Израел ударил военен център в Дамаск

Силни експлозии разтърсиха днес Дамаск. Сирийската държавна телевизия съобщи, че израелски ракети са поразили военен изследователски център в предградие на столицата.

Обратно в новината

Коментари - Израел ударил военен център в Дамаск | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако е вярно браво на Израел! Така трябва. Не може невежи хора да разполагат с модерни оръжия, защото ще рекетират нормалния свят. Ще убиват невинни хора. Примерът с Ливан е красноречив. Тази страна беше превърната от прекрасна и богата, където всички религиозни общности живееха в мир и разбирателство в това, което е в момента. Причината за това състояние са Сирия и Ал Фатах с подкрепата на СССР

Ционизмът е най-голямата напаст и зло на съвремието. Не знам колко от вас знаят каква снимка беше избрана за снимка на годината на World Press Photo. Наберете worldpressphoto.org и вижте. А междувременно малко инфо за размишление: Иргун Цевай Леуми е терористична организация на еврейски заселници-ционисти в Палестина. Отговорна за множество атентати и убийства. Създател на организацията е Владимир Жаботински. Основните противници на Иргун са британската власт в Палестина и местното арабско население. Организацията носи отговорност за няколко терористични акта, най-значимият от които е атентатът от 22 юли 1946 г. в хотел Цар Давид в Йерусалим, 91 убити, 46 ранени. Организацията е разпусната през 1948 г. като нейните членове и оръжието и се вливат в Цахал (Израелските отбранителни сили). На 9 април 1948 г. отрядите на крайните еврейски фракции Иргун и Лехи (Бойци за свобода на Израел) нападат селото Дейр Ясин, близо до Йерусалим. За сплашване на палестинците, решили да останат в земите си, Иргун избиват 107 от 600-те жители на селото. Повечето убити са деца и жени. Едни са застреляни, други разкъсани от ръчни гранати в домовете им. Може ли, питам се често, това да се върши от представителите на една уж толкова преследвана и изстрадала етническа група...

хора вие забравяте колко много е направил израел за човечеството!!!

брях....умрех....брят тоя евГениЙ....

Прочетете в wikipedia статията The Bell Curve, за да разберете коя е най-голямата опасност за света.

Не напразно Хитлер е искал да унищожи евреите!!!

Неслучайно именно в страната на Хитлер за такова изказване директно те тикат на топло.

така е, защото от 1945г страната на Хитлер е робска страна, каквато е и нашата, а и почти всички страни на кълбото

Повтаряш една постоянно тиражирана еврейска лъжа. Хитлер никога не е планирал да унищожава евреите. Няма нито едно документирано доказателство за това. Идеята му е била да ги изсели извън пределите на Европа, за което прави и официални дипломатически постъпки към другите европейски държави. Предлага им да ги заселят в Мадагаскар. Това си предложение той прави още през 30-те години. Управляващите еврейските елити на тези държави отхвърлят предложението му, те си имат свой план, по който работят от години. Няколко години по-късно този план е осъществен - създадена е държавата Израел.

И без да иска ги праща в лагерите , къпе с газ и ги суши в камерите. Как невинно е сбъркал.

Често съм се питал, защо този народ винаги е бил преследван. Та още от времeната на фарaоните, когато Моисей ги "превежда" през морето, през средновековието, когато Инквизицията ги подгонва от запада та ни ги праща по нашите земи, немците през ВСВ, а и най-голямото гонение след войната, дори да е и под най-благородната форма да им създадат държава, но само и само да ги разкарат от Европа.

Заради Йешуа бен Йосиф.

Ако е вярно браво на Израел! Така трябва. Не може невежи хора да разполагат с модерни оръжия, защото ще рекетират нормалния свят. Ще убиват невинни хора. Примерът с Ливан е красноречив. Тази страна беше превърната от прекрасна и богата, където всички религиозни общности живееха в мир и разбирателство в това, което е в момента. Причината за това състояние са Сирия и Ал Фатах с подкрепата на СССР

"учиш" междунарордни отношения в НБУ

ха ха....умрех...

