Русия засилва военния си капацитет

Руският военен министър Сергей Шойгу заяви, че Русия няма да позволи други страни да имат военно превъзходство и ще създаде въздушно-космически въоръжени сили.

Обратно в новината

Коментари - Русия засилва военния си капацитет | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На Русия и дай враг! Иначе не може да съществува....

Военен-да,капацитет-надали....

Пари нема, действайте :D

Сергей Шойгу не ви ли прилича на космат шебек.Вижте му физиономията само на азиатеца.

нали точно тази надпревара за военно превъзходство доведе до разпада на ссср. сега какво следва?

Не, преди разпада на СССР имаше разоръжаване. Но мисля, че не то е причината (защото беше двустранно), а психическото оръжие Горбачов.

1 цент = 1 рубла това е посоката

колко хляба може да купят с един цент и колко с една рубла?

военната промишленост разбогатява поданиците на императора плащат сметката поданиците на императора гладуват за да има печалба за придворните 3 милиарда долара- на компания, собственост на Аркадий Ротенберг, ще бъде възложено да изгради мост, свързващ Кримския полуостров, анексиран от Москва през март, с континентална Русия.

Този мост е толкова сложен (ако въобще е изпълним), че със сигурност си струва 3те милиарда.

Тез я подкараха по македонски : Пари нема - действай!

ПУТИН: Увеличи брутния вътрешен продукт 12 пъти и издигна Русия от 36-то на 6-то място в света. Вдигна средната заплата в Русия от 80 долара през 2000 г. до 700 долара сега. Увеличи средната пенсия 14 пъти. Национализира 65 % от нефтената и 95 % от газовата промишленост. Увеличи златно-валутните резерви на Русия 48 пъти. Върна 256 залежи на полезни изкопаеми под руска юрисдикция (под чужда останаха само 3). Увеличи военните разходи 30 пъти. Издигна Русия на 2-ро място в света по износ на зърно. (САЩ са на 4-то място). В момента строи няколко нови автомобилни завода. Забрани на депутатите в Държавната дума да имат банкови сметки в чужбина. Национализира ЮКОС и така защити интересите на държавата. Премахна закона "Споразумение за дележ на продукцията", приет от Елцин, за забогатяване на олигарсите Ходорковски, Гусински, Березовски и т. н., и за заграбване на руските нефтени залежи от американски и британски нефтодобивни корпорации. Развали договорите с американски фирми по нефтените залежи "Сахалин-1" и "Сахалин-2" и ги върна на Русия. Изгони от Русия хиляди чуждестранни съветници, внедрени от Елцин, и възстанови исторически истини. Организира най-пищната олимпиада в световната спортна история. Унищожи радикалните ислямисти. Смаза грузинската агресия. Предотврати американското нападение срещу Сирия. Върна Крим на Русия, тоест възстанови направеното от княз Потьомкин, Екатерина Велика, героите на Севастопол през 1856 г., героите на Севастопол през 1941 г. Има най-висок рейтинг на политик в света...

По данни от 4 различни сайта, средната работна заплата в Русия за 2014-та година е била $500.

Пусин направи 1 долар = 100 рубли....

За един политик съдя по целия му политичрески цикъл. Устойчивостта, пич! На такива келеши като Путин им убягва устойчивсотта. Те намират бързия начин да се изфукат. Не строят база, а търсят ефекти. Не е чак толкова трудно да симуливарш ръст в една държава. ПАСОК го правиха 15 години. Путин и толкова не успя, момче! Преди две години и половин апочна неувладим спад и върховите постижения на Русия, се оказаха КГБ-ейски фарс, както аз лично очаквах. Не си наясно с тези неща, няма и нужда. Но се сещай, че устойчивостта е най-важното качество на дброто рзвитие, а малките политици са по бързит еи евтини ефекти. Мога да добавя, че Ердоган е от същите. Сега идва спад на ръста - на около 3%. Знаеш ли как се спира спад на ръста от 8% на 3%? Никак. Това е уверен марш към рухването на икономиката. Това са келеши, на които само прости народи и прости хора могат да се вържат. Путин е келеш. Само това запомни от мен и ти стига. И направи от Русия посмешище, а не мощна държава. Онези кратковременни ръстое си ги заври отзад. Един политик, който го е страх за живота му да слезе от управлението, е келеш и изрод, а не герой и не позитивна фигура. Ще го запмниш от мен като лесен признак да преценяваш полтици. Станишев отиде в Брюксел, защото в България беше политически труп. А Путин ще е и физически веротно.

