо до Русия. Освен това-голяма държава с голям брой население/повечето бедни-значи лесни за управление/. И още ,и още....

САЩ най- добре да го махат от територията си тоя Гюлен. Може да го върнат на Турция. Но може да го пратят на Неутрална територия- в Саудитска Арабия или Ливан, за да не нападат Мюсюлманите и САЩ, както нападат сега в Европа. Мюсюлманин- Бежанец - такова нещо НЕ съществува. Тия са нашественици, и рано или късно започват да нападат хората, живеещи близо до тях, за да ги поробят- пример Саддам Хюсеин, или Пакистанските Мюсюлмани нападащи постоянно Индия, или мюсюлманите нападащи Израел, а също и в Африка- Сомалия и Нигерия..... Преставящи се за бежанци, Главорези са избили и ИЗКЛАЛИ византийците( гърците), дори след като е идвала помощ от Европа и от България, с Кръстоносните походи.

Филия с мас е деликатес!

Не вярвам да го предадат,който и да е на власт.

Разбира се, че няма да предадат политически емигрант. Както и Гърция, и Италия!

мда

Не е политически имигрант, щото не е политик а е духовно лице. Самият той се обявява за изгнанник, доброволен...

Ще го предадат,ако Тиквата е президент на САЩ,а Бъчварова е шеф на ФБР.За щастие на американците те не са.Но за наше нещастие командорят тук.

Чичо Сам започна да поумнява. Разбра,че ако продължава да упорства с въпросния Гюлент има опасност да загуби стратегически съюзник в лицето на Турция.Сближаването с Русия и отдалечаването от САЩ продължава.Отначало решиха да действат както са свикнали от много години. Шаблонно. По схемата. Тоест,чрез превратче.Този път обаче схемата не сработи.Това което и за малките деца беше ясно;Чичо Сам го вижда едва сега. Какво именно?Ами това,че силовите методи спрямо Турция няма да помогнат. Тъпи,като слонски задници!

А според мен дядо Петре, "сближаването с Русия" изобщо не е сближаване, а само опит на Ердо да си пооправи икономиката чрез алъш-вериша, докато със САЩ няма никакво отдалечаване, а напротив, т.е. само публичен цирк за прикриване комбината Барак Хюсеин и Ердо за ислямизация на Турция и Европа! А че САЩ били подлъгали и жертвали светски настроените проамерикански военни и интелигенция, че как иначе да бъдат премахнати пречките за тоталната ислямизация?

Светски настроените военни обучавани в САЩ и НАТО,проевропейски ориентирани не могат да приемат допотопните ограничения в ежедневието,в образованието свързано единствено с исляма,защото в Турция масово се пропагандират ислямските училища още от невръстни деца и е ясно това докъде води и докато образованието беше светски ориентирано изведнъж се оказа опасно за султана,дори терористично!А това е много жалко в 21 век,направо абсурдно!

Логика: -Ако Гюлен е замесен в преврата, значи са замесени и САЩ, следователно няма да го дадат. -Ако Гюлен не е замесен в преврата, няма защо да го дадат. САЩ са велика сила и такива не се кланят на разгневени разстроени джуджета като Ердоган. Има много други неща, с които могат да го притиснат да клекне. Играе и вариантът Гюлен да получи фатален инфаркт или нещо подобно.

Ще чакат Гюлен да умре от старост и тогава ще го предадат. Сега ще кажат че болен от нещо и не може да пътува. :)

Значи проповедникът Гюлен ръководи терористична организация, която пък е изкомандарила втората по мощ натовска армия, каквато е турската, да осъществи преврат срещу Ердоган, но турските ченгетата я спират без никакъв проблем и за нула време!? В резултат на този т.нар. "неуспял преврат" Ердо разчиства де що има противници и светски настроени елементи и получава всички права да ислямизира докрай Турция, ама християнинът Барак Хюсеин изобщо не ще нито ислямизирана Турция, нито ислямизирана Европа, защото САЩ никога не са били поддръжници нито на ислямския тероризъм, нито пък някога са финансирали, въоръжавали и използвали ислямски джихадисти за решаване на геополитическите си мераци! Е, този сценарии ще излезе по-добър от оня с кацането на Луната, само че го няма Стенли да направи филмчето!

пълни глупости си написал не са така нещата както ти изглеждат на теб

Ами кажете как са!

Гюлен няма как да участвал пряко в организацията на преврата. Тези 2,500 страници с обвинение са глупости и измислици. В Щатите тоя важен човек е бил пазен и наблюдаван. Като как се е свързвал с толкова народ в Турция, без това да е забелязано, както от американски, така и от турските органи. Не може да има преки доказателства и всеки го знае това. В никакъв случай не допускам, че американците ще го дадат на Ердоган, да се разправи с него. Не ги виждам да клекнат пред някакъв си азиатски сатрап с поведение на средновековен султан. Бойко много загуби от това, което направи с Бююк. Ще го почувствува на изборите.

