Русия разположи 14 изтребителя на Кримския полуостров

Руската военна авиация разположи 14 изтребителя на Кримския полуостров, където има ремонтирана военна база. Натовски генерал обяви, че Алиансът е обезпокоен.

Обратно в новината

Коментари - Русия разположи 14 изтребителя на Кримския полуостров | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

С Крим положението е ясно - лека тренировка в подготовката за разполагане на нещо много по интересно в Аляска.

Браво! Това е една хубава новина!

Понеже братушките не могат да си построят самолетоносачи и французите не им дават поръчаните Мистрали,Крим е идеален за самолетоносач, а и не може да бъде потопен все пак ,ако не дай Боже нещо стане!

Щом не разполагат бомбардировачи, значи няма проблем. С изтребители се готвят за защита.

дано още 100 да разположат там....

Защо бе нещастнико, за да могат да завладеят България ли?

?, много ти е промит мозъка, ако го има въобще. Няма от какво да се стряскаш, въпреки усилията на високопоставените ни държавници да ни правят врагове.

15 да турят - рублата се девалвира (с ударение на последната гласна) днес. Още един ще трябва тяхната мааааааа.

НАТО са едни олигофрени, погледнете нашата армия, НАТО е същото и ще се разбере, ако стане конфликт с Русия. Евала на ръснаците пак ще ги мачкат, а така и трябва за тая долна продажна сган НАТО.

За сган ли се смяташ? Нали държавата ти е в НАТО?

Никой не ме е питал искам ли НАТО или не.Затова не считам че държавата на гадните герберастки мутри е моя държава.

Ходи живей в Москва бе ,гьон..

А ти що не ходиш да живееш у фашингтон бе, сурат!

Гледайте( -) и( +)-овете.Там е истината.

След прочетеното по-горе, възникват няколко въпроса: 1.Защо отделянето на Косово от Югославия е в унисон с международното право, а проведения референдум в Крим съгласно Устава на ООН, за отделяне от Украйна и присъединяване към Русия, е анексиране? 2. Какво търсят стотици американски войски на границите на Русия, а в същото време се държи сметка, че Русия разполагала 14 бойни самолета на собствената си територия? 3.Защо полицай в САЩ може да убие 12 годишно дете или невъоръжен човек без последици? 4. Кои са тези самозабравили се, които смятат, че могат вечно да поучават, наставляват, съдят, наказват? Много жестоко бъркат и папата им го каза достатъчно ясно.

Мурзилките турете някой минус, че то само на плюсчета никой не обръща Фнимание....ахахаха

Не на собствена територия, а на територия на Украйна!

Такива измислени държави като Македония,Косово , Украйна никога не са съществували реално.Това са си части от България , Сърбия и Русия .Всичко друго са еврогейски глупости.И рано или късно ще се върнат към истинските си стопани .

Кое е територия на Украйна бре, неграмотнико?

Това са последните 14 самолета за този смесен авиополк. Досега бяха 16 и с тези се довършва въоръжаването му - изтребители, щурмоваци, бомбардировачи. Досега не врещяхме, ама нейсе ... новини да има!

не,ще чака да ги напада НАТО на границите на Русия,какво би станало,ако руснаците отидат само наблизо до някой щат на САЩ-?

Тук остро се критикува една суверенна държава, че разполага на собствена територия /федеративният договор между Автономна република Крим и Руската федерация го позволява/ самолети, а в една също така суверенна държава разполагането на ЧУЖДА военна техника се аплодира! Има ли здрав разум, който да не открива двойните стандарти? А?

межждународно не е признат, защото Крим е украинска територия, референдумът не е проведен по украинското законодателство, а Русия, която е гарант за суверенитета и териториалната цялост на Украйна, го анексира! Двойният стандарт е виден, сравнявайки с проблема Чечня!

