Коментари - Момче събира пари, за да спаси живота на баща си | dnes.dir.bg
назад

Момче събира пари, за да спаси живота на баща си

Преди 1 г. животът на тийнейджъра Николай Димитров от Ямбол се преобръща. Баща му се разболява тежко, а майка му ги напуска.

Обратно в новината

Коментари - Момче събира пари, за да спаси живота на баща си | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Крайно време е да се предприемат мерки. Осъдените до живот по-добре да бъдат приспивани и да спасят друг живот, отколкото да гният в затвора. Осъден, който няма имущество (или го е разпродал преди присъдата) спокойно може да се раздели с едния си бъбрек. Положението с донорите е вода гази, жаден ходи.

И сметкаджийският парцал се изнизал като пръдня. То само разни безмозъчни селянки останаха. Ходещи живи трупове с мъртви души.

Трансплантацията в България е безплатна. Вероятно става дума за операция в Турция поради липса на донор у нас. В този случай държавата не може да помогне. Може да помогне само някой от близките който има съвместимост.

Съседът ми е шофьор на колата, която събира хората от района и ги кара до болницата на хемодиализа - около десет човека всеки ден. Ако хемодиализа се прави на два дни (не знам, може и да не на три) това прави минимум двайсетина човека. Това е за община с около 25 хиляди души. Ще рече в България има около 6000 души на хемодиализа. По 30 хиляди долара прави към 180 милиона долара. Ми дайте да ги съберем и да решим проблема. Кво ще си играем на парче. Съчувствам на тези хора, така както и на всички болни от рак, диабет и бог знае още какви страшни болести, но това със "събирането" на пари за този и онзи започва да ми действа на нервите. Що за криворазбрано милосърдие е това? Значи ако някой е достатъчно нахален или наивен да започне да проси пари, за него ще събираме. За онези, които стоически се борят сами с ЛИЧНИТЕ си проблеми, няма да дадем нито лев. Ами защо изобщо да ходим на работа тогава, дайте като циганите да го обърнем на просия и шапка на тояга. Знам, че сега ще ми натряскате минуси, но тези от вас, които имат ум и досега просто не са се замисляли, ще ме разберат. Тъпите, те са си тъпи - просто първосигнално натискат червеничко или зеленичко.

Имам добра новина. Според официалната статистика, хората на диализа в България са само 3600. Значи трябва да съберем само стотина милиона долара.

проблемът е че българите не си даряват органите след смъртта за донорство и като ни потрябват на нас самите няма - и са нужни 28000$ за пакистан или турция. как може това да се реши. просто тези които са съгласни да са донори да имат приоритет пред тези които не са съгласни. така ще видите как всички ще са съгласни, и този проблем няма да го има.

Хайде пак, сиво ежедневие българско. Вземете да напишете за европредседателството, как е, що е. Колко бутилки минерална вода се изпиха днес там, чистачката леля Дичка колко рула тоалетна хартия зареди в женската, колко в мъжката, колко в джендърската тоалетна? Тези работи кой умрял, кой търсел помощ, ги оставете за друго време. Живеем в славни дни, велико време - време на незапомнен просперитет и благоденствие, под егидата на ГЕРБ и ЕС, както и на ЕК и ЕП. Вие сте седнали да се ровите, та сте намерили единствения случай в България на нуждаещ се от помощ, да клатите правителството с внушения, че здравеопазването в България (председател на ЕС) е неадекватно? Айде, нема нужда.

тъ.пак!

Къде е майка му? И къде е организацията за защита на мъжете останали сами с децата си?

Момчето ще остане с приятни спмени за "независимата" му майка. Така, когато порастне ще потупва от време на време приятелките си за здравй - здрасти, като пийне повече.

няма ли с DMS кампания да стане по-лесно?

Добре бе, Дир.бг защо пишете, че има призив във Фейсбуук, а не давате линк към страницата. Аз лично мога да я рекламирам, но ми трябва линк!

mfacebookcom/storyphp?story_fbid=1752367388402723&id=1528542444118553 Замени с .

Ако баща му беше третополов или жена щеше да има шанс. Но човекът е избрал губещата страна!

аман от тъпанари.

Ти и за амеба не ставаш

От фонда не могат ли да му ги отпуснат тези нищожни пари!!! Нека Валери Симеонов,и Домувчиев дарят тези пари,тях муха ги ухапало,въшливи са от пари,а за Марешки и Борисов да не говорим.

Що, Кукурнелка ,Кире Трафиканта и Р.Овч. по-бедни ли са?

Малко българи имат акаунт в paypal.

за акаунт в пейпал ти трябва мейл и кредитна или дебитна карта...не е голяма философия

в тая Държава, като например: Менда Стоянова Волен Сидеров Велислав Горанов Цветан Цветанов Цецка Цачева Христо Стоичков Ивана Халваджиян Гала Венета Райкова Бойко Борисов, примерно.

към кои ще се причислиш?

Ako има донор операцията е безплатна. Но едва ли. Хиляди хора живеят на диализа.

Хайде, трябва само 1000 човека по 30 лева и момчето ще е събрало сумата! Дано да оздравее баща му!

Кураж момче, моля се нещата да се оправят, поне до известна степен. Дано хората и Бог помагат на бащати . А ти бъди силен и обичан .

И 5 лева са помощ, стига да са от много хора !

Само три коментара А за разни глупави конвенции всеки има мнение Мама ви дайба дебилно племе

абе кво умувате , ако имате помагайте . пари се печелят

ми хайде да помогнем, а??

Вече го сторих - 200 лв, малко но от сърце. Всъщност го направих заради повече заради сина - трогна ме синовната обич. Е, и аз имам двама сина и тайно се надявам и те да ме обичат така.

+40

нали здравеопазването у нас е безплатно, ако си се осигурявал?

Чети бе, кретен, недей да остроумничиш! Парите трябват за операция, хемодиализата е безплатна! Ако имаше малко мозък и състрадание щеше да дариш колкото и малко да е, а не да се хабиш пред компютъра.

Безплатно е ако има донор. Ако няма, търсиш Пакистан или Турция.

може би си прав.