Руски генерал: ”Ислямска държава” отстъпва в Сирия

Русия е намалила интензивността на въздушните си удари в Сирия заради настъплението на сирийската армия срещу джихадистите.

Обратно в новината

Коментари - Руски генерал: ”Ислямска държава” отстъпва в Сирия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

че с 30 самолета, от които 24 са тип кокурузник може да спечелиш война си или дебил, или русофил...

каква е разликата ?

Оределено има дебил в този форум подвизаващ се като да вЕрваш

СУ24М "Кукурузник" въоръжение: Оръдие: едно шестстволно 23 mm ГШ-6-23 с 500 снаряда. Точки за окачване: 8 Максимално тегло на боен товар: 7500 kg Бомби: 3 1 500 kg (ФАБ-1500, КАБ-1500Л/ТК и т. д.) или 7 500 kg (КАБ-500Л/КР, ЗБ-500) или 10 500 kg (ФАБ-500, РБК-500) или 30 или 16 250 kg (ФАБ-250, РБК-250) или 38 100 kg (ОФАБ-100) или 7 контейнероа КМГУ-2 Управляеми ракети: ракети въздух-въздух: 2 Р-60 (АА-8) Ракети въздух-повърхност: 4 Х-25МЛ/МР или Х-23 3 Х-29Л/Т или Х-59 6 С-25Л 2 Х-58 Неуправляеми ракети: 192 (6 32) 57 mm С-5 в блокове УБ-32 или 120 (6 20) 80 mm С-8 в блокове Б-8М или 30 (6 5) 122 mm С-13 в блокове Б-13Л или 4 240 mm С-24 или 6 266 mm С-25 Допълнително въоръжение: Контейнери с оръдия: 3 СППУ-6 с 23 mm оръдие ГШ-6-23 с 400 снаряда. Мда, такъв "кукурузник" не само ще ти припръска нивата, ами и хубавко ще я разоре. И вЕрвай ми ако те улучи бомба от "кукурузник" създаден 1975 ще бъдеш също толкова мъртъв колкото и ако те уцели ракета от ф-35 от 2006г. Няма средно мъртъв или малко мъртъв, както няма и "умерена" въоръжена опозиция - има само терористи и редовна армия.

Ей ,Путин това ли ти е генерала с престъпната мутра,който дори няма риза!Е гати и армията,диваци,башибозук,орда,мародери!

Това е много лошо за САЩ!

Ислямска държава отстъпва в Сирия и настъпва към Москва

да ги изтребят до един....браво ,братя руси

на американците чак им се плаче - пред очите им убиват любимеца сред техните питбули. Ама руснака като каже НАДО, ЗНАЧИТ НАДО! каквото и да си говорим обаче докато не бъде разбито гнездото на създателя на тероризъм USA все тъй ще си плоди нови и нови Франкенщайни докато не затрие света. добре че Русия е на поста си! Спасибо!

Споко пич,Русия скоро ще бъде унищожена.Не си хаби нервите.

Е няма такъв идиот, да се хвали, че ИД отстъпва, разочароваха ме руснаците, защото накъде мислите отстъпва тази паплач и къде ще се довлачи:( И те се подведоха да си играят на "хирургически точни удари", като онези "хуманисти" янките. Толкова ли не можаха да действат по своя начин, както в Чечня или в Грузия със стратегически Ту-160 вместо с тези мигове и су-та уж многоцелеви, а пък по-скоро изтребители отколкото бомбардировачи. Ама никой сега не смее да се осведоми за етническия и религиозен състав на руската армия, да ви припомня че чеченеца Дудаев освен генерал беше и командир на точно стратегически ТУ-160. А бе нещата станаха да отиват в Сирия, немци и японци и да се приключва с бежанска вълна и с опозиция с държава и с каквото още има там мъкаа някаква

хубаво го говориш ти това, но представяш ли си какъв писък ще нададе Запада начело със Щатите? те за тоя ограничен контингент зареваха за руска инвазия пък инак не си представям как ще вият имам доверие на руснаците и на техните професионалисти - ще си свършат работата качествено и в срок - притеснява ме тоталното морално цинично осиране на целия Западен цивилизационен свят - не стига че се оплетоха във собствените си лайна ами и като цяло не стават - дай им само да убиват и да колонизират, а ние натам сме се запътили

Товарищи, господа и дорагие друзя, как вьй думаете.Тези двамата от снимката мислите ли, че нещо може да ги уплаши и ще пуснат ли фандък на янките.А онези брадатите изроди с роклите от ИД като Кончита Вурст се насират да не попаднат в ръцете им.На генерала хората са обучени да изяждат живи джихадисти, макар и да са вегетарианци.

