Стойнев: Ако няма реформи, заложени 4,5 млрд. лв. потъват

„Ако няма реформи, заложените 4,5 млрд. лв. повече в бюджета ще потънат. За нас е важно да се промени моделът, затова предложихме алтернативен бюджет.

Обратно в новината

Коментари - Стойнев: Ако няма реформи, заложени 4,5 млрд. лв. потъват | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Здравейте.Пак отново популизъм от така наречената БСП.Другари и другарки,не сте ли чували кой генерира данъчните постъпления в нац.бюджет на РБългария,и кой движи покупателната способност на населението-ааа.Средната класа-друари и другарки.Не,напротив на нея трябва да са най-малките данъци,а на вашите олигарси и фирми,да са най-големи и още един Данък предлагам-общественно грабене и вреди.Иначе трябва в затвора да ходят заедно с вас другари и другарки от БСП.

Пустите му комунисти,станали са реформисти!?...

яяя, а кой ли предложи и прие плоският данък?? а кой премахна необлагаемият минимум?? амнезия ли имат дрогарите?

Грубо сметнато, парите които плащам като данъци + тези, които работодателя внася от своя страна заради мен са около 1200 лева на месец. Срещу тези пари на среща не получавам абсолютно нищо от държавата - навсякъде цари хаос и беззаконие. Искам другарката Нинова, да ми обясни каро започне да ми взема едни още 200 лева къде ще потънат? Полицията ли ще започне да си върши работата, здравеопазването ли ще се подобри или просто ще потънат в крадливите джобове на някои политик? В момента, в който нарпавят нещо подобно, да търсят друг да храни роми, да внася пари за пенсии и т.н. Аз ще се преселя в нормална държава, в която срещу високи данъци получаваш нещо насреща от държавата.

Абе аланкоолу, нали печалбата която се е получила и е декларирана пред данъчните веднъж е обложена с 10% данък. Тези 5% са данък върху печалбата, демек вече е обложено с 10% и ако го обложиш с още 10% ще стане 20%.Комунягите както винаги искат да ограбят и ликвидират независимата средна класа. Обаче нъц. Ще има да подсмърчат в опозиция докато измрат старците. След това и те с тях.

Трябват едни избори, та напълно да бъде изритана от властта популистката (особено последните години!) бсп.

Пенсионирах се през 2009 год с пенсия 295 лева минимална работна заплата 240 лева... или с 55 лева над МРЗ сега пенията ми е 345 лева при МРЗ 510 лева или със 165 лева по малко от МРЗ !!!!!ЗА КАКВО ПОКУПАТЕЛНА СТОЙНОСТ СЕ ГОВОРИ.....КАКЪВ БЮДЖЕТ???????

Ivo

Вчера и Курнелия се плюнчеще как данък дивиденти трябвало да се увеличи от 5 на 10%. Само дето пропусна да каже че вече дивидента е обложен веднъж с 10% и и тези 5% са ПОВТОРНО облагане! Наглостта на комунистите няма граници. В очите те гледат и лъжат!!! Долу ръцете от плоския данък комуноидни мизерници!

Ало, червените, стига се напъвахте, че ще гръмнете от лъжливи обещания. Никой не ви гледа псевдо "бюджета", защото всеки грамотен човек знае, че с бюджета се управлява държавата и че той е грижа единствено на управляващите. Опозиция сте-загубихте си изборите, пък се правите, че нещо зависи от вас. Баламосвайте си с вашето дайте да дадем електоралните си единици, но не всявайте непрекъснато интриги , скандали и истерия, мъчейки се да сте на сцената.НЕ сте и няма да бъдете.

Добре бе, ще плащам! А какво ще получа? Че то и сега си плащам но нищо не получавам

Какви данъци бе? Учил съм и работя, като луд за тези пари за да водя "нормално" съществуване. Плащам данъци за всичко. Когато ми е необходимо здравеопазване, полиция, община, срещам само бюрокрация и вдигане на рамене. Ще плащам този данък само, когато държавата започне да се бори УСПЕШНО със сивата икономика, корупцията и осигури работни места за всички прослойки. Това е удар по средната класа в която са предимно специалисти. Държавата да започне да си събира данъците и да извършва контрол на големите играчи Лукой,ЧЕЗ,НЕК,Софийска вода,Топлофикация.... и от всички безумни концесии, които направи през годините. Извинявайте, запалих... но тези чужди бизнеси, дължат във всеки един момент милиарди долари на "държавата" Защо пак от българските граждани ???

