Уикилийкс: Българската мафия е финансирала политици

Пълният доклад на бившия американски посланик Джеймс Пардю за организираната престъпност в България, направен през юли 2005 година, беше публикуван в официалния сайт на Уикилийкс.

Обратно в новината

Коментари - Уикилийкс: Българската мафия е финансирала политици | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В Плевен всички знаят,че лихвари и заложни къщи въртят парите на Бойко Борисов.Месната полиция знае за "Петьо бореца" и заложната къща на "Санди"

Линка към уикилийкс не се отваря. Чудно защо ли ....

Замисляли ли сте се какво представлява нашата крайна десница? Крайна, защото друга десница тук няма. Тази десница през 1923 г издави народа в кръв, през 1941 г обяви война на Антантата, и през цялото останало време до днас има само една цел - как да граби ефективно държавата си и за я води от една катастрофа към друга - като тази през 1918 г например. Толкова ли ни е къса паметта, та да забравим отрязаните и набучени на кол глави на британските пилоти край Своге? Или разстреляният майор Томпсън? Много ви е къса, кафяви подлеци, и е крайно време да ви махнат отсцената, за да тръгне страната напред. Вие наистина сте чума.

напротив политиците спонсорираха някои мафиоти и им даваха терен за дейност, така също им събираха гласове. уили листата не е чак толкоз точна.

ПОРДЮ, ПАРДЮ! ГДЕ СИ ПАРДЮ? УОРЛИК ТЕ ЗАДМИА И ПОЛИТИКАТА НИ СРИНА.

Тия юнаци до един са приятели на Боко, когото САЩ подкрепят??!!

Абе лумпен в документа не виждам да споменават боко за разлика от вашите хора

ти си лумпен,наий-големия айдук е бойко

Вчера по ТВ 7 гледах едно предаване за нивото на медицинското обслужване в САЩ, Великобритания и Канада. Един от гостите на предаването- американски професор много точно го каза - Два са начините за подчинение и властване над народните маси: 1. Като се поддържат много ниски доходите им т.е. чрез бедност и мизерия. 2. Чрез тяхната профанизация, неграмотност, лошо образоване, съзнателно изграждане на система от ниски морални ценности и култура с цел да станат апатични и с усещане, че те нищо не могат да променят, че от тях нищо не зависи и съответно лесно контролирани и манипулирани от политиците. Е, точно този модел беше напълно съзнателно и преднамерено приложен върху българския народ в продължение на 20 години. Народът ни беше докаран до състояние на масова и тотална мизерия и бедност, профанизация, чалгазация, липса на система от устойчиви морални ценности, неграмостност и пълна апатия към случващото се по виските етажи на властта. На този фон стана разпределянето на "баницата", за което пише и посланник Джеймс Пардю.

Дали е случайно или не, но излиза че всички престъпни групировки са свързани с БСП и ДС. И американския посланник го описва пунктуално точка по точка. напълно естветвено е един служител на ДС като Кюлев да спонсорира каманията на един доносник ан ДС като агент Гоце. И всъщност като чете човек този доклад се оказва че БСП си е направила икономически елит по три линии - червената буржоязия, престъпни групировки, новоизлюпени "бизнесмени". и даже да не декларират връзките си с бСП по делата им се вижда с кого всъщност са свързани. "По делата им ще ги познаете" - тъй е казано в Библията. Всъщност Джеимс Пардю е казал това, което половината българи си го знаят и без друго. Само чер когато го е писал не се знаеше че агент Гоце е бил доносник на ДС. Или може би се е знаело, ама не беше излязло официално. А сега нещата си дойдоха ан мястото - и за доносник Гоце, и за Маджо дето вика Румен (имаше един каламбур какво значи МВР), и за доц. д-р тракторов и въобще за цялата червена пасмина свързана с ДС и структурите на висшия апарат на БКП-БСП.

Няма нищо случайно, но от друга страна по времето на комунизма всеки втори беше сътрудник или доносник на ДС...

