Израел се договори с Русия за Южна Сирия

От приграничните територии се извеждат проирански сили и отряди на "Хизбула"

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

разпределението на парчетата от Сирия започна.

Значи в южната част на Сирия да има само правителствени военни части, които обаче да не закачат опозицията там, щото САЩ щял да се намесва??

А американците що никой не ги бръсне за .... плод???? Щото са бита карта явно! Русия и Израел - това са силните !!!

Нали уж Щатите и тяхната "коалиция" са в Сирия, за да воюват срещу ИДИЛ? Сега се потвърждава очевидното - те без всякакво основание са окупирали част от сирийската територия - това се нарича агресия; защитават незаконни бунтовнически формирования, близки до ИДИЛ и заплашват законното правителство на Сирия, като го възпрепятстват да установи контрол върху цялата си суверенна територия. Как да не обичаш тази най-демократична държава? Сирийците очевидно няма да се решат да предприемат военни действия, затова би трябвало да установят тотална блокада на този анклав с фортификации и минно поле, за да не пропускат бандитите да предприемат диверсионни операции и да се въоръжат с търпение, докато на американците им омръзне да влагат средства в безнадеждни начинания.

иран ще конт. от към ирак, нали 65% от ирак са шиити.

Schilo

Асад си връща държавата. Евреите го признаха за държавен глава

„Когато злите никнат като трева и всички, които вършат зло, процъфтяват, то е само за да бъдат унищожени завинаги.“ (Псалм 92:7)

Чий го търсят американците там? Ба си окупаторите! Протестъри, това е окупация, а не мирното решаване на проблемите с референдум. Кой ги е викал? Никой!Имат ли намерение да се махат- нямат! Значи, ще ядат бой. Затънаха в сирийското блато. Ще им дойде повечко, че вече са до шия и в Афганистан.

Нема лабаво!

Schilo

Сигурен ли си? Я да видим: Американците воюват срещу Асад. Евреите пък, искат той да владее крайграничните зони. Дали са заедно?

Schilo

Да, но то няма да продължи дълго време.

The Jerusalem Post? Wishful thinking? Много шик!Просто да се чудиш как руснаците не са им поднесли Аятолаха!

целите сте потънали в ла.на но вече се и облизвате....не разбрахте ли,че силните диктуват какво ще стане в Сирия а вие само може да подскачате тук

имено бе , силните -Русия влезе в Сирия и днес Сирия е цялата под контрола на Асад.Преди това беше на парчета с воюващи терористи :САЩ ,ИДИЛ АЛ кайда ал нусра.Никой не остана от тях.

Явно на село магарето ти и то се казва марко…….а бе селски дебил,значи най-мощната държава в света никой не я бръсне а 5 милионен Израел го бръснат...….то в Карлуково са по-читави от вас бе дебили червеногъзести:)))))))))))

Аятолаха получи своето. Ок, няма да се дръвчи на евреите, за сметка на това, няама да стане по тръмповата- да го поставят в изолация. Май пак аятоласите печелят

Ако САЩ искаше да влезе в Сирия никой нямаше да посмее да се намеси но ще гледате какво ще остане за Сирия след примирието

само няколко века:))))))

Добре, обаче зам. министъра на външните работи на Русия, защо ли е казал днес, че такова споразумение няма?!

Защо са всики тези приказки..... След освобождаването на Източна Гута, лагера Ярмук и северен Хомс, Сирийската армия освободи значителни резерви и военни формирования, дори пристъпи към демобилизация (миналта седмица са освободени от военна служба над 12000 войници служещи от началото на конфликта). Това позволи на Сирийската армия да изпрати в Дарра и Кунейтра голямо количество елитни военни военни формирования (4-та, 5-та, 9-та, 15-та дивизии, Тигрите, 105 и 106-та бригади на републиканската гвардия, както и паравоенни формирования (PLA, NDF, SSNP)). Очаква се голяма офанзива на сирийската армия в района целяща тотално разгромяване на джихадстите.... Всичко това обаче е много близо до Голанските възвишения (нещо, което буквално кара Натаняху да сънува кошмари), и до границата с Йордания (това пък втрещява САЩ и Сие). Офанзивата ще се случи така или иначе.... и Израел бърза да си подсигури границите, за да недопусне поне Ирански сили в прекомерна близост, в същото време САЩ, в типично глуапвия си и аругантен стил, се опитват да си запазят отрочетата (не изключвам нови провокоцаии с БОВ и т.н. ... типично за ЦРУ)