Познайте какво са ударили янките в Ирак? Макети на джипове и подобни.Това са техните удари . Нямат интерес да ликвидирват създаденото от тях . Путин им обърка плановете. Браво Владо, само така трябва да иим се пръсне зъмбата и на нашата улица ще изгрее слънце.

Ингилизите на 71 % подкрепят дейсвията на Русия. Няма нормален човек който да не подкрепя войната срещу тероризма.Явно в банановата колиба няма нормални.

За ИД се бият 5000 руснаци и 6500 от бившите съветски републики.До сега има свалени два руски самолета.Путин влезе в блатото намюсолманите и няма излизане от там.ИД е обявила ДЖИХАТ на русия.Яловата икономика на Русия няма да издържи.Русия ще се разпадне икономически.

това какво те радва? нали след тях си ти!? или си мислиш, че може да ти се размине? или ще сложиш чалмата или ще си гледаш краката на пет метра от главата ти! всъщност за какво ти е поста ЦОНКО, мамин?

яловата икономика на русия нямало да издържи- питам се какво знае твърдящя за икономиката на русия. по едно врме - на елцин- излязоха милярди от русия, путин доиде и малко по малко започна да слага нещата в ред- армия, олигарси, наи-вече руският дух. а що касае яловата икономика- няма по-ялова от американската- живеят един век на гърба на света и външният дълг на гърция го правят за 3 месеца. а руската икономика е една от малкото с положителни платежен и търговски баланс, всъщност русия дори при елцин имаше положителни баланси. ма ограмотете се малко икономически преди да говорите за икономика.

Как? Толкова малко? Поне 5 милиона кагебейци се бият на страната на ИД и получават преки заповеди от злия Путин. А свалените самолети не са два, а поне 202, като по-голямата част са свалени още при излитане от червения площад. :)))) Ей, това простестърите съвсем изкукуригахте.

цонко, тури си един +, че ще останеш на 0

му го тура отзад!

данни пак ли са от държ.департамент/Псакита,калинки и др.олигофрени/.Щото реалността май е друга.

Радвам се на успеха Ви. Вие сте надеждата ни.

Този на снимката си личи че е канибал и сериен убиец.

Разпечатай го в голям формат, закачи го на стената и си го гледай преди сън. Лекува соросидиотизъм.

Ти не спиш ли ?

Друго си е Кончита Вурст или друг(о) подобно същество. Да те гледа едно такова мило, влюбено ... И да не знаеш какво има в гащите...

Щерита, ти нощна смяна ли беше? :)))

Престрелка на границата ни, има убит нелегален имигрант!

Добре че коалицията не е ударила некоя болница или сватба.

простаци по просташки, с водката напред

руснаците с тези репорти накараха и калицята да почне да прави нещо. то стана като съзстезание, кои ше удари повече терористи днес :) идеално

Двеста процентов гей, с тези бръснати вежди. Само пухени белезници и камшик му липсват.

Свикнал си на брадати, мургави чичковци с моновежди, затова бял човек ти се вижда гей.

Ислямска дьржава "отстьпва"...... Затова ли вече е пред Дамаск??? Този руски генерал да льже малко по-добре, но то за това си трябва акьл...... А той при военните малко липсва..... :-) :-)

Махам се-то тук сериозни коментари няма да чуя-само детишки изказвания.Така ли един от вас не се обоснове смислено-и това са бащи дето ще учат синовете си на ум и разум.

Той тоя Плутоноид ходи като метеорит с различни никове-ръсе глупости и няма доблест да говори от едно име-не си струва да се говори с такива хора.

Някой наркоман ще е-и тука дойдоха,няма отърване от тях.

руските бомби са избили опозицията на Башар край Алепо и идилци са се възполвали от случая да завземат северната част на града...според мен е от чиста некадърност, едва ли руссия ще тръгне да помага на ИДИЛ

Е, нали уж "умерената опозиция" го беше освободила за да се нанесат брадчедите от ИД? Некадърни са американците, които оставиха цяло Алепо без ток.

Руския генерал е накичен като коледно дърво. Копирали са американските униформи

Това пък е пълна глупост-Европа има от векове униформи-САЩ са копирали английските униформи отначало.А са накичени американци и руснаци,защото имат многомилионни армии -с право се гордеят хората.

да копира бе шорошче, като хамерика е от 240 години, а Русия е от 1000 - ами като няма за какво да се хванеш, хващай се за палците си и беж на гей парада

"САЩ и техните съюзници нанесоха вчера 25 въздушни удара срещу групировката "Ислямска държава"" ............. искат да кажат, че са пускали бомби в пустинята и оръжие за главорезите!

