Разрушават блок 20 в Ямбол

Разрушаването на блок 20 в ямболския комплекс „Райна Княгиня" започна тази сутрин.

Обратно в новината

Коментари - Разрушават блок 20 в Ямбол | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Обитателите,които са се самонастанили и рушили дължат около 20 млн лв щети причинени на другите и на данъкоплатците от разрушени жилищни имоти,ел ток и вода,а отделно ако са съвестни ще изплатят обратно и помощите и краденото,за да кажат хората,че и те са хора като другите...,обаче те ще се правят на недосегаеми крадци и рушители,но във Франция трябва да се плащат данъци,осигуровки,сметки,а също и разрушения върху коли,гори,покегателства върху здравето и жовата на другите...

Бай Стамате, / всъщност не знам дали си бай/ бъди сигурен, че нищо не бъркам. Много добре знам към кого съм се обърнала. Прекрасно ми е ясна функцията на Бойко. Не съм толкова задръстена, но нали знаеш, че когато детето заплаче се обръща най- напред към майка си. Е за мен той в случая е майката на измъчената ни държавица. А за теб какво е , не ме интересува. Изплаквам се на него, защото така го чувствам. А колкото до тия дърмояди циганите наистина трябва доста здрава ръка. Пък те нака си протестират и искат извинения от този или онзи. Крайно време е, какво ти крайно то вече няма време да им се даде да разберат, че животът означава друго нещо, а не това, което те искат да ни наложат. Или ще спазват общите закони на хигиена на живот или ... по-добре хич да ги няма.

Тези проблеми да не би съвсем случайно да са от вчера? Както плачете сега като деца пред майка си, така можехте да поплачете и на предишните си майки, или на бащите си - председател-президенти. С кърска пот по челата и кански усилия от страна не само на политици, а и на една голяма част от населението (най-вече в ролята на държавни служители) се води целенасочена и бясна политика за разрушението на България, която от една китна страна с красива природа за 20 години трябваше да заприлича на този бл. 20 и околността му, който най-накрая, по сценарий, трябва просто да бъде бутнат, защото никой не иска да го купи дори и за 1лев, че и за кочина не става. Последният да дръпне шалтера! Колкото до това дали съм бай - не се и съмнявай, въпреки, че няма как да ти го докажа оттук.

Какво става в тая държава бе, Бойко? Ами кой да се обърна? Към теб разбира се! Нали ти са майката и бащата сега. Защо към едни трябва да бъдеш снизходителен, а други в миша дупка ги навираш? Никой не може да има приоритет щом гази закона. Как така тия паразити там циганите ще рушат.Как те питам? Щото държавата го е построила, нали? Ако им беше бащиния така ли щяха да постъпват??? Ама той от тях има бащиния, така са научени и от кой? А да видим дали ще познаеш... От беззаконието! Нали ходиш по света бе, Бойко, и четеш имаш информация. Сега остана да кажеш, че не знаеш там какво правят с такива като нашите цигани. То първо там цигани няма,а ако се навърти някой наоколо нали видя какво става- кой откъдето е. Не може така да продължава тая работа! Радваме, че държиш някои неща сериозно, но не допускай да стане бедствено положението с тия мърльовци в страната ни. Ето и снощи са вилняли, клали са се, кой с брадва, кой със сабя... и с какви пари сега ще се лекуват??????? Положението върви наистина към бедствие. Трябва да се овладее. Щом са рушили всички в затвора и години да не излизат оттам.Да работят и си плащат за дяволъка. Дръж здраво иначе скоро България ще стане не шест, а пет милиона. Знам, че сега и седем мл и там нещо, но прогнозите за 2050 са, че ще остане точно пет милиона. Мисля, че събитията ще изпреварят времето. Наистина сериозно трябва да се помисли.

Очевидно бъркате поста министър председател, със съдия или съдник. Според Уикипедията "През 1990 година в България е възстановена демокрацията във форма на парламентарна република", което значи, че ББ не може да подписва присъди.