не се напрягаи толкова по спокоино , в политиката няма място за емоции не само че клякат ами и се навеждат много често политиците , че и често лъжaт

Мислех ,че си умен , но с този коментар оля се. Първо за Гюлен или знаеш истината и нарочно дезинформираш, защото те бъзе и те е страх че тебе ще те екстрадират от САЩ. Вече стана ясно , даже и овчарите разбраха че зад преврата са ЦРУ чрез йезуита Гюлен целунал ръката на папата -поляк. Очаквам по реални коментари синьоре.

Най-гадното в цялата информация е, германското разузнаване потвърди, че Ердоган подкрепя всякакъв вид радикален ислям. Не ми дреме,че Турция ще започне да затъва икономически, но не ми харесва да бъда съсед на такива промити имозъци и малоумни ислямисти. Иначе всички ислямисти искат да ползват благинките на цивилизацията, а пропагандират аскетичния начин на живот на тъпаците.... Явно ще съжителстваме с малоумници и тъпи пачи.

Турците клекнаха на Русия,но въртят сучат не се отдеглят от САЩ.Путин да има едно на ум,защото Ердоган май играе на Ва банк?

Ако Турция ми предостави сериозни доказателства ще им предам и Гюлен.

"Обвинението срещу Гюлен е дълго 2527 страници"

...и е пълно с "доказателства"!

Твърдя, че благодарение на върховенството на закона САЩ превъзхожда Мексико! Според коментарите, някои се съмняват в това. Същевременно, не получавам опровержение!!!

Заглавието на статията внушава, че въпросът е решен ... Доста подло и подвеждащо от станата на ДИР. Има ли съмнения,че свидетелските "показния" срещу този Гюлен се изтръгват с инквизиции и шантажи и фалшиви документи. Ердоган ИМАШЕ НУЖДА от този пуч ... и си го спретна.

"Той вече обяви, че би се предал на турските власти, ако преди това независим международен разследващ орган го намери за виновен." Да го дадат на наш разследващ орган. В зависимост от парите ще го изкарат невинен като агънце или по-черен от дявола.

Нека погледнем фактите: САЩ очевидно ще клекнат на Турция, щом вече преговарят за екстрадирането на Гюлент. От своя страна Турция клекна на Русия, като Ердоган се довлече до Санкт Петербург едва ли не по корем, само и само да му простят. А преди време Обама упражняваше говорния си апарат, като нарече Русия регионална сила. Изводът е - никога човек не трябва да вярва на голи думи, пък били те изречени и от американския президент.

Обсъдили "евентуалното" екстрадиране,а човека вече е осъден без да е разпитан!Съмнително е да го върнат в Турция в тази обстановка,а и няма кой да го защити! Султана не иска да види от комплекси,не че не знае кой,но да не си нарани достойнството че именно той носи вина за преврата,че виновника не е човека от снимката,а съвсем друга група,и дори и да симпатизират на Гюлен,това няма нищо общо с това, че хората са недоволни от управлението на Ердоган и неговия брутален ислямизъм в който ги впримчва! За съжаление Турция върви надолу и това развитие което имаше ще бъде блокирано от манията на един човек!

Шило

При сегашната обстановка, Турция дърпа конците на това, което става в Европа. За съжаление.

Е как ги дърпа,още нищо не са и дали,а мигрантите си вървят нагоре надолу!

Шило

Ще предадат Гюлен! Територията на Турция и турската политика са много по-ценни от него. А ценностите.... Това какво е?

"Обсъждането" от страна на Кери означава единствено разясняване на американското законодателство. Въобще не означава, че Кери има възможност да влияе на процеса. САЩ ценят турската политика, така е. Въпросът е, турските управляващи доколко я оценяват и дали не са тръгнали да я променят!

Няма да е добре,ако го предадат и те го знаят!От това Ердоган само ще стане по брутален и така ще му развържат ръцете да дерибейства още повече. Ако отстъпят,защото Гюлен изглежда не е виновен,няма да от полза нито за САЩ,нито за самата Турция за в бъдеще!

Шило

Където се намеси геополитиката, правилата губят значение.

а-ха:)

Харесва ми. Крайно време беше

ай туй вече е надлъгване-сащ vs. туркиа

крaвaрските тролове,aмa то от гейове,роми,кaкво дa очaквaш !

Гледам, някои се съмняват във върховенството на закона в САЩ и бъркат нещата с България. Защо не се запитат, какво ги разграничава от Мексико!

aмa си тъп кaто мaймунски зaдник !

Ти си умен, а не можеш да отговориш на въпроса!

Напротив ! Напълно е прав за разлика от при нас там кучето ти като се изака и не му събереш работите ще ядеш глоба. А тук си пускаш питбула на детската площадка понеже било добро куче. Имат си закони и дори и президента не влияе.

Pesh0

Нещо Не ми се вярва , да е имало опит за преврат . Нито жертвите показаха .... деца сираци и така нататък ... Превратаджиите , не са се погрижили да пленят първо Ердоган и най - близките му . Странна работа . Правили преврат и стреляли по празния парламент ....