ако лидер на огромна страна и сила е келеш ,тогава какъв си ти? на квадрат?

ти си пълен клоун ако не си трол..за каква устойчивост говориш когато враговете ти саботират икономиката и се опитват да ти докопат ресурсите??? или според тебе един лидер на русия в името на стабилноста и устойчивостта трябва да си свали гащите и да си предложи държавата на тепсия още преди тарикатите от ес и сащ да са поискали нещо - както врочем правят бг лидерите от последните години :)) да ти пикм на истината мишок долен

модераторе, трии спама, модераторе! или това е сите на бсп-дпс-батака и ония палячо от тв7?

ГЪРЦИТЕ НАПРАВИХА ТОВА КОЕТО ТРЯБВА. ИСПАНИЯ И ИРЛАНДИЯ СА НАПЪТ ДА ГО НАПРАВЯТ. КОГА БЪЛГАРИТЕ ЩЕ ГО НАПРАВЯТ??? СИЛНА АТАКА СИЛНА БЪЛГАРИЯ!

поданиците плащат цената , а приближените прибират печалбата оръжия-машини за убиване, газопроводи, мостове, олимпиади и много гладни руснаци 3 милиарда долара - на компания, собственост на Аркадий Ротенберг, ще бъде възложено да изгради мост, свързващ Кримския полуостров, анексиран от Москва през март, с континентална Русия. Договорът е даден на Ротенберг без публичен търг, което е нещо обичайно за възлагани от правителството проекти в Русия, отбелязва АП. Ротенберг, който е приятел от детинство и партньор по джудо на Путин, е в списъка със санкции на ЕС и САЩ.

това е първоначална цена с анексите накрая като теглят калема ще се окажат 15 милиарда

Поданиците и у нас плащаМЕ цената, а всички търгове се печалят винаги от 2-3 фирми. Ще имат мост към Крим през 2018, газопровод към Китай, нов космодрум, военна програма ... а курса на долара не е такъв фактор за тези проекти.

NIKI NIKOLOV

Куку руко палома.

Руски икономисти на кръгла маса през декември: "...При парична маса от 30 трилиона рубли и резерви от около 400 милиарда долара, наблюдавахме скок в курса на долара до 80 рубли. Ако до няколко години паричната маса нарасне, а централната маса харчи резерви, в унисон с прогнозите на отделните сценарии, то курсът може да мине и кота 100 рубли, а при форс мажор и 120 рубли, коментира главният икономист на най-голямата руска банка, Сбербанк, Евгений Гавриленков. Дългът на банките е скочил почти четирикратно, в сравнение със средата на миналата година, променяйки очакванията на икономическите субекти, а адаптацията към настоящия курс на рублата не е приключила, добавя той. Ако къщата ви се разпада, трябва да я ремонтирате, но в момента къщата гори и основният въпрос е как да се спре пожарът, казва Гурвич. За Русия от критична важност е да стабилизира външните си връзки, без това всички останали мерки ще са слаби и няма да позволят да се постигнат поставените цели, в това число модернизацията на икономиката, казва Кудрин в заключение..."

Все пак минимум реални факти, а не тъпи заблуди:-Съветска армия и С.Шойгу напуснаха Авганистан срамно победени и в градовете имат алеи на загиналите авганци.. - Вижте, мислете военните разходи на САЩ са над 500милярд долара, а на Русия са 50милр или -1000% - БВП на САЩ е 16трил. ,на Русия е 2трил. или -800% при 1% ръст ще ги стигне след 800години... Събудете се заблудени тролове... Всеки заблуден вожд го чака катастрофа виж Садам, Сталин, Кадафи, Хитлер...

Е сега сам си отговори на въпросът:- кой се въоръжава за да държи Света подчинен и кой се въоръжава за да осигури националната си неприкосновеност? А и нещо от историята на космонавтиката! Кар се е похвалил със специална химикалка, която пишела в безтегловност и струвало произвеждането и 150 000 дол., на което са показали записките на Комаров, написани с химически молив струващ 5 копейки! Та така с разходите и ефективността им!