Майкъл Чорни е евреин но това шпионина Пардю не е успял да разбере.Нали тоя шпионин вкара Борисов в политиката как ще пише нещо за него,все едно шпионина Уорлик да напише нещо лошо за Борисов когато са му предоставени права много над полагащите му се на посланник.Много бързо се забрави кои можеха да имат свои охранителни фирми,сами си правете изводите не чакайта шпионите Пардю,Уорлик ...да ви отварят как се прават деца.

Някъде да видяхте имената на Борисов и Цветанов?Когато е писан доклада те нямаха нито партия нито власт.Ако бяха като описаните личности щяха да бъдат в списъка.Делата им са прави иаз ги подкрепям.

ПОЛОВИНАТА ОТ ТОВА ДА Е ВЕРНО Е ДОСТАТЪЧНО ДА ПОКАЖЕ КАКВИ БОКЛУЦИ ЖИВЕЯТ В ТАЗ ДЪРЖАВА. А ТУК ИМ Е СТЕНАТА НА КОЯТО ПИШАТ.АКО СЕ ЗАМИСЛЯТ ЩЕ МЛЪКНАТ ОТ СРАМ.НЕ Е ЛУД КОЙТО ЯДЕ ЗЕЛНИКА

Българската мафия е креатура на руската КГБ мафия. Затова се чувствува ненаказуема.

ЖАЛКО, че не си прав.

Много е прав това е истината. Направено 1 към 1 като в Русия.

То към днешна дата всичко е спокоино- разбрали са се- разделили са "Баницата", само лапане-данъци-манъци- Цура-Мура и тая -оная да има да си купуват Пампорово, а пък вие се лекуваите с народна медицина, а пък Яне да си вика- не пречи на никои- народа яде колкото да не умре и гледа мечката у съседа да не влезе у тях!!! Спете, спете..

никой не пише каква е ролята на бившите тайни служби , ние другото си го знаем 7000 000 милиона сме в края на краищата . един да пръдне и ще се разбере

Втори ден тази новина все едно не съществува за родните телевизии, вестници и списания /или е порядъчно скрита измежду другото/. Защо никой не попита г-дата Премиер и Президент на РБ за коментар?!?! Къде са видните интелектуалци, къде са родните многознайни социолози и политолози да коментират имената споменати в доклада?!?!? Къде е вътрешния министър, който да каже, защо срещу тези лица няма повдигнати обвинения досега?!?! Къде е онзи канещ се да гони докрай за неплатени данъци ръководител на НАП?!?! Къде е Главния прокурор и какви ги върши тази прокуратура/някак между другото съда оправда шефовете на КРС тия дни/?!?! Къде сме ние?!?!

Мафия означава срастване на престъпността с политиката, съответно съвместни действия на престъпници и "политици"

драги ми санародници - защо сте толкова прости и тупи?! това дето нашия американски приятел го пише го знаем всички - това е ясно! но - това е информация която не е споделена на кафе (или на ракия) с приятели, в кварталната кручма - а иммено офицялен документ от деистващ посланик на америка. това е голямата разлика! в чист прав текст в офицялен документ се казват имена на хора , на фирми. товае голямата разлика !!! а що се отнася до контролираното изпускане на информация - ми то е от ясно по ясно - тим - руснаци, руски таини слузби ..... а нещо за костов и за луджев да прочетохте?! всеки си пази приятелчетата! защото по времето на костов нямаше приватизация, нямаше мутри , нямаше куфарчета от митниците, нямше балкан и т.н. хаиде вземете и почнете наи накрая да мислите , а не само да четете и да лаете. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Не знам дали ни е упреквал или хвалел - след като така усърдно вървим по щатските стъпки в областта на корупцията :)

Прав е човека, само че на нашите дебелокожи тапири начело с Гоце изобщо не им пука, че светът знае, че мафията финансира Бг партиите. Те даже се гордеят. ОКТОПОД на Марио Пузо е писан сякаш за България, а не за Италия.

