ИД е най-голямата заплаха в света, смятат американците

Американците смятат, че радикалната групировка "Ислямска държава" е най-голямата световна заплаха, далеч пред конфликта в Източна Украйна.

Обратно в новината

Коментари - ИД е най-голямата заплаха в света, смятат американците | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Най -голямата заплаха за мира и света на първо място са САЩ ,а на второ място ИД.Талибаните не се броят.

По - голяма от Русия ли ? и от Китай ли по -голяма ?? и от Северна Корея и от Иран ли ??? брей да и се невиди на тази ИДИЛ .... нещо ни баламосват май хамериканците ;))

Най-голямата заплаха в света са американците с техния стремеж за световно господство, месене във вътрешните работи на страните и поставяне на власт угодни правителства.

ivo10

ИД са креатура на ЦРУ и не те, а САЩ са най-голямата заплаха за света и то реална заплаха за целия свят. Най-агресивната държава, с мрежа от бази по целия свят, бъркаща се във вътрешните работи на всеки, който не им е угоден, държаща постоянно света на ръба на войната и разпалваща постоянно локални конфликти. Най-големия производител и търговец на оръжие, световен наркотрафикант, генератор на инфлация и световни финансови кризи. Докато САЩ съществуват, света ще е в опасност.

Хайде бе, Иво, дай нещо по-умно. Тази пропаганда вече втръсна на всички и дори авторите и не вярват в нея :)

ivo10

Мисли и сам ще стигнеш до такива изводи. Нещата са явни.

на всяко гърне- мерудия

Пука им на американците да фалиралата Украйна.

Родителите /САЩ/ не харесват отрочето си /ИД/? Това хулиганче сигурно не са го възпитали както трябва наставниците от ЦРУ големи поразии и на тях прави.

Вместо да пращат оръжие в Украйна, да пратят в Сирия, там хората се борят срещу ИД от самото начало, но за малко да ги бомбандират за това. Не разбирам защо САЩ са срещу правителство, което е доста демократично и светски настроено. И друго не разбирам, как мощни армии като тази на САЩ не могат да се справят с 30 - 40 000 "терориста" ? И защо в началото САЩ подкрепяха ИД, когато започна всичко в Сирия ?

Всичко е политика и пари. Те американците са толкова облъчени и маниполирани от собствените си медии , че съм изненадан въобще ,че знаят за тези конфликти. Техното мнение се направлява основно от медиите ате пък слугуват основно на едрият бизнес. Редовия американец много малко се интересува какво става по света.

На концертите на стадиона в Каварна се събират до 40 000 човека. Ислямистите от ИД преди няколко дни ги пишеше че са 20-30 000. И както всяка армия, навярноо имат воюваща и почиваща в лагери смяна. Ега ти и военната организация, (САЩ и НАТО), дето не може половин стадион хора на терена да надвие!!! Ако наистина искаха да ги победят първо че нямаше да ретранслират TV канала на ислямистите и нямаше да им дават интернет достъп. На цял Китай и на цяла Северна Корея могат да спрат интернета, на ИДИЛ да не могат??? И не ги знам кого и какво удрят с тия въздушни удари, ама най-ефикасни ще са ако се бие по това което им дава сила. А силата им е в пари, боеприпаси и горива. Като нямат горива на оная ми работа ли ще се возят? А като нямат боеприпаси с кво ще гръмят? Това драстично би ограничили възможностите им да се бият и да убиват. Бой по петролните калденци, които са в техни ръце, Бой по петролопроводите, Бой по рафинеррите колкото ги има в района, Бой по ГСМ-ите да няма гориво в наличност Бой по складовете с муниции и оръжие, Бой по колоните които отвердат бойци в лагерите за отдих и възстановяване или водят свежи от там... При такива удари се очаква и човешките жертви да са минимални, дори и да са цивилни и невинни, защото във всеки един обект обикновено ще да е само дежурната смяна и вероятно са взети мерки къде да се укрива даже и тя. Важното е да се лишат от боева сила бойците им.

Не,че не могат-не искат.Достатъчни е да разрушат нефтените кладенци от които тези разбойници точат петрол и го продават на ниски цени.Дори и да не разрушават кладенците и помпите само да спрат да купуват.Да ама не.Важното е да се дрънка оръжие и района да е нестабилен.Тези които създадоха ИД искат демокрация и мир в региона толкова колкото и в Либия,Ирак,Афганистан,Украйна.Пожелавам им да горят в ада докато свят светува.

Нищо не разбираш наистина, но добре е,че питаш.Борбата е за петрол, а не за друго.Ако решат да се съсредоточът там ще загубят много. А помисли защо?

