Държавата поема всички язовири

Държавата ще осъществява пълен контрол на всички язовири и микроязовири. В страната има около 3000 язовира.

Обратно в новината

Коментари - Държавата поема всички язовири | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Държавата поема...А до сега да не ми го е държала/фалоса/?

трябва да има р е д! скоро снега ще стане на вода!!! никои да не се м о т а поврече! койото не си гледа с ъ в е с т н о работата да бъде уволнен! какво толкова! всичко,което стана е като подигравка с болните ,бедните и старите... никои не го е искал- а защо т о г а в а е допуснато? страна е пълна с "експерти" е и??? много ж а л к о! дано има подслон за бедните и храна за гладните! дано има малко топлинка и за премръзналите! д а н о! мир на праха на загиналите! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Човечеството е измислило държавата преди векове. Гражданите на държавата й плащат (данъци), за да има средства в държавата за поддръжка на публични обекти и оказване на контрол за спазване на правилата в отделната държава. Ако една държава се справя със задачата си, поставена от гражданите, тя просперира, расте. Която държава злоупотребява и не изпълнява задачите си, тя изчезва - щом държавните ръководители не се съобразяват с гражданите, те бягат от нея. След това, държавата изчезва. Това е известно от древността. Днес от една презокеанска страна някой нарежда на света: минимум държава в държавата! Данъците растат, а държавата не изпълнява задачите си. Което е начин за водене на война.

А досега къде бяха и защо трябваше 8 души да загинат, да се съсипе животът на неизвестно колко хора и да се понесат огромни щети, та да се направи очевидното?

..докато беше удобно на нЕкои да ги използват, беше добре. Сега държавата /ние / ще им опростим масрафа..Добре измислено. Ще има за всички от сърце.

Откакто МОСВ иззе функциите на МРРБ и започна да се занимава с инфраструктура - канализации, водопроводи и помпени станции, ресурса "ВОДА" остана на заден план. Специалистите бяха изхвърлени от "системата" и тяхното място се зае от филолози, юристи и "политически лица"! Резултата е виден!

"НИМХ при БАН ще подава редовна информация и оценка за снежната покривка." - е как, като НИМХ при БАН щяха да го затварят и щяхме да се информираме за прогнозата за времето от CNN - така каза министър Дянков. Не помня обаче CNN да е предавала информация за снежната покривка в България, но министър Дянков повече знае.

охооо усети са мара че под ==== и върви бара ,ама кога когато има загинали хора които може би нямаше да загинат,и то око си бяха на мястото всички министри а те все пари не и стига и все такива деля вместо дянков да раздава премий на хора които изобщо не заслужават да раздаде премиите в с Бисерживота си да даде Борисов няма да оправи тая бакия

Поредната грандиозна глупост! Едно е техническо състояние и собственост, съвсем друго УПРАВЛЕНИЕ на притока!!! Сега какъв хаос ще настане - не е истина!

Божеее, колко е крадлив тоя мушморок, като нищо ще ги разпродаде на бърза ръка.

."..Държавата ще осъществява пълен контрол" Разбра ли за какво става въпрос?

МОСВ означава Министерство на околната среда и ВОДИТЕ!!!

ВИНОВЕН Е ТИКВОКА И ОЩЕ КАК? ТО НЕ Е КАТО ДА РЕЖЕШ ЛЕНТИЧКИ И ДА БЪДЕШ ВЕСЕЛ И ЩАСТЛИВ, ДА ГО АПЛОДИРАШ И ДА ГО БОГОТВОРИШ. ТРИ ГОДИНИ ШАПКА НА ТОЯГА, НИКАКВА РА БОТА, САМО ФУКНИ. ЖАЛКО, ЧЕ ХОРАТА ТРЯБВА ДА ПЛАЩАТ ЗА ТОВА ТЯХНО БЕЗХАБЕРИЕ.