Вчера, лично Лавров каза, че в предстоящата операция в Дараа и Кунейтра ще участват изцяло сирийски военни формирования. " Russian Foreign Minister Sergei Lavrov told reporters during his news conference with his Mozambican counterpart that only Syrian government forces should be on the southern border of Syria. “Of course, the withdrawal of all non-Syrian forces must be carried out on a reciprocal basis; however, it must be a two-way street,” Lavrov stressed. “It should only be the armed forces of the Syrian Arab Republic that stand on the Syrian border with Israel,” Lavrov said, responding to a question about the location of other forces on the Syrian border with Israel. He recalled that initially the agreement on the establishment of a de-escalation zone in southwest Syria presupposed an ‘eventual withdrawal of all non-Syrian forces from this part of the Syrian Arab Republic. The Iranian government recently told the Jordanian regime that they will not be participating in the upcoming offensive in southern Syria."

Елементарно бре Марко. Израел беше създадена като филиал на сащ, но сега сащ е филиал на Израел. Държат ги за това, дето най ги боли - кесията. И няма пускане.

Cezarbg

КУЧЕТО СКАЧА СПОРЕД ПРЪТА!!!!!!!!!!!ЗАТОВА БЕ ВИЗИТАТА НА 9 маи знаят жидовете че невидимките ще падат като мухи ако се разпенявят на ВКС!!!!!!!!!!!!СТОМАНЕНИЯТ ЩИТ няма да им помогне срещу КАЛИБРИ и КИНЖАЛИ!!!!!!!!!!!!!!ХУБАВА новина и АСАД си връща СИРИЯи жидовете сити А ТРОМПЕТА ДО ГО Д--------А!!!!!!!!!!!

По-заедно няма други две държави в света. Нещата в това "заедно" са толкова дълбоки и всеобхватни, че трудно някога няма да са заедно.

В училище те тормозеха и ти се подигаваха много , нали? И с момичетата не вървяха нещата,а? Последствията са видими и жестоки:)

Cezarbg

АЗ когато съм учил ти посерко си бил още мъдете на дядо си така че аи довиждане!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

чакайте бе! нали се беше договорил за това с иран? сега пък и с россия! ми направо израел да се договори с иран и россия да напуснат нацяло сирия и евреите завчас ще оправят нещата там!

Cezarbg

ДИРА И да триете и без триене то е ясно че говедата са аут!!!!!!!!!!!!!евреите постигнаха своето !!!!!!!!!!!!!АСАД ДА КОНТРОЛИРА ЮЖНА СИРИЯ!!!!!!!!!!!!!!1

мурзилке, не знам поради каква причина си пропуснал новината, цитирам: расте броят на загиналите при атаката в сирия на 23 май руснаци! публикувана е в дир бг на 28. 05.2018г. в 13.36ч. ще рече вчера! прочетия и мирясай!

Cezarbg

ДНЕС е тъжен ден за КОЗЯК!!!!!!!!!!!!!!ама как така евреите и руските се договарят без фащ???????? така е козяци фащ е не е ГОСПОД БОГ!!!!!!!!!!!!!!

Schilo

Много ти е паднало нивото, "той". Много.

Schilo

Не са заедно. Просто, евреите командват

Cezarbg

ДО фсичкото КОЗЯК;напреееед иначе на кофитеееее!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Пабеда след пабеда значи..

Оставяме ти кофите душо широка - Bon Apetit :)

По-точно рускоговорящ еврей. През 1948г СССР спасява Израел, като Сталин праща съветски самолети с герои-евреи от ВСВ през Чехословакия и Югославия. Те стават основата на днешните израелски ВВС. Сталин първи признава Израел като държава.

Cezarbg

КОЗЯЦИТЕ СА ЗЛИ КАТО КОНСКИ МУХИ ЧЕ ЕВРЕИТЕ ИМ ИЗИГРАХА КУРКАПАН!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Cezarbg

МЕРСИ ЗА КОМЛИМЕНТА АМААААА НЕВАЖИ ЗА МОМЕНТА ТАКА ЧЕ НЕ СЕ БЛЪСКАИТЕ ЩЕ ИМА ЗА ФСИЧКИТЕ ВИ ДРОГАРЕ

ооо, шило, здравей! къде се губиш бе дорогой? вярно ли че и ти си пропуснал онази гадна новина за русские трупове? добре си я пропуснал и недей и сега да я четеш

ее, командват де! съсипаха базