Изненадващи промени за изчисляване на топлата вода

Солени изравнителни сметки могат да получат абонатите без или с неизправни индивидуални уреди за отчитане на топлата вода или неосигурили достъп на инкасатора.

Обратно в новината

Коментари - Изненадващи промени за изчисляване на топлата вода | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

как се отчита топлата вода която изтича при аварии по улиците имам предвид че отстраняването на тези аварии продължава повече от 1 ден а през това време топлата вода върви по улицата на чия сметка се начислява този разход и какъв процент са тези загуби

разпределение Са Правно Невежи, незабавно да се ОГРАМОТЯТ! Аман от тяхната алчност, фалшива загриженост и манипулация под мотото:"по-справедливи методи" и "спазване на законите"... Умишлено "загърбват", "не знаят" за основния ПРИНЦИП В ПРАВОТО ЧЕ: НЕ МОЖЕ ЗАКОН, ДА СЕ ПРИЛАГА СЪС ЗАДНА ДАТА, за ИЗТЕКЪЛ ЕДНОГОДИШЕН ОТОПЛИТЕЛЕН СЕЗОН! И новите законотворци в НС- след 89 г., с кой акъл им разрешиха да разпределят парно, топла вода..., преди да е разрешен проблема със замяната на вертикалните щрангове с хоризонтални? И защо за 26 г.никой до сега не се сети- как да се заделят и изполват европари по програмите на ЕС за смяната на щранговете, поради масовото обедняване на народа след 89 г., който няма пари за смяна на щрангове , пък и не само за това... Е га ти депутатите! 26 г. никакава грижа за интересите и стандарта на живот на народа, който отрабиха...Всички политици и управляващи работят най-вече за личните си интереси, а Съд системата е "заспала непробудно"... Безсрамници проклети...

ограбиха...

сега пък да си къртим стените, аз да сменим вертикалните с хоризонтални :о))) Сложете по един проточен топломер на входа на всеки радиатор и за всички ще е ясно какво се случва във всеки апартамент :о))) Ще спестим и копането по стените ни :о))

Ех, че стадна мисъл имате всички. Някой каже глупост и почнете да я повтаряте като овце! Хайде на бас, че сметките няма да дойдат през октомври.Ако някой не си свърше работата, това ще са топлоразпределителните дружества. Ако са некадърни- сменете ги. Един софтуер се оправя за няколко дни! Толкоз ли са тъпи всички, че вярват?!?! Опорните точки действат- нали идват избори! Аман от опорни точки!

спираме плащанията и тия да вървят на майната си....

При мен 1 м3 топла вода изилиза по 10 лв. Това означава, че неизправните абонати ще трябва да платят по 90 лв. на човек. Ако са 4, това прави 360 лв. на месец. Никой няма да плати такава сметка. Топлофикация не си търси неплатените сметки. Имам много домакинства с по няколко хиляди лева неплатени сметки.

Такова разпределение трябва да стане и при студената вода.Има хора които не си слагат нарочно водомери и никой не може да ги накара,за да ползват вода колкото си искат ида плащат на база.

Топлата вода не само, че е студена, ами и е солена...

Ама не е морска

Даааа, преди имаше "мутри" в така наречената "Държава" България ... Сега, "мутрите" си имат "Държава" с име България, с "премиер", "президент", НС, "управляващи" ...

Възможно е пък аз да забавя плащанията си към Топлофикация с минимум два месеца. И нека имат късмета да ми се обадят....

Не знам кой, къде и кога е открил топлата вода, но в България ще я закрият с тези високи сметки!

нямам договор с топлофикация и не ползвам никои от услугите и. За останалото търсете етажната собственост, ако откриете такава. Щото имам нотариален акт , н който нямам такава като комшия.

Обаче ние - "изправните", вече получихме изравнителните си сметки. Питам - ще ни ги коригират ли в посока "надолу" след като ще начислят по-големи суми на "неизправните". Или по добрия стар почин на "Топлофикация" ще ги събират едни и същи дължими суми и от "изправните" и от "неизправните"?