Лиленце-Пиленце, стига сте си бърсали з..ците все с единственния читав министър в ГЕРБ. Защо не му прехвърлите и магистралите и храните и детските градини, а вие само да режете лентички с Царя Слънце ?! Засрамете се от некадърността си и си вървете с мир, за да дойдат можещи , знаещи и заинтересовани хора на тези позиции! Аман от статисти и балерини около Бойко! Ама и той си е виновен, важно е кой му свири по гайдата и му се подмазва, а не кой може да върши работата за която е отговорен!

Язовири и каскади е предприятие към НЕК и отговаря за всички големи язовири на които има ВЕЦ-достапт ,цънков камък,въча , чеира каскада , кърджали , ивайловгрод ,студен кладенец белмекен- сестримо и т.н.Тоя дето се скъса се използвал за напояване, точно тези микроязовирите се губят в документацията и има спорове за собственост.Макар че има архив вна всички водин обекти в България и трябва да се намира в МОСВ,точно когато се прехвърляше архива по времето на Манева като министър , екологията стана министерство и на водите.Там трябва да заровено кучето.

НАЙ-ДОБРЕ ЩЕ Е ДА ПРЕХВЪРЛЯТ ЯЗОВИРИТЕ НА ГЪРЦИЯ ТЯ ЩЕ НАМЕРИ КАК ДА ГИ СТОПАНИСВА

Мъчително бавно и полека става кристално ясно, че от МОСВ няма никаква файда. Махайте го това министерство, всичките му функции се припокриват от други такива. Хем ще стане удобна структурна реформа.

Гавра е една необразована тъпа икономистка да е министърка на регионалното развитие! Простаците от ГРОБ друго немогат!

Понеже става дума за необразовани хора......пише се НЕ МОГАТ. Отрицателната частица се пише отделно от глагола.

Всички язовири трябвя да се управляват от Министъра на енергетиката!Така е!Но не и от Министъра на икономиката и туризма!!!Защото пак ще се развъжда рибба, ще се хвърлят боклуци и пак ще се нехае!!!

Другите ще подтичват като кучета около Борисов, докато той реже ленти. На Трайчо със жълтия картон му прехвърлят отговорност за най-опасните неща и най-не рейтингови. Започвам да го съжалявам. От Четирима министри, които трябва да напуснат министерския съве , барбар с премиера, проблема го натрисат точно на който не трябва. Един Трайчо не може да им измие калните физиономии.

Абсурдно е да няма виновни и те едва ли са сред местната власт, а на много по-високо ниво. Какви са тези "Язовири и каскади" и каква са я вършили ДОСЕГА? Има 8 (10?)жертви. Абсурдно е да се размива вината и да няма оставки и дълъг престой на топло за виновните. Каквито и мерки да се вземат занапред, обществото ще чака справедливи наказания за отговорните за трагедията.

Язовирът е имал пукнатина от две години, но все не са оставали пари, въпреки многократните предупреждания, защото всичките ресурси на държавата са насочени за строежа на магистрали. Така че виновник има, но по разбираеми причини медиите няма да го посочат.

20 ГОДИНИ ВСЕКИ СИ ПРАВЕШЕ КАКВОТО И СКА В БЪЛГАРИЯ, СЕГА БОЙКО Е ВИНОВЕН ЗА ВСИЧКО КОЕТО СЕ СЛУЧВА. БОЖЕ ТОЯ ЧОВЕК КАК НЕ СЕ Е ОТКАЗАЛ ОЩЕ ДА СЕ ОПИТВА ДА УПРАВЛЯВА ДЪРЖАВА, В КОЯТО НИКОЙ НЕ СПАЗВА ПРАВИЛАТА.