Ердоган сам си го организира преврата, имаше нужда от това меле за да си разчисти сметките, с когото си иска. Истината рано или късно ще излезе наяве. Смъртта на тези 270 души тежи на неговата съвест, на Ердоган и сие.

полезен ход...хa...хa....

Когато нямаш полезен ход, просто спазваш правилата!

Когато има закони и те се спазват (прав е колегата), ВИНАГИ И МА ПОЛЕЗЕН ХОД! И ТОЙ Е СПАЗВАНЕТО НА ЗАКОНА! Точно затова ги има и законите, ЗА ДА СА ПОЛЕЗНИ! Не за този и онзи, А ЗА ЦЯЛОТО ОБЩЕСТВО И ЗА ДЪРЖАВАТА, щом трябва да си обясняваме думички, които ползваме но не разбираме, като ПОЛЕЗЕН ХОД! Спазването на закона е винаги и във всяка цивилизована и високо развита държава ПОЛЕЗЕН ХОД!

Турците са рекетьор номер едно в света! Ще поставят условие, че ако американците не предадат Гюлен, ще се съюзят с руснаците и ще постигнат своето! Жалкото е друго- че превратът не успя!

Хамериканците също са ку*ви като нас, и тоя талибан просто РИТУАЛНО ще бъде пренесен в ЖЕРТВА !

турците в лицето на ердоган вече се съюзиха с руснаците в лицето на путин. Сега се уточняват детайлите относно обрязването на верните и предани готови на всичко за лидера си путлеристи.

Кое е това "тяхно", което искат да постигнат! Защото предаването на Гюлен зависи само от америсандсия съд!

Коректно ! За разлика от Турция и България там Обама не може ей така да сложи белезници на човека и да го закара някъде си.

Грешката на Гюлен и тембодобни е че са отседнали в САЩ или при слугите им каквато уви е България. Ако бяха потърсили убежище в Швеция, Дания или Швейцария май нямаше да имат сега тези тревоги.

Пропускаш една подробност! Къде печатат най много пари?

Pesh0

Е при такива сериозни обвинения 2527 страници. Само да ги прочетеш като романче по 100 страници на ден си трябва около месец . А ако трябва да се защитиш и ... поне 5-6 месеца :) Явно няма да е бързо :)

Американците няма да нарушат законодателството си! Не бъркайте Ямбол със Стамбол! Случаят с Буюк е български парадокс.

или ще го предaдaт,или ще го утрепaт те сaмите !

а дано си прав! Е, поне за това, че боко и сие легнаха, а и се натъртиха в югоизточна посока си изцяло прав!

краварите са пълна пародия , ако им е изгодно не само законодателството си ще нарушат ами и квот се сетиш

Краварите, както и овчарите и свинарите си търсят изгодата, така е! Само че не смеят да нарушават законодателството!

jizast

Бараката ще пристане на ислямиста Ердоган. Хюсеин Обама е изтъкнат защитник на всички ислямистки диктатори от Близкия Изток. Той насърчаваше ислямизма и арабската пролет, прегръща се със Саудитските диктатори и Турският ислямист. Очаква се Килъри да продължи политиката и да засили ислямизма в Америка по схемата на Меркел.

очаквания, мечти, блянове... Докато путинистите очават някой да пристане на турчина техният идол действа. Путин пристана на Ердоган, построи му мега джамия в Москва, покани го за тържественото и откриването и го гледаше като влюбена мома.

jizast

Абсолютно вярно и руският и американският идиот пристанаха на Доганя :))))))

Гюлен дa почине от внезaпен я инфaркт,я инсулт,че екстрaдирaт ли го,ще вземе дa пропее и дa издaде кой му е помогнaл дa оргaнизирa преврaтa- крaвaрите от СAЩ !

Ердоган получи веднага от Бойко обвинения в "тероризъм" бизнесмен и много си повярва. Тръгна същите номера да прилага на САЩ, ама те не са като нас. При тях каквото каже съдът това става, при нас каквото каже Бойко това правят. Да продължава да си играе с огъня Ердоган и скоро ще му духнат под опашката. Може и да не се налага да му инсценират инфаркт. Толкова много врагове има, че просто трябва да платят на правилния човек и работата ще бъде свършена.

нaчaлното училище у Фaкултето ли зaвърши или в Столипиново ?

Блажени са верующите. Каквото кажел съдът. Безкрайно си наивен. Съдът им казва за обикновени случаи. При политически случаи като тоя съдът угоднически се нагажда.

За кой съд говориш!

Гюлен ще го екстрадират само когато мутрата стане президент на САЩ

Ако е Гойко, пише се със Главното Ме: Мутрата ! Ребийш ли бе, говяждо теле!

Що си не пиеш хаповете бе, калъф?

дадат Гюлен и хоро ще играят. И в Алепо с руснаците ще си сътрудничат. Просто друг избор нямат. Не че нещо, но днес висш китайски генерал е бил на посещение в Сирия и е обсъдел възможности за помощ и сътрудничество с армията на Сирия (Асад).

нa Ердо и ще му прaтят Гюлен нa тепсия !