За циганина най ценната придобивка е крадената. На телевизионният репортаж ,се виждаше, млад циганин, с чук,разбиващ с настървение панелите.Ако разбива цял ден ,ще изкара 5 лв.от старо желязо. Ако го викнеш да ти прекопае градината, за половин ден ,се мръщи на 20 лв.Защото не са крадени.Такава е житейската му философия.

Много си прав Точен.

Съгласен съм на 100%!

Цитат от bg.wikipedia.org "По същия начин стои въпросът с някои българоезични и турскоезични групи и затова някои учени (Томова, Пампоров) приемат, че цигани е академично по-коректен термин, тъй като обхваща както ромите, така и подобните на тях общности.". Цитат 2: Въпреки че често самите цигани се наричат с този етноним и никой български речник не регистрира циганин като дума с пейоративен смисъл, от 90-те години на 20 век в медийното пространство на България се наложи стереотипът, че традиционното наименование цигани има оскърбителен елемент, заради което трябва да се използва политически коректното наименование роми. От тук нататък става ясно какви са някой български медии.

аз пък не искам да плащам заплатите и тлъстите комисионни на депутатите, които самите те си присвояват незаконно много повече от циганите. Нито искам да плащам заплатите на полицаите, които дремат, докато под носа им спокойно се краде ( заловили двама, преди блока да се разруши, а преди това какво са дремали) Нито искам да плащам заплатите на разни престъпни кметове от разни общини, които си присвоиха всички имоти и привилегии, които тяхната собствена власт им позволява. Затова по-добре се борете за по-социална държава, че ако ви се случи да се разболеете от рак, ще ви питам откъде ще намирате всеки месец по 5000 лв за лечението, ако ние всички други от държавата не ви плащаме (както напоследък много тъпанари обичат да се изказва)

В България във всеки град във всяко селце има цигани , най - голямата част от тях, които имат по над 8 циганорчета взимат ПОМОЩИ, които даваме от НАШИЯ ДЖОБ , те казват че са социално слаби и държавата ги съжалява "ГОРКИТЕ ТЕ". АКО БЕШЕ ВСИЧКО НОРМАЛНО И ТЕ НЕ БЯХА ТОЛКОВА МНОГО , МИСЛЯ ЧЕ ЩЕШЕ ДА ИМА ПАРИ ЗА ОНКОБОЛНИТЕ В БЪЛГАРИЯ , НО ПЛАЩАМЕ СМЕТКИТЕ НА МАНГАЛИТЕ !!!

Ако имаше закони като американските и да се спазват, може би нямаше да има такива грозни гледки.В Америка до колкото знам ако не си плащаш сметките и данъците идват обират ти цялата покъщнина , оставаш на улицата и се спасяваш сам.Нашата държава доста меко се държи с тия РОМИ , че чак и място кадето да ги настанят им търсят . хаха

като знам паплачта в Пловдив как процедира.. тая ограда няма да остане там дълго :D все пак бараки трябва да се строят! :D

Жалко,че не го бутнаха заедно с обитателите му!Не съм расист, но циганите ме изкарват извън нерви!Цялата държава се грижи за тях, а те само знаят да рушат и да крадат и да искат, готованци!

Да им дават по-бързо жилища там, да не вземат да плъзнат към нас!

За какво да им дават...Като си бяха взели защо не ги пазеха а ги разнебитиха. Нищо не им се полага а само работа за да погасят поне част от техните зулуми

нали имаха жилища/ цял блок/ и какво-сега да ги настанят в друг и той ще стане като този и така...

Да ги настанят в стари селскостопански сгради, краварници, кошари, изоставени казарми!Далече от други хора, да си рушат и да се трепят само те, а не другите!