евГениЙ, ти си генианален...

Буш Старши беше съдружник с бащата на Осама бен Ладен и другите дърти шейхове от Саудитска Арабия и Катар ... Та връзката между Ал-Кайда и Евреите в е ясна:)))) ... Сирия и еврейската помощ за Сирийската Ал-Кайда са само част от играта :) Забележете че досега в цял свят Ал-Кайда не е убила нито един евреин !!!!! независимо от многобройните атаки :)

Евреите нападат суверенна държава и всички си мълчат. Ако утре по право тази държава отвърне на удара целия свят, НАТО мато и т.н ще се вдигнат на война срещу терористите. Трябва да си призная, че ще съм по-спокоен, когато заличат евреите от картата, че почнаха и до нас да стигат техните конфликти.

Еврейски терористи !

Никога не забравяйте кой и защо иска война!!! Кой тласка света към гибел?! Кой има интерес от унищожение на Човечеството- опс-, от "редуцирането "му?! И ние, пишещите във форума, противници и поддръжници на военни актове, действия и сме потенциални жертви на надвисналата гибелна опасност!!!

деер

Ти се опитай да сравниш опасността за българските политици пред Третия Райх и политическите лидери в Израел с прямо обикновенния евреин пред атаките на Хизбула...

израел е в правото си да се защити! никои не може да спечели воина срещу избрания от бога народ !!! Shalom Alehem !

Не знам дали сте избраната нация, но знам че еврейските танкистчета квичат като прасета когато Руско РПГ удари Меркавата:)

Мизантроп

Гледал си един анимационен клип. Гледай и другите! Също прочети за израело-арабските войни, за да знаеш кой яде дървото всеки път, когато реши да се прави на мъж!

Прочетете в днешния дир статията "Америка дължи възхода си на имигрантите", за да Ви стане ясно за какво става въпрос. "Immigrant Song", Led Zepelin !

от преди стотина години, все едно и също се повтаря по вестниците.

Информация и знание са различни неща. На тъпите ученици им се повтарят хилядократно елементарни неща, но нищо ни им светва.

ти да не се изживяваш като атина палада ма , пък ко искаш да ти ашладисам сливата на двора а може и в задния двор

Арабски режими, подобни на тия в Дамсак, Иран и прочее трябва да се удрят.

Толкова си прост, че даже считаш Иран за "арабска държава". Спри да се излагаш.

Хахаха Иранците са араби, толкова колкото и Нигерците са Японци!

ама и ти си много талантлива-хъ хъ хъ

КОЙТО БОМБА ВАДИ ОТ НОЖ УМИРА ??

Това Христо никъде не го е казал, в стария завет има нещо подобно, но не забравай, че ножа го извадиха арабите, които нападнаха вкупом Израле, още когато беше създаден, така че да си сърбат сега попарата омотаните араби.

неграмотник в историята. Но нищо чудно, сега не се изучава такава по училищата ни.

Всъщност, Израел е окупатор. Нормално е, хората да искат да запазят земите, на които са живели 1500 години. Защо не им направиха един щат в Новия свят, а?

ЕЙ НЕЩАСТНИК В СИРИЙСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО УЧАСТВАТ И ХРИСТИЯНИ. ПОНЕЖЕ ВИЖДАМ ЧЕ ТЪП КАТО СЛОНСКИ ГЪЗ ..... ТИ КАЗВАМ ЧЕ В СИРИЯ ИМА ЗНАЧИТЕЛНО ХРИСТИЯНСКО НАСЕЛЕНИЕ.

деер

Аз одобрявам атаката, ако американските тюлени убият всичките ни политици от последните 23 години. Ако не го направят, зачитам правата за самоуправление на Сирия и не одобрявам атаката на Израел......Мисля, че трябва да помолим "недадените" да пратят послниците си в Израел. Още повече, че България е доказала, че е много повече от Израел за еврейте,защото българите са рискували главите и парите си за тях пред Хитлер- нещо което българите днес не го правят дори за собствените си деца.

