Египет няма да праща войска срещу джихадистите от ИД

Египет е на предната линия в борбата срещу тероризма, заяви в Кайро американският държавен секретар Джон Кери. Страната обаче няма да праща войска срещу ИД.

Обратно в новината

Коментари - Египет няма да праща войска срещу джихадистите от ИД | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И сега, каква стана тя?! Супер екипировка, билетите продадени, стадиона пълен с агидка, а на игрището няма кой да играе откъм "великата" коалиция.

Май наистина е вярно, че Кайро подкрепя международните усилия за противодействие на тероризма където и да било и напоследък сериозно действа в тази посока, като се отчита безкомпромисното преследване в Египет на създадените от Запада фактически масонски ложи като мюсюлманските братя и настоящия отказ да се дават войски под командването на Вашингтон и НАТО, които да бъдат използвани за параван при поредната терористична, но умерена офанзива срещу Сирия.

Джон Кери отишъл на оглед и да инструктира в Джеда това ясно, терористичната война на Вашингтон срещу непокорните сирийци е от дълго време и пътуванията на вашингтонски функционери до Арабския полуостров са неразделна част от нея, защото когато целта е разпространението на демокрация, срещите с местните радетели за свобода и демокрация са винаги от полза. Не е ясно обаче, защо за арабския град Джеда се говори като за саудитски град. Това не е танкер Кондолиза Райс и е странно поземлени владения се наричат на името на местния персонал и инструментариум, а не на собственика и господаря. В България например (та дори и в Германия) американските военни бази са наричани американски военни бази, а не кобурготска база или соломонова база. В този смисъл, не е ли по-уместно да се говори за лондонсковашингтонския град Джеда или за североатлантическия такъв.

Да видим сега Маймуна, кого ще прати да се бие. Освен украинци, може други да не останат

US армията разполага с достатъчно нигърски бригади. Хем няма да изпращат хора, хем ще решат проблемите на бойното поле.

мисля, че САЩ се опитва чрез военни конфликти около двете военни бази на Русия /в Сирия и Крим/, да изтласка нейните въоръжени сили в вътрешността на Азия.

Урок Нр.1 Думата лейтенантът произлиза от френски език; lieu означава "място",в смисъла на позиция, tenant означава "държи, удържа", в смисъла на владее; "lieutenant", като цяло е някой, който владее позиция, територия на земната повърхност. Няма как да стане без обикновеното селско момче, готово да стъпи на тази земя и да се бие за нея.

НОВАТА ПОЛИТИКА НА АМЕРИКА : ДА СИ КУПИМ ЯНИЧАРИ ЗА ДА СЕ БИЯТ С НАШИТЕ БРАГОВЕ , УСПЯ САМО В УКРАЙНА ... ЗАСЕГА :)))) СТАРО ПРАВИЛО - КОГАТО ИМПЕРАТОРИ КАТО ЦЕЗАР ИЛИ КОНСТАНТИН СА ИСКАЛИ ДА ПОБЕДЯТ - ЛИЧНО СА ОГЛАВЯВАЛИ АРМИЯТА .... ТАКА ЧЕ ОБОНГО ДА НЕ СЕ ОШУМУЛЯВА :)))

Последните 4 дни Кери посети Багдад, Аман, Джеда и Анкара, ... но НАВСЯКЪДЕ ОТКАзАХА ДА ПРАТЯТ АРМИЯ ДА СЕ БИЕ в Ирак срещу ИДИЛ. Само декларираха подкрепа и обещаха пари и оръжие... но никой не дава армия. Как ще се биете сега с ИДИЛ, бе пич? Само от въздуха не става. Турция дори отказа в рязка форма! (даже не е подписала документа!) Иначе коалицията е голяяяяма - цели 10-20-40 държави! ...обаче нямате и 40 войника на терен. АМИ СЕГА? НЯМА ВРЕМЕ!

Отдавна мина времето , когато трябва ше вместо нефта човечеството да е измислило нов тип гориво - универсално, достъпно, ефективно. Ако нефтените мръсници на Уолстрийт продължават да трупат свръхпечалби за сметка на човешкото нещастие и разделението ни на религии - една абстракция - не ни чака бъдеще изобщо. Трябва ни нов вид гориво! Отиваме към гибел, не го ли разбирате?!

разбрахме . остава само да го измислиш .

Да САЩ ще намери съюзници сред ислямските страни срещу ИД но само на хартия. Прекалено често обръщат палачинката което е характерно за англосаксонският свят. Въпреки че джентълменството уж идва от тях всъщност са последните които могат да говорят за такова нещо. При тях философията е само една, личен и частен интерес и в момента в който нещо вече не засяга собствените им задници обръщат палачинката. Е за това трудно ще направят коалиция и срещу ИД а не дай си боже да им се наложи да правят такава срещу Русия.

И не само това. Все повече народи осъзнават, че са използвани единствено и само като "лош човешки матрял", годен само за пушечно месо. Дано и ние станем един от от тези народи.

Е ние и без да ни навиват сами си сваляме гащите. Не знам как от горд народ се превърнахме в народ без достойнство ей така само за някакви си 80 години.