Русия няма накъде да отстъпва, няма самолетоносачи и бази навсякъде, нито марионетки като Плавнелиев и Борисов. Те са готови на жертви за сигурността си и ще си пазят територията с висок морал дори и без пари. А САЩ бомбардират ИДИЛ и я финансират едновременно - за това им отива военния бюджет, изтеглят се от Ирак, Афганистан, ... това са наемници, без пари няма да рискуват нищо.

г-н бунак Пертов, съветската армия в афганистан си вършеше чудесно работата, докато цруто и арабските държави не започнаха да наливат милиони в обучение, въоръжаване и набиране на наемници които да тероризират и саботират режима! Без външна намеса там т.нар. муджахадини - платени главорези, нямаха никакъв шанс. А прехвалените и въоръжени до зъби с последен писък техника натовски контингент воден от американските военни (с най-дебелия бюджет!) се изтегли безславно без дори някой (нито руснаци нито други) по някакъв начин да финансира и въоръжава талибаните!?!? кой е за смях бе посерко?

браво,така е нужно в тая продажна обстановка и наглостта на Запада

точно тъка, ние сме в нато, нас първи да бомбят за да намалеят путлерастите

Вие от Атака отдавна си дадохте г-за под наем, за да ви дадат пари за разходки до Брюксел и Париж. Ходете във Владивосток !

Защо трябва да се разхождаме до Владивосток?"Нашите хора" и без това ще дойдат в България за ТРЕТИ ПЪТ ! :)

боже. Трети път няма България няма да понесе

са национални предатели, защото искат отечеството ни да бъде поднесено на една чужда империя! Жалко за националните ни герои, писали българската история и жертвали живота си за свободна и независима България!!! А "атака" трябва да бъде съдебно закрита поради антинационалния си характер!

Щом се налага и четвърти път да дойдат руснаците.Предпочитам руснаци пред чернокожи американци и ислямисти.!

ще ти пратят чеченци на Кадиров, а те са ислямисти...

Те парите за разходки ги харчат фюрера и фюрерките. На троловете - някоя рубла и евентуално парче пица.

Молете се всички днес в Минск да се разберат. Другото е ала бала. В Москва става нещо, запалена е библиотеката. Горят библиотеки и в Ирак .

Никой,никъде и за нищо няма да се разбира!В момента опълченците и укрите се пердашат със страшна сила! По-точно опълченците пердашат укрите-ама яко ги тресат! Осем хиляди укри са обкръжени в чувал при Дебалцево! И отново буквичката"Д" на табелката на градчето е свалена,но няма как този път Кметът да я поправи,защото навсякъде летят куршуми и избухват снаряди!

на нас по топло ли ни стана от това?

търсиш майка си тук, а не ходиш да помагаш, от коментара ти лъха на много путлеразъм: чамадана, гара, масква, украйна или където намериш

реално народа си иска соцелизма че му писна от краци в парламента и евреиски слуги на сатаната

петко, мъжки, що не се разходиш до Германия, тези "мръсни загнили фашисти", какъв уреден живот живеят, със социални придобивки, за който ние и преди и сега можем само да мечтаем.

Ами като за тях работи цяла Европа, какво искаш? Разрушената Европа плаща на фашистите, които пък получиха пари и машини от неразрушената америка!

Проблемът ни е, че идва война, за която ние (НАТО) - уви, не сме готови нито материално (като въоръжение, с изкл. на ядрена война), нито морално. Нима наистина си въобразявате, че някой от тук пишещите с такъв хъс войнствени постинги срещу руснаците, утре ще отиде наистина да се бие с тях? Моралът ни го няма - гледах видеа от войната в Донбас. Руснаците се учудват, че убити украински офицери почти няма. Пленени украински войничета казват, че първи бягат командирите на батальони, после ротните офицери, а тях ги оставят на произвола на съдбата... Е, това сме ние - взехме най-лошото и от социализма, и от капитализма, нищо хубаво не прихванахме...

Грешиш,няма да се бият соросоидите и неолиберастите!Те наистина ще се скрият като мишки! Ние от АТАКА обаче ще се бием НО...на страната на руснаците! А после ще извадим соросоидите и войнстващите русофоби от дупките им! :)

Виждаш ли, това е разликата между мен и теб. Аз никога няма да хвана оръжие да се бия за чужда страна, пък ако ще и най-добре настроената спрямо нас. Впрочем, добре е да си смениш ника. Багаин, багатур - е това са български звания, не такива в руската или американската история и армия.

