Изтокът харесва Тръмп, Западът - се отвращава от него. Защо?

Защото на Изток са по-големи реалисти и прагматици, а и по-задълбочено се вглеждат в някои неща

Обратно в новината

Коментари - Изтокът харесва Тръмп, Западът - се отвращава от него. Защо? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Голавода ти е коментара писателю

Този пасквил по стила си прилича на статия от "Работническо дело" от 1970. Явно даже на DW вече не разрешават поне да говори нормално. Личи си че Меркел в започнала в политиката със стенвестника на факултета.

На Изток няма как да се харесва тоя джендър.

истината и ДВ нямат нищо общо.

Статията е крайно едностранчива и внимателният читател веднага забелязва нейната манипулативна цел. Защо авторът не спомена за джендър идеологията и хомофашизма, който се шири на Запад и се натрапва на Изтока? Защо не споменава за легализирането на наркотиците, проституцията, евтаназията (законно убийство на деца в Белгия и на психично болни в Холандия)? А за хомосексуалната пропганда още от детската градина? За смяната на пола при 6-годишни деца по интернет в Норвегия? А превръщането на църквите в джамии (Германия, Англия)? Колониалната политика на САЩ, Англия и Западна Европа по отношение на държавите от Източна Европа? Двойният стандарт на продуктите от една и съща марка? Всички тези и други неща отвращават с пълна сила все още нормалните хора в Източна Европа.

Либералите и социалистите на харесват Тръмп,Той направи нивото на безаботица най-ниското от 1974 година.Реже помощи,но и реже данъци за бизнеса.насочи усилията си към развитие на САЩ,а не да се оглежда за някоя камиларска държава,която да нападне и да донесе демокрация.Най-добрият президент от дълго време насам

Сами го казахте. Какво ги интересува руснаците запдното мнение. Всеки иска нещо от тях. Не знам кой какво иска, но това не е реално

Просто като галош. Не Западът се отвращава от него, а корумпираните политици като Меркел, които за да запазят властта, и децата си ще продадат. По същата причина сега западните политиц се опитва да направят мръсно и на Унгария.

Дойчевеле стана по-голям парцал от БЛИЦ. "САЩ...най-могъщата страна в света... е най-голямата гаранция за сигурност, за която Източна Европа би могла да си мечтае. Но...Америка... явно не желае да защитава и източноевропейците. Със сигурност германците няма да тръгнат да ги защитават, ако се наложи, нито пък французите ще го направят - например от руснаците. С тях източноевропейците, естествено, ще продължават да поддържат отношения и да търгуват, докато Москва не започне да се превръща в заплаха за тях." Дойчевелевските прост и тутки са със сменени полюси в главите.

Само 400 години Китай не е бил светове лидер и колкото Тръмп да се напъва пак ще станат.

Прочени малко историята, Китай никода не е бил световен лидер. Не само това - от 4000 годишната история, с която се пъчат китайците, реално Китай е съществувал само по време на две китайски династии. През цялото останало време или е бил монголско владение (за справка - Марко Поло, който се среща с хан Кублай - както се вижда типична китайска титла и типично китайски име), или е бил раздробен на части и всеки се е биел със всеки.

Какви глупости?! Кой на Изток харесва Дъмп?! Може би имате предвид Путлер и путлеровските креатури? Аз не знам да има хора със здрав разум, които да харесват това недоразумение. Колкото по-скоро се разкара или го разкарат от властта, толкова по-добре - и за ЗАЩ, и за целия свят!

Кой да сложат - бабата в менопауза или някой неудачник, като теб. Смешен си! Когато станеш милиардер пробвай пак да се направиш на умен, а сега замълчи!