Сега, както е името на Крим, означава, че това е автономна република в състава на .... На мястото на точките може да сложиш всяка една ФЕДЕРАТИВНА държава. Т.е. държава,която се състои от такива федеративни субекти. Обаче, по конституция Украйна не е федеративна държава. АРК /Автономна република Крим/ е приадена към Украйна от Хрушчов, не защото е украинец /а, той е!/ причината трябва да се търси две десетилетия преди това, но е друга тема. Факт е, че Крим е в състава на унитарна Украйна, едно противоречие, защото Не е федеративна държава /Украйна/. Та тази АРК е предала някои функции на принципала, например външна политика, отбрана, вътрешна сигурност .... и други, записани в Договор. И какво се случва: АРК има парламент, който назначава референдум, за преминаване към друг принципал! Провежда се и преминават към РФ и възлагат на РФ да поеме тези функции, които Украйна е имала преди. Според мен се възтановява едно недоразумение: Укрсйна гласува да не ефедерална държава, следователно в състава си не може да има федеративни субекти! А, РФ си е такава по конституция. Та това е!

Бе то и северен Кипър никой не го е признавал ама САЩ и ЕС не налагат санкции на Турция

Не се лъжете! До вчера руските изстребители бяха на границата с Украйна - Полша. Днес са на границата с Украйна-Русия. Бавно успешно ги изтласкват.

Правилно. До границата - а не отвъд границата. Та къде, казваш, е проблемът, че летят над собствена територия? Или, според теб, трябва да искат разрешение от НАТО?

От руснаците само подлости и изтребване можеш да чакаш.

В Деня на благодарността президентът на САЩ подарява живота на една пуйка. Верните бюргери се подмокрят от щастие, че са толкова великодушна нация. Само, че дедите им, дошли в Манхатън били нагостени от индианците с печени пуйки. Висш цинизъм е да подариш живота на една пуйка, а да си избил индианците, които са те гощавали с тях, 49 млн.души, да ги ограбиш и пр. След това да докараш африканци - роби.Да създадеш Ку Клукс Клан.. Е, това са ни новите приятели.С България те никога, ама изобщо никога няма да постъпят по същияа начин....

Ти за коренното население на Сибир чувал ли си?Знаеш ли какво се е случило с него?

Щом ти харесва,чакай си.Дотогава се забавлявай с американската хуманност,демократичност и човеколюбие.

Ако една държава, която разполага с 1/6 от сушата на Земята и съответно със същото количество природни ресурси не може да осигури на населението си приличен жизнен стандарт, то или в ръководството и нещо е генетично сбъркано, или в народа. Това е мисъл, която няма как да не минава през главата на руските "фили", но от проста запалянковщина няма да си го признаят.

Абе що береш чужди кахъри,погледни си собствения ''двор''

имам позната рускиня, която е работила в Москва максимум 5 години в младините си. След това е дошла в БГ и до пенсионирането си е работила в България, поне 30-35 години. В момента е с пенсия 150 лв., а Путин й е дал и руска пенсия за краткия й трудов стаж в Русия - 150 долара! Съдете коя е мащехата и кой се отнася по-добре с поданиците си?!

Тъп си, и си заблуден от талавизия и смърдящи вестници. Не се занимавай с тия сложни за тиквата ти неща. иди си на село, ако нямаш - иди на бунището и си намери занимание!

''Ако една държава, която разполага с 1/6 от сушата на Земята и съответно със същото количество природни ресурси'' Е баш с тази държава не бива да се ебаваш.Кажи го и на усарчетата,че нещо им убягва.

Препоръчвам Ви списание Економист на англ. език от 20.11. Там ще намерите колко е средната пенсия, заплата, ръст на промишлеността, селското стопанство и пр. в Русия.Изследването е проведено от Института по глобална икономика към Държ.департамент на САЩ. След като я прочетете, напишете мнението си тук.....

Впечатлен от Вашата начетеност ще Ви информирам на кое място, според различните критерии по брутен вътрешен продукт на глава от населението се намира Русия: МВФ-47 място, Свет. банка- 51, CIA World Factbook- 52 и накрая ООН- 53 място. За съжаление не ползвам толкова свободно английски/ за разлика от руския и не ме е срам да си го призная/.

НПОрките врещят - значи Русия е на прав път. А иначе самата новина е нищо. Преместили 14 самолета от една руска база в друга руска база на собствена територия...

Браво на руснаците само така ! Кой какво и къде разполага в собствената си страна е само и единствено негова грижа. Янките нямат право да дават мнение а да си гледат гражданските вълнения в страната им !

