Изтече видео от момента на катастрофата на трамвай №20 с БМВ в София

Записът не показва секундите преди инцидента, но и не опровергава първоначалните данни, според които водачът на колата е опитал да направи обратен завой през релсите

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

трямваят въобще не трябвало да спира. Който ида е карал, е идиот и комплексар. Съвссем ясно е съзнавал. че това, което е направил, ме е трябвало да го прави

Добре, че ватманката е добре! За другия шофьор също се радвам - дано се научи, че баварецът не му дава предимство. Аман от некадърни шофьори в скъпи коли.

София за софиянци

И изведнъж не останаха никакви хора в града.

Трябват повече трамваи. Явно добре се справят с нормализиране на трафика и елиминиране на ненормалници.

Незнам кой е виновен, ама който си взема БМВ се мисли за безсмъртен, поне в България

Какви хора сте вие бе да съдите хората с какви коли Да карат и какво като жената е карала бмв сручват се Грешки колата не е виновна а шофьорат ако,шофьорат е Бил кйорав какво правим значи колата няма нищо общо със случилото Се защото повечето в коментарите като гледам се казали следните- Изречения Защо тие дето карат БМВ се правят на бесмъртни ами Сега колата какво е виновна че повечето хора си мислят че имат 9 Живота? Няма значение каква е колата важното е какъв е шофьора Зад волана вижда се на клипа как бмв то минава ама жената може и да не Е видяла транвая тъй че всеки допуска грешки.

Ти си кЙорав, а и неграмотен!

за да ми дадат БМВ?

Ти да видя там разрешен ляв завой? Знака видиш ли? Щото тия с БМВ не виждат знаци по подразбиране. А ако мотрисата се беше обърнала, кой носи вина бе?! Книжките особено тия с БМВ си ги купувате. В мотрисата има хора, а тя щеше да се обърне, неграмотник с неграмотник.

Броят грешки на дума е впечатляващ. Пък и като стихотворение си го написал. Пенчо Славейков не е успял да спечели Нобеловата награда за литература, но ти със сигурност ще успееш. Цяла Мангалия е с теб, не се предавай.

Интересно е, че тези с "предимство" в София, други населени места и магистралата имат три проблема, които поставят три въпроса: 1) мухата в главата, дет лети наволя в празното пространство - това за ветеринар или друг специалист е? 2) технически неизправности, защото мигачите видимо не работят, а пък дългите се включват и изключват зад други коли - така се продават ли сега, защото и ние имам немска кола, така де поло, но такива проблеми нямаме.? 3) външен вид, защото често като убийците на Милен Цветков, на момичетата на Ч.връх, на французина, на момичето от Шумен и много други, довели до ампутации и други, изглеждат или като задници в лицето, които и татуировките и протеините им не крият, или като с джуки като от неуспешна операция, или с жълто около устата покрай акнето - та има ли начин да не ги гледаме тея лайна?

Всички дупета с малки пишлета карат БМВ та.

Ако жена, с изкарани от нея пари, си е купила БМВ, какво правим?

Пращаме я на проверочен. Особено след тоя случай. Не познава знаците.

Тва че кара БМВ не го прави Господ, прави го поредния недоглед, които си получава заслуженото, друг път няма да смее да прави забранени обратни маневри.

Тука се начетох че BMW-висти, сърфисти и прочие са безсмъртни време е да го проумеете че не можете да се борите с железният КОН винаги печели с неговите 25-30 тона

Освен, че тежи много, железния кон няма и накъде да кривне - релсите го ограничават, и резултата е ясен ако нещо му се изпречи на пътя. Редовно пресичам бул. Христо Ботев на пешеходна пътека без светофар, и видя ли железния кон да наближава не си и помислям да пресичам.

Правилно правиш,трамваят е с предимство на пешеходната пътека.

Винаги съм се се чудил: Защо шофьорите на BMW се мислят за безсмъртни?

При наличие на една мозъчна клетка и тя не винаги е в активен режим ,те не могат да мислят.

Самият Сатана е врагът, който изкушава човека да съгрешава, а след това, ако може, го унищожава. Когато осигури жертвата си, ликува над постигнатата гибел.