Ако си разменим местата със Запада и те ще пляскат на Тръмп. Источна Европа е замесена с другата мая - на неотдавнашния социализъм, в който преобладаваше промиване на мозъците и национализъм. Ето защо националистите в Европа ръкопляскат на Тръмп, защото неговите Републиканци не са толерасти-либерали като Западна Европа. Либералите ни докараха 1,5 млн. мигранти в Европа, кой ще им ръкопляска ?! МОЖЕ БИ DW НА МЕРЧЕЛИТА ?! ДА, НЕ ИМ Е ПРИЯТНО, ЧЕ МИЛАТА ИМ КАНЦЛЕРКА БЕШЕ УХАПАНА ИМЕННО ОТ ИСТОЧНО ГЕРМАНЦИТЕ НА БИВШАТА ГДР...

dir.bg много настоятелно ви моля да спрете да ни мъчите с тези бози. Българите са резистентни още от социалистическо време срещу промиването на мозъци. 1 път в седмицата такава боза може да пускате, за да не се губи ориентира в реалността. Но няколко статии от Дойче Зеле на седмица определено идват в повече на нормалните българи

150+

Според автора , ние , в Източна Европа си падаме по приматите ,по първобитните маймуняци и шебеци?Сега ми стана ясно , защо Борисов толкова години се задържа на власт!

турската цензура е поставена в мат, оставете я да се донаебе в гъза!

как не се сетихте нза фертилноста на сержи, а цензури?

цензурата на костов ми била поставила ми минус! хахахахаааа.. no пак добре, че не ме е обвининила в расизъм, към путките.

Нема по голема простотия от това което прочетох......

типично за педераската цензура на левака костов

цензурата на костов ми била поставила ми минус! хахахахаааапак добре, че не ме е обвининила в расизъм, към путките.

щото на запад са пидали .......

вижда се, че педофилчетата от дойче педаловеле завиждат на пуситата, че са обичани от "расистите", които просто не се впечатляват от педераските задници на костовата цензура!

сега виждате ли разликата между тези, които използват думи, заради които цели коментари биват назвездичвани от "честните" педаловелевци. разликата е, че тези, които използват "мръсни" думи никога не биха си заголили задниците на гей прайд, още повече да се хвалят с това. за пролъстяването на деца да не говорим... че цензурата на костов не спи!

думите били вулгарни, а на гей прайдите на джурналята показната вулгарност е само пищна развлекателниост... там всички са облечени по правилата на самата девственост, която ежедневно ни бива втълпявана от феновете на кардашиян... различни хора, различни забавления бе дойче педофиловеле...

дойче педаловеле откъде ги вади тея цифри в проценти?

Големи расзсъждения търсещи под вола теле.. Нормално е простите хора да се харесват, я гледай у на Бойко вече 4 мандат кара след като мнозинството мислещи се изнесоха.

Не сравнявай Бойко с Тръмп! За Бойко гласуват всички само и само да не са комунистите на власт. Елементарно е.

Тъпо та той какъв ...комуне дрехи се сменят акъл НЕ и много крадливи станаха

Не е вярно. Една част от Запада го мрази- да, но по- голямата му симпатизира. Вижте, че започнаха да си избират лидери като него. Хората са отвратени от либералите и техния мултикултуизъм.

Изток хората са алергични към витиеватите фрази с които на Запад мазохистично се мъчат да изглеждат политкоректни... Къде къде по-хубаво е да си кажем нещата право, куме, та в очи.

Защо тръмплер харесва ким пореден , защо тръмп не е казал една лоша дума за путлер , защо тръмплер обвинява пресата в САЩ и много други такива риторични въпроси не се задават !!!! Просто тръмплер е ограничен от демократични процедури диктатор , а източните диктатори са царе слънце в собствените си царства !!!

Много си се объркал, точно обратното е, вземи изгледай няколко речи на Тръмп не филтрирани от т.н медии и ще разбереш защо най- развита нация в света, може би след Япония, си го избра.