От където и да бъде разглеждан частния случай с блока в Ямбол, всички причини за тези събития опират до родната ни власт. Независимо кои са преките извършители на престъплението - цигани или някои по-прости престъпници от български произход, първопричината за всички проблеми е липсата на власт в страната, която да налага ред, да следи за този ред и да налага сурови наказания на престъпниците. Група цигани разграбват железа от блокове и крадат телефонни кабели, А друга група, все образовани българи в парламента, разграбва парите на цялата държава. Случая в Ямбол е един вид отражение на случващото се в държавата ни от 20 години - разграбване и само разграбване, кой както може и кой каквото може да завлече. Не искате да плащате с данъците си за циганите, но с удоволствие плащате апартаментите и лукса на цецките цацевици. Това което исках да кажа в първия си коментар, е че със или без намесата на циганите съдбата на панелените жилища в страната в скоро време ще е ужасна. В София преди години в кв Свобода хора от цял един блок с мого входове, трябваше да напуснат опасните си вече жилища, в провинцията също имаше случай на отлепени и паднали панели. Там намеса на цигани и българи нямаше. В скоро време много хора от панелки ще живеят на биваци пред блоковете си, без причината за това да са циганите. Всички го знаят и мълчат, но я идете и поискайте заем от някоя банка за да си купите панелено жилище. Там експертите по въпроса ще ви обяснят защо няма да ви дадат и една стотинка за такова жилище. Минете през който и да е град в бившата източна Германия (аз лично бях наскоро в Магдебург), където са били строени същите такива блокове и вижте как са ги укрепили, санирали, боядисали и подновили всички по еднакъв начин с помощта на местните общини. Тука разбира се няма пари за тика неща, има само са жилищата на Цецка Цачева и подобни ужасни личности като нея. Между другото прическата на тая Цачева е направо ужасно отвратително, също и тази на Фандъкова. Тези хора нямат усет за естетика на собствения си външен вид, камо ли да разкрасят градовете ни.

Нали разбираш, че тезата ти е глупава. Едно е да критикуваме панелки на по 30-40 години които започват да се рушат поради некачествено строителство, съвсем друго е когато сравнително нов блок бива унищожен от тия паразити на държавни и общински разноски.

Некачествена е седерастката ти кратуна, не панелките. Когато сегашните "блокове" издържат толкова години, тогава говори.

Построихме блок на мангалите, те го съсипаха! През това време им плащахме тока, водата, детски на децата им, които се роят като скакалци! Сега плащаме да го разрушат, ще плащаме за нови жилища отново! НЕ ИСКАМ ДА СЪМ ОТ ЕДИН НАРОД С ЦИГАНИТЕ! НЕ ИСКАМ ДА ЖИВЕЯ С ТЯХ! НЕ ИСКАМ ДА ИМ ПОМАГАМ! НЕ ИМ ДЪЛЖА НИЩО! НЕ МИ Е ЖАЛ ЗА ТЯХ! НЕ ИСКАМ ДА ИМ ГЛЕДАМ ДЕЦАТА! НЕ ИСКАМ ДА СЕ ГЛЕДАТ ДЕЦАТА ИМ В ДОМОВЕТЕ ОТ МОИТЕ ПАРИ - ТЕ КРАДАТ ПАРИТЕ НА МОЕТО ДЕТЕ! НИКОЙ ЖИВ РОДИТЕЛ НЕ МОЖЕ ДА ОСТАВЯ ДЕТЕТО СИ В ДОМ - ТРЯБВА ДА БЪДЕ СЪДЕН И ДА ПЛАЩА ИЗДРЪЖКА ДОКАТО Е ЖИВ! НЕ СЪМ ХУМАНЕН КЪМ ПАРАЗИТИ, КОИТО СМУЧАТ ПЛЪТТА МИ И СЕ ХРАНЯТ ОТ МОЯТА ЕНЕРГИЯ!

И аз да кажа, понеже винаги в устата на някои е Америка и гетата им. Та на тази тема съм с информация, че техните "черни" от 10 поколения са участвали, като роби, в изграждането на тази част от света. Днес са свободни и малцина са в гетата. Останалите са с друго съзнание вътре в обществото. А циганите навсякъде по света и от панти века са номади, далавераджии, циркаджии, лъжци и крадци. А може би БГ е единствената д-ва, където им финансират "последствията" от свободната любов /див секс/ в КОПТОРА?! Пари в нищото...

Защо не пишете "ЦИГАНИ" - стига с това "роми' - прочетете енциклопедия , речник на български език - цигани е правилната дума. И това журналисти , дето трябва да са без проблеми с правоговор и правопис български.....