То само Лукойл стига ....

А вариант без данък?! А?! И преди пак да посягате на данъците, що не си стегнете мързеливата администрация, намалите кражбите и изкорините корупцията?! А?! Май не ви изнася така?!

10% "средна класа", са само циганите, на които се плащат социални, за да не работят, а само да гласуват за вас, но плащането на тях не от вас, а от нас!!;)

За политици, управници и роми /наричани в останалите държави освен в Бг, ЦИГАНИ / , НЕ СЕ ОТНАСЯ ! ИЗБРОЕНИТЕ СА ОТ ЕДНА ПОРОДА. /уТ бХк/

ляво настроен/понеже съм нает работник/ и не съм симпатизант на БСП,предлагам следната скала за облагане на доходите с данъци,както следва:1/Съгласен със БСП- необлагаема минимална работна заплата/МРЗ/. 2/от МРЗ до 1200 лв - 8%.Тук влизат всички държавни чиновници от средно ниво,бюджетни служители и както болшинството работещи в частния сектор.Това е основната и преобладаваща маса от трудещи се и са стотици хиляди. 3/От 1200 лв. до 3300 лв.- 12%.Тук влизат заплатите на началниците от всички нива на местно ниво,т.е които не са в централните управления на съответната структура.Има и в централните управления и директори до такава заплата.Това са основно заплатите на ръководния кадър и в държавние и в частния сектор. 4/От 3300 до 10000 лв. - 20%.Тук влизат заплатите на шефове на държавни агенции,високопоставени държавни чиновници,започващи от президента,съд,прокуратура,високо платените журналисти,абе ...настанени на държавната хранилка,чиновниците в монополите. 5/От 10000 лв. до 25000 лв. - 30% 6/ Над 25000 - 50%. За сведение в белите развити страни в света няма облагаем доход по малък от 40%. Скалата на БСП не се различава много от техния плосък десен данък и пак облагодетелства заможните и богатите,а няма никакви облекчаващи промени за стотиците хиляди наети работници и служители.Бих нарекал тази скала на БСП така:РАЗМАЗАНА И РАЗВОДНЕНА ФОРМА НА ПЛОСКИЯ ДАНЪК,както казах в полза на богаташите.

Изкавзането си е точно на "безпартиен комунист" от едно време. Т.е. - завизстливо и неграмотно. Другарю. България е най-бедната страна в ЕС. Разликата в доходите спрямо средното с ЕС е огромна. предлаганата прогресивна ставка ще няправи разликата още по-голяма. Да, ще бръкне в джоба на омразните шефове и големци, но ще увеличи емиграцията на квалифицирани кадри, примерно лекари.

Какви шефове бре хора, в момента младите ИТ специалисти са ТУК, само защото данъка е 10% със заплатите им по 3000-6000 лева имат по добър стандарт ТУК, ако го нарушите това правило ще останат верно само циганите тук и пенсионери!!! ИТ хората са НАЙ-мобилната група от всички работещи, днес са ТУК, утре в Лондон....Мюнхен....Париж...Ню Йорк....по добре 10% от 5000 лева от колкото 20% от 0-ла лева......

На циганин и комунист,не вярвай никога!!!

дайте, да дадете, а ние да вземеме!!

А други има ли в България ?

Аз само да попитам другарете, ако това се въведе в една държава като България с хлабави институции, където по принцип не се плащат данъци, където не се осъжа за неплащане на данъци, където по принцип не събираме данъци... какво ще стане като по-голяма част от работещите изведнъж се окажат на минимална работна заплата? Тогава как ще събирате данъците другаре?

Българския бизнес е малък и уязвим! Повечето малък и среден бизнес едва оцелява, той е задушен от статуквото. Дори да се опита да се разгърне, то се сблъсква с евро-нормативи, директиви, насочено целево евро-финансиране и субсидиране на отрасли в ЕС, като така българския бизнес е задушен изначално! Големият бизнес разчита най-вече на евро-фондове до 2020 г. и обществени поръчки (сега покрай строителството на Метрото в София и пътищата). Вече няколко големи компании, обвързани с държавни поръчки са пред фалит, защото как може да поддържаш 200-300 човека на работа, да плащаш заплати, осигуровки, автомобили и поддръжка, горива, телефони, енергия, ДМС-та и т.н. при този нищожен като мащаб бизнес в България извън държ. поръчки??? Други компании бяха присвоени от появили се от нищото бъдещи съдружници и после напр. преобразувани в АД-та, където вече се контролират от нови хора. Странно - тези вторите нямат проблем с държ.поръчки , докато преди рокадата едва кретаха като подизпълнители - втора и трета дупка на кавала на фирми, определено създадени след 2009-2010 г...

