Японци възстановиха пропаднал булевард за 48 часа

30-метрова яма, която миналата седмица зейна на булевард в японския град Фукуока, беше запълнена и движението беше пуснато само след 48 часа.

Обратно в новината

Коментари - Японци възстановиха пропаднал булевард за 48 часа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Япония има демокрация по американски образец, тъпи комунистически тролове

Това е защото си нямат Софийска вода, да прави течове отдолу. Каквото и да построиш, после пак пропада.

Японските дупки са малки, тесни и с храсталак наоколо... Бързо се запълват. :)

Това е защото са прости и не притежават огромния природно вроден интелект на нас българите. Все пак, нали с това се гордеем и винаги обясняваме колко са прости другите народи.

Ако бяха китайците щяха да я запълнят за 48мин и без да спират движението.:)

За трупове ;човешки; ли говориш,не моа те разбера

Дупката на бул. Драган Цанков през 2002 година я запълниха точно за 6 дни. И не беше малка :диаметър 7 метра , дълбочина 8 метра. И като се имаше предвид , че в началото не се знаеше от какво се е получила , се справиха доста добре.

лично аз не мога да го повярвам, като вземеш големината на дупката, изчислиш обема, изчислиш и броя на самосфали които трябва да изсипят земна маса, като изчислиш и широчината на пътя така че едновременно да изсипват максимален брой самосфали ... ще стане интересна сметка + това, че има една не малка тръбичка ... хайде да кажем, яе са я сменили за 3 часа ... хайде смятайте ...

А те могат да си го представят, вярват и могат да го направят. Виждаш ли къде е ралзиката между теб и тях?

Очевидно пропадането е напречно на пътя. Не се знае дали е просто една тръба, която се вижда надлъжно, или е от онези големите, които японците използват за всичката си подземна инфраструктура без да копаят повече.

Ако имаха нашите политици щяха да ги убият на 48 секунда.Ако можехме да вземем една стотна от Японците щяхме да сме добре

За Япония, както и за Ю. Корея, няма да научите нищо от една дупка или новина, или коментари. Трябва да проследите историята им на развитие в последните 100 години, както културно, така и икономически. Какви неща са правили на държавно ниво, за да се превърнат в днешните страни.

Това ако у е нас - предвиди си поне три месеца да ползваш друг маршрут...

Преди години при нас за няколко дена построиха мавзолей на Георги Димитров. После няколко седмици го разрушаваха.

За няколко дни? Ти беше ли там? А бе големи писюри сте! Освен това аз ще излея за един час 100 тона железобетон, а ти иди после го разбий в централен градски район, да видим за колко ше го разбиеш.

Загледайте се в снимките. Въобще няма разлика в цвета на асфалта. Така се работи в много нормални държави. Виждал съм и подобно нещо на други места. Лично видях една дупка, около 10м2, след два дена я нямаше. Седнах на бордюра и търсех разлика в цвета на пълнежа. Въобще нямаше граница между двата асфалта. Евала на хората.

е па ако искаш може и на у я ми да седнеш и ше си сигурен че няма разлика от вчера и днес

те и гербаджиите могат да сторят подобно нещо но за 48 дена и на 7 пъти по-висока цена !!!

128 милиона на такова неголямо парче земя все трябва да ги занимават с нещо, ако имат време да клюкат и да се карат, я харакири, я камикадзе..

Да нямате грешка.Да не е за 48 месеца ,а вие го пишете за 48 часа. Проверете си новината--не ни плашете

преди години посетих Япония малко повече от 2 години след като един от наѝ страшните урагани беше почти унищожил Кобе. гледката беше прекрасна не само нямаше и следа ами ми се струваше и още по красив. ,а когато влязох за пръв път във наѝ големият в света подземен търговски булевард Гинза /означава впревод джудже/останах безмълвен. Наистина тези хора заслужават всичкото уважение и възхита на света

У тях има култивиран с хилядолетия перфекционизъм, това независимо какъв си, какъв е социалния ти статус, какво е общественото ти положение, да се усъвършенстваш непрекъснато в работата си, е техния начин на живот. За всички останали това е загуба на време, пари и излишен перфекционизъм.

Нищо подобно не означава "Гинза".

Дедо, я ми опресни паметта. Кога е бил този ураган в Кобе?! Чел съм за един през 1934 година, който потопил 5 града, ама надали имаш предвид него.

не беше ли земетресение?

Еййй, най-накрая да имаме нещо общо с японците! Нашите пътища, след като ги пуснат в експлоатация, образуват дупки и бабуни само за 48 часа.

Ако ямата беше зейнала в България, щяха да кажат само в българия може да се случи това. Понеже беше в Япония по нашите проповядващи националнихилизма медии нищо не казаха, да не би случайно да излезе, че и другите бъркат. Та трябваше по другите сайтове да гледаме как се срива булеварда. Сега като са я запълнили същите тия медии проповядват чуждопоклонничество и ги хвалят колко са велики. ПП Малко в страни, но ето един любопитен факт. Фукокуа е един от първите набелязани градове за атомната бомбандировка, но по-късно е отхвърлен като твърде голям.

