Разгадаването на важен клетъчен механизъм донесе Нобел

Тазгодишният носител на Нобеловата награда за физиология или медицина е японецът Йошинори Осуми.

Обратно в новината

Коментари - Разгадаването на важен клетъчен механизъм донесе Нобел | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Репликата ми беше премахната защото съдържа цитат - известна мисъл на Галилео Галилей. Защо ???

Лошото е,че никой болен няма да бъде излекуван на базата на тези "достижения". Има изкуство заради самото изкуство и наука заради самата наука.

Човекът не търси крайно решение, а механизъм. Въз основа на този механизъм могат да се намерят крайните решения, т.е. конкретно лечение. Автофагията може да се използва напр. за лечение на рака.

могат да се намерят, може да се използва... а може и да не се. Въпрос на желание и интереси. В медицината има твърде малко наука.

Чакам с нетърпение заразяването на БГ политиците с автофагия.....На японецО от кадрото, ке му зема каса бира и 3-ка кюфтаци с гарнитура да си руча....

В живите клетки има хиляди биомолекулярни машини и механизми, които работя в пълна хармнония помежду за да поддържат жизнените фунции на клетката в съответствие с външните сигнали и стимули. Човека не е създал досега нищо подобно на тази комплексна организации е ефективност, и едва ли някога ще го направи. Всяка жива клетка е информационна система от много висок ранг и е истинско удоволствие да наблюдаваме този шедовър на инженерната мисъл .

Думата автофагия произлиза от гръцки и означава "самоизяждане". Нашето общество от 26 г. е в процес на "автофагия".

Има Господ!

Аз

Няма.

Има,но не е нито Исус, нито Аллах.

Баси, тоя разбил нищо и никаква клетка и му дават нобелова награда. Аз цяла КТБ разбих и нищо. И това джапонче като го гледам, няма да знае, какво да прави с парите, дето вървят с наградата. Поне парите дайте на мен, аз знам, как да ги използвам.

У назе, проблема е с АВТОфакията. Народа се самооножда гласувайки по изборите

Българина ще открадне, но ще оцелее;)

Ей! Нобелците, и да не забравите нобелова награда за мир в близкия изток и либия да дадете предварително и пистмортем на Килъри клинтъна, с прякор Килъри!

Светът върви напред, този на постсъветските кочини към кал,мизерия и дебилност.

Кога ще дадат Нобелова награда наБ.Б. и Цв.Цв.?

Ти явно си падаш по научната фантастика...?

Защо не? За мир. На Обама дадоха,сега на баба Шмеркел. ББ и ЦЦ да не са по-лоши от тях? Точно за Нобел са.

Тоест, спокойно, има решение. Просто никому не е проблем да умира по план, затова решенията не сa практика.

Наборът си е оправдал името. Йошинори означава " с благородни принципи и мироглед" /истински знаещите японски да ме прощават за свободния превод/. Автолизата и автофагията са едни от важните процеси, разгадаването на които е необходимо при преследването на универсалното човешко здраве. За съжаление най-интересното поне за мен е какво става в митохондриите, но там военните са скрили всичко зад 7 печата в стремежа си да създадат супервойници. Пентагонът и DARPA например в несвяст изучават кучетата от състезанията с шейни, които след влизане в ритъм практически нямат нужда от почивка, а само от храна;-). Учуден съм също така как още не са отвлекли бегача Дийн Карназес за експерименти, след като последния бяга 3 денонощия без да спре;-). Все пак в края на деня сравнете броя на постовете под тази новина с броя на коментиращите под статията "Обраха Ким Кардашиян". Ще разберете, че изгледите да се превърнем в общество като Платоновата държава /управлявана от философи и учени/ са нищожни пред това да заживеем в онази популярна комедия- "Идиотокрация";-).

"истински знаещите японски да ме прощават за свободния превод/. " Извинен си. В тоя форум е пълно с хора дето знаят японски!

Има много българи, които са достойни за тази награда, но по редица причини не я получават! Достатъчно е да спомена д-р Л. Емилова, чиито постижения и открития, свързани с гладолечението, са известни в цял свят и са помогнали на милиони хора!

Дай линка към статията за поне един от тези 'милиони' хора. нали знаеш- случай-репорт, публикуван в медицинско списдани, където се описва какъв е пацинета, за какво е лекуван и какъв е бил резултата. след това дай линк към статия, където се описват резултатите от кохорта такива пациенти. като ги прочета, ще ти повярвам

Тук за съжаление не са позволени линкове - трие се всичко, ако препраща към друг сайт. Но напишете "Людмила Емилова гладолечение" и ще ви излязат толкова неща... И без нобелова награда, създадените от нея методи заслужават възхищение. Оказва се, че с глад се лекуват болести, за които от столетия няма друг начин на терапия. Има дори хора, излекувани от СПИН, и то в напреднала фаза. Прочетете, ще ви стане интересно на какво е способно човешкото тяло, ако се приложи правилният метод!

Подобни на тази книги могат да подведат болни и здрави хора и да ги докарат до неволно самоубийство! Така наречените "Сухи" и "мокри" гладувания не са безобидно нещо! Авторите на книги от този род, които не споменават почти нищо за негативните последици и опасности от глада, не бива да публикуват. Не им вярвайте и не се подлагайте на опасност!

Точно пък гладолечението на Людмила Емилова изобщо не ми го хвалете... Многократно е доказано, че не "работи" здравословно. Да, хора отслабват, но краткосрочно. След това бързо пак качват килограми - възстановяват първоначалните, че и отгоре. Да не говорим за другите негативни ефекти. Самата Людмила Емилова не прилича на жена в добро здраве.

Къде е нашата Нобелова Награда? Ние произведохме Тиква дето може да говори!!!

Не ви ли се струва, че под натиска на путлер се дават награди за стари открития. По-правилно би било да се излъчи награда за борбата за мир на хора, изпълняващи реални действия срещу сатрапа Асад.

Има отделна категория Нобелова награда за мир. Тази конкретно е да постижения в медицината.

Не. На мене ми се струва друго. Че под натиска на тумор от дясната страна на мозъка ти, пишеш само глупости!

Това е повод да се замислим как само за 100 години ''гнилия'' капитализъм направо преобрази света! Замислете се например , как сме оцелявали без антибиотици до като Александър Флеминг ни ''светне'' за пеницилина !

ъхъ, той щото Александър Флеминг е виден капиталист.

loyola

през 1932 г. за малко и един българин да го номинират, но по политически причини му се разминало, а после за същото откритие наградили на един немец.

Думата автофагия произлиза от гръцки и означава "самоизяждане" Че това е открито отдавна от българския народ - той вместо да прави наука, да се стреми към познанието за света, се самоизяжда, спорейки за тетки, цецки, генерали...

Докато "бай Ганьо прави избори", Светът прави научни изследвания и пробиви. Което изцяло обяснява еволюционните ни различия с тези нации ;))

Напълно подкрепям! Тъжното е, че тук човек дори и да иска да "прави наука" се сблъсква с бюрокрация и шуробаджанащина на всички нива. Затова и можещите не се задържат много.

И кво плюскане пада само по същите тия избори! На бай Ганю фагиите се изчерпват с кебапчета, пържоли и ракия! Ква ти наука тук, кви пет лева...!?

Винаги ще предпочета този човек, пред някакви си нинджи, самураи и прочие шогуни и торанаги и якудзи.