абе тези , които не са запознати да не коментират ако обичат, блока не се е разрушил сам , той беше чисто нов блок в началото на 90 те години, тоест блока е на 20 години, циганите го направиха на сирене рокфор, влизаш рез вход А и излизаш през Д без да се връщаш назад, всичко е разпродадено и изтърбушено за пари, това е клоака и извор на зарази и инфекции, отдавна трябваше да ги изкарат и им потърсят отговорност, няма стълбище вътре, дограми, цялото желязо е изкарано, съседите си намигат през избитите стени, врати, прозорци няма още от самото начало ги изпродадоха мангалите, кво ги защитавате не разбирамм ???

Само циганите с претенции. Само те ощетени. Само те имат права, но без задължения. Ние българите също искаме безплатни жилища, без да плащаме ток и вода. Време е вече на обезправените да им бъдат възстановени правата.

Я ПОГЛЕДНИ И КЪМ ДРУГИТЕ ЖЕРТВИ -ТЕЗИ,КОИТО НЕЗАКОННО САМОНАСТАНИЛИТЕ СЕ СА ИЗМЕСТИЛИ -КАКВО ПРЕДВИЖДАШ -РОМИТЕ ЩЕ ИЗПЛАТЯТ ЛИ КОМПЕНСАЦИИ НА ТЕЗИ,КОИТО ТЕ СА ИЗМЕСТИЛИ ОТ АПАРТАМЕНТИТЕ НА СРАВНИТЕЛНО НОВИЯ БЛОК? Ние ,например ,от много години сме потърпевши -в началото като младо семейство със заем ,по време на социалзма получихме право и започнахме да изплащаме апартамент,но в него още преди да се нанесем се бяха самонастанили с бебе циганки и серяха върху мокета,а също и крадяха от нас в другата квартира и ядяха кренвирши,а ние с нашето бебе гладувахме и плащахме заема,и тока ,който те консумираха,че и храната,която ядяха,а моето бебе беше с по-изразена степен недохранване от някои африкански,но пък циганетата дебелееха -някаква компенсация искаш ли за нас и подобните жертви на ромските постоянни нагли анти-човешки престъпления,които са в културата на такива самонастанени и техните водачи?

Питам се къде ходят да пишкат и да а..., край бивака сигурно ?

Гледах преди няколко месеца документален филм за този блок - "Хотел "Рай". Те в блока си серяха на терасата и после изриваха всичко направо отгоре... и всякакви боклуци, които можеш да си представиш. Изрязали са си тръбите на ВиК и по апартаментите екстри като вода и тоалетна не е имало.

то май целия ямбол е за събаряне , голяма мизерия са жилищата в кварталите . Дълбока провинция , много беден град

Искам да попитам защо самонастанилите се в блока няма да плащат на онези ,които са закупили апартаменти,но в тях са се самонастанили тези роми и хората,на които са ап къде да живея,къде са живяли -потърпевши от самонастанени роми в техните апартаменти и къщи има насякъде из стараната ,и повечето българи още не са устроени със жилища,не са получили компенсации или други жилища и години до десетилетия наред обитават боксониери или гаражи,а никой не пипа ромите,които са отнели незаконно със самонастяняването си правото на други,които са плащали и гладували,и мизерствали на още по-тясно -кажи -ще плащат ли самонастанените,които са били в чужди жилища и са ги разрушили на хората,които от години няма къде да живеят -потърпевшите българи,които не се виждат на кадрите,но няма как постоянно да плащат и кулуват, а циганите се самонастаняват и рушат ...ВЪПРОСЪТ Е ЩЕ ИМА ЛИ КОМПЕНСАЦИИ ЗА СОБСТВЕНИЦИТЕ НА ЖИЛИЩАТА,Н КОИТО СА СЕ САМОНАСТАНИЛИ И РУШИЛИ РОМИТЕ -ПОТЪРПЕВШИТЕ БЪЛГАРИ НЕ СА БИЛИ КОМПЕНСИРАНИ С ДРУГИ ЖИЛИЩА И ОТ ГОДИНИ МИЗЕРСТВАТ В БОКСОВЕ И ГАРАЖИ!!!