с калашник ли ще се биеш ? Избери си срещу какво: дрон, Апачи, Кобра , А10 или АС130 ;)

- един файтон хора.

Виждам, вижда-а-а-а-м, българите ще ядат асфалт, а руснаците изтребители.

А неолиберастите и соросоидите от САЩ и ЕвроГейския Халифат ще ядат дървото и то много здраво!

Докато руснаците вече го ядат, за соросоидите е само прогноза. И се съмнявам..

Агресията не е присъща на руснаците. Историята се пише и пренаписва. Защо е необходимо всичко наново да се преиграва. Дано не се наложи да доказваме с нов Батак имало ли е или е нямало някакво пприсъствие в БГ.

доказва това твърдение: "На стоманените щикове и ворошиловските залпове, на могъщите крила на Съветите ние ще понесем освобождаването на работническата класа от капиталистическите страни и ще развеем знамето на комунизма над останалите пет шести от земното кълбо." Лев Мехлис, армейски комисар първи ранг, началник на Политуправлението на РККА 4 април 1939 "Сталин като изключително крупен политик на нашия век водеше военнополитическа игра с исторически мащаби. Той знаеше, че сблъсъкът между социалистическия свят (СССР) и капитализма (Хитлерова Германия) е неизбежен. Този сблъсък фигурираше в неговите планове и трябваше да стане повратен в историята на човечеството, окончателно да реши въпроса кой кого в световен мащаб. Сталин не се съмняваше, че ако моментът бъде избран правилно, въпросът ще се реши веднъж завинаги в полза на социализма." В. М. Молотов Унгария 1956, Чехословакия 1968, Афганистан 1978, двете чеченски войни, сега Украйна... Това са само част от агресивни руски действия в последните 50-60 години. Всъщност са много повече, но прикрити зад други участници (виетнамци, египтяни, ООП, иракчани)...

Oтново се засилва борбата за мир!

Нобелова награда за мир.

Ясер Арафат така стана лауреат...

Руснаците имат 9МАЙ. Празнува се с парад. Гледали ли сте го? Американците нямат такъв празник. Защо? Защото не са побеждавали.

кой прати на русняците поточни линии, за Газ-5 например, кой им пращаше конвои с оръжие, кой отвори /късно за европейците/ втори фронт, кой им остави половина Европа да дерибействат...Те добре си били направили сметката - да стигнат Океана, но останаха с едни анклави и сега отново напират освободителски.

едните празнуват Ден на благодарността, другите Ден на победата. За едните най-важни са човека, семейството, близките; за другите - дрънкането на оръжия... За едните оръжията са за да си охраняват ценностите и придобивките, за другите - да плашат и рекетират...

Хубаво си го казал, но имам две забележки: 1. Празнува се и Ден на ветераните. 2. Оръжието често се използва първо за "придобиване" на ценности, а после - и за охраната им.

Орлин Данев

Денят на Благодарността се празнува в САЩ в чест на това,че юдео-масоните са "благодарни"на Сатаната,че все още муфтят и рекетират голяма част от Света. Но това докато не настъпи часът на Последната Битка-Битката при Хар Мегидо(Армагедон) След това,вземи прочети Откровението(Апокалипсиса)на Йоан,да видиш какво ще се случи на "твоите" "мили и хрисими" хора, на тия лъжехристияни и сатанисти! :)

Може - засилва военният си капацитет.Нищо лично.Който не му харесва да излиза на квартира - така казваше старшината казармата преди преди четиридесет години.

Гледам ...все пак поради липса на качествен материал за пропаганда (тролстване) просто западния блок /демек НАТО ЦРУ дава пари на психично болни от 4-ти километър да Флудват инфо потока .... Към клиниката ... уважаеми лекари очевидно е ,че препаратите ви не само не помагат на болните но и създават чувството за безнаказаност и утопия в Демокраси и култ бъм Блоуджоба тип Дийптроат към USA)) бъдете живи и здрави и пийте хапченцата навреме...