Ало глупаците от властта, махнете индивидуалните уреди и го направете както беше преди 30 г. едностаен 20лв двустаен 40лв тристаен 50лева вода и парно, и ще видите как без разправии ще събирате много повече пари от колкото сега. Ама за жалост много ваши фирми ще паднат от клона!!!

НАЙ-ПОСЛЕ СПРАВЕДЛИВОСТ Начислиха ми за студена вода 230 лв с последната фактура като имам водомери , обяснението е че от общия водомер имало за разпределяне между собствениците . Един път си плащам моите сметки и втори път на някой без водомер . Ми спрете водата на тези без водомерите да видим дали няма да си сложат . Това като в транспорта аз ще плащам карта , а някой ще е гратис - е стига вече.

Този номер го направиха на мен,а и на поне още трима мои познати в различни квартали в София.Номера с разликата в общия водомер набира скорост,защото е без обжалване и доказване.

"В четири случая на клиентите ще бъдат начисляване по-големи количества вода, отколкото досега - ако клиент няма индивидуален водомер за топла вода, ако е с повреден или стар водомер за топла вода, ако водомерът е без пломба и ако клиентът не е осигурил достъп за годишен отчет на индивидуалния водомер. При тези четири случая на клиентите ще бъдат начислени първо по 140 литра на денонощие на ползвател и второ разликата между показанията на общия водомер и индивидуалните водомери в имотите, но не повече от 280 литра на денонощие на човек." Не живея в кооперацията- инкасатора не ме известява кога да отида- първа стъпка на криво! Не ползвам нито топла вода ,нито имам радиатори-нямам водомер- Втора стъпка /пак крива/...И т.н. Колко ли изравнителна сметка ще получа?!? Да ви....!!!!

Имаш собственост, следователно имаш ангажимент да следиш кога са отчетите. Ако нямаш топла вода, си има начин да закриеш партидата и да не участваш в отчета.

за бой се стягайте братци не ни остана нищо друго - закони - няма, лапачката вече не е голяма - за нас съвсем няма, селски тарикати дойдоха в софията и сега се чудят какви да ги раждат за да гепят - до един - да не остане и сянка от тях

Чакала ни изненада! Нов начин на отчитане, солени сметки и т.н. Това за кого е изненада??? Вече толкоз години търпим едни и същи "изненади".

ДА СЕ СЪБЕРЕМ ДА НАПРАВИМ АСОЦИАЦИЯ ЛИ ПАРТИЯ ЛИ КАКВО ТИ ЩЕ ДА Е ДА ВОДИМ БИТКА С ТИЯ МИЗЕРНИЦИ.

И как ще се разберат хората които отчитат дали уреда ти е неизправен или пък стар?

Е, защо в Русе отчитат парното всеки месец и плащаме по 1,2лв на всички топломери и на водомери за топлата вода всеки месец и пак имаме изравнителни сметки??? Сигурно на Ковачки са му много ниски печалбите?!

И запомнете ! За разлика от пощальона инкасаторът никога не звъни два пъти.Това е така , за да може после да ви таксуват като "неосигурили достъп".

Странно. Аз пък никога не съм имал проблем с инкасатора. Винаги съм осигурявал достъп и винаги съм бил довален от услугата ТЕЦ. Ама това сигурно е щото не се правя на терикат, не сменявам радиатори и не махам и слагам нови през годината. Апартамента ми е саниран изцяло. И плащам за парно и топла вода за 2 възрасни и едно дете 700-800 лева годишно. Смятам, че е повече от добре.

И сигурно ще се окаже ,че Вие лично сте светец,а във кооперацията Ви живеят и ОСТАНАЛИТЕ ученици христОви! :-)

кажете къде живеете,че и аз да отида там.В нашия вход има трима,които не са пускали инкасатори от 10 години,сметки от по 5-6000 лв и всичко това идва на гърба на останалите коректни платци.Как да не ги утрепеш с кеф "НАШИТЕ МИЛИ СЪСЕДИ".

Добре де. Що сега всички ревът. В новината пише, че изненади чакат тези дето са без уреди за отчитане, не са дали достъп на отчитащите или имат нередовни уреди. На другите даже ще им връщат. Кое пак не ви изнася? Не сматате ли, че така е редно?