Казаха, порови се из ДИР-а! Още миналата седмица го пуснаха като новина.

СТРОИМ МАГИСТРАЛА ХЕМУС ЗА 48......АМА НЕ ЧАСА А ГОДИНИ

Ще я построи бързо и ще пусне по нея крантата-Деси!..

ГЕРБЕРАСТИЯТА не прощава. Да посетиш лечебно заведение, покрай Река Искър се намира?

Може би се има предвид, че днес са пуснали движението след 48 часа ремонтни дейности. Защото със сигурност от 8 ноевмр, когато беше разпростаранена информаията за тази дупка до днес, 15-ти са се минали седем дни, а не два, т.е. няма как 48 часа от момента на срутването да е вярна констатация!

Ако беше тук: 1. Чакаме Европейски Фондове 1,6 години 2. Обявяваме Обществена поръчка, която да се одобри ЕВЕНТУАЛНО след 3 месеца. 4. Променяме Бюджета на Държавата, за да покрием разходите. 5. Работи се 2,5 години. 6. Чакаме ЕК да въстанови сумата, която се оказва, че с времето е нараснала ТРОЙНО.

Ще оправи нещата за 24 часа...

Сега чакаме Горилата Боки да си обеле банана и даслезе от палмата!

там не е стъпвала червената армия, където е минала нищо не става

При Соца и унас така щеше да сетне. Заповед от горе,и дупката дори за 24 часа щеше да е запълнена.

и те за тва японците обикалят света като луди щото до оня ден са били затворници

Явно не си излизал никъде от дупката си,където вероятно най добре се чувстваш!

Е да,ама нито японците,нито китайците могат да си ограбят и разрушат държавата както ние го можем...

понеже стана дума за дупки, България, японците, магистралите... тръгвате по магистрала (извинявай бойко) Струма, от Пк към Бл на три четири км след пътен възел "Даскалово" 3/4 от западното платно е хлътнало с 10-на см, на ляв завой при 120-130 км в час това е убийствено, но така стои от година -две, сега се питам дупката малкали е- голяма ли е! пари за лентички ли няма, ангожирани ли са МРРБ( да броят парите от винетките и рушветите) живатона българи гърци и румънци без-цена ли е!

Магистрала Тракия изобщо що я наричаме магистрала незнам. В участъка след Чирпан до Дядово то небяха потъвания, то са не равности, то са наводнения, цели улии има в коит окато влезнеш зимата все едон караш бобслей!

Така е, до разклона за Турция е все така в средната лента. Явно заради камионите, асфалтът е калпав и не издържа натоварването. Лявата лента си е добре, защото там камиони почти не минават, но средната след 1-2 г. я пиши бегала. Тогава ще пратим мис Пиги да я ремонтира с нейни средства, а не да ми плаче, че винетката била евтина и нямало пари (да правим пътищата по няколко пъти).

Напишете в гугъл ПОСТРОИХА 57-ЕТАЖНА СГРАДА ЗА 19 ДНИ и вижте китайците какво правят. Предишния им рекорд беше 30 етажен хотел за 15 дни.

Напишете в гугъл 15 етажна сграда построена за 2 дни... там виждате и как се строй на забързан кадър. Номер едно са.

Да де ама преди това има 14 месеца подготовка. Това не го смяташ нали?

Абе човече, тук само за разрешително те бавят 1 година с тази бюрокрация и корупция, на мен едно разделяне ми отне половин година.

Абе к'во се хвалят толкова японците?! В България една такава яма, циганите, пардон ромите за един ден могат да я запълнят с боклуци от къщите си!!!

Вместо къщи, да се чете коптори!!!

Тук за 48 часа "специалистите" още няма да са дошли за оглед.Да гледат политиците и да се учат какъв е начина една нация да се развива успешно.Да пратят по един месец всеки министър на регионалното развитие да види как без обществени поръчки се работи и как въобще се случват нещата по този начин!За тази дупка у нас ще им трябват 480 дни поне,не 48 часа!

В България само рязането на лентата от Тиквун Ефенди ще трае 48 часа. Ремонтът - 2 години и половина, цената 3 пъти над японската и 3 дни след официалното откриване с хора, ръченици, чалги, кебапчета и всенародни веселби щяха да почнат ремонтите.

Ги видяхме скоро в Славяново!..

Видяхме и за кой са гласували "братята роми" - за другарката Цеца и ГЕРБ. А както знаем, "братята роми" не гласуват без чалга, кебапчета и 20-50 лева "благодарност". ЗАТОВА ПО-ТИХО!