"През 2014 Русия е произвела. . .и 5 подводни лодки, от които 2 са за износ във Виетнам" Големи миролюбци, бря ! Откак откраднаха Крим и заръфаха Донбасс яко ги гази страхът от неизбежното възмездие. Голяма е илюзията, че 'модерните' за Виетконг подводници и останалият самоделен скрап ще са им опора ;-)

Възмездие ще има но то ще бъде за гнусния западен неолиберастки свят,който ще се срути в пламъци и кръв!

Ванга.

пакфак бил превъзхождал ф22, че те скоро ще го пенсионират ф22, а и откога има над 200 бройки отдааавна построени, тоя пакфак докато навлезе сериозно, американците ще са на ф45 или ф55

Четох наскоро, че Сталин имал 7 жени и седемте ги е убил. В същото време Путин е фен на Сталин и Ким. Миналата година им опрости 10 милиарда на северо корейците.

Хм аз пък четох че жена ти била мъж и се казвала Мемед?

Колкото повече засилва въоръжаването си, толкова повече плаши света. Понеже не е Горна Волта. Той света естествено взема мерки. А сега познайте, кой, ще загуби .

Ще загубят САЩ,ЕвроГейският Халифат и НА(Ф)ТО естествено! И пищящи на умряло ще потънат в пламъци и кръв!

Като не могат друго да засилят ....

Точно така-в раницата на всеки солдат,ще има и бутилка водка/от поевтинялата/!...

То за тая рабта пари требат баце. До две години ше напрайте самлет дет хамерикансите го имат преди дест години а они седят и играят чилик сигурно,а;)

Терорусите нямат пукната пара, ама тръгнали силна армия да правят, големи мостове, газопроводи...а кога ще закрепят рублата и икномиката, кога пенсии, кога пътища???

Ти май не познаваш историята - наша, руска... Те са готови да гладуват и да стоят на студено и тъмно, но ще дават пари за армията. Не го пише в статията, но според плана (Шойгу го е казвал) за 4 години ще вкарат в армията 20 000 нови бронирани машини. Сещаш ли се колко има в НАТО - не нови, а изобщо. Според ДОВСЕ 30 000, но те са по-малко, а през 2007 г. Русия суспендира договора. Сега НАТО общи в Европа я има, я няма 10-15 000 бйни бронирани машини. Танковете ни са под 13 000 (ние напр. имаме 160). Руснаците имат (преди 2-3 години) около 30 000 танка. По общо мнение на нашите специалисти (НАТО), ние нямаме с какво да унищожаваме дори Т-90, а те (руснаците) вече получават танк ново поколение - на базата на платформата Армата...

Ние ги видяхме отблизо. Що да се редим пак на опашки нощем за хляб и кисело мляко.

Имате много поздрави от екипажа на Доналд Кук!

....а ние можем само да си мечтаем за такъв в България, нашите и за селски кметове не стават

Лошо ... ако дотам ти стигат "мечтите". За тебе лошо :-)

Чувайте Дядо ви поп, Чада мои: Днес ни напусна един добър Човек! Един свестен и стойностен Човек! Един от достоен Човек! Един от скромните и велики герои на нашето съвремие! Желю Желев. Човек, без който нашето съществуване щеше да бъде друго. Човек с главна буква! Да забравим дребните ежби помежду си и да сведем глави в знак на почит! Бог да го прости!

Бог да прости, Отче, да си жив и здрав, за добрите думи!

сила ест ума ненадо ! еех руси руси та блондини чак .

И на ква основа? Техниката им не мръднала от 80-те години, датчици на ладата не могат да си инсталират. Ако им пратим братски по една паралелка от електро и автотехникумите може да ги раздвижим.

Ти не си люпко, ти си плюнчо. Много си видял някъде руска военна техника. Ро-добре млъкни, че е срамота.

За какво ти са датчици бе капут. 35 години въртя волана и съм навъртял повече от милион километра.Слушам мотора и усещам гумите по баланса на автомобила.Ако това не го можеш и датчици не помагат.И вие се извъдихте едни шофьори,като ви гледам на пътя се чудя как не сте се избили всичките.

ти кво караш ? запорожец ли та му слушаш мотора ? нормалните хора от много време насам като караме слушаме музика не чуваме мотора .

обясни как точно балансираш автомобила та усещаш гумите ?