Не зная дали ще ми публикуват оригиналният постинг, затова накратко ще ви отговоря тук. Частно лице съм и не съм привърженик на нито една политическа сила, което ми дава свобода да критикувам. Готов съм да подкрепя всеки, който иска и може да работи безкористно за България. В този смисъл за мен е важно какво се пише и прави, а не кой го прави. Имам и друга причина да държа на анонимността си. Доскоро ИБ заплашваха поголовно със саморазправа когато дойдат на власт и аз съм имал `честта` да бъда сред заплашваните. Зная, че никога няма да дойдат на власт и едва ли ще могат да осъществят заплахите си, но не желая името ми да се спряга от такива неуравовесени хора, имайки предвид и връзките на някои от тях с бившите тайни служби.

Я, всички българи знаят, но нищо не правят - Бееееее!

Абсолютно вярно!За 22г. мъка,лишения,безпаричие за обикновените хора,сътворихме тежка,политико-икономическа олигархия,по-простичко именувана-мафия.Ченгета,политици,мутри,трафиканти,перачи на пари,чиновници,всеки според нивото си на власт и влияние.Един Бог знае,какво всичко е източено,ограбено,колко е преминало от джоба на т.нар.национално отговорни бизнесмени към този на политиците.Мафия.В един ужасяващ,жесток,арогантен,български,вид и модел.За сметка на все по-бедния,изтерзан и измъчен,данъкоплатец.И никой да не ми говори,че в последните 2г.,нещо се е променило,освен имената на големите играчи.Бругална и нагла истина и реалност,колкото и да не ви е удобна или болезнена.

Да, на прав път си и започваш да...светваш! Но защо не назоваваш имената в де-се/бе-се-пе крадливата партия на Дмитриевич и Гоце извършили ГЕНОЦИДА на цял НАРОД!?

Браво, 18 ! /// И след един такъв Ваш брилянтен анализ и то в стриктна хронология, какво би следвало да представлява една евентуална план-програма за бъдещето ? ( , не на/за боговете, а за нас самите)

Всъщност, коментарите са абсолютно ненужни нали ?! А директни/нагледни доказателства виждаме всеки ден ; Т.е. шамарите към нашето т.нар.`управление` са си съвсем на място въпросът е че тия 5-6 (Пет шест !) процента максимум (Максимум!) от природонаселението ни -- с `изключително високото-им` ниво на `компетентност`, съсипаха името ни ( На нас останалите 94-95 процента ! ) дали-не и за векове напред !

Прост и търпелив народ,чакащ на готово!

А къде е бате,или той е наш,обиден съм ви г-н Пръдлъо изпуснал си ме ,а аз веке съм шеф на шапката и си имам партия.

Уникални тракийски съкровища ще бъдат показани в понеделник в София. Това ще стане в Националния исторически музей и със съдействието на Фондация "Тракия" и Съюза на колекционерите в България. Експонатите от изложбата "Тракия и Древният свят" са от колекция на Васил Божков. На форума в понеделник ще присъства зам.-министърът на културата д-р Тодор Чобанов. Любопитни факти за експонатите ще разкажат д-р Божидар Димитров, директор на НИМ и домакин на форума, Кирил Христосков - изпълнителен директор на Фондация "Тракия", проф. Иван Маразов - куратор на изложбата, и проф. Валери Стефанов - председател на Съюза на колекционерите в България

Откога този велик мутраген ВБ притежава исторически богатства на БГ? И как ги е получил, след като те съдят за една монета от времето на Второто българско царство?

Станишев, ти ли ще отговориш или Курнелия Нинова? Ето защо са били тези ревове за СРС-та и полицейски тормоз.. ето защо Цонев и Доган така ни се подиграваха по телевизията...

...мафия финансира политици. Голямо откритие! Че кой друг, бе другари, да ги осинови. Нали после те са им лобито в парламента. Така прави и мафията в Русия, Албания,Бимбилистан, Белгийско Конго и където си изберете по света. Ние наивно си мислим, че мафията е наше откритие и видиш ли най-много ние страдаме от нея. МАФИЯ--Италия копнее за смърта на Франция. Това е според някои произхода на тази абвиатура, символ на престъпност и на още куп лоши неща. Жени, пари, хазарт, наркотици. С това си играе мафията. И като се има предвид, че тия атрибути сеществуват от незапомнени времена, то корените на този световен порок са пуснати до центъра на Земята. И понеже има наивни форумци, дето си мислят, че някой ден, на избори, в БГ ще сме лаурети на ГИНЕС, изкоренили злото....е, няма да стане никога.