Ти в последствие ли си увредил мозъка си или си се родил така? На кого ще връщат, че нещо не разбрах? Не съм бил в къщи, не са ми отчели водомера, но на него си има показания. Като дойдат да го отчетат за новия сезон, ще се наложи да ми връщат следващия сезон, но по по-висока разценка. Познай кой ще плаща разликата на следващата изравнителна сметка. При подобно дебилно поставяна на нещата е възможно да приберат пари за повече топла вода, отколкото е потребена, което е целта на занятието! Догодина ще измислят нова методика за изчисление, за да окрадат хората допълнително! А дебили като тебе се радват, че са се снишили тоя сезон и са прецакали 2-3 съседа!Топлофикация е касичка на управляващите партиици, затова нищо не се подобрява! Бърдак се създава, за да се краде безконтролно, безгранично и безнаказано! Това е положанието!

Има един от нас с увреден мозък. Чакай сега да видим кой. Това пише в новината-"42% от сградите в София ще имат да получават пари от топлофикация при изравнителната сметка, 26% - трябва да доплащат, а 32% имат отклонение до 10 лв. от фактурираната" На тези 42% ще връщат. Има някой увреден ама май си ти. Трябва да си дебил за да не разбереш какво е написано. Като не си бил в къщи как да ти отчетат водата? Дали са 2 дати. И на двете ли те нямаше? Има възможност да ги извикаш допълнително. Извика ли ги? Та на кой от нас му е увреден мозъка? Тапир.

Друг въпрос е желанието. Има водомери и топломери с дистанционно отчитане. Сложи си от тях бе. Няма да те търсят и ще те отчитат. Ама е по-лесно и "умно" да се правиш на терикат, да ревеш по форумите и да си вечно недоволен.

В Бг,.... има ли институция ,която да е КОРЕКТНА, С ЛОЯЛНИТЕ СИ КЛИЕНТИ?

Само Централния софийски затвор, казват запознати!

На това ,...ИЗНЕНАДА ЛИ МУ СЕ ВИКА ВЕЧЕ? РАЗБОЙНИЧЕСКА ДЪРЖАВА ,26г.,УПРАВЛЯВАНА ,ОТ ПОЛИТИЦИ-РАЗБОЙНИЦИ.

25 октомври не е толкова далече. Идват избори, да не гризне шефа на Топлофикация дръвцето за назидание?!

/из балада ,за народа..../ ........................... ЗАГЪРБИХМЕ ДУХОВНОТО ,НА ВЛАСТ Е ---НЕЗАКОННОТО , ПОДПИРАНО ОТ МАГИСТРАТИ , ОТ СКОРО СТАНАЛИ БОГАТИ... СТАДОТО СИ БЛЕЕ, УПРАВНИКЪТ СИ ---ПЕЕ.

едни от наи-големите крадци в деиствие!

Ако всички ползватели на парно съберат по 5 лв.може да се наеме отряд професионални килъри и диверсанти да взривят Топлофикация и ликвидират ръководството...

Давам 10

...............

А за Нар.СЪБРАНИЕ ,може да мине и само с 10 леА.

На това му се вика,.....циганска наглост.

КАКВО ИЗРАВНЯВАНЕ , КАКВИ ГЛУПОСТИ . ЕЖЕМЕСЕЧНО ОТЧИТАТ КОЛИЧЕСТВОТО ТОПЛИННА ЕНЕРГИЯ НА СГРАДАТА , ИЗПРАЩАТ И СМЕТКИ ПО АПАРТАМЕНТИ . ЗАЩО ТРЯБВА ДА ЧАКАМЕ МЕСЕЦИ ДА НИ ОГРАБЯТ. НА БУНТ ГОСПОДА - ТОВА СЕ НЕ ТРАЕ.