Хубаво,ама да не стане на Путлер горещо ако Украйна влезе в Нато.Тогава друга песен ще запеете тука.

И кога ще стане това?

В новините за САЩ и тамошните убийства (и бой на негрите) - само 200 коментара. Тук - 900! Явно Сорос плаща само за черен пиар. За бял не плаща. Няма кой да защити САЩ от лоши новини. Затова и Русия сама се защитава - базира самолети на собствена територия. При това не са много - само 14. Че то на един самолетоносач има 10 пъти повече, бе хора!!! какво плачете за тези 14 самолета?!?!?

Безроднико, за теб е важно дали бият негри в САЩ а ти е весело ако Путлер готви война до нас!

Паисий

Аз не се чувствам заплашен от Русия. Ако ти се чувстваш - бегай в САщ. Или копай противоатомно скливалице в мазето си.

Там е проблема,че Путин не готви войната, готвят тези ,дето бият негрите. Ама нали при тебе Путин даже за изневяра на собствената ти съпруга е виновен.

Смени си ника. Не си Българин, ти си ПРЕДАТЕЛ.

Много ми е интересно и всеки път се опитвам като търся факти да открия десетте разлики които да различават Путин от Хитлер, някакво основание да не му викат Путлер, и все не ги намирам. Та така и с негрите - така наречените "рейнландски копелета", или както биха ги нарекли сега модерно "афрогерманци" са служили на нацистката пропаганда срещу САЩ. Много от тях са свирели като музиканти в заведения в различни градове на Германия и са ги давали за пример как в Германия се отнасят към негрите (с уважение), за разлика от САЩ които бият негрите и не ги пускат заедно с белите в ресторантите или автобусите и метрото. И това всеки път когато от САЩ се опитат да критикуват Германия за отношението и към евреите. Защо ли ми изглежда познато? Истинско дежа вю!

Паисий

негрите са свирили в Германия до дек. 1932 г. После идва Хитлер и .... се променят нещата. Спомни си олимпиадата в Мюнхен 1934 г.

Не мога да разбера защо руските фенове са толкова радостни от този факт. Някакъв умник пък писал, че Су щял да "пържи" самолетоносачи, сякаш това е някаква компютърна игра. Е, ако от НАТО решат за по-безопасно също да ремонтират, да речем базите Балчик или Равнец, и да разположат примерно Ф 18, вие как ще ги спрете? Всъщност ако опитате, дали ще имате след това същия ентусиазъм? Заровете вече са хвърлени, залогът е много голям и едвали ще сте в състояние да направите друго, освен да се поперчите малко в интернет. Ама пробвайте, ваше си право. Жалко само, че България излиза на предна позиция, а вие си се радвайте на руските самолети.

Ами добре е, че накрая и някои гумени глави започнаха да мислят и да стигат до правилни умозаключения! Не може да се слагаме толкова безумно и раболепно на задокенаските си приятели, ако това не е в наш интерес, нали? А и е съвсем простичко - аз не си зарязвам старите приятели, ако имам нови. А ако новите поставят като условие отказване от старите приятелства, много бих се замислил дали наистина са ми приятели!

Кои по-точно са ти старите приятели? Би ли уточнил, моля? Не е коректно да пишем тук с мъгляви намеци и сравнения. Най-добрия тон на разговор е да се казват нещата директно - със собствените им имена.

хамериканските фенове да ходят да коментират убийствата на негри в САЩ, вместо да се тюхкат за 14 самолета в Крим. Кой ще ни каже колко самолета има Турция до нашата граница? И колко танка? Или албанците колко са базирали някъде по тяхната територия? Освен това в Севастопол от 25 години има руска база с 20 000 души и никой не плачеше до преди 1 година от това. Даже американците не се оплакваха.

а вие защо биете негрите

Генералът бил обезпокоен, че от Крим руснаците ще покриват Черно мере. Когато преди година се канеха да "лапнат" чрез продажниците - марионетки в Украйна същия тоя Крим, говореха на всички, че Русия нямало от какво да се безпокои. Кога е лъгал въпросният Генерал?

