ВАС отмени санитарно-охранителната зона на язовир Тича

Тричленен състав на ВАС отмени заповедта на министъра на околната среда и водите от 22 декември 2015-а, с която се определя санитарно-охранителна зона на Тича.

Обратно в новината

Коментари - ВАС отмени санитарно-охранителната зона на язовир Тича | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

и всички останали населени места които се водоснабдяват от този язовир вече ще пият вода пълна с боклуци, урина и фекалии! Ха да ви е сладка водата! По време на възродителния процес турчолята напълниха този язовир с трупове на домашни добичета, а сега ВАСаджиите ви напълниха чешмите с боклуци и всякакви човешки фекалии! Честито!

С други думи си много глупав ! Язовир Тича никога не е строен за питейна дейност, а за поливна ! Никога, ама никога няма как да излезе чиста вода от там, при положение, че чашката му не е такава, покрай язовира има една камара села, които си изхвърлят боклуците, и отделно по поречието на реката. Тъй че хубаво е малко да се пообразоваш по дадена тема, преди да пишеш някакви тъпизми ! Защото и преди, и сега всички от там пият такава лайняна вода, това, че писмено е имало СОЗ, не означава, че реално съществува !

Чети какво е написано на сайта на ВиК Шумен: https://link/Dofcumenti/: "Язовир "Тича е построен през седемдесетте години от Министерство на земеделието с цел да се осигури вода за напояване на земеделските земи, като в баланса му е предвидено да се подава и определен обем вода за водоснабдяване в района на гр. Шумен. Тъй като още в края на седемдесетте и началото на осемдесетте години населението в районите на градовете Шумен, Търговище и Велики Преслав, изпитва остра нужда от вода за питейно битово водоснабдяване, се взема решение от Министерския съвет, водите временно да се ползват за питейно битово водоснабдяване. Министерството на народното здраве с писмо изх. 24-41-123/23.11.1981 г. дава съгласието си да се ползва вода за питейно битово водоснабдяване за гр. Шумен без изградена пречиствателна станция. Язовир "Тича е категоризиран на основание Закона за водите и съгласно Наредба 12/2002 г. за качествените изисквания към повръхностните води, предназначени за питейно битово водоснабдяване в категория АІ, като водоснабдяването се извършва без пречистване, само с обеззаразяване - дезинфекция с хлор-газ. Съгласно Наредба 9 за качествата на водата, подавана за питейно-битови нужди и извършения мониторинг, същата отговаря на показателите, заложени в Наредбата, което е видно от извършвания постоянен мониторинг съвместно с РЗИ Шумен."

Не става ясно, това вододайна зона ли е или не. И не се ли страхуват селяните, че заради шайка "бизнесмени" ще пият рибен шейк с машинно масло. Ама после ще ореват орталъка, че ВиК име е виновна. И ще плащат 5лв кубик, за помпи и водопровод през девет дерета от десетото. А ВАС да съди в ползу роду, иначе да си завре дипломите там където трябва и да се преквалифицира на адвокатска кантора.

И ти си същия като горния ... Как ще пиеш чиста вода, като чашката на язовира не е санитарна ? Как ще е чиста водата като язовира е създаден за поливане, а не за питейна дейност ? Професоре, чети малко преди да правиш тъпи изказвания !

за това пишеш не верни неща!

Естествено " министъра " на околната среда Нено няма да протестира !

Докато народа се кара за истанбулска конвенция, за втори лифт, за лъвчета, за убитите от народния съд, ВАС тихичко отменя заповед за опазване на околната среда и дава зелена улица за бетониране на едно от малкото останали живописни места в България. Ето защо се отклонява вниманието на електората.

Заради интереса на 5 -6 човека ще страдат стотици - хиляди !

Е няма такава ВИСША КОРУПЦИЯ !