не е трябвало да ги спасяваме.сега да ни серат на главите техните отроци с евреиски корен,обслужващи антибългарски интереси.

Що да са антибългарски, промитий мозъко?Антибългарски бяха тия на СССР, благодарение на който дарихме бая милиони на миризливи арабски режми, като сирийския.

Какво си спасявал/а ти,криворазбрана цивилизацио?! Няма кой да ти "сере" на главата,освен твоите отроци и най вече,ти.Гледай себе си да спасиш от хроничната ти простотия.

Като си богоиэбран, скочи от стотен етаж и чакай той да те спаси. Не принуждавай някой да си мърси ръцете с теб.

В ТОЗИ СМИСЪЛ ИЗРАЕЛ СЕ ПРАВИ НА БОМБАЕЦ ЗНАЕЙКИ МНОГО ДОБРЕ ЧЕ Е ОТ КАЛКУТА.

Според мен трябваше да убият тия след 1944 най вече

кои са победителите от втората св.воина и кои разделиха света бе,умен.кои те прати в източния блок,а.рузвелт,чърчил и сталин-сърди се на тях,че са те нае--ли.

дочака, и ние ще дочакаме, се се притеснявай.

"правата за самоуправление на Сирия"??При положение,че бащата на Асад управлява от 1970-та до 2000-та ,а от 2000-та до момента управлява Башар Асад това прилича много повече на монархия отколкота на някакъв вид самоуправление...

Последният преэидент ня САЩ беше публично раэстрелян. След него управляват марионетки .

МНОГУ ИНТИРЕСНУ ШЪ СТАНИ АКО ЧИФУТИТЕ УЦЕЛЯТ НЯКОЯ ОТ РУСКИТЕ БАЗИ В СИРИЯ. ДОКОЛКОТО ЗНАМ ТАМ ИМА САМОЛЕТЧЕТА ТУ-22М И МиГ-31. МАЙ БЕЗ УСИЛИЯ ЩЕ СРИНАТ ТЕЛ АВИВ. ЧИФУТИ ПОЖЕЛАВАМ ВИ ДА СЕ НАБУТАТЕ В РУСКИТЕ ШАМАРИ.

деер

Руснаците едва ли ще заличат Тел Авив , техните евреи са си евреи, макар и доста по-различни от тези в Израел. Но който не се съобразил с тях си е патил, това е поне е ясно..

Една държава напада друга суверенна държава. И цял свят не предприема абсолютно нищо. Ако беше станало обратното, еврейте щяха да опщят света. Сирия, ( за тези които не знаят) беше достатачно демократична държава (за разлика от другите арабски) Нямаше гонения на христяни. В управлението на държавата участваха и мюсюлмани и христяни. Сирия беше една светска държава. Сега всичко това, ще рухне. На власт, ще дойде порединия шериат и поредната държава, ще се върне с 200 години назад. Саудитите и еврейте, подпомагани от САЩ, са най голямото зло на света. И е крайно време останалия свят да реагира по някакъв начин.

Ами да реагира, кой Му пречи на Света?

Проблемът на Сирия не е че е светска държава, а че е просъвецка. Всички просъвецки държави са обречени на вековни проблеми, including Бг.

МДАМ ВИЖДАМ ЧЕ ПРО АМЕРИКАНСКИТЕ ДЪРЖАВИЦИ СА СИ РЕШИЛИ ВСИЧКИТЕ ПРОБЛЕМИ ХА ХА ТЪПАК

Къде я намери тази демокрация в Сирия???

Сегодня ночью около 2.00 по местному времени Дамаск содрогнулся от трёх мощных взрывов, которым предшествовал звук военного самолёта, летящего на небольшой высоте. Затем последовали три мощных взрыва, отблеск которых осветил всю столицу. Согласно поступившей в след за этим информации, это был ракетный удар израильских ВВС по научно-исследовательскому центру, расположенному в посёлке Джамрая. По информации некоторых агентств, в результате авианалёта погибли 300 человек, официальная цифра - значительно меньше. Окончательные данные уточняются.

