Известен пловдивски учен загина нелепо, падайки от тепе

Доц. Агоп Сренц преподавал "Ядрена физика" в Пловдивския университет

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Galko za vodolaza veteran,cial givot se e gmurkal i se e zapazil ot vodata,da pochine taka nelepo na sushata,mir na praha mu....

Светла му памет.

Арменец не пада лесно. Някой го е бутнал...

Велик ,велик , колко да е велик ?! Сега чувам за него !

Е - то ясно, че за Джизъса и Гери-Никол повече си чувал. Ама само до там, нататък ти се губи материята.

От слободия човек може да загине , дори !

Бог да го прости, светла му памет!

ХЕЙ ПЛОВДИВ КАКЪВ ЦАР БОРИС 3 ОБЕДИНИТЕЛ ТА ТОЙ БЕ СЪЮЗНИК НА ХИТЛЕР ВОЕННОПРЕСТЪПНИК И АКО БЕШЕ ДО ТРУМАН И ЧЪРЧИЛ ВИЕ ЩЯХТЕ ДА СТЕ В ГЪРЦИЯ ПРОДАЖНА СВОЛОЧ

Бог да го прости.Съболезнования на близките.Губейки такива хора се отива и една епоха.

Той не е дете да ходи по парапета и да падне от тепето над тунела. Цитат от Провдив 24. "Доцент Агоп Сренц се е явявал и в съда като експерт през 2015 г. Тогава той и светило в Съдебната медицина разбиха на пух и прах тезата на 22-годишния Владимир Костадинов, че бившата му приятелка Стефка Маджарова е паднала сама в напоителния канал. Обвиняемият твърди, че се хвърлил да помогне, но се ударил, изплашил се и избягал, пише "24 часа". Доц. Сренц, извършил следствения експеримент, тогава отхвърли твърдението, че Стефка е скочила сама. “Ако е паднала във водата, при най-елементарни плувни умения тя би могла да се измъкне от плиткия канал. Девойката е открита мъртва в крайно характерна поза за удавник - по очи, с разперени ръце, хваната за камъните".

Не го познавам, но по всички личи, че е бил Човек. Когато губим подобни достойни люде е тъжно. Мир на праха му.

Е излишно да "изчезвате" Коментари ! ...та Питам ! : - #Кой го Уби ? ...защото Защо - Се знае.

в Пловдив отдавна няма тепета, а Младежки хълм, Данов хълм, Хълм на освободителите и трихълмието Орфей

Паисий е гръцко име, което означава млад питомец, детски

Джендем тепе, Сахат тепе, Небет тепе, Таксим тепе, Джамбаз тепе, Бунарджика, Марково тепе /под Бунарджика/ го разбиха отдавна.

щом като толкова ти харесват тепетата, ти си филибелийка, а не пловдивчанка, за теб Пловдив си е още Филибе

Густо, майна, Филибето. Вие, селските, не ги знаете тези работи. На мен като студентка, наистина шопите ме наричаха ''филибелийчето''. :) BTW, Бог да прости човека, но от това място не се ''пада'' случайно.

Нека почива в мир! Стойностен човек и достойно изживян живот!

Абе що тъй тоз човек?

Паднал е в потенциална яма, горкият. Изразявам се с термин от квантовата физика, в негова чест. Бог да го прости!

на пловдивчани. Първо другия човек под караваната, която ремонтирал, сега този, докато се разхождал. То верно, всички ни чака, но поне тези се отърваха от срама и ужасите в този живот, и отидоха на едно по-добро място! Амин.

Избивайте си комплексите другаде. Загинал е достоен човек, затова кажете нещо добро или замълчете. Баси и малоумниците.

великия режисьор Крикор Азарян ... хм, чак пък велик

Kакъв е тоя идиотски спор отдолу - и то точно в подобна скръбна новина? За добро или зло в българския има хиляди думи с арабски и турски произход, дали радетелите за чистота на езика знаят, че и думата "чекмедже" например е турска? И нея ли да не употребяваме?!

Плод на манталитета на ония, които не са могли през целия си живот да изпъкнат с нещо друго. От там и патологичният им патрЕотизъм - сега ще борят в минало време турското робство и ще повишават възрожденския дух на българина чрез отричане на думи, отдавна абсорбирани в българския език и припознавани като наши собствени.

И какво му е известното, след като никой тука никога не го е чувал? Май, пак само защото някой е арменеци вече автоматично е велик и известени т.н.

Ами известен е в средите на ядрените физици! Беше харизматичен и много точен човек! Поклон пред паметта му!