САЩ и Русия са страните,които диктуват световния ред.Всяка една от тях има свои идеали и цели и ги преследва.Да и двете правят много грешки,но имат едно общо-християнски страни са.Унищожаването на ИД е първостепенна задача-за мен ,като обикновен гражданин ,тя е важна.А кой ще състави правителство след войната ще решат "силните на деня"- не писачи като нас от дир.бг

От събитията в Сирия на целия свят стана ясно, че ИД и Ал Кайда са американски творения. Стана ясно, че не Ал Кайда е взривила небостъргачите, а това е дело на самите американци

Дори и да е така-сметка ще им дирят амер-те граждани, както и руските ще питат същото Путин.Имат хората -правят го.Кои сме ние да им дирим сметка?

Помня как през 80-те СССР всеки ден разгромяваше талибаните в Афганистан и ги обръщаше в бяг и така, докато се разпадна на съставните си части. Днес СССР го няма, но комунистическите им ретрогради управляват Русия и пак всеки ден громят талибани, а народът им пак се реди на опашка за контрабандна тоалетна хартия, салам и сирене...

искаше да кажеш, че си повърня ли? Прав си, да. Ама как ли да ти се обясни на тебе, че 80-те години останаха в миналото и светът е различен... Сега в САЩ се редят на купони за храна, при това 1/6 от населението, а руснаците изкупуват света.

Потърси из нета броевете на "Комсомолская Правда" от 80-те, да видиш заглавната страница на дир-а на хартиен носител :) даже и самолетите от снимките са си същите. Иначе си прав, светът се е променил. Тогава с талибаните воюваше СССР, който вече не съществува.

гледай сега . путин вчера каза , новината още стои , рецесия , намалена покупателна , половината руснаци под прага на бедността , догодина още по зле, и тнт. а ти какви ги пишеш ?

Защо миналата година нямаше толкова бежанци ? Защото ИДИЛ с подкрепета на САЩ/оръжие и въздушнаподксрепа/ започна да коли и убива мирно население наред . Защото САЩ финансираха бежанците с цел отслабване и по-лесен контрол върху Европа. Де-Факто Руси в Сирия спасява Европа.

ако не бяха сащ , да измъкнат европа , тя , европа днес щеше да е като русия в кал и нищета !

Ти като повниш толкова много можеш ли да кажеш колко години САЩ бяха във Виетнам и колко години вече са в Афганистан ?

От събитията в Сирия на целия свят стана ясно, че ИД и Ал Кайда са американски творения. Стана ясно, че не Ал Кайда е взривила небостъргачите, а това е дело на самите американци

Таа мачка не а наща, удри с двете цеви!

Всъщност истината е друг и тя е както в Афганистан. Щом руснаците си тръгнат дали днес или след 50 години с Асад е свършено, защото е малцинство , няма народ и армия, която да го пази. С него е свършено. Без руската армия режимът не може да съществува, а оставането на руснаците не може да се оправдае финансово. Каквото и да изсипят руснаците, те трябва поголовно да избият враговете, за да успее инициативата им. А до момента такива сили не са ангажирани. За ИД друго решение не може да има, а пропагандата не печели войни, войните се печелят от реални бойни действия с реални жертви и победители.

Ти не си наред с главата..НАРОДА Е С АСАД!!! КАК ИНАЧЕ АСАД ЦЕЛИ ЧЕТРИ ГОДИНИ УСПЯВА ДА СЕ ЗАДЪРЖИ СЛЕД КАТО СРЕЩУ НЕГО ВОЮВА КРАВАРНИКА И САУДИТСКА АРАБИЯ ИЗПОЛЗВАЙКИ ЗА ЦЕЛТА ПЛАТЕНИТЕ НАЕМНИЦИ ДЖИХАДИОСТИ ОТ ИДИЛ И АЛ КАЙДА А?! СЪЩИТЕ ИДИЛ И АЛ КАЙДА КОИТО СЪЗДАДЕ КРАВАРНИКА!!!!

то ако успяваше , нямаше руснаците да са там сега , нали ?!

ако беше прав, нямаше да има по около 2 милиона сирийски бежанци в Турция, Йордания, Саудитска Арабия ако беше прав тези хора щяха да избягат при Асад. Ама те не искат да са при него. С изключение на Иран, Асад няма други съюзници в региона. Фамилията Асад управлява от края на 60-те. В същността си е една социалистическа диктатура. И накрая за съжаление ще свърши както всички подобни.