Къде е Русия, защо не взима мерки?! Трябва да се действа, за да не избухне трета световна.

В ЕДНО НЕЩО ВЯРВАМ НА ЕВРЕИТЕ,ЧЕ "НЕЗНАМ КАК ЩЕ ЗАВЪРШИ ТРЕТАТА СВЕТОВНА ВОЙНА НО СЪС СИГУРНОСТ ЧЕТВЪРТАТА ЩЕ ЗАПОЧНЕ С ЛЪКОВЕ И СТРЕЛИ.

За да има световно здраве, трябва здрава профилактика.

В ТОЗИ РЕД НА МИСЛИ ТИЧАЙ ПРИ ПСИХИАТЪРА СИ.

Нормално е мюслими, кумунета, диктатори и пр. измет да бъдат репресирани по подходящ начин....

Забрави неграмотните.

Сигурно за десетките хиляди православни християни в Сирия това е черен Великден. Израелците неслучайно удрят сега. Те смятат християните за последователи на самозванец, отлъчил се от юдеизма. Това е подигравка с религията и хумаността. Дано Господ гледа!

отде знаиш ма гъбо "умница" , ти си явно нов вид спороизхвърлящи

"Прекрасна великденска новина" Типично по еврейски. Не си христянка но се мазниш. Гадно племе, но който си го търси, ще си го намери.

Светът е изтрещял. Германците от войници станаха търговци! Евреите от търговци станаха войници! А ние - българите - сме винаги под ботуша на Големия брат. Затова в България не може да настъпи в дереджето обрат... Ум царува, ум гласува, Ум патки пасе!

Арабската сган си знае вината и за това може да си приеме още доста ракети-така трЕбе. Арабските държави са терористични държави и заслужават РАКЕТИТЕ НА ЗАПАДА и демократичната държава Израел!!!

незнам павка ли си или но, сам сигурен че си идиот. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Еврейн е...

ДА ПАВКА "АРАБИТЕ ВЕДНЪЖ ЗА ВИНАГИ СА СЕ РАЗБРАЛИ НИКОГА ДА НЕ СЕ РАЗБИРАТ".ЖАЛКОТО Е ЧЕ НЯКОГА СИРИЯ Е БИЛА ЛЮЛКАТА НА ХРИСТИЯНСТВОТО.

Само в главата на един костомолец може да се роди подобна дивотия.

Интересно ако Северна Корея и Иран решат така да пострелят по съседите си какво ще стане

Христос Воскресе!Знаете ли,колко православни християни живеят в Сирия?Израелската политика и армия за сетен път демонстрира,колко много е заприличала във времето с тази на Третия райх.То си имаше и термин,с който евреите обозначаваха всички неевреи.Досущ,като теорията за божествените арийци.Макар и на 180 градуса.

ЦИОНИЗЪМ юдейската раса над всички останали , равното на хитлеровия ФАШИЗЪМ арииците господари на света

Сирия има мощна ПВО изградена със съвецки ракети С-300 и МиГ-31, които нямат аналог в света по скорост и ракетно въздух-въздух въоръжение. Какво има Израел? Американски копия на МиГ-25 от един пруски пилот, който избяга навремето с него в Япония.

Боже колко си заблуден...не е истина

Честит Великден на всички,

Никъде другаде, освен в този форум не се вижда по-ярко единомислието на комунисти, нацисти и ислямисти. Добре че ги има евреите, иначе кой щеше да обединява в такава степен омразата на отрепките на човечеството!

Брат-прав си!Тук е пълно с арабели и нацисти! Но бъди сигурен има кой да ги съблюдава!

Нацистите и ислямистите винаги са били заедно - срещу евреите и срещу целия нормален свят. Още основателят на Мюсюлманско братство Ал Банна(сега управлява в Египет) пише писма до Хитлер, който по това време е в затвора - изразява своето възхищение и преклонение и заявява, че ислямистите са негови верни привърженици и съюзници... Това впрочем е 20 години преди създаването на Израел.

