Юли 2012 - най-горещият месец за последните 100 г.?

Средномесечната температура през този юли е най-високата за страната ни, откакто се водят метеорологични наблюдения - над 100 години, за София - 120.

Обратно в новината

Коментари - Юли 2012 - най-горещият месец за последните 100 г.? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нека да е лято-о-о.......Нека да е топло,че зимата, не ми се мисли.Студ,висиш по спирките-кошмар!Но наистина ще е добре да си върнем зеленината. И горите!!!Без широколистна гора няма дъжд.

Пак непроверени данни в дир.бг :"откакто се водят метеорологични наблюдения - над 100 години, за София - 120". "150 години от откриването на Първата метеорологична станция в България Дата: 01.01.2010 Флотската кула е един от символите на Русе, построена от руснаци след Освобождението 1878 година. По инициатива на австрийския географ и климатолог Юлиус фон Хан, и на австро-унгарския консул в Русчук Георг Мартрирт изпратени комплект уреди за метеорологични наблюдения. Наблюденията започнали от 1 януари 1866 година лично от консула."

Това, че има температурни аномалии е факт. А това, че някои градове като Велико Търново са като Сахара, е проблем, създаден от алчност и корупция. Защото няма друго обяснение от презастрояването и изливането на толкова бетон в града. Отдавна трябваше да се помисли за залесяване около новите строежи и дори да е задължително озеленяването и грижата за парковете при разрешение за строителство, защото отделно от температурните аномалии, липсата на растителност, съчетана с изобилие на бетон е основната причина за рекордните жеги в повечето градски райони.

С това презастрояване тук (в България замяза на Атина). И там слънцето ще им изпърже задниците, ама място за дръвчета няма.

Някой да е чувал за синусоиди? Някой да е чувал за природните цикли? Богът Слънце също има цикли. Така, че има още 88 години от този век и чакаме "рекорди", за да има какво да пишат по медиите!

"според прогнозите на моделите..." Откога моделите правят прогнози.

Само на най-глупавите вече не им е ясно, че климатът се променя, та какъв зимен туризъм ще развива България не е ясно! Майната им на парите, които някои ще изгубят инвестирайки в "курорти", "писти и лифтове", но да не си загубим напълно горите и водите, тогаз майка ни жална!

А жега било , ще видите като ви дойде сметката от топлофикация - сигурно е било 4 градуса под нулата

2000 г. беше ужасно горещо лятото, нещо не ми се вярва, че това сега е било по-горещо. Да но 2000 г. е от миналия век нали ? Смешници.

Така беше.

1 - от века са минали само някакви си 10 г ... 2 - журналята, като започнат всяко лято и всяка зима "най-горещото лято" , "най-студената зима" ... ама като погледнеш по-сериозно се оказва че грам не е така ...

За това е виновен плана "Ран и Ът" и СДС.

Виновници да искаш...