И като купуват евтиния петрол кво правят? Отначало - "Ох, кеф!" Да, ама съхранението на петрола струва много повече от самия петрол и колкото и евтино да го вземеш, като инвестираш в хранилищя 2-3 пъти повече отколкото струва петрола по нермални цени и си подмустчен. Да го продадат с хиперпечалба - не става по ред причини и остава да профават горивата на ниски цени. Да, ама петролният бизнес в САЩ се крепи на кредити. Ниските цени занижават нормата на печалба и водят до невъзможността да се обслужват кредитите и кво става тогаз? А? Едно голямо КТБ, ама в САЩ... И те се кефеха като е#ани бубулечки че купуват ефтин петрол и правят кирливо на Путин, пък сега тоя петрол им излиза през носа!

ИД е димка хвърлена от най-големия терорист за прикритие на намесата му в Сирия.

Цру е най-голямата терористична организация в света!

Хубаво е да се изказват мнения във форума,но преди това се подгответе по задълбочено!САЩ до вчера избиваха индианците и поробваха африканци,а днес се прикриват зад някаква измислена демокрация,чрез която се мешат във вътрешните работи на суверенни страни.Агресивната им политика цели тотално заробване на света.

Русия довчера избиваше собствения си народ, а след Втората световна война изби доста народ и в Източна ЕВропа. Най голямата заплаха за света е русия

САЩ са на път да си намерят майстора. Европа ако им върви по гайдата - няма бъдеща. Русия си е Русия - офромна, велика, но и тя си има своето място на света. ИД са рожба на САЩ, както и всички огнени местенца на земята. Америка с нейните олигарси е световния подпалвач и подръжник на войните. Тя живее за сметка на обучаване на бандити и последващи продажби на оръжие, наркотици и поробване с тези две неща. Истината е съвсем в друга посока. Скоро ще излезе на яве.

Освен да фобиш, други глупости ще напишеш ли? Гледам - жив са те оставили тези "мръсници" руснаците! А познаваш ли лично убити от руснаци до 89 г.? Аз не, но за сметка на това мнооого рускини пристанали на българи!

На второ място слагам фашистка Русия; Ти не си подготвен нещо, по голяма напаст от руската мечка няма

Товарищ русофил, Интересно защо си се загрижил за индианците в Северна Америка, а не ти пука за българите от Добруджа, които са били отвличани от руснаци дори след премахване на робството в САЩ, за да бъдат закрепостявани (поробвани) в Русия. Всъщност, това че си русофил обяснява всичко...

Когато се тъп е завинаги и няма лечение! Ти си крещящия пример за тъпота!

В Русия крепостното право, което не е робство е премахнато преди робството в САЩ!!! Седни се поограмоти!!!

Липсват ни "компетентните" мнения с ГЛАВНИ БУКВИ на ДЕТРОЙТА. Според сведения на тайните служби, той има изключително важни бизнес дела в родното Горно Уйно и ще се обади след като премине опасната следваща седмица :)

Добре бе, трррррепери си самосиндикално от каквото ти си искаш - демокрация е:)

Най-голямата опасност по Радой Ралин: "По страшен от СПИН-а, по-опасен от рака - сега засега си остава простака"

проблемът на ,,простаците,, е този ,,на лудите,,??? не знаят че са ,,такива,,!!!

Major Payne

Абсолютно ;)

Незнам кой какво, само знам че на терминал 2 кадърни млади българи заминават за САЩ и Европа, и никой не се е засилил за убавата Русия, така че кой какъв бил съдете по това, къде се заселват хората.

Това муе хубавото да цуцаш от фашистите.

проблемът ти е ,,къде,, заминават, но не защо ,,заминават,,!!! с този ,,ник,,???

,,..ИД е най-голямата заплаха в света, смятат американците..,,??? в анкетата не е присъствало името ,,юса,, затова!!!

Я гледай, нали досега беше Русия-Ебола-ИДИЛ ?

Да , така си е ! Определено уса са най-голямата заплаха в света , и в частност ид , като тяхна креатура .

Хмм, а къде слагаш лунните затъмнения и грипа по колорадските бръмбари?!?!

При слънчевите изригвания , магнитните бури и австралийските хемороиди : )))))

най-голямата световна заплаха, са хората...

Не зная дали греша, но мисля, че САЩ създадоха и обучаваха муджахидините на алаха, които после се превърнаха в талибани (Русия-тогава СССР май бяха против тях). Обучиха Осама Бин Ладен - той създаде Алкайда с тяхна помощ, след това започнаха битка с тях. След това обучаваха опозицията в Сирия и я снабдяваха с оръжие, след това от тая опозиция се роди ИД (Русия - беше против това). Значи първо създаваме и обучаваме едни групи, снабдяваме ги с оръжие и после отново произвеждаме оръжие за борба срещу тях (междувременно по грешка ги снабдяваме с оръжие). Сега е ред на Украйна, а утре ако дойде редът на България???