При нас за 48 часа само с пръст няма да я запълнят. Иначе си представям, една седмица ще има инспекции, умуване планове. После обществена поръчка, ще се строи 2 месеца и ще е безумно скъпо. На нашата улица в София два месеца сменяха тръбите на топлофикация. За какво да говорим изобщо...

Наистина - добър резултат. В БГ-то такова нещо щеше да отнеме поне половин година и след като положат асфалта ще се сетят, че са забравили да сменят тръбити, после ще се окаже, че трябва да се пускат кабели и т.н. Поклон пред японците! Наистина могат да са горди с начина си на живот.

Според мен, са бързали да я оправят, защото цял свят я видя и им излезе неприятна репутация.

Браво! Японците са велика нация. За разлика от България.

И България е велика, когато комунисти не я управляват. А нароилите се партии са все наследници на комунистите...

Къде е сега боце да резне лентата и да се похвали, че сам я е оправил?

Тъжно е, че при нас никога няма да запълнят 30 метрова яма за 48 ч. Тъжно е, защото при нас, докато се задействат и си разпределят парите, ямата ще е вече 45 метрова.

Не знам защо, стадото тук живее в някаква неистова заблуда, че японците са по-качествен народ от другите народи. Някой от вас живял ли е там? Познава ли ги? Поне ходил ли е? Имат си, като всички народи, предимства, но и големи недостатъци. Много от тук плямпащите, без да познават Япония, след един месец живто там, ще бягат и ще плюят и ще плачат за България и българите. Още повече, ако си мислите, че там няма: корупция, проблеми, бедност, скапани политици и т.н. жестоко се лъжете. Ако си мислите, че живтотът им е песен - жестоко се лъжете. Стига с чуждопоклонничеството.

За съжаление си прав.

Съгласен и винаги съм порицавал изявления от типа: "само в БГ", "Българска работа", "типично по български" и т.н. Ходил съм по много места, това, което ме е яд и дразни при нас е, че ниКОЙ не желае да се правят нещата бързо и качествено. Всичко се прави, за да се усвоят "едни пари", но ако може след няколко месеца да се развали ще е добре, за да се увоят едни други пари и така до безкрай.

Kорупция, проблеми, бедност, скапани политици има по целия свят. Само че в една част от държавите имат виждане, как да подобрят стандарта си и го прилагат (образование, здравопазване, борба с престъпността). В други държави е ден да мине, друг да дойде, да напълним джоба, след нас - потоп.

Лошо колеги, много лошо. У нас една магистрала не могат да построят за 30+ години. Няма да забравя как правиха 50 м. отсечка на сребърна 4 месеца?!?!?! За какво говорим - не е ясно и не се чете! Да са живи и здрави японците - за съжаление не можем да ги стигнем дори и тях. :(

С това "дори и тях" направо изби рибата.

А... може ли да не го обръщате на политика. Вгледайте се в себе си и помислете какво правите (колко неща) като японец... Ако отговора клони към 0, изобщо не ни сравнявайте с японците, защото сте си чисти българи... И като такива (българи) си заслужаваме всеки един политик и всяка една простотия, която ни се случва, защото ние не сме по-различни от тези, които ни управляват, а само не сме "се уредили" като тях.

Абсолютно точно и вярно, само че много малко го осъзнават.

Много важно, запълнили дупка с пръст и асфалт. Затова пък напълниха и океана с радиация и вече години наред не могат да се справят със скапаната си централа и нанасят поражения за стотици години напред.

Това е най-важната "новина", която днес ни пробутват по всички т.нар. бг-мас медии! Други по-важни събития няма! И "пробувачите" на такива "новини" си мислят, че целият бг-народ (у нас и в чужбина) ще се впечатли, ще започне да гони "рекорда" на японците и ще запълва всички "дупки" на управляващите ни много по-бързо от тях!

E6аси!

Тук щеше да отнеме 48 години.

Юрданка се е гътнала от яд , че не е поела ремонт чрез ГБС

voltar

Големи са японците ей, у нас за 48 часа няма да са се ориентирали даже, какво се случва!

На сравнявайте бгето с Япония

Егати скапаната държава... и дупките им дупки!

Сега в Япония, скоро и...у нас :-))))

Ако беше у нас - 2 години щяха да се кумят

2 години щяха да подготвят обществена поръчка, после 5 пъти да я връщат от съда...

не са 48 часа, а 7 дни!корегираите си статията!

Тия нямат равни. Азиатците са прословути с работоспособността си и усърдието при работа.

бързата работа - срам за майстора :)

бЪси колко хора нЕмат Алементарно чувство за хумор 16-

срутването е станало миналата седмица, и днес само 48 часа след срутването вече било пуснато движението.... Явно в Япония по-бавно тече времето. Щото тук мина 1 седмица, а при тях само 2 дни.

Не може ли японците да намалят бързината и качеството с която работят за да се почувстваме по- добре и ние.