Самия Илия Павлов в интервю за вестник Труд през 2001 даде оценка 0 на правителството на Костов и пълно 10 на това на Симеон Сакскобургготски. Боян Радев също грееше от щастие . Ясно е защо. Към края на мандата Костов изгони редица руски и сръбски мафиоти и ги притисна до стената.

Забавно четиво. Посочва се индиректно и върхът на политическата мафия. А някои другари от БСП подскочиха като ужилени...и започнаха да търсят кусури в написаното. По стар техен си обичай...

ДО ПИСАТЕЛ:АБЕ ТОЙ ЧЕ Е ЧЕЛ ЧЕЛ АМИ ЯВНО И ТИ СИ ОТ ТЕЗИ КОМУНЕТА КОИТО КРАДОХТЕ И ПРОДЪЛЖАВАТЕ.КОГАТО СЕ КАЖЕ ИСТИНАТА МНОГО БОЛИ И СТАВАТЕ МНОГО АКТИВНИ.НО ОСТАНАХТЕ ВЕЧЕ МАЛКО ДЪРЖАВИ С НЕРАЗ- ВИТИЯ СОЦИАЛИЗЪМ.В СКОРО ВРЕМЕ НЯМА ДА СЪЩЕСТВУВАТЕ.

И от къде е "явно"???Нали все още ни управляват производните на Луканов и кръглата софра от 90 година!

ЗА ДА МОЖЕ ТЕ ДА СА БОГАТИ!

Ето, американците ни ЗНАЯТ, колко е българското племе проядено от червената де-се/бе-се-пе мафия? Само простите бесепари тук знаят едно: бе-се-пе, бе-се-пе, като ламни-шарани на сухо!? И пак ще гласуват на инат за бе-се-пето на Дмитриевич и червената мафия...но ставате все ПО-МАЛКО и по-малко, щото младите не са прости ЧУКУНДУРИ като вас, Амин!!!

Тук се забелЕзват и нЕкои пропуски за един съдружник на Младен Михалев, Димата Руснака и Пашата, както и за един известен холдинг и една банка...? Сигурно и "политиците" са пропуснати "случайно"....Що тъй?

Щото съдружника на пашата, маргините и др. са си техни кучета! Маргините по времето на кой ги подгониха и по времето на кой ги оправдават? ТИМ защо го споменават м/у другото, а е основен играч?

За парите на ченгетата и мутрите от ИДЕЯ ЗА БЪЛГАРИЯ са ви отговорили изключително неприятно за всички хамериканофилчета - АМИ ПАРИТЕ НА МУТРИТЕ И ЧЕНГЕТАТА СА В АМЕРИКАНСКИТЕ БАНКИ и те (банките) знаят, че рано или късно ще заграбят тези пари. Схемата е ясна - назначените от "демократична" америка мутри и ченгета (ако гледата през прозореца днес виждате Бойко Борисов) граби народа си и източва страната си; внася парите в "демократичните" банки; Обявяваме, че мутрите и ченгетата са престъпнци; конфискуваме парите на мутрите и ченгетата т.е. ЗАГРАБВАМЕ ПАРИТЕ НА НАСЕЛЕНИЕТО И ДЪРЖАВАТА В КОЯТО НИЕ СМЕ НАЗНАЧИЛИ МУТРИ И ЧЕНГЕТА - ДНЕШНАТА КОМПРАДОРСКА БУРЖОАЗИЯ. В ДИР-а има нова цензура (с объркан софтуер) който не рзрешава дълги мнения

Всеизвестно е, че червените пари са предимно в Австрия и това го знаят дори смешниците от ИБ, защото те го писаха преди 2 седмици. Другите са по разни офшорки, а главната част се върнаха в България изпрани. Пробвай някой път да вкараш сума по-голяма от 10,000 дара в американска банка и кажи на всички`специалисти` какво се случва.