ти добре ли си, като пишеш такива неща? кои българи живеят в гаражи?

Преди да ги настанят отново в общински жилища, трябва всички българи, които живеят на свободен наем, да си направят един катун пред Народното събрание, Народния театър, СУ, Народната библиотека и околните пространства. И поне 2 седмици всички българи в страната да се държим като цигани - това ще е своеобразно показнО.

Сега да им дадат по 300 евро на човек и право на летището - със забрана за връщане в страната през следващите 25 години.

Да им се построят незабавно къщички в Банкя,и то с необходимите удобства(по възможност негорими и неметални)в съседство с ББ,та и той да усети и умириши народното благополучие което ГЕРБ донесе на България!!!

И защо кмета изкара какавидите от блока сега да имат отново претенции?В подобни условия живеят милиони по света от гетата на Рио до бантустаните на Кейптаун. Някой от циганите ще бъде ли осъден за разрушаването през годините на общинското имущество? Защо ако обикновен гражданин откъсне 1 цвете от общинските паркове се глобява , циганьорите отново са с протекции?

Защото те са БЪДЕЩЕТО НА ТАЗИ дЪРЖАВА.

защо хората живели в блока блока са настанени на бивак на открито и то вече три вече!? Ееегаси държавата, еегаси кмета на Ямбол. И тоя кретен има безсрамието да обяснява, че нямало "напрежение" около сабарянето на блока. И в Пакистан биха се отнесли по-човешки към хора останали без дом по някаква причина. Защо не са настанени някъде пострадалите в Ямбол, ами живеят на биваци. Чудноо ми е, като започнат да се разпадат стотиците панелени блокове навсякъде в страната, какво ще стане със стотиците хиляди хора? И те ли на Биваци? Цецка Цачева успя да спести за няма година пари от заплати за да си купи петстайно жилище, но за сметка на нейния и на всичките останали колеги от парламента лукс, всички други в тази държава не можем да стшстиме от 500лв в края на месеца 100 000 за нов апартаменти. Какво ще стане с всички хора в такова положение в България? Всички чужденци, които пристигат в БГ и кацат на летището в София, като минат после през кв Дружба, изпадат в паника в кое гето на края на света са попаднали. Толкова е ужасяваща гледката на започналите се да се разпадат, едва крепящи се, олюпени панелени катакомби. Страх ме хваща за всички хора, живеещи в панелки.

алооо аланколу, ако не си разбрал блока си е бил нормален и преди време са преселили роми в него, като постепенно ромите са почнали да стават много, а нормалните обитатели са се изнесли! Блока е в такова състояние заради самите тях, те са си виновни, не стига, че не плащат ток, вода, данъци и т.н. ами взимат и помощи. Айде сега понеже няма къде да живеят да им подарим и по един апартамент, че живеят 2000 човека в тоя блок...Тези номади сами са си разбили фасадите, свалили са дървената дограма, за да се греят, свалили са парапетите за желязо и т.н....

За панелките си прав, но където и общината да настани циганите те все ще рушат и крадат, ако толкова си загрижен за тях защо не ги вземеш в дома си само след няколко часа ще запееш друга песен, блок 20 до колкото си спомням е пуснат в експлоатация 1985 година и виж в какво са го превърнали, аз живея в блок пуснат в експлоатация 1973 година и мога да ти кажа че може да издържи поне още 40-50 години, сам си отговори на въпроса "Защо?"

Това е само началото, това ни чака от сега нататък - РАЗРУХА! Тежко ни на нас и нашите ДЕЦА! Крайно време е Държавниците ни да се замислят и стимулират образователната система и раждаемостта в това "райско кътче" - България! В противен случай то ще съществува само в нашите сърца и мечти!

По добре да бъде оставен като паметник и символ на града. Такова чудо няма в Европа. Страхотен е. Много туристи ще идват, снимат и разглеждат.

Те вече идват туристите-имахме гости от град Попово -първо искаха да ги заведем да видят 20 блок

На ямболския кмет не са му стигнали парите да се откупи от Темида и си измисля обекти за комисиона. Събарянето щяло да излезе 120х. лева. Отделно имало към 50 собственици на апартаменти, които трябва да получат пари за жилищата си и които били против събарянето. Този кмет руши като за последно на гърба на данъкоплатците.