Един по един авгиевите обори на КРАДЦИТЕ НА СЪВРЕМЕННА БЪЛГАРИЯ през последните 20 г. биват изривани. И така докато обикновените хора разберат, че НИКОГА ПОВЕЧЕ КОМУНОИДИ ВЪВ ВЛАСТТА. На никаква цена, защото пуснем ли ги пак на софрата, това ще е краят на България. Втори грабеж, като тоя последните 22 г. България НЯМА ДА ПОНЕСЕ. И това ще е естественият й конец!!!

Ако вземат да се наводнят и отнесат и магистралите на Лили, кой ще е отговорен?!

Айде стига бе ! Започва нова лапачка. Такси за отдаване, проекти, строителство, консултации, комисионни и т.н. и т.н. Междувременно, докато се усвояват фондове /кохезионни/ Бог да пази България, българите и ...

Куха лейка е това правителство на Борисов-ГЕРБ! От болната глава/Цветанов,Попова и Борисов/ на здравата-Трайчовата.Много ще пати това момче..Кр.Георгиева е много права за предупреждението-какво ще правим когато духне топлия бял вятър и за 48 часа стопи снега.По Библията-настъпва потопа в България.

Речните диги били отговорност на местната власт? Държавни реки-общински диги ли? Ами дайте ги и тях на Трайчо, само че в тях келепир, арендаторче няма а!

по проста логика щом след потопа ще има реорганизация е ..Чия е вината на 3 години управление!

тая тъп.огледащата има ли нещо по което да няма мнение и познания??? вчера п.ръдлата стана министърка и всичко и е ясно и знае, но за гафовете все другите виновни и все нищо не знаят?...

Абе защо точно на Трайчо? Той е единственият министър, който не знае къде се намира и още се чуди какво се върши на неговият пост.

Липсват всякакви документи за 11 язовира, 13 предпазни диги, 27 дунавски диги, 75 помпени станции, 354 корекции на реки и 401 отводнителни полета, по които са наливани значителни средства. Това заяви Министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов. Така единадесет язовира и съоръжения, свързани с водно напояване и отводняване - хидромелиорация са изчезнали по документи в България, тъй като съответните хартиени или ектронни носители са откраднати, изгубени или унищожени.

11 са без отчетност, а тези които ги търсят на картата са около 500. Ето това е то изчезване. Снощи дори говори човека за големия проблем на Найденов с намирането на нещо, което няма как да изчезне. Като забеляза, че 3000 такива язовири са стопанисвани от Найденов, а по конкретно 3000 НЕстопанисваните от Найденов.

Язовирите "изчезнаха" пр ГЕРБ ! Но научихме от Сметната палата? Отказали да заверят сметките на МЗемеделието през Ноември 2011 !

И как няма да има проблеми като назначавате за министри едно природно недоразумение след друго!? Включително и тая, -министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, дето не знаела за какво отговаря и какво дочула "докато аз присъствах"

Мутрата взе да се дъни яко. Няма да устиска до изборите догодина.

Яка да ти е гърбината и стомахът, за да издържат на БОЙкокрадция и шистова питейна вода.

Стига с тия шменти капели ма, драга Лили! Я кажи под 1 чие управление бяха досега Язовири и каскади"!!! От сега нататък какво ще правите и как ще си ги въртите е друга работа! КОЙ сега ще носи ОТГОВОРНОСТТА питаме????

Значи излиза, че в България има стотици несертифицирани за безопасност и годност язовири! За какво е цялото МОСВ? А само довчера се чудеха как да изтискат още пари ит всички с повод остъклени балкони, саниране! От държава, управлявана от професионален рекетьор, какво да очакваме!

ПОТОП, СЛЕД ГРОБ И СЕГА СЪЩОТО.

Чакам те?

Нахумиха язовирите на главата на Трайчо.

Ами след като няма вече държавна икономика, няма държавен туризъм, енергетиката е на път и тя да се допродаде и доунищожи, какво ще прави това министерство. Да пази поне язовирите. Едно време когато имаше държавна икономика и туризъм имаше смисъл от министерството, а сега само лапат пари и няма с какво да се занимават.