По-умен е тоя, който нищо не чете отколкото тоя, който чете само вестниците.

А не са ли точно американците най- голямата заплаха за света? Всичко случващо се е следствие от техните действия!

Като най - развита държава в света, САЩ се характеризира с около 10% умни хора, а останалите са си тъпи парчета. България, като една от най - изостаналите страни се характеризира с 90% умни и само 10% тъпи.:))) Кога ще ги стигнем американците?

тези десет ги ,,правим,, политици за да ни ,,веселят,,!!! бедността иска и ,,смях,,!!! весело е да гледаш ,,гротеската,, на бивш ,,партиец,, да се прави на ,,демократ,,!!! ,,т.шакполитици,,!!!

Като най - развита държава в света, САЩ се характеризира с около 10% умни хора, а останалите са си тъпи парчета. Затова по време на ВСВ и след това те привличат с големи заплати учени от други страни който им развиват науката и технологията. За пример ще посоча учените от Европа, спасяващи се от нацизма, начело с Айнщаин, които спомагат да се изобрети атомната бомба, или Вернер фон Браун, немския учен създал ракетите Фау-1 и Фау-2 с който е обстрелван Лондон. По-късно е отвлечен от американците и създава техните ракети включително и ракетата с която достигат до Луната.

Не зная дали греша, но мисля, че САЩ създадоха и обучаваха муджахидините на алаха, които после се превърнаха в талибани (Русия-тогава СССР май бяха против тях). След това обучаваха опозицията в Сирия и я снабдяваха с оръжие, след това от тая опозиция се роди ИД (Русия - беше против това). Значи първо създаваме и обучаваме едни групи, снабдяваме ги с оръжие и после отново произвеждаме оръжие за борба срещу тях (междувременно по грешка ги снабдяваме с оръжие). Сега е ред на Украйна, а утре ако дойде редът на България???

Грешиш. САЩ подпомагаха муджахидините в борбата им срещу съветския окупатор, но не са ги създали. САЩ подпомагаха ЧАСТ от опозицията в Сирия, но никога на са ги снабдявали с оръжие. В Сирия се бият повече от 100 различни групировки и всяка си има свои си мотиви. ИД се формира от обединението на една част от тези групировки, които са крайни ислямисти и искат ислямистка държава, но да се твърди, че това е направено от САЩ или западните държави е грешно, защото целите на ИД дълбоко противоречат на техните.

Прикалено си тъп маи си далече от тези неща чул неразбрал-немусе сърдете толкова муе пипето.

Да, ама не: първо Кремъл нападна Афганистан, затова се появиха муджахидините; първо Асад отказа свободни избори, затова се появи опозиция в Сирия. Имаш анахронизъм в главата си, за съжаление не се лекува!

Сащ започват подготовката на муджахедини година и половина преди да дойдат Съветите. А опозицията в Сирия е въоръжена и подготвена в Ирак.

да ви е честито на италианците и франсузите,вече исламяска държава има и в либия,където на няколко часа от италия,сега всички африкански терористи от боко харам минават в либия а от там в италия... оказа се че наистина веропейците са по тъпи от колкото мисля а най лошото, че продължават в грешките си.

Не претендирам да съм майстор на перото и иронизирам точно определена група хора. Както виждам обаче, дори такова "нескопосано" писание им е доста трудна материя. За самоцелната пропаганда на която и да е държава съм абсолютно съгласен ;)

Атака е ИД на форумите. окей нама коментари по темата- Темата е закрита! Както казах!

Ами вижте, американеца се доказа както винаги като просто парче. Ако за американеца враг е СК или Иран, Русия, Китай и т.н., то за същите държави заплахата е САЩ. Сега, за България кой е заплаха?! Няма такава заплаха, защото самите ние не сме заплаха за никой. Капиш?!

Щом повечето българи искат да са в ЕС и НАТО, а Путин иска да няма ЕС и НАТО, следователно Путин е заплаха за българите, капиш?

magit@abv.bg

НАТО и ЕС са политически решения, а не взети на референдум от народа. За това не можеш да твърдиш, че това е решение на хората. 70% дори не гласуват...

Казвааашш пооовеечеетоо българи ли??????????? Ти да не си им говорител???????????