Ти за 2.50лв ли очакваш да съборят?

Да го оставят на тези същите, за седмица, с неколко жертви от лакомия, безплатно, ще го отнесат като стихия - барака.

Разрушават блока,който навремето им е даден да живеят, но те са го разкостили, а сега претендират за нови жилища и общината ще им даде други общински, за да ги разрушат и тях.А за младите български семейства няма общински жилища.Те плащат наем или теглят кредити за да си купят жилище.Не претендират и затова,че трябва да си подготвят децата за училище, но имат, нямат пари децата на българите учат, а циганите само претендират.Дори и да имат възможност не желаят да пращат децата си на училище. Май ние българите сме емигранти в собствената си страна и сме дискриминирани, но е така, защото само пишем във форумите, но в трамвая, автобуса си мълчим, докато те се защитават.

Така е. А когато лекари и учители се борят за правата си сте готови да излезете даже на контра-протест. Срещу цигани и армията от Догановци, Р. Овч., Вальо Топлото, съдия Деница Урумова, митничари с палати и подобни обаче - не. Няма по-голям враг за българина от друг българин.

Не може цял блок да е разрушен само от двама цигани. Дали ще има съд за всички,разрушили държавно имущество? Безобразие!!Да се заделят пари от безбройните организации,за права на циганите и да се построи нов.

Не мога да разбера защо ние данъкоплатците ще плащаме на фирма за събарянето на тоя свинекомплекс???Що не ги оставиха нещастните обитатели сами да си го съборят-явно са имали желание,пък и без това нямат друга работа,а получават помощи!Сега не стига,че ще платим събарянето ами и сигурно ще настаним тая паплач в друг някой блок,който те дружно отново ще разбият!

Аман от цигани...

Който руши държавно или общинско имущество ...Ало,Наказателно -процесуалният кодекс не важи ли за циганите?

Най-голямата порнография ще бъде ако на въпросните изселени роми се предоставят нови общински жилища, както се говори. След като 20 години са рушили и превърнали жилищита си в сметище това ще е върха и ще покаже колко долна е държавата! Раздадът ли се жилища - излизам пред парламента да искам и аз!

Точно това ще направят. Ти ако не си мургав и мръсен няма смисъл да протестираш.

Как тогава държавата ще иска от мен чинно да си плаща здравни и социални осигуровки, данъци и т.н. ... Докато всички се чустваме като чужденци в собствената ни държава ще търсим начини да я прецакаме! А така прецакваме себе си...

Толкова ли е богата нашата държава,та вместо да ремонтира този блок го разрушава?Знаете ли колко ще струва това разрушаване и извозването на отпадъци на нас ?????

за да е богата държавата трябва да се разрушават такива блокове = по-евтино е от поправката

Направо не знаеш какво говориш,Ася.Този блок не подлежи на ремонт.А по важния въпрос е защо допуснаха да се стигне до тук?Да се самонастаняват да не плащат наем на общината да се разрушава общинска собственост.

Ремонта е много по скъп в пъти!!!!!!

Вие виждали ли сте на живо блока. Всеки се чуди как още не е паднал, не може да се ремонтира има строшени носещи колони мазите от няколко години са пълни с вода, липсват преградни панели между апартаментите, липсват асансьорите шахтите се използват за хвърляне на отпадъци. Събарянето на блока е най-доброто решение, но не ми се мисли какво ще стане когато обитателите плъзнат като плъхове из цялата област.

блока като са го дали на "ромите" е бил нов и здрав.Аз от малък наблюдавам как те го разрушавати да го ремонтират ефекта ще е същия.

Блокът не е причина, а жертва. Какво ще правят с престъпниците?

А останалите 19 ? Или те...когато сами си.......

останалите по сашя начин-долу!тези боклуци панелките са за разрушаване всичките!а тези галоши наредили строителството им са за затвора!този пат циганите са прави-не се живее в толкова грозно нещо-научили са го вав франця! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.