Ами какво лошо би имало в това, ако да речем чисто хипотетично, НАТО отиде в Севастопол за да защитава правата на етническите шотландци там? В крайна сметка НАТО според логиката на Путин би имала пълното право на това, след като основателят на Севастопол е етнически шотландец - Томас Макензи. Макар и контраадмирал на служба в руската армия, Фома Фомич Мекензи, както са го прекръстили си е етнически шотландец, кой знае освен семейството му колко още негови сънародници са се преселили там... А всъщност не е ли най-добре Путин да отстъпи Кримския полуостров на Украйна, а? И да се избегнат всички последващи (и неизбежни) конфликти.

"Разположените в Крим руски въоръжения, като крилати и противовъздушни ракети, имат в обсега си цялото Черно море"... Естествено дженерале, и не само Черно море!

Защо не ни информирате турците къде си разполагат танковете и самолетите? Те са ни преки съседи и с тях сме имали най-много военни сблъсъци в миналото. А на Русия няма защо най-малко ние да държим сметка къде им са самолетите. Не са на чужда територия на хиляди километри от държавата им. А питайте защо онези ни накараха да си унищожим танковете, 100 броя да подарим на Македония, а сега искат да ни натресат своите танкове, барабар с танкистите?

Ами напротив, на чужда територия са - украинска. Дори Китай не е признал Крим за руска територия все още...

А каква е тая украинска територия? А, да, сетих се - Киевска Рус!

Браво бе...в акъла гол и бос, както казваше Радой Ралин - я прочети малко история, за да разбереш чий е Крим...и пътьом потърси Украйна на картата на Европа от началото на миналия век (преди октомврийската революция)!? Ако намериш държава Украйна (не на руските, за да няма хър-мър, а на немските, австрийските и холандските), имаш от мен черпене на корем!

Русия каквото и да направи е виновна.Американците ще разполагат танкове , войски в България Румъния , Естония и тн. и в крайна сметка Русия е виновна.Много е смешно всичкото това.Защо Американците не отидат в Ирак Сирия от където идват в момента опасностите.Нали са силни.Мисля че Руснаците достатъчно са преживели и платили на този свят с милиони загинали .Не те нападнаха Европа.

А какво ще кажете за ТАНКОВЕТЕ?

Обеднен уран, но пък радиоактивен! Много полезен за светещ зеленчук.

Потърсете "България на референдумите" във фейсбук, там има три интересни предложения, които могат да изтръгнат България от ръцета на политическата мафията.

Со благо и с револвер... Каза Путин! Сега супер разбивачи на УСА, като "Доналд кук" няма да смеят да влизат в Черно море, защото няма само да се насират от страх и да цапат фауната, но ще ги терминират.

нормалния българин няма как да обича америка и американците -езиково не се разбираме , те не са славяни, те не са и нация каквито са славянските и европейските народи, храната ни е различна ,музиката , културата...ние не нападаме никого , а те тормозят целия свят...много са различията няма как да ги обичаме но сме принудени да ги уважаваме както кучето уважава собственика си

Ближи има задниците тогава и си смени ник-а!

Шило

Ами като разполагате танкове и авиация в прибалтийските държави, Полша, Румъния, България, не се учудвайте, че Русия разполага бойна техника в Крим. Нормално. От какво са обезпокоени? Че не им стоят мирно ли?

Малко уточнение - руснаците го правят на собствена територия, а не на чужда. Това, което най-много "безпокои" натовците е, че не успяха да се намърдат в Крим, Путин им подложи динена кора. Та затова е целият този вой...

разполага изтребители на своя теритирия! А наглеците от САЩ говорят да РАЗПОЛОЖАТ 150 танка на чужди територии - включително и България! А сегашните ни скапаняци в правителството, като нищо ще се съгласят, без да се съобразяват с настроението на народа - НЕ НА ЧУЖДИ АРМИИ И ВЪОРЪЖЕНИЯ НА НАША ТЕРИТОРИЯ!!!

Крим не е своя територия!Това е украинска територия окупирана от Путин!

Вярно бе, забравих...че нали древните украинци са изкопали Черно море, ама са си оставили полуострова. Абе, защо не прочетеш малко история, а? Аман от неграмотни коментатори!

50 и няколко години Крим е бил административно зачислен към УССР именно защото тогава е била в състава на СССР. Ами ако си бяха наистина различни държави, щеше ли Крим да е в Украйна?!