вие софиянците сте висша раса, вместо лайна серете нина ричи и с пръстче го размазвате да ви ухае

Брат ако имаш комплекси си ги избивай другаде.

в България е “призвание”

Тия софиянци дет говориш за тях са от твойто село

Проблемата е следната. Мен ме изгониха от клуб Порше поради неприлично държание и сега няма къде да питам. Имам 3 въпроса: 1. Някой да е крал скоро Mercedes "А" класа? Трябва ми електрониката. 2. Кога ще оправят пътищата? 3. Къде е Иван? Разяснявам. Имам зелен москвич, дванайстак. 73-а производство... Но всичко по него е тунинг. Малко ме дразни бордовия компютър, който ми говори на френски, защото е от Рено Лагуна 2.2 TDI, 96-a и постоянно ме пита дали се ебавам като наливам бензин на дизелова кола щото нямал база данни за друга. Седалките ми са Recaro. Подгряващи. Имам модифицирани катапулти от МИГ-21. Климатроникът и DVD системата за car theatre, вързани на един бушон и отначало гореше, но сега го оправих. Съраундът в колата е THX, последното на Лукас, след DTS. Рисийвъра ONKYO е в багажника, имам 8+1 колони Таной. Задният мост отначало го направих по идея на Ситроен, понеже французите знаят как да правят коли, но когато я паркирам на неравни терени и колата след изгасяне клекне ниско се удряше в земята и ми трошеше сините неонови лампи по шасито (справка "Бързи и яростни"). Затова сега е сменен със заден мост на Мерцедес А класа и затова ми трябва електрониката по управлението му. Това по първия въпрос. Второ. Пътищата. Абе оправете ги, общинари и други твари!! Дупките са изкривили шенкела на предницата. Той предава изкривяване с 3 градуса. През няколко връзки градусите се увеличават и накрая през хидравликата волана ми е на 90 градуса завъртян. Както карам и колата почва да се държи странно. Понеже върви напред, а компютъра засича 90 градусово завиване на волана праща сигнали към ABSa все едно колата се занася и е неуправляема... И той се включва. Първо блокира предно дясно, после задно ляво колело. Колкото и да натискам педала за газта оборотите падат и колата спира, сама си пуска аварийните и праща по GPS-a авариен сигнал до сервиза на АЗЛК в Байконур. Така не може да се кара по тези пътища ! Освен това наскоро ходихме с Иван на една гонка. След като ги накъсах на две коли разстояние останалите и рекох да го повозя по магистралата. Карам и изведнъж някаква яка дупка. Краш датчика е някакъв пиропатрон, който се включи, осемте еърбега се издуха и дясната седалка катапултира. Едвам спрях, защото карах с около 250 км/ч и пътят беше станал като нишка. Спирайки се заех да прекъсна аварийните радио сигнали, защото няма нужда от пътна помощ. Тогава се сетих за Иван. Нямаше го. Дожаля ми като си представих как се е изстрелял на 40 м височина, пристегнат за катапулта и е наблюдавал отдалечаващия се зелен москвич. Та по третия въпрос - Някой да е виждал Иван? Трябва ми седалката обратно.

ей педал! не е ивам. женско име е в оригинала.търсеното гадже от дясната седалка. да ви ... европедалите, измислете си нещо свое, не дъгата на децата...

Ватманката кефи яко - явно им е писнало на ватманите от BMW -та и всякви джипове ;) Не трябваше да спира, а да го влачи още ... докато не го размаже целия ... и да го вадят келеша с ел режачка изпод ламарините!

В случая е избрала по-малкото зло, ако набие рязко спирачка ще събере пътниците при нея и може да има повече почупени неща от едно скапано БМВ.

На видеото се вижда колата вече пред трамвая и как той я отнася като бръмбар сламка. Каква е предисторията на това е всъщност интересното, което обаче не виждаме.

Предисторията е че на този светофар в тази посока на движение няма опция за завой на ляво. Тъй като съм свидетел многократно на подобни нарушения , беше време трамвая да си вземе жертва. Само човек с отрицателно IQ ще направи ляв/обратен завой на това кръстовище, но не е като да липсват.

