Яйцата ще се продават по 20-25 ст. за Великден

За Великден цената на българските яйца ще бъде една от най-ниските в Европа. Цената им ще е на равнището на 2011 г., тъй като няма пазарни условия за повишаване.

Обратно в новината

Коментари - Яйцата ще се продават по 20-25 ст. за Великден | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защо лъжете най-безотговорно???Та те от производителч излизат по 0.25-0.29 лева а вие вече ги продавате в търгоската мрежа на "загуба"

Кое,че ще яде залежалите от месец яйца ли?Няма да купя нито едно яйце,ако ще и по 5 ст да ги продават.Ще мина и без боядисани яйца по Великден.По-добре да купя на детето шоколадово яйце или зайче,вместо запъртъци.

Много е, реалната цена е 16 до 18 ст. Другото е само шум да се радваме на по скъпото намаление. По същият начин действат и монополите с договорка към ДКЕВР. Иста 30 % увеличение когато реално искат 15%. Излиза продажния Семерджиев и казва да бъдем доволни като им дава "само" 15% повече да ни дерат.

EvilFre@k

Какво ме интересува, че ще плащаме най-евтините яйца в Европа, при условие, че получаваме в пъти по малко от румънците, а за хората от белите държави не говорим.

ПЕМ

Кви са тия глупости ве? Най-евтини яйца, мбуахххахахаха!

Стига с тези яйца.По-добре се замислете за бъдещата цена на газта и тока,че от там ще хвръкне всяка друга и хора със средни доходи ще изпаднат до положението на пенсионерите .Май е време да се излезе на улицата.

Не знам за Германия, но в Дъблин - Ирландия 1 яйце е 12 евроцента (разфасовка по 18 бр. за 2.19 евро в Алди ). А Ирландия се води една от най-скъпите държави в ЕС, даже с малко по-скъпа и от UK.

Тия ни взеха за канарчета.В Германия средната заплата е 2-800- 3000 евро, съответно и разходите за труд, транспорт и пр. Къде са тръгнали да правят сравнения...Впрочем киселото мляко, с което сме известни, в Германия можеш да купиш и за 50 цента, при тия заплати. Но те просто не са толкова крадливи като балканските Андрешковци.

В тая държава няма ли нещо нормално да се случи...само тъпотии. Не за Европа, и за Тамбукту не става...

Поредната ГАВРА с БЪЛГАРСКИЯТ народ.На фона на мизерните доходи яйцата ни струват 10 пъти повече отколкото на европейците! !Европееца купува 2 тона нафта.Ние неможем да си позволим да купим 200 л.Трепим се, за да може олигарсите да внасят по 10 милиона на ден.

ни прерипват дедов*я, че програмистите сме взимали многУУУУ пари! Аз искам да се въведе стандарт за софтуер от щастливи програмисти (това заплатите да са големи (колосални), това некви женки да ни дакарват ката ден, бира на корем и след 16:00 и водка) Щото - бах тия кокошки!!

Защо манипулирате българина?! Аз живея в Южна Германия,яйцето 8-9 цента,а не 17!!!!!!!!!!!!!!!

"На този голям християнски празник държим да се яде само българско" - ми яж ми тогава онази работа. Българска е - гаранция !

Ако някой разбере къде ще се продават на тези цени,нека да каже на всички.Това е поредната тъпа изцепка ,за успокояване на духовете.Цената им няма да мръдне.И вчера купих - по 0,36 ст.от "щастливи " кокошки.А,между другото, Великден не се празнува само с яйца - или на бедния народ ,само това му се полага?

щастливо пиле - 4.85 лв/кг.

ХАЙДЕ да престанем с тези сравнителни публикации.като чеат такива статии откачам.еми мн ясно че яйцата ще са с най ниските цени респективно и нивото на заплатите не е едно от най ниските а е НАЙ НИСКОТО.какво искате бе пишещи тези новини а...? да плащаме по 2лв яйцето със заплати от 350 лв ли а? егати и малоумните хора

яйцето си струва колкото си струва! Мани се от Сф! Иди у Своге! Скови курник! Вземи кокошки ... и петел! Храни ги! Опази ги от порове, лисици и цигани! Ако ти се е получило със всичко по-горе -- яж яйца! Пази холестерола... но за това - друг път ;-)

филето е по-скъпо, но цената на цяло пиле си е тази

"А стига простотии бе татее..." - реплика от стар БГ филм! "А одете се шибайте! " - правилен отговор на всенародния въпрос: - Кви маа* му яйца ще боядисвам?

Стига с тия яйца бе.За вас свинско няма ли та да ядете на петела семето.

нем' ся миешаш! Свинцитата е за всеки ден - на Великден яЙца и агнешко (замрадено преди 5г в Нова Зеландия) и те така...

Тия все едно Фаберже ни продават бе. Направо се оляха, ама така ще е като се допусна монопол и на тоя пазар. Останаха 2-3 наши фирми със "свободни" кокошки, а другите ги фалирахме.

В Брюксел яйцата са по 10-11 цента... пилешкото по 3-4евро килограма.... Това в България е както винаги "ден година храни"

напротив - в хипермаркетите...

кво напротив бе, тия хипермаркети са за социално слаби или дебели диабетици всеко който мисли какво яде, купува от фермерски пазари истинска храна

ни отказват от нещо...,22 години ни ограбват живота Цените като в Европа, че и по -високи, доходи най ниски. Ще минем и без яйца този Векден, другия бед козунаци и така докато ни затрият.

ще изядем за великден скъпите яйца които ги пуснаха и са залижали по складовете

Какво смятате цените в Европа х 2 ? Там едно евро си едно евро. 17 цента са си 17 цента. А заплатите? Нашият бензин бил най-евтин. Дрън-дрън. Дали е същото количество на еднаква цена ако взимаш 1000 евро и 1000 лева? Май забравихте да смятате, а знайковци?

Ако искаш да си докараш същия стандарт с по-малко пари, тогава нещо си сбъркал планетата.

Жалко, че ще само около Велик Ден, а след това ще скочат пак двойно..

ще изядем за векден скъпите яйца

Plamen

Около 17 евроцента струва в момента едно яйце в Германия. Пълни глупости! Опаковка от 10 броя в Лидл и Пени струва точно 1,19€. Само лъжете хората!!!

за велигден ще си купя 5 яйца преде купувах по 30 така си нямалявам цените ня яйцата

Дрън , дрън, ярина!

аз пък няма да боядисвам яица тази година, гледам в кварталния СУпер маркет , яицата от свободни кокошки който ни ги предлагат от месец вече на цена 5лв за 10 яица , постояно минават в проценените стоки с изтекал срок на цена 3лв и пак никои не им ги копува

В момента на пазара в "Кр.поляна" яйцата са по 45 ст. и не виждам как ще станат 20-25 за великден!

Имали са предвид , че това ще е цената за 1/2 яйце. Като цените във веригите - голям надпис с 3лв и по-малък надпис за 200гр. Че така и с цените на яйцата - 20-25 стотинки ама за половин яйце!

Ще паднат, вервай ми. И то същите тези яйца.

Всяка година боядисвах по 30 яйца. Тази година ще са 10 и то от наистина щастливи кокошки - от село. Няма да си купя от "намалените", защото това са същите, тези, които сега стоят по магазините и никой не ги купува, заради високата цена.

Не бива да се купуват български яйца, плодове, зеленчуци. Трябва да се гледа да са примерно има от Египет картофи /по евтини!/, от Македония - домати. Въобще всички чужди продукти са по-евтини, а качеството си е съвсем ОК.