A, такаааа. Уж руската техника освен за скрап за нищо друго не ставаше, а някакви си 14 и то съвсем не най-модерни изтребителя в Крим (който си е руска територия) изправят на нокти говедарчетата. Защо така? Някой руски военен да се е плашил от разполагане на американски самолети във Флорида или Калифорния? Ама шубето си е голям страх. Пустият му кафяв шлейф на Доналд Дък дълго ще се помни от смешниците отвъд Атлантика.

С право е обезпокоен натовският онбашия... Току-виж - СУ-тата прелетели покай някоя хамериканска гемия и ония напълнили гащите и отворили работа на психо-аналитиците за години напред!

а къде да ги сложат ? в чипровци и вакер ли ? :) :) :)

"кримски вариант" за Приднестровието и Гагаузия. Съвсем естествено е НАТО да балансира военния им потенциал.

Теб трябва да те забранят.Щот утре Псаки ще каже-"Ето имаме неопревержими доказателства от социалната мрежа,че Русия иска да стигне до Румъния"

Абре Брийдлав,абре тъпако сега ли ти просветна-който владее Крим,владее Черно море.Русия никога нямаше да допусне и не би могла да допусне поставянето на полуострова под ваш контрол-разполага и с моралното и каквото щеш право.най-малкото за това не трябваше да ръчката в Украйна грубо,за да не заставяте Русия да предприема радикални мерки-всъщност да си върне своето.Какво има и какво търси америка по тези територии освен мераци?!

дано още 100 машини да позиционират в Крим!

че може да се наложи и на нас да помагат.не искам някви американци да си мъкнат тука танковете и армята .....

как ще охранява другите граници сега, всички изправни самольота са добутани до Крим, проблеми вече има на китайската бразда, тигърчетата са почнали да похапват кокошки:)

Ех, Саше-е-е...(нататък си го знаеш)...

14 самолета а коментарите ще ударят хилядарка

ТИ САМ ЛИ ТРЪГВАШ?ПРЕДИ ТРЪГВАНЕ ВЪРВИ НА АСТРОЛОГ ДА ТИ НАПРАВИ СИАНС С ОНЯ С МУСТАЧКИТЕ ДЕТО Е В ОТВЪДНОТО.ПОСЪВЕТВАЙ СЕ С НЕГО ПРЕДИ ТРЪГВАНЕ

ЕДНО СУ - 30 ПЪРЖИ САМОЛЕТОНОСАЧ С ЕДНА РАКЕТА :)

Сута как са ги докарали до Крим, с бутане или са фърчали:)

Бе братушките не са много по самолетите...с бутане палят.Виж да пуснат някоя опашата лъжа по ги бива.

lu4ka

Е САЩ явно не са по корабите и отбранителните системи. Само им виж прехвалената "Егида" и о*срания Доналд Дък, извинете - Доналд Кук.

5 Грипена могат да ги направят на пух и прах тез сута ръждясали ...

ЗАЩО ОЩЕ НЕ СИ ЗАСПАЛ?

Щото ми е кеф да ви набивам тъпите комунистически канчета ... :)))

Демонстрираш слаби познания за съвременните бойни самолети.

су 27 става само за авиошоу,в реални бойни действия не струва и пред ф4 фантом .

ам'че кат' е тъй тогаз що пищят кат' ощипани

Българските C200 и C300 ще се справят с тях ...а забравих и Пейтриът!

С-200 и С-300 не са български, а руски и Пейтриът е ракетна система за други цели. Тези руски самолети щяха да кацнат на палубата на Доналд Кук преди няколко месеца ионези се на..раха?!

Време е за нов заем сега със сигурност ще ни напънат да купим дърти Фве.

И за пореден път да го кажа: Господ да дава, сили, воля и кураж на братушките, за да бранят света от западните империалисти.

да, комунягите ще спят дълбоко и ще сънуват розови сънища тази нощ, братята освободители са само на 500 километра от Солнечньй Берег например:)

Видяхме ги твоите братушки колко чинат, 45 лет са достатъчи, ако ти липсват много пък сега поне границите са отворени, чемодан, вокзал и прямо в Масква при Брат Пут:)