Израелка откри безценна монета на 2000 години в тревата

Израелска туристка е открила, докато се разхожда извънредно рядка римска монета, съобщава службата за изследване и опазване на античните ценности в страната.

Обратно в новината

Коментари - Израелка откри безценна монета на 2000 години в тревата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Намерила монетата докато един мармот я увивал в станиол в тревата.

немъ такъв виц

галилеяt съхне...краят идва прекалено бърже

Какво Чудно има. То и Шлиман открил Троя, като се разхождал. Ама там май "тревата"беше малко кът. А със златната композиция на нацитата в Полша някой да знае нещо, след като я откриха на линията?

е така се привличат чуждестранни туристи!

Веднага ми върнете монетата аз я изпуснах в тревата.

Вчера както си пасях трева на село и ми удари на зъба един АУРЕУС

Няма място за чудене!Едно време на Арапя зареждахме по дъното амфори,дето ги правеше бай Кольо Грънчара.Пообрасваха и мидосваха за година две и след това идваха цели експедиции да ги откриват.Ние им показвахме,къде са се разбили галерите от римско време.

А от конекрадеца Аспарух - кога?

евреиските фомулировки на български звучат жалко за папагалите които ги повтарят....

Доста странна находка. Няма начин да е престояла на повърхността 2000 години, щеше да е затрупана от пласт почва. Ако пък е била под земята и се е получило естествено разкриване на пласта (ветрова ерозия да речем) монетата щеше да е покрита с наслоявания и нямаше да блести, щеше да прилича на камъче. Има някаква измама / PR или рекламен трик.

Да я върне на Рим,знае къде е.

А тревата (ТРЕВАТА?) НА КОЛКО ДНИ Е?

Прочетох в нета за галилея....

Къде се разхожда, в Израел, Италия, България...??????

Аз съм виждал същата монета. Преди хиляди години бяхме на студентска бригада в едно село! Мой приятел състудент (нунизмат) искаще да купи същата монета -от една Баба. Точно с Август сечена от Траян. Но бабата не се съгласи - парите и се видяха малко - не стана пазарлъка , но нямахме повече пари!!!

Devil

А, будала - вместо да я шитне за маса пари, ще я предава. Ненормалница!

Жената има морал, не е като тебе!

"Евреин" и "морал"? Това са две насъвместими неща... Евреина като умира и мисли за пари само...

Китайско менте ще да е, май!

Иападнала е от торбата на нЕкой мангур, докато се е качвал в машината на времето :D

ква'й глупаваа...! Ако беше някой българин щеше да си я земе и да си направи кръс-санким от Господ му дошло. Затуй са израелците на такъз хал...!

За да я намери в тревата, някой я е загубил. И не е римски войник преди 2000г. В Израел, както и в България има организирани (и неорганизирани) банди иманяри. За да загубят такава ценна монета, колко ли са отнесли? Добре е полицията им да се позамисли.

не виждам какво му е рядкото на това тенеке

Това е изходът от бедността братя българи - излизайте на туризъм в планината и събирайте древни златни монети........

не, изхода от бедноста е да не бъде целият народ тарикати, но понеже става дума за българскя народ, това няма как да се случи..

Бедни в България са само циганите и русофистилиците, защото ги мързи да работят.

ДИР редно е 27 г. пр. Хр. до 14 г. сл. ХР. , крайно време е да престанете с тези нови ери и нови вери на най извратените последователи на тази планета а именно на комунистическите болни мозъци...

Да бе, ако искаш сега да сменят и всички учебници и книги по тоя повод, че даже и ти да ги печаташ .

Ламер!

Дрън Дрън ! Ние всички сме расли в саксия !

Вероятността за 1 год затвор, много помага на хората да си припомнят за принцитите и да се откажат от изкОшението...

Върви си един арменец,хвърля пари,а след върви евреин и му ги връща:)))

Един грък плаща и на двамата.

За теориите и на двамата коефициент 1 : 1000000

Вземете речници и стига писахте глупости.

Човешката глупост и идиотизъм често са извън всякакви предели и граници , тази жена с постъпката си подчертава това твърдение.

Там ли е паднала! А аз си мислех, че кучката ми я отмъкна.

Това, че жената е член на кибуц обяснява донякъде нещата. Тези залагат на натурално стопанство и пари не са им много нужни.

,,колхозная душа,,...!!! това за ,,соросоидите,, дето мразят ,,колективизма,,!!! същите соросоиди да почетат малко за законите в израел и по точно за ,,кибуците-колхози,, там!!! но на тях явно им пречи народа да е сплотен и единен!!!