Като гледам проамериканските и профашистки модератори са си дали среща тук. Всчки против Русия, всички лаят като улични помияри. На тях само ще им припомня, че тези, които им подхвърлят трохи за да правят евтина пропаганда, имат брутално военно присъствие в над 70 држави, фашистка Америка се е самозабравила и трябва да се постави на мястото си, а не да реанимира тотално фалиралата си икономика за сметка на целия свят, Отворете си очите, хора! Събудете се!

А ти кога ще отвориш очи и ще видиш откъде идва прогреса и къде хората живеят по добре?

Руснаците не са цветя за мирисане, но спрямо нациамериканските окупатори са светци. Виж какво става по света, войни навсякъде, кой ги разпали всичките? ПУтин???? само не казвайте ДА, защото ще станете елементарни, но това май си го знаете

Логиката ти е сбъркана!В България мутрите живеят добре.Трябва ли да съм мутра и да се стремя да им подражавам?Трябва ли да съм дилър на хероин за да ми се кефят,че живея добре?Имаш сериозен проблем с ценостната система, пич....

Какъв капацитет ще развиват без технологии. Не съм виждал технологична руска стока и не съм чул за такава и Путин дори не ги мръдна в тази посока, Сега изоставането е направо цивилизационно, в сравнение дори с Китай и Турция. Основното им оръжие се остава пренебрежението към човека и готовността да го жертват без да се замислят. Общото взето прасетата като това на снимката са готови да жертват милиони , докато те понасят "отговорност" за всичко като през това време блядстват. При обсадата на Ленингард елитът на града си преживявал безметгежно и обезпечено и после се учудвали , че съгражданите не просто гладували , а канибалствали.

червените тролове пишат минуси щото такива са опорните точки...Ходих последователно във Волгоград и Шанхай - първото място ме подтисна страшно, скъпо/грозно/изнервящо! За Шанхай може да се каже просто -всичко беше по-добро...Технологии/храна/хотел/................ВСИЧКО

Те за друго освен оръжие не се и сещат, на степняците им дай рекет. При тези ресурси , всеки нормален би развивал технологии, с които да ги ползва рационално и да благоденства . Ввместо това блядовете продължават хилядолетния традиционен занаят- рекет на съсесдите . Не съм расист , ма като сравнявам с други народи, такава липса на развитие и нечовешка тъпота е по възможностите само безмозъчен трол или което е същото руснак. А това, че технологическото изоставане и изолация прави оръжията им музеен експонат още на хартия въобще не ги смущава. При тях основния военен ресурс са били човешките жертви.

Е хубаво де,защо тогава се пениш толкова?Русия е пълен зян и НАТО ще я смачка без проблем.Това трябва да те успокои и да си пиеш спокойно ракията,а не да нервничиш по форумите и да се напрягаш излишно.

(бывший ректор Российской школы экономики, а ныне профессор парижского университета Sciences Po) " И Владимир Путин, и Дмитрий Медведев, и все министры в правительстве прекрасно понимают, какие реформы нужно проводить. Все понимают, что нужно сделать, и все понимают, что это не будет сделано. Потому что все основано на лояльности, а от реформ пострадают именно те, на чьей лояльности основан режим. Все знают, что нужно делать, и почему не делается. Неоднократно и Медведеву, и многим другим говорили, что нужно делать, но они говорили, нет, мы не будем поддерживать малый бизнес, мы будем поддерживать силовиков."

Този филм вече сме го гледали няколко пъти но явно историята обича да се повтаря . жалко за Руския народ който ще поеме мизерията и страха насаждан от Жужа Путин. Не може да имаш икономика с размера на Италия и армия конкурентна на САЩ и ЕС. накрая винаги някой плаща сметката.

оръжие колкото щеш а картошки ест ?

явно картошки нет

тоя с звучната славянско православна фамилия шойгу няма да позволи други страни да имат военно превъзходство . а другите страни защо да позволят русия да има военно превъзходство ? при това са по богати ?

Да, Русия има възможност да съсипе света защото има много оръжие и все повече се опитва да плаши с него защото слабее с дни заради политиката на Путин!

верваш ли си като си говориш")?

Добре известно е, че човек колкото повече изгладнява, толкова по-войнствен става. ;)

А защо толкова активно се въоръжават съветските руснаци? Една предишна надпревара във въоръжаването им излезе през носа. Сега какво ли ги чака?

Рода са им само такива, като теб, дето не знаят що е родина.

а това какво трябва да значи ?