Говорите за средна класа с 3300 лв. заплата! Но, колко са те в България? Защо не кажете колко българи работят за мизерната МРЗ, независимо от квалификациите и образовонието си! Това са РАБОТЕЩИТЕ БЕДНИ, по-бедни и от братовчедите, живеещи цял живот на помощи от държавата!

Драгомир Стойнев да каже за подписването с "Уестингхаус" и далаверите си с тях,ако не,да върви на майн*та си!!!!

Преди изборите обещаваха на бедните, че ще увеличат данъците на богатите и ще ги дадат на бедните, а на богатите обещаваха, че ще им махнат данък уикенд. А на практика като дойдат на власт до 1-2 години фалират държавата, нищо друго не се случва от обещанията.

Не коментирам провокационни лицемерни предложения.

БСП са управлявали 4-5 пъти досега. Идеите им ги бива само когато са в опозиция. Но дойде ли време да ги покажат на практика става страшно. Същият Стойнев го видяхме какво направи. Сега има наглостта да ни обяснява кое е правилно и кое не.

Лакей на Бойко - поне нещо облажи ли от тея 20-ина млрд изтеглен кредит или само трохите останаха за теб?

Който няма акъл за доводи, използва обиди ;))

В коя нормална държава има плосък данък ? В Исландия 38 %. това парче Станишев нанесе поредния удар върху България с плоския данък и заменките за милиарди. Разграничете се господа от БСП от него ама не искате защото сте мафия.

Бизне са не обича да го клатят непрекъснато. Плоския данък осветли доходите на фирмите и пълни бюджета предвидимо. Ако се променят данъците утре на хартия никой няма да получава пари над високо облаганите. Връщаме се отново в 90-те г

Заплати до 3300 лв. - 10% данък! А, защо Драгомире не кажеш от колко лв. до 3300 лв. Значи на моите 500 лв - 50 лв. данък са значителна сума, а на твоите 3300 лева - 330 лв., няма да се усетят!

510лв-НЕОБЛАГАЕМИ! Минималната работна заплата необлагаема.

Я познайте дали това няма да доведе до масово осигуряване на минимума ;)) Няма, нали? БСП обещава! Твърдо! Плоският данък обезсмисля криенето на данъци, защото риска е по-голям от ползите.

Нещо не си разбрал.Първите 510 лв са необлагаеми,а от 510 до 3300 с 10% данък.

kirchevo

Тези пак почнаха като партизаните да обират мандри и фурни. Обаче Драгомирчо да му се каже че гладна кокошка просо сънува. Не виждам как комунистите ще се доберат пак до властЪ

Комунистите въведаха плоския данък, сега за да се правят на алтернатива са готови отново да съсипят даржавата с глупостите си, щото видиш ли така решили. И като бяхте на власт,що не го променихте, щото Ви казаха, че пипнете ли данъците идва Жан Виденовото време..отново ...

Държавният бюджет не е инструмент на опозицията, а на управляващите. Правителството решава, а не комунягите.

Требе си, на всичко що е средна класа да му се натисне главата в калта, къде им е мястото. А най-отгоре да останат само кадровици БСП и кадровици ГЕРБ, по документи безработни и неплащащи данъци.

Комунистическата сган пак се задейства и иска за пореден път да разкаже играта на БГ народ... Да ни ограби за да може да захранва олигархическите си кръгове!!! Мръсници!!!

Може да ме хванете за средния...пръст. Аз мога и да не плащам данъци в България ако пожелая. Може да ги плащам в друга държава, където ще получавам нещо насреща.