Умните хора мразят комунизма. И намират най-добрите начини за колективна работа, която да постига прогрес за хората. Умните хора не мразят колективизма, а комунизма, който е уродлив, циничен, бездарен и неспособен да просъществува. След него остават трагедии от бедност, лупост и престъпност - за десетилетия. В кибуца не управлява под принуда най-големият простак - партийният секретар, което прави един кибуц хубаво място.

да го кажеш за някой друг, може би бих повярвал, ама като става въпрос за еврейка, хич не е за вярване.

От кога чакам на пролет вместо цветя монети да никнат от земята.

Какво толкова странно - подходящо място за иманяр да се срещне с трафиканти, но вероятно нещо му се е случило или пък я е скрил временно за коз, докато се пазари за друго. може да са изненадани от полиция, но тогава щеше да се върне по-късно. Иманярите крият разни неща и не се доверяват на никого.Този е имал малшанс.

Някъде по света хората имат принципи. Не се поддават на изкошение и пред златна монета

Пише се "изкУшение". Ти свидетелство за завършен 6-ти клас имаш ли изобщо?

цялата новина е съмнителна. Златото след 2000 години се нуждае от почистване. Тази монета изглежда като вече подлагана на реставрация. Така че не е намерена случайно, току що изникнала от земята. Или е пиар ход, или някой се опитва да пласира новоизлята монета за стара и истинска.

Снимката може да е ориентировъчна. Обаче нещата ми приличат на инвестиция в туризъм. По подобен начин са разработвани и "златни находища" - подхвърля някой бучка злато и настава въодушевление.

Паисий

не е ориентировъчна. Има и снимка на жената с монетата в ръка. Блести като нова!

Не ти ли е ясно че това не е снимка на същата монета

Паисий

Виж израелските медии ...

Може ли да обясниш от какво почистване се нуждае златото и защо точно след 2000 години?

Мисля че златото не прави патина като бронзовата, медната или сребърна монета

Паисий

да, чистото злато не прави патина, т.е. не се окислява, но за толкова време се появява налеп - варовик, кал, други окиси от водата и земята. Все пак това са 2000 години!

Или монетата е била почистена и подготвена за продажба, и е случайно изчезнала. Не вярвам след 2000г. монета да не лежи поне под 50-80см. пръст.

Това евреите се раждат с металотърсачи в задниците, ей.. ;)

Лаури Римон, член на кибуца Кефар Блум. Първият кибуц е основан през 1909 г. След 1948 г., когато е обявено създаването на държавата Израел, кибуците стават основните опорни точки за строеж и защита на новата държава. Това са единствените общности в света, които всъщност са постигнали, поне за няколко десетилетия, комунизма с чистите му принципи, неопорочени от държавните структури и началства: всичко е общо и на всекиго според потребностите, от всекиго според възможностите. Разликата е съществена от социализма, познат в бившия социалистически блок, тъй като кибуците са изградени на доброволен принцип.

Що не ходиш да поживееш в някой кибуц? Точно се питах, другите евреи толкова ли са тъпи, че не отидат и те да живеят в тия комуни?

Вицът на деня - Арменец хвърля златна монета в тревата, еврейка я нямира и предава на музея.

Златото ке излезе отгоре, беше предсказала Ванга.

Дилемата на евреина: свинско на половин цена

ами някой римлянин я е загубил докато се е разхождал, ясна е работата!

ПИПО

Вица на ДИР е прекалено дълъг.

е нема по големи артисти (мошета) от евреите:))))

Е нема по-големи простаци от българите! Невежи неграмотни, завистливи комплексари.

Що треволяк съм обходил, само тръни намирам...

със сигурност я е изгубил някой съвсем скоро. Не е римлянин.

Благодаря на дира за добрия виц :))) Не спирам да се хиля ....... Или монетата не е толкова ценна , или госпожата е от друг етнос :)))) Със здраве :))))

Няма логика да е в тревата, изпусната е от иманяри..за мен

Цъфнаха монетите, дето си стоели 2 хиляди години ей така на земята ....

Турист отишъл на посещение в Ерусалим. Искал да отиде до Стената на плача, ама като не знаел името, се опитал да обясни на арабина таксиметров шофьор: Искам да отида до онова място, където евреите плачат и си блъскат главите в стената. Арабинът шофьор кимнал и го закарал до данъчното.

Ама мноооого ме разсмя, да знеш! Хълцам!