Египетските ВВС ликвидирали водача на ИДИЛ в Синай

Египетската армия обяви, че е убила Абу Дуя ал Ансари, лидера на клона на "Ислямска държава" в Синай, предадоха Ройтерс и БТА.

Обратно в новината

Коментари - Египетските ВВС ликвидирали водача на ИДИЛ в Синай | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

E значи водачът на ислямска държава е с ново име вече хахаха ще го убият 20 мангала ще му заемат мястото

Много е възможно разузнаването на единствената бяла държава да е локализирала главореза и да е дала координатите му на еджипт еър форса!

"Единствената бяла държава" най-вероятно е Исландия?

коя е бялата държава?

Израел бе...неосведомени(-:

ИДИЛ в Египет се образува благодарение на Арабската пролет. Заради падането на Хосни Мубарак. няколко екстремистки групировки там са изпуснати от надзора на държавата. Тогава се създава "Ансар Бейт ал-Макдис" която се присъединява по късно към ИДИЛ.

Бил съм се бил напил!

Браво а обкръжението му кога???

Абе където мина "Арабската пролет" там ИДИЛ е в разцвет. Част от оръжията на "Боко Харам" са благодарение на войната в Либия. Те имат и джипове "Тойота Хилукс". Според някои сведения събиранията на средства на "Боко Харам" започват след атентатите от 11-ти септември. Разпределени са приблизително 3 милиона долара сред подобни организации, и най-вече за "Боко Харам". А знаем кой си организира атентатите на 9-11 .....

В Нигерия каква 'арабска пролет ' е имало? Преливаш от акъл..

Явно не четеш. Написал съм,че оръжията на Боко Харам са от Либия а там беше арабската пролет.

Много голяма част от оръжията на ислямистите и други терористични движения по света се продават от руската оръжейна мафия!Бившите КГБ структори които изнасяха революция едно време и раздаваха оружие и джепане без пари на разни фанатици по късно започнаха печелившия бизнес! Така е!Ако съм на мястото на Борисов щях да използвам парите които ни плащат американците и саудитците за стрелковото оръжие което поръчват и им продаваме за да платим реактора на изедника Путин"

Много държави печелят от оръжието в Сирия, но и според западните експерти благодарение на Арабската пролет се разграбват доста складове с оръжия след падането на диктаторите там. Образуват се и тренировъчни лагери за джихадисти. Оръжията са внесени през турската граница! AK 47 на ИДИЛ е от общо 10 държави. Според вестник "Хъфингтън Поуст" голяма част от бойното снаряжение е произведено в Русия, но е разпределена от САЩ.

Тук бяха сикаджии и висаджии, а там алкайди и идилци.:)

Водачът на ИДИЛ е в Белия дом. Пак сте пуснали партенка.