Това се вика да ти влезе трамвай у гъзоооо

На село трамвай нема ... У градо , трамвая има предимство , най-малко оти е голем , джелезен и твърд ....С минити и пара книжка за правоуправление на кола не се взима

На тия мокри релси чакай да спре бързо, а отгоре на това е не знам си колко десетки тона.

Ако шофьорчето беше наказано да плати щетите по трамвая и пътниците му, със сигурност щеше да му е последната гъзария. ... Сега просто ще излезе отново на улицата и да му мисли следващия който го срещне ако не е с трамвай или камион.....

Ти изчакай първо да излезе от болницата

Ватмана нещо не спи ми се струва ! Абсолютно никакви спирачки не се вижда да набива със сериозна скорост блъска колата.

Ти си спал в часовете по физика. Съчленен трамвай е 36 тона. Спирачният му път е доста по-дълъг от този на автомобил. Демек спира, но бавно. Освен това на видеото се вижда, че стоповете на трамвая светят.

Жалко, че младия шофьор е жив.... Утре може пак да опита и да пострада още някой...

И РЕГУЛИРОВЧИК И ТТРАМВАЙ...ВИНАГИ ГИ ГЛЕДАЙ ПРАВО В ОЧИТЕ БЕЗ ДА МИГАШ...ТЕ ЩЕ СЕ СТЪПИСАТ!!!А ЖЪЛТИТЕ ПАВЕТА С ТИЯ ФУГИ ВЕЧЕ СА БЕЗОПАСНИ!

Ако изповядва евро атлантически ценности може да прави ляв завой където си поиска

Евроатлантически ценности са система от правила, само за бай Ганьо те означават Анархия!!!!

Тази система от правила означава да убиваш милиони невинни деца, за да им окрадеш петрола, в същото време да го наричаш "освобождаване". Само за зомбирани дебили с две мозъчни клетки тези ценности са нещо хубаво.

Шофьори срещу ватмани, 0:3.

Малко му е на този катил. Трябвало е да го претърколи 15 пъти, та да го сплеска като палачинка.

кой каза че там немало леф завой; кат има знак да нема камъне на пато? а освен тъй леф завой винаги и насекъде има са че некои са платени.... като този.... ся нашенеца от село ше требе да плати глоба... а кола тати ше му даде друга

нищо не знаете, умници! Записът е изрязан и не се вижда, че шофьорът се е опитал да избегне удар с бездомно куче.... ХАХАХА

що не ни покажеш целия тогава?? и как ли точно се е опитал да го избегне? като завива в първата дупка наляво ли?? смешник

Неграмотнико, само да те светна , че в този район не съм виждал бездомни кучета от години. Дори да предположим че това е така, първата му работа е да тръгне да прави обратен а не да продължи направо :Д

ама и тия ватмани карат кат побеснели бе.... за толкоз годин демокрация не се научиха кат видат бмв да му правят път

То тук са му направили път. Към Надин.

Трамваят се движи от Подуяне към Румънското посолство. https://www.google.bg/maps/@42.6905529,23.3543501,62m/data=!3m1!1e3?hl=bg Няма право на лав завой. https://www.google.bg/maps/@42.6907985,23.3541488,3a,75y,208.44h,90t/data=!3m6!1e1!3m4!1sbBMMwTPTaP3RUyMmVcyZgQ!2e0!7i16384!8i8192?hl=bg Дефицити между ушите има водачът на автомобила.

Селска измет в скъпа ламарина

Кое му е скъпото на тоя таралясник на 15+ години - E46.

Защо селска, по-скоро столична измет!!!

ТАМ, демек на това място НЯМАШ ПРАВО НА ЛЯВ ЗАВОЙ. ЗАБРАНЕНО Е! Да го.д....а селтака!

Гледам само марките на трите катастрофирали коли: BMW, МЕРЦЕДЕС джип и BMW джип. Извод: богати дебили, побесняли от имане, мислейки, че зя тях няма правила. Добре, нека тия кретени се избиват, лошото е ,че вкарват в беля и драги хора.

Брояча нещо не работи. Да не сте пратили програмиста като военна помощ на НС?

За трети път се доказва че германците не могат да правят коли по яки от български трамваи от 70 -те години на миналия век! С други думи соца е по як от демокрацията!