все още, има идиоти като теб неуважаеми, дато се подписват с моя Ник!!! Трябва да си много нахален, безочлив и тъп за да можеш да си го позволиш. Относно диктатора Асад. Винаги съм коментирал, че рано или късно един диктатор си отива от политическата сцена. Едните си тръгват без бой, другите ги гонят с ритници, но повечето завършват с куршум в главата. Примери от историята, колкото искаш. Същото ще стане и с ненормалника Асад, позволи на народа си да се избиват един други, превърна красивата си страна в развалини. По-голямо нещастие и трагедия за Сирия и на сирйците, не може да се случи. Пишете си минуси, колкото искате господа, за съжаление това е жалката истината! А ти лонгур, престани да се подписваш с моя Ник. Да ти е.., лек деня.

време е и тук??? ,,..Влад Филат, чиято политическа кариера започна по време на цветната революция в Молдова и който се ползва с протекциите на Вашингтон, е обвинен в източването на 1 милиард долара от банковата система на страната. Схемата била чрез отпускане на кредити от държавни банки на кухи фирми, като стотиците милиони в крайна сметка отивали в базирано в САЩ акционерно дружество. Медиите в Молдова сега припомнят как само преди година Влад Филат е бил приеман с почести във Вашингтон от Виктория Нюланд и Джон Маккейн. И питат с какви пари е закупен и обзаведен най-новия му луксозен апартамент на стойност 2 милиона евро в центъра на Кишинев,.!!!

Според информацията на ДИР на 13 Октомври руската авиация е извършила 88 полета и е атакувала 86 цели. През изминалото денонощие руската авиация е извършила 35 бойни полета и е атакувала 32 цели. САЩ и коалицията от 60 държави е извършила 25 полета . Както е известно САЩ и пуделите от така наречената демократична общност твърдят, че Русия бомбардира предимно т.н. "умерена опозиция", а те бомбардират ИД. Ако това е вярно , то тогава какво излиза ? Ако се вземат предвид полетите и целите които удря всяка една от страните , то излиза ,че умерената опозиция притежава територия, бункери, складове и бойна техника , която е няколко пъти по голяма от тази на Ислямска държава. А в същото време САЩ обявиха проекта "умерена опозиция" за провален. И едно малко отклонение. Забелязвам, че руснаците в своята текуща информация за действията на своята авиационна група , съвсем небрежно съобщават, че във въздушните атаки са участвали и СУ 35.

че е стъпил на слънцето!

не може ! самият той е слънцето ! еее и баща му , и дедо му но ...абе кому..демо..низъм де !

срещу ИДИЛ ! ХАХАХАХАХАХХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХ

US=IC

Руски генерал дава интервю : /истинско/ Господа офицеры, медсестры, и вся остальная непьющая сволочь - Выпьем за то, чтобы в одной руке у нас всегда был бокал вина... У нас с вами еще одна победа! Прощай, разум, под столом встретимся...

Мери си думите глупако. В България никой не е обиждал Руски генерал. Имаме кръстени улици и площади на тях

Тази реч се преписва на Чапаев драги ми Мунчо-не си оригинален.

Ислямска държава да се разрастне толкова много?!? С благи приказки и блага ракия за "политическо" разрешение като махнем Асад, щото не ни е удобен! Американците приличат на щрауси, които са си завряли главите в пясъка, а задникът им от лъжи и манипулации лъщи пред цял свят. Нищо че главата не се вижда. Светът се отврати и умори от ненормалната им политика! Все някога някой трябва да каже стига! Кой - ако не Русия! Кога, ако не сега!!!

Американците приличат на хора които знаят какво правят.И го правят както трябва.Имат оръжие,средства и логистика.

прав си че амриканците приличат на хора ама не са хора а само приличат

Американците "само" приличат на хора които знаят какво правят

Винаги прави това, което трябва. От това на някои ще им бъде приятно, а останалите ще са учудени! Не учудени ами направо са САЩисани...

да наистина са сащисани краварите.

Мммммммммм даммммммммммммм...Руснаците ги биа в това да убиват терористи...А краваристанците в това да люпат банани и да дмкат болници и сватби!! все пак не върви да трепят протежетата си от ИДИЛ и Ал кайда, при условие че има толкова много болници, и сватби за превръщане в погребения!!!! Ясно кой е най-големия терорист в света!!!! Колкото и да пишат глупости платените от краварника БГ стелки..ТОВА СИ Е ФАКТ!! А ФКТА Е ФАКТ!!!

Нито един от кандидат президентите на САЩ не струва корлкото кутрето на Путин( Проф.Пол Крейг Робъртс-баща на Рейганомиката

Поживем увидем. На малко прасе и нов началник не се радвай, че не се знае каква свиня ще излезе