АПАРТАМЕНТ ПРАЗЕН ЗВЪНИ МИ ОТ ТОПЛОФИКАЦИЯ.нЕ МОГА ДА НАМЕРА БАЩА ТИ ИМА ПАРИ ДА ПЛАЩА ЗА ПАРНО.оБЯСНИХ МУ ЧЕ ТОЙ Е ПОЧИНА ПРЕДИ 2 ГОД.А ОНЯ МИ ВИКА ХУБАВО ЧЕ Е ПОЧИНАЛ ТОГАВА ЩЕ СЪДИМ ТЕБ.сМЪРТ ЗА ГАДОВЕТЕ!!!!!!!!!!!!

Проблема е ,че всички/парно,вода,ток,мобилни оператори, и тЪ. нЪ.,искат да вземат пари ,КОЛКОТО ТЕ СИ РЕШАТ ,....А НЕ, КОЛКО СТРУВА УСЛУГАТА.

ТИЯ ШИБАНЯЦИ КОЛКО ЕВРОПЕЙСКИ ПРОЕКТА ЗАЩИТИХА ДА НАМАЛЯТ РАЗХОДИТЕ И ДА СПРАТ ТЕРОРА НАД МИРНОТО НАСЕЛЕНИЕ?

Робите плащат, свободните не плащат! Аз от 16 г. не плащам на Топлофикцията. Отсвирил съм ги напълно!

Заради такива като теб, другите ще плащат повече. Селски тарикат.

Топлофикация за Чез - къпеш се като войник за пет мин. ръцете със студена вода -да пестим !! И от вратата в леглото ,че е топло. ??!! Аз съм на топлофикция - два радиатора, вътрешен ап., топла вода на воля , 22 градуса през най-студените дни, 90-100 лв. средно на месец сметка!! Просто никой от съседите на гепи !! Това е проблема - съседи терикати, които и с гъ.а си гепят !!!

асоциация на не ползващите а плащащи парно да се порим с мършите крадящи от хляба ни!!!!!!!!!!!

абе къда са герберските тролове, да пишат тук глупости и да слагат минуси - май не са им пратили или още не са си получили "опорните точки" с инстрякциите за днес.

Оправете си снимката! Откога водата се отчита с електромер

откогато за назначение в агенция митници се звъни на ЕГН на "ало, ваньо." не с водомер, ако трябва и с компас ще се отчита, само и само да се пълни гушата на тиквата премиер и останалите лапачи и обръчи

Ама ти чак сега ли разбра, че: Електромер, Водомер, Топломер и всякакви други МЕРИ, не са за отчитане, те са за да ги ИМА, а ти само ТРЯБВА да ... ПЛАЩАШ ... + такса "ЗАДЪЛЖЕНИЕ КЪМ ОБЩЕСТВОТО", ясно нали ...

Куку Руку, една малка подробност - това на снимката е стар модел електромеханичен часовник Чехословашко производство "Крижик" - за превключване на дневена и нощна тарифа. Използваше се в НРБългария или както много умници казват - по време на Комунизма и известно време преди да навлязат масово електронните електромери.

тези надминаха роднините и другарите си от бкп, дори и при тях законите не влизаха със задна дата.

Ха-ама още ли има Балъци, които да се занимават с Измамниците от Тец-а?!... Телефонните измамници поне ти вземат парите доброволно, а тези ти вземат парите насила!

Даааа ... някой, май, пак ще вдига кръвно и ще си подава оставката като "премиер", май, даааа ...

кога ще връщат с лихвите? пазарните лихви...аз ако не платя ще дотътчи ЧСР-то и ще си вземе и лихви и неговото, а тук са надвзели повече, от колкото недовзели, поне 2 пъти.

Ей някой ще превърти и ще ги утрепе .Без да ползваш парно да ти искат такса спокойствие.ТЕРОРИСТИ

Гарантирано от Герб!!! Хора запомнете че този скъп ток идва от Цветелина Бориславова приятелката на Бойко Борисов,от които купуват от нея зелената енергия.

Ти пак ли почна бе тапир? Високата цена с ВЕИ я договори серГЕЕЕЙЙЙ. Погледни да видиш кога са подписани договорите. Високата цена на Марица 1 и 3 я докара костоффф. Имам спомен, че изкараха списък със собствениците на ВЕИ и там Цветелина я нямаше. Поне официално. За сметка на това имаше 15-20 от бсп и дпс дето бяха с доста добри % от парковете.