Израел има право да се защитава срещу потенциална опасност във всяка точка на света.Днес в Сирия ,утре и в други точки на земното кълбо. Очаквайте продължение.

"после не се чудете що трепят евреите и хамериканците". А вие не се чудете защо сте толкова бедни и изостанали. Вместо да се стараете да достигнете развитите страни, вие се стремите успешно да достигнете най-изостаналите - Куба , Сирия, Северна Корея...

не знаеш ли как се забогатява , сексплоатация, грабежи, завоевателни войни а с труд се гърбавее особенно когато работиш за чорбаджии изедници и западни господари ама си прост по рождение

А тебе ще те пратим в демократично Хаити и демократична Ямайка да им обясниш колко хубав е капитализма.

Пазарната икономика и демокрацията леко са различни неща и невинаги вървят заедно.Например в Китай има пазарна икономика ,но няма демокрация...

На това се казва изнасяне на демокрацията зад граници, разбира се одобрена от големия брат, който в този случай не коментира, а друг път не може да му затвориш устата, лееща нравоучения и напътствия по-нещастните, по-бедни и не защитени от никой държави.

"ракети в Сирия, предназначена за Хизбула" големия брат на Сирия, Иран, вероятно имаш предвид

А ракетите и оръжието на САЩ по миролюбиво ли е и каква е разликата между едното и другото. Най-големият износител на оръжие, САЩ, може да прави каквото си иска, където си иска, а другите не. Твоето е двоен стандарт.

Ще го купят както преди. Има данни че эад него стоят еврейски пари.

има евреи има и проблеми позял свят от тяхната алчност *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

на туй му викат превантивен удар , демек изпреварващ или ранен гол , несъмнено одобрен от господарите на гербешката шайка зад океана , но това е вероломно нападение , защото по международните закони се обявява война и се предупреждава световната общност , после не се чудете що трепят евреите и хамериканците

...СИРИЯ СИ МЪЛЧИ КАТО АГНЕ ПРЕДИ ВЕЛИКДЕН?

демократичния свят не иска и да чуе за другата истина , ако имате сателитна гледайте арабските телевизии

Имаш в предвид как СССР влезе в Чехословакия, Авганистан.... Какво пък беше това СССР??? Май някакъв боклук!!!

главата ти гумена , избърши си жълтото около устата , има още много сол да изядеш , за да прозреш тези неща от световната история

Е, сега и слепците видяха, кой стои зад цялата патаклама в Сирия! След като бандитите, събрани от кол и въже, не успяха да постигнат нещо, Израел премина към открита, с нищо непредизвикана война със суверенна държава. Даже американците се срамуват да подкрепят открито своя по малък, но по подъл съюзник...

Зад гражданската война в Сирия седи насрания президент-диктатор,който торможеше и продължава да тормози народа!

Това юдеите сте отвратителна пасмина...

Ще има нов Нюрнбергски процес за военни престъпления,но там на подсъдимата скамейка ще бъдат САЩ и Израел!

Дано,но в случая съм умерен оптимист.

Христос Возкресе! Той не е бил евреин, а арамеец или от друго племе. Все едно да кажеш на кюрд,че е турчин. Чух,че имало покръстени евреи-станали християни/временно!/, ами как си оправят онази работа- инструмента?

Да се готви Иран, там има много складове с ирански ракети.

е,сега черния които до вчера незнаеше все още дали да се намесят открито и ако сирия отговори на провокацията бомбардираики складове с боеприпаси предназначени за сирииските(бунтовници)в израел тогава като освободители на света ще се намесят за да помогнат на сирииският народ и защирятневинните си приятели евреите. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

И денят на Израел ще дойде, когато подлите и нагли хазари, възприели най-расистката и човеконенавистна идеология, ще изчезнат ол лицето на Земята.