А бе прав си! Напомняш ми политпросветчиците от едно време, които говореха, че при капитализЪма "човек за човека е вълк", а при социазЪма било обратното ;)

Черноризец Храбър риторично е запитал "Нима слънцето не грее еднакво за всички страни и народи?" Е грее, ама някой явно стоплят година подир другите, та едва сега се светват. Всъщностняй-голямата заплаха са САЩ, щото те сеят световните конфликти и те създадоха и ИДИЛ. И си го признаха - Хилъри Клингтън, Кофи Анан ( от скорощни публикации на ДИР-а)

РЕАЛНОСТТА им е най-големия враг!

И катуна с ракети не е по-малък...

САЩ са най големият агресор. Искат да командват навсякъде. Най милитаристичната държава са САЩ.

Анкета сред форумното тролство: - Кой е най-големия злодей за всички времена - 99.999% САЩ - Кой иска да вземе всичко от Русия още от създаването и - 99.999% САЩ - От кого е освобождавала Русия поробените народи, които са днес в РФ - 99.999% от САЩ - Трябва ли САЩ да върнат незаконно анексираните исконно руски Аляска и Калифорния - 99.999% - ДА - Кой извърши престъплението на 20-ти век - 99.999% САЩ с агентите си в Кремъл. - Кой създаде Империята на злото през 1917г - 99.999% САЩ, чрез агента на ЦРУ Ленин. - Кой запона ПСВ - 99.999% САЩ - Кой започна ВСВ - 99.999% САЩ, - Кой водеше Пуническите войни - 99.999% САЩ - Кой... 99.999% САЩ

Ти със сериозни ментални проблеми!!! Дори част от изложението ти да е истина, то е опасано с доста лъжи и тотални глупости...

Major Payne

Аха, представителят на форумното тролство се изказа и беше подкрепен от своите:) Я да ви преброим - 1,2,3...8 парчета. Не е лошо като за Събота. Друго си е да изкараш 2 лева от тролене в почивния ден...

Браво на американците! Много правилно са подредили заплахите, макар че от наша гледна точка, кризата в Украйна е по - голяма заплаха отколкото ИД, защото сме европейци.

ИД няма граници. Кой я създаде? Ами ако утре САЩ нападнат България като кажат че заради развятото знаме на ИД в Пазарджик в България има хора от ИД?

Така е! И в ИД има хора от България. И си прав, че който иска, винаги ще намери причина да нападне другарчето си. Хайде да не започвам с примерите, че пак ще ме обвинят в самоцелна пропаганда ;)

Рожбите им.

К'во ме брига какво смятат американците??? Аз пък смятам тях за най-голямата заплаха за света!

Тъпите американци виждат дърветата, а не виждат гората - Кремъл помагаше на Саддам, на Кадафи, на Арафат, на Агджа, на Червените бригади; сега помага на Асад и "доганската република". Естествено, че изродите от ИДИЛ ще се вдъхновяват от такъв хаос. Докато Русия е авторитарна държава, ще има тероризъм! И не е виновен само Путин, виновни са руснаците, които в по-голямата си част искат да бъдат управлявани от цар, който и ще да е той!

Американците са в грешка. Най-голямата заплаха за свата са именно САЩ, ИД е само техно отроче.

Какъвто създателя,такова и отрочето.САЩ създадоха,финасираха и подготвиха много подобни групировки по света,които им вършеха мръсната работа-убиха много хора,сваляха "недемократични" правителдтва.Но някои от тях излязоха от контрола им.

Хотят ли американские война? Nope!!!

Jeni

Кажи честно верно ли??? САЩ-най-големите лицемери и агресори! Сами създават терористи, рушат кули и убиват невинни хора по целия свят!

Надеждата ми е в Северна Корея! Малкото изродче май изплаши маймуната, хахаха....

САЩ смятат едно ,но останалите по света смятат друго ,...НАЙ-ОПАСНИТЕ СА ---САЩ ,...със своите ''ХУМАННИ'''войни и ''ПРИЯТЕЛСКИ''ракети .... И НАЙ-ВЕЧЕ ,ВЪВ ВСЯКА МАНДЖА И МЕРУДИЯ....

кьорфишек и евтино оправдание за зулумите и войните на америка по света!!!...ал кайда как е, победихте ли я най накрая или не?

ИД е резултат от =променената= отвън държавност в Ирак, Либия, Египет и Сирия.....

САЩ ги създадоха те да се оправят с тях. Както и Ал кайда преди това. Да се оправят сами с тях може да им изпратят Псаки да ги образова че Ирак е столицата на Саудитска Арабия например. Или Обонго да иде да се разбере сам с тях придружен от кадрите на ЦРУ които им помагаха.

''Американците смятат, че радикалната групировка "Ислямска държава" е най-голямата световна заплаха''Що сте забравили ''Американска държава'' бе Биг Макчета.Ако се усетите тя кво ще ви навлече,направо ще напълните гащите с отработения продукт от консумацията на бургера.