Аз съм се отказал от парно и топла вода.При смяна на щтранговете нямам отклонение за топла вода.през м ноември 2014 год съм изпратил писмо с обратна разписка на тополф. съгласно Закона за защита на потребителите че се отказвам от услугите им понеже не съм ги поискал и нямам скл договор с тях.Чакам да ме съдят и не им плащам ако щат всякъкви наредби да си гласуват.КАК ЗА 25 ГОДИНИ НЕ ПРЕМАХНАХА ВЕРТИКАЛНИТЕ ЩТРАНГОВЕ И НЕ СИ НАПРАВИХА ЗА ТЯХНА СМЕТКА УРЕД ЗА ТЪРГОВСКИ ОТЧИТАНЕ -ТОПЛОМЕР ЗА ВСЕКИ АПАРТАМЕНТ.

Топлофикация няма задължения към абонатите след абонатната станция. Никой не е длъжен да ти сменя щранговете и да ти поставя индивидуални топломери, това е твое задължение защото е в твой имот, толкова ли е трудно да го проумеете това, най-сетне?

А стига глупости бе. Ако резна тръбите? Нали са си мой и са в моя имот.

има задължение да внесе нормални проточни топломери, който да се монтират на всеки радиатор и да мерят енергията в MW излъчена през него ... Тия уредчета досега дето се използуват за нищо не стават ... Така ще отпадне излишното копане да се сменят щранговете с хоризонтални ... !!!

не беше променяна от 2007 до 2014 г а сега всяка година нови измислици. Докато не се откажат всички от мизерните им услуги няма да се спрат.

... само дето те ползват много повече от 9 кубика на човек на месец ... да видим дали ще има някакъв ефект.

правова държава по герберски - отоплителния сезон е от май 2014 до май 2015, закона се обнародва и съответно влиза в сила на 9 юни 2015, та кое е това право при което закони влизат в сила с повече от 1 година назад - отговор герберското, но овците пак ще си траят и плащат, а иначе е за оставки и международен съд.

то такова дело трябва да прюключи преди да е започнало, защото един от най-фунзаменталните принзципи в правото е, че не може закон да се прибага със задна дата, а тука датата не е просто задна, ами 1 година назад. калинка, калинка, калинка мая...

дори лапето ми знае, че закон със задна дата не може да влиза в сила... прост народ, слаба държава...

"неосигурили достъп на инкасатора. " а кога ще започнете да идвате няколко пъти, а не по средата на работните дни??? За какво сте там разните агенцийки, ако трябва да си вземам отпуск за да ме отчетете?

Винаги има две дати - една в работен ден и една в почивен. Ако все пак не те устройват, ги викаш срещу 15 лв когато ти е удоно и не мрънкаш. Гъделът да ти дойдат, когато ти е кеф, се заплаща.

аз плащам ВСЕКИ месец, не два дни. И, можеш ли да ме светнеш, тези топлинни крадци , само два дни в годината ли получават парите си? Не?

и още нещо, драги ми работнико във топлинна фирма. двата дни, не са обявени предварително, а ги залепват на хвърчащ лист на вратата на входа. Наясно ли си, че мога спокойно да съм две седмици в отпуск, а? ...после за да дойдете искате 20 лева... сякаш не сте платени един път вече.

Абе, ей, софиянци смотани. Вие май сте най-големите добичета в държавата. Тая Топлофикация ви шиба през гащите, а вие плащате като малоумници. Ами спрете да плащате бе. Ако цяла София спре да плаща, тия педали ще клекнат на третия месец.

Забравяш, че има и софиЕнци адвокати и съдия-изпълнители. И те са шибаняци и гладни за пари.

и след това общината вместо да ремонтира улицити, училищата и детските градини трябва да спасява Топлофикацията...

Те повечето софиянци са ти съграждани.

Еми, кой не плаща навреме, или изобщо не плаща, изравнителните ще са му солени. Що ли мойте НИКОГА не са?

Само от улицата и тълпата ги е страх! Робовладелци и крадци - с най-високите относителни сметки сме в Европйеския Съюз, но всичко се връща тъпкано!