Не е известен. Виж ако беше чалгар и кучетата щяха да го познават и да му се кланят.

е известен учен и водолаз! За тях е известен!

Не вменявайте турцизми. Това е гавра с паметта на починалия.

ЧОВЕКА...Да почива в мир...Явно е бил качествена личност...малко останаха такива....Жалко!

jingiby

Може да му е призляло на човека и затова да е паднал. Кой знае?

Законите на физиката убиха физик (ядрен)

Лека му пръст.. Казва се хълм... тепе е турцизъм...

И какво като е турцизъм? Да прекръстим пловдивските тепета на пловдивски хълмове ли?

Неа, ама ако толкова много държиш в речта ти да присъства отпечатък от 500-те срамни години на робство и гнет можеш да си сложиш и един фес. Без пискюл. Раята е нямала право на фес с пискюл.

Мехмед, във Филибето не е имало роби! Поразходи се из Стария град и си помисли тези къщи дали са били на бивши роби или може би са били на бившите робовладелци!

Аз съм се разхождал из Заарата, един град опожарен и сринат до основи с отсечени дървета за кладите на които са горели и моите деди. Аз съм се разхождал из Батак, където в кладенеца още има детски косици и незасъхнала кръв. Аз съм се разхождал на Столетов връх, където още могат да се събират оловни топчета с металотърсач. Не ми казвай имало ли е робство и колко красиви къщи има в Стария град на Филибето. Те са стегнати и престроени, напълно реставрирани от омразния ви Тодор Живков. С една едничка цел - хората са знаели, че няма ли памет, не се ли помни миналото си обречен да нямаш бъдеще!

Отпечатък от "500-те срамни години на робство и гнет" са комплексари като теб, Мехмеде! Никой не "държи" да има в речта ни турцизми, но просто ги има...И ти самият всекидневно употребяваш десетки турцизми, но може би не гои знаеш. А от това, че ще замениш тепе с хълм няма да станеш по-голям патриот. И тази атакистка "мантра" с феса и пискюла не работи, ама хич даже...тъпа е:) И какво ще правиш с Пазарджик, Кърджали, Казанлък? И на тях ли ще им организираш възродителен процес? И като изпадаш в транс описвайки патрЕотичните си подвизи - разходки из Родината, спазвай все пак някакво приличие, не се оливай - чак пък "незасъхнала кръв"....на 140 години:)

Хехехе! И стария град в Пловдив излиза, че обичния ви Тодор Живков го е построил а?:)))))) Брех да ева и тоя възрожденец правешки да ева!:)))))

на високо не е като да се гмуркаш на дълблко.Лека му пръст.

Опит за остроумие, пък то излезе тъпотия!

Специален поздрав за теб с песента "Ооо, колко си прост!" Щото, нали, да остроумничиш не е като да си умен, а?

Падайки от "тепе"!Ех,тоя български език,бе!

Пловдивските тепета се наричат именно тепета - Сахат тепе, Небет тепе, Марково тепе (което вече го няма), Джендем тепе и т.н. Щом една дума се ползва в даден език, независимо дали като собствено име или не, значи тя е част от този език, като произходът на думата е без значение. Така се обогатява езикът, с всички думи от чужд произход (било той турски, руски, английски, гръцки, немски ...), които се използват в ежедневието.

как се пада от "тепе"? да няма злоумишленост?

не

Тодорке,като казваш сахат тепе и пр.тепета,може,но когато употребяваш самостоятелна дума-не може!Анадънму?

Процесът на заемане на чужди думи има пряко отношение към въпроса за чистота на езика. Някои чужди думи обогатяват езика, тъй като нямат домашен еквивалент, а други го замърсяват, ненужно замествайки съществуващи родни названия. Чуждите думи от първия вид се наричат заемки, а от втория — чуждици. Думите тепе, сахат, джендем, и прочие са чуждици, които замърсяват езика. Официалните названия на пловдивските хълмове са други - Младежки хълм, Данов хълм и Хълм на освободителите.

може да се спори по това дали се замърсява или обогатява езикът, но със сигурност има разлика ако кажеш "градът под хълмовете" и "градът под тепетата" - и само второто се асоциира с Пловдив (пардон, свързва) както и да е, отклонихме се от темата - лека му пръст на човека ...

Тодоре, явно трудно осмисляш написаното, почини си малко .

Тодоре, явно трудно осмисляш написаното, почини си малко .

Какви хора сте? Тук става дума за смъртта на един достоен човек! По-добре замълчете!