Нормално глупаци да се харесват- когато вкусят кисело ще разберат

Източникът DW трябва изрично да се подчертава в самото начало на статията. :))))

Аз

Мноооого сложно, баси... А е просто - разделението е на тема "глобализъм". На обикновените хора и на изток, и на запад, им писна от глобализъм - на различните видове запади - щото им крадат работните места и им натрапват секва гранясала биомаса за бежанци, на различните видове изтоци - щото им крадат ресурсите и ги бомбят и им съсипват страните. Лидери, като Путин, Орбан и Тръмп, яхват тази вълна и обещават промени в полза на реднеците, ощетени и на запад, и на изток. Глобализмът, обаче, е много изгоден за някои. На първо място - мултинационалните компании и финансовата мафия, на които Сорос е символ, но далеч не е само той. Затова всички, кото са част от тази мафия или са зависимои от нея, върло ненавиждат подобни лидери и са склонни да хвърлят десетки миларди, за да ги съсипят, защото залогът е още по-голям. Всичко останало са украси и опити на тоз и оня да изглеждат умни. Световният вододел днес е този - ЗА или ПРОТИВ глобализма.

другарю, основният вододел между нашия свят и източните сатрапии е хората да управляват ВРЕМЕННО !!!!! путлер е вечен, орбан е вечен, борисов е вечен и разбира се стават царе слънце !!! А царят слънце ВИНАГИ прибягва до насилие , за да оправдае съществуването си !!! Имате много изискан език за путлеров трол , поздравления !!!

О, то пък Шмеркел никак не е вечна - за първи път става министър през 1990 г. - само преди 28 години!

На теория, драги, на теория. А на практика - в "нашия свят" тези, които поставяш временно отпред не управляват. Те само играят роля. Сценарият е на управляващите в сянка, които определено не са "временни". А в "източните сатрапии" нещата са по-прости - който е отпред, той командва. За "демокрацията" - нито е това, за което ни го представят, нито Чърчил е прав за нея.

Както винаги DW много приказва и все подминава същността! А същността на нещата е, че в ЕС и в САЩ в момента управляват противоборстващи си елити. Условно да ги наречем - либерален и консервативен. При Обама в САЩ управляваше същия този либерален елит, който днес дърпа конците в ЕС. Оттам и добрите отношения при Обама между Вашингтон и Брюксел и лошите днес при Тръмп, когато във Вашингтон управлява консервативния елит.

А ДВ е равно на кенеф подплатен със сороски фекалии

На изток сме си прости и комплексирани и затова. Тук се псуваме като пълни диваци, но имаме претенции като за световно. Падне ли ни възможност веднага правим на ближния това, което никога не искаме на нас да направят. Съвсем по хридтиянски. Ей тъй защото ни е паднало. А също и озлобени към Западна Европа, понеже те са си подредили къщата, а ние някак инстинктивно усещаме, че май сме по-различни и може би никога няма постигнем същия резултат. А Тръмп си ръси простотиите и Ганя се тресе от кеф. Как да не го харесаш като някак по-свой го усещаш.

Kalin

Доста невероятни твърдения на тема източноевропейци.Полша си е полша но определено не е лице на източна Европа.Да не говорим за настроенията в България по точно на хората а не на част от политиците ни.

Защото не цепи басма на шитхолните ерудити.

Тоя дето удави в кръв или тоя дето зареди с оръжия за 400 милиарда долара!?

Тоя изток, дето умря от американските атомни бомби

Половин час и нито един коментар ! Айде спускайте опорката ! Позитано спите ли !?

тръмплер няма аргументи , когато трябва да се обвиняват сатрапски режими !!! тръмплер е един циник, който открито заявява , че Саудитска Арабия е отвратително средновековно царство , но ние имаме изгода да им продаваме оръжия !!! Затова го харесват тръмплер диктаторите, защото и той е диктатор !!! Единствената разлика е , че САЩ ще го търпят максимум два мандата !!!

Все по-ясно е ролята на Агент Дончо да раздели и съсипе ЕС и НАТО. Адолф, знаем ти мръсните КГБейски еврейски номера по Ленински образец.

А захаросания обама или килъри какви са, като идеално знаят какво е Саудитска Арабия, но не го казват? И пак продават оръжие на тях?