Нека обвържат данъка на фирмите с даването на по-високи заплати, наемането на хора без опит, по-добри условия на труд и прочие социални неща. Да се намаляват данъци на фирми които се грижат за хората а не само за собствените си задници. Заплата до 1000 лева да не се облага с никакъв данък. А парите които държавата ще загуби от това да ги вземе от фирми които правят по 100-200 хиляди евро на месец и от горе. Вземете им поне половината те така или иначе няма да ги дадат на хората а тези пари са изработени от хората. Ето ти социална справедливост. Не може по никой начин един човек да притежава милиони. Не е възможно да ги е изработил лично. Щом ги има значи на някого нещо не е платил.

в данъчния модел. В демократичните западни общества, тоци модел е отработен със столетия. И той е ПРОГРЕСИВЕН ДАНЪК. В прогресивния данък са заложени и европейските ценности в обществото. Наште лицемери се правят на тарикати....говорят за европейските ценности както им изнася,и залагат наегоизма ,не на европейските ценности. ЛИЦЕМЕРИ! НИНОВА е по европейски лидер от БОРИСОВ!

Да бе Европейски лидер- гаргага грачи по цял ден глупости...

Нали и ниЙ сме ''ДЕМОКРАТИЧНА ЗАПАДНА ДЪРЖАВА''. Така казват !?

И че видят как резко че ми падне заплатата на най ниската възможна от почти 10к. Тия популисти за пореден път показват своето малумие неограничено!!!

Е такива като теб реват срещу плоския данък - а какво да кажат хората с 500лв заплата? Ще ти падне заплатата и като ти направят НАП-аджийте една лична ревизийка и ще си платиш всичко с лихви и глоба

мислите, че за толкова години хората с по-високи доходи не се изучихме, как да не ни хванат? За да имаме по-високи доходи, значи имаме повече акъл от масата.

Ахъ. Дооообре. :) Сега съм 100% на светло, но вдигнат ли ми данъците ще се простят и с това което плащам.

БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ които преглътнаха пристрастията си и не позполиха на тези недоразумения да дойдат отново на власт. И във опозиция не са адекватни горките!!!!

"Емитираме 1 млрд. лв нов дълг, плащаме стар" Ами да ви е честита дълговата спирала!

Ами като Тодор Живков ни остави 10 мил дълг, и 00000 в хазната...., ще емигираме, щото още им плащаме дълговете....на БКП-БСП..

развитие прилагайте модела на данъчна система на водещите европейски държави. В този модел са заложени европейските ценности,за които вие само дърдорите ,но не прилагате.

всичкото това, изречено от миризливите усти на КРАДЛИВИТИ ПОЛИТИЦИ, е тотална ЛЪЖА! те им трябват повече пари! повече пари = повече възможности (за КРАДЕНЕ)! на НИКОЙ им не дреме за вазе! само искат да вземат... девизът им е: дайте да дадем!

Донякъде заради плоския данък много от хората остават в България,защото така нетната заплата е по голяма,когато взимат повече пари,но ако се премахне плоския данък цялата ИТ индустрия ще изчезне поради липса на работна ръка,която пък ще отиде в чужбина!!!! И много други специалисти щя избягат,защото няма луди да работят за без пари вече!

"Корпоративният данък не се променя." Повече си писател, отколкото читател явно.

Кво повтаряш една и съща глупост като папагал? Да не мислиш, че като я повториш сто пъти и няма да си остане същата глупост? Първо, ИТ щели да избягат: ти знаеш ли колко данък ще им удържат навън - колкото една цяла тукашна твоя заплата. Никой никъде няма да избяга - въпросът е, че прагът от 3300 е нисък. Трябва да е поне 5000лв

мръсните комунисти пак искат да махат плоския данък...

Така е когато са на власт го приемат и налагат. Когато не са искат да го променят. Комунягите винаги на опъки.

С тази постановка за средната класа направо ме разбиха ! В България каква средна класа има ??????? Те трябва да работят, за да се създаде , а не да я обявяват за налична, че и доходите и да облагат.

БСП сега иска да унищожи и средната класа!!! Да останат само циганите и простолюдието в България,това е целта на крадливата шайка от БСП!!!!Какво са заревали сега против плоския данък,който самите те въведоха при тяхното управление,те сега не са на власт и трябва да мълчат! БСП и ДПС друго не може да правят освен да клатят държавата,когато тя тръгва в правилния път!!! Те ще се борят със зъби и нокти да я съсипят и отново да я вкарат в криза!!!!!