Колега, не знам на колко години си, но си губиш времето. Почти 50 години ги търпях тия малоумници, дето все някой им е виновен. Писна ми, запалих колата и се заселих при "лошите". Вече няколко години работя с тези хора, и разбрах: Всичко е от генофонда! Там шанс няма.

Нека и аз отговоря на Дофтур-чо: 2. Защо нас а не други... Ами на всякъде където е стъпил амгло-еврейско-американски окупатор се прави същото ... ... от 200-300 години. Процесът се нарича колонизация. Можем да го наречем и нео-колонизация. Във всчки соц (и не само) страни се прави същото - за да не съм голословен погледни Унгария, която е във финансова криза от 2003. Просто ние бяхме много близко до Русия и нас ни наказват много повече. Освен това Англо-саксонската върхушка ни е определила място в калта, а ние (при соц.-а) имахме конкурираща ги промишленост, спорт и наука на световно ниво (въпреки нечленоразделните брътвежи на такива като теб) и това трудно се забравя.

Нека и аз отговоря на Дофтур-чо: 1. Какво печелят САЩ от сегашна, изчеваща България: - Американски военни бази, които местните "аборигени" ще издържат; Масирани грабежи от населението на "модерната" демокрация под формата на монополни цени на телекоми (БТК е дефакто собсвеност на амер.държава), горива (акциза от "руския" бензин и ДДС-то в крайна сметка се заграбва от МВФ чрез министърчета као Дянков и Велчев); заробване на населението чрез чуждестранните банки; унищожаване на конкуретни предприятия чрез закупуване и затваряне (заводите за олио в Добрич)

Голяма каше е главата ти и би било много жалко ако си млад човек, както подозирам. Военни бази има и в Япония, това не е основание за унищожаване на страна. Още повече, че американците плащат доста пари за това. Гърците се издържха с такива бази години наред. За грабенето... написаното от теб е толкова безсмислено, че не заслужава коментар, но помисли върху това, че може да се граби само от някой, който има нещо. В една богата и просперираща България би имало много повече...

ЕТО ТЕЗИ ГОРЕОПИСАНИТЕ ОГРАБИХА БЪЛГАРИЯ КРАЙНО ВРЕМЕ ВСИЧКО ДА СЕ КАЖЕ ДОКРАЙ И ДА СЕ ВЗЕМАТ МЕРКИ

Много вестници е чел Пръдлю...

джон кенеди е бил спонсориран директно от мафята а баи тодор от бкп

1,31,3

BG мафията е финансирала политици-амчи то това всек го знае. дайте нещо по ново

1,31,3

1

Направо си загубих времето да прочета статията. Нищо ново не научих:) Г-н Пардю малко късничко е решил да сподели информацията и вече въобще не е актуална.

И този открил Америка ... А може ли да каже този посланик къде първоначалното натрупване на капитали е протичало по различен начин?! Никак не одобрявам ситуацията в страната и през 2005 и дори сега, но едва ли има алтернатива, като знаем къде сме разположени и какви възможности ни останаха след съсипването на цялата икономика с любезното съдействие на западните ни "съветници" и нормативите на ЕС-бюрократите! И защо посланикът е пропуснал ролята на собственото си посолство в "усвояването" на мръсните пари - например, безпроблемното издаване на визи за Илия Павлов и цялата му фамилия, които си накупиха имоти в САЩ и си живяха весело там с нарко-парите?! А му се зловидяло, че Доган бил на погребението - ами, ще бъде, нали си бяха колеги от ДСто и бойни другари ... "Смаяха" света с техните разкрития на неща, които никога не са били скрити!

които иска да чете простотии и лъжи да чете статята 20 пъти *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Щом най малко Боко го нема, на това "специалистите му викат" контролирано изпусната информация .... демек дезинформация

Боко го има малко по долу как си пие питието с:Венци Стефанов и Пашата

защото е свъзана с Бойко Борисов и комунягите.

Чшшш,не пипай ТИМ.

Не са разбрали ....в Бг мфията се финасира от политиците а те се финансират от САЩ и Русия/// с други думи Пръдлю им казал дайте още кинти....