много добре си ги правят . модерните коли стават на салата от средно тежък удар , но хората вътре са живи

караш внимателно гарантирано оцеляваш даже и в трабант и не ти требат тия газърлъци

Това е чешки трамвай ЧКД и е от 80-те години, само да отбележа.

80-те години и Чехия беше у соц-а; соц си е от всекъде !!

Щом съм с биемвие,щие се махатие всички!

Щом е изтекло налейте по едно бе .

Ватманът трябва да си окачи предницата на бавареца в хола над камината с изцъклени фарове може и без рога.

София се сдоби с първия хибриден трамвай с емблемата на BMW. Очакваме в най-скоро време всички трамваи да са с такива емблеми.

И един мерцедес има… Може би трамваите искат да са немски….

От мисълта да мина през кръстовище с регулировчик или да пресека трамвайни релси с автомобила, студена пот ме облива и усещам мравучкане по гърба. Жълтите павета и те са коварно хлъзгави малко като ги росне дъждеца. Пуста София! Скоро и с мотрисите от метрото ще започнат да се съревновават водачите на МПС в столицата.

Общината да помисли да бронира по-добре трамваите с ролбари и шипове, за да са по устойчиви на атаките на дебилите с черните коли и джипките!

Като знаем , какви хора управляват столицата ,пък и държавата , имам предложение за тях: -Нов правилник, в който изрично да пише - черен (сив) джип, е с предимство пред всички! -Да се премахнат всички трамваи и релсовите им пътища от София - стига са пречили на добрите хора,управляващи такива "коли"! Упс, май сгафих ! Сега се притеснявам, че малоумните ни "ръководители" ще вземат да оползотворят тези мои предложения! СОС , вие сте!

Само да допълня, правилото се пише и произнася черен джиБ е с предимство :)

Бессмъртния"водач" на баварише машине ако преди да излезе на"пистата "/ разбирай улицата/ е шмъркнал три линии , то най вероятно е сбъркал трамвайната линия с "магистрала" изпадайки в нирвана !!!

Трамваят е по-здрав дори от Черна Жипка.

Жалко че шофьора на БМВ не е умрял. Сега кат се оправи ще прави пак поразии

кат се оправи първо трябва да плати трамвая

Не, страданието облагородява. Тоя ще е до тук с простотиите.

И никой и не коментира, че организацията на движението също е далече от перфекната. Защо всички релси не обособят отделно, вело алеи отделно, пътни платна за различни посоки отделно?

То на българина всички трябва да му е отделно, че да се сети, че трамваят е с предимство. И по законите на движението, и по законите на физиката.

И това е така, но при нас конфликтните точки просто се отбелязват със знаци и си стоят така с години, дори когато може да се поправят. Това нормално ли е?

За всяко едно превозно средство, не щеш ли? Тамън да има да краднат аверите на Бочко и Доган

Е точно в тоя случай, (1) трамвая е отделно, (2) булевардът с колите е 2 отделни платна по 3 ленти, и (3) на мястото където въпросния Фитипалди опитва да прави обратен завой има знак, на син фон срелкичка напред и надясно (т.е. ляв и обратен завой е забранено). Може да си го намерите и в гугъл мапс, да поразгледате още детайли, ако нещо не ви е ясно. Е да, няма специален знак за черен джиБ трябва да изчака трамвая, защото при опит да го засече с БеЕмВету, трямвая и да иска не може да спре.

И тази заран в трамвай 12 се "отърка" един джип... щото трамваят му "пречи" да си направи маневра... ех, че лоши тез трамваи бре... дайте да им отнемем предимството...

И къде изтече това видео бре авторе? в канала ли?

_stankow

Май беше мокър асфалтът. Та трамваят с лекота го буташе цели 14 секунди ...

Като е мокър асфалта реслите си те са мокри и спирачки йок - демек 10 тона срещу тон и половина. Отделно на това място трамваите не карат с 10 км/ч а в уравнението по физика скороста не на квадрат.

към 30-40 тона е сдвоеният.

За подобни "шофьори" би следвало преди хоспитализация да им се хвърли директно един бой, още докато не знаят какво са направили и в най-лекия случай отнемане на книжката до живот, макар че е скъпо решение. По-евтино за данъкоплатците е един патрон между очите, а другото за сметка на роднините.