Паисий

Бълг.народ все още не го е осъзнал. Гледай тук колко горди Натовци и атлантици има.... За продажните политици да не говорим като паси, агов, сините, тъмно-сините, десебе-костовистите, .. шаламановци, плевели.. .и др. подобни

идил закла англичанина дейвид хис,в бг вести спат още и не знаят какво става

ИДИЛ са създадени от САЩ, за да бъдат страничната врата към атака над Сирия.Понеже видите ли ИДИЛ действал и на територията на Сирия и Ирак, дайте ние добрите да нахлуем в Сирия за да ги спасим от лошите идилци... Интересно е името на американски - ISIS - което на български е древно египетската богиня Изида ...

Свидетели сме на последните дни на терористите от Белия дом,Сената, Конгреса,ЦРУ,Пентагона и другите терористични организации.Най-лесно би станало от метеорит или от Йелоустоун.Чакаме с нетърпение.

Сами си надробихте попарата , сами си я изяще

Ако се върнем малко назад, кой разруши незаконно държавата Ирак, за да се пръкнат сега всички тия ислямистки изроди в Близкия изток?

link

С т.нар. комунизъм Сащ се справиха,но с ислямизма се съмнявам сериозно.Това е начин на живот на стотици милиони хора.Разбира се,това което вършат радикалите им т. е.техния "десен сектор" е престъпно и трябва да бъде наказано!Обаче,Сащ упрекват Русия,че е агресивна в Украйна,а те вършат същото в Ирак и Сирия-двоен стандарт!

Вашингтон би искал религиозните институции в Египет да се обявят против "Ислямска държава" и да говорят за това в петъчните си проповеди в джамиите, каза американски дипломат преди пресконференцията. И какво излиза, че на неделните проповеди в църквите в сащ се втълпяват разни небивалици в мозъците на хората , а не се проповядва божието слово. Използва се религията за контрол на населението.

През Турция минават главните доставки на оръжия , боеприпаси и бойци за джихадиската държава.Египет се бори с джихадистите в своята територия и естествено,че не може да изпрати войски срещу ислямистите.Останалите съюзници на САЩ в района са малки ,незначителни държави.При такава ситуация ислямистите ще продължат да жънат нови победи.Решението на проблема е в ръцете на турското правителство,но то също е ислямистко и няма да затвори границите си са дгихадистите.

бах маа му

Първо беше САЩ дето няма да праща войска после Турция сега Египет. Изобщо някой смее ли да прати войски срещу ИДИЛ. Според мен не по простата причина че последните имат силна и много мотивирана армия с доста модерно оръжие доставено точно от тези които ги заклеймяват сега като терористи. Всяка сухопътна акция срещу ИДИЛ е свързана с много жертви никой няма желание да ги дава. Реално единствените които се противопоставят на ИДИЛ са Асад и Хизбула.

Братя , някой каза , че балъци вече не са останали!?!?! Но.... Скоро очаквам България да е начело на коалицията срещу ИДИЛ. Ние май оставаме най-големия съюзник на САЩ, след като и Франция и Полша бягат по тъча!

Нашите дупедавци ще изпратят българи. Ще стане беля. Дано не съм прав. Ама ако ни почнат нас на атентати сме безпомощни.

И що утрепаха Саддам? По негово време такива чудесии нямаше.

Айдеее, и сфинксовете отсвириха Усато.

Джони,коалиция от поне 40 държави а,какво стана или какво сте сътворили под това ИД,та вие се наемате да го гърмите само от високо и далеко,едва събрахте 10-тина поддръжници и половината заявиха не пряко участие,а другите за сега си траят.Има много гнило тук,но няма за дълго да е покрито.

Американците търсят някой да им извади кестените от огъня, ама балъци няма.

Взе ми думите от устата.

Оакаха се в Украйна,сега почва голямото акане в Ирак! Таи война там няма ли да свършва вече? Нали ги напълниха с американски ценности след Садам,и мир обещаха,пък то -сто годишна война!

американските началници са най-голямата напаст за света, това докато не се обомби или окове по затворите мир за света през крив макарон...

Смешен Кери! Първо обяви Турция - тя отказа изобщо. Сега Египет беше начело на борбата - той не участва с войски. Обявиха 10 мюсюлмански държави които щели да направят всичко възможно срещу ИД, те биха отбой, като заявиха че са срещу тероризма, но не назоваха кой са терористите! Независимо от това обаче, "успехите на голямата коалиция на САЩ" може да ги слушате и гледате всеки ден по американската телевизия bTv. Приятно гледане!

Pesh0

в близкия изток , само кюрдите могат да им свият сърмите , на тези . Но искат своя държава :) Турците ще ги е страх . Израел са малки и нямат толкова хора . Сирия и Иран , са нежелани за съюзници . Ирак .... го няма дефакто . С кого ще се коалира сащ ?

САЩ отдавна се е коалирал с ИДИЛ, но CNN и bTv още обмислят как да поднесат новината на вярващите евангелисти и глисти!

Пепи, Израел не са никак малки и имат достатъчно хора. Тяхната армия е с модерно въоръжение и са ядрена държава. Сигурно армията им е една от най-силните в света. Но те създадоха тези "ислямистки" организации и нямат намерение да ги отстраняват. Напротив, въоръжават ги и ги обучават за терористична война.

израелците не стават за нищо , не успяха да се спаравят с палестинците в газа (която е с големината на софия), които не са вйоражени имат само калашници и евтини малки ракети (не може да събори цяла сграда). така че тези измислици на някои дръг ще ги разправяш.

Колко още ще се борим с тероризЪма? Минаха 13 години. Обама започва да звучи като Буш. Демократи, републиканци - все същото. Нали уж Бен Ладен го убиха. Някой има интерес да има постоянно военно положение.