като мярка срещу световната финанкова криза. Той обаче първо нищо не постигна за борба с кризата,второ дойде дюшеш на олигарсите. Няма такъв модел на данъчна сисма в Западна Европа. Там никой даже и не си го помисля,че ще ги изгони народа с камъни. Точно обратното,в Западна Еврота освен прогресивни данъци има и деренциирани ставки на ДДС,за прани,лекарснва,детски стоки.... Тука див капитализъм,а устите им големи за европейските ценности.

Да де,ама в Западна Европа има много по високи заплати от тукашните,затова и данъците са им по високи,докато тук заплатите са доста ниски,дори средните са по ниски от минималните на запад,така че с прогресивен данък ще изгонят всички работещи от България и ще остане простолюдието!

Благодарим ти Партийо ,че пак се потиш напразно , но не искаме ти да преразпределяш нашите пари! Натъртвам. Нашите. Не твоите. Преразпределяй си твоите пари. Нашите ние ще решим как да се харчат, а не ти. Ти достатъчно пари от нашите пропиля от 09,09,1944та насам. Почини си Партийо, напразно се потиш.

За партиите.Прав си ,сега друга партия краде вече 10 години но карай да върви сега е твоята партия и това според теб е нормално.

То добре, да увеличим данъците ама да има смисъл. Да платя повече данък, но да знам защо, а сега? Едни пари се наливат и се грабят от политици, олигарси и "бизнесмени". Така не става.

и държавните служители да си плащат осигуровките на заплатата която получавт както всеки работещ българин.

Ученото си е учено и програмата за данъчно облагане е перфектна за момента!Големия проблем е гигантската КОРУПЦИЯ , която отблъсква инвеститорите !За съжаление тази корупция е организирана на най-високо ниво от управляващите и те въобще нямат намерение да се отърват от този порок!Народа ще страда при тоя тъпоглавец-тарикат Бойко Борисов!

къде видяхте средна класа в България?

Геройко каза че немой да навакса на на задръстванията към Гърция!

Тя отдавна се стопи и изчезна... В момента има - работещи бедни! Но и това не се знае докога ще е така?!? За разлика от СРЕДНАТА класа, главоломно нараства БЕДНАТА и СУПЕР БЕДНАТА класа, но в същото време и процента на новоизлюпените МИЛИОНЕРИ и СУПЕР МИЛИОНЕРИ в България... :(

По отношение на БСП се наблюдава следния парадокс: всички разумно звучащи предложения и идеи ги осеняват все когато са в опозиция!;) Докопат ли власт обаче...разума се сменя с разни схеми и системи, от които ни настръхват косите;) Впрочем, същото се отнася и до управляващата към момента партия - и Вожда ни обеща гръмко през 2009-та да вкара едни схемаджии в затвора, ама...чакаме, бе;)

Тъпи комунета. Първо не вие правите бюджета и второ, средна класа не е до 3300 лв. Това са хората които са малко над бедността. Средната класа почва точно от тиа 3к докъм 5-6. Та това са едни мижави 1500-3000 евро. Това е горе долу средна класа, а вие искате тях да натоварите. Поне до 4500 - 5000 не трябва да се пипа данъка. Оттам нагоре вече да се увеличава. А...а къде ви е питането що една нефтена рафинерия е все на загуба и не плаща???

Става ясно от бъртвежите им, че БСП /Нинова/ няма алтернатива на сегашното управление и самото БСП /Нинова/ не е алтернатива. БСП/Нинова / не предлага друг модел за смяна, а се опитва да гримира сегашния. Това няма да бъде прието дори на конгреса на партията. В БСП има все още качествени и умни хора. Нинова е вече загубила. Тя не успя да посочи друг модел и алтернатива и удавянето в празни приказки на истината няма да я спаси.

Много несправедливо! Стига вече с комунистическите подходи - да вземем от едни, за да дадем на други. Плоският данък е най-справедливото облагане

на олигарсите. Плоският данък беше въведен с оправданието за световната финансива криза. Разбра се че облагодетелстува най-богатите. Защо Западна Европа не прилага плоския данък на Бай Ганьо? Защото го намира за несправедлив по отношение на обществото. Наште управляващи по умни от европейските им колеги... Ами тоя Ананиев да ходи да чете лекции в Германия,във Франция в Англия...и.тн. и да бега бързо...щото ще го изгонят с камъни.

Много добри предложения. Дано ЕС и народа не попречат за реализацията им.

Народа ли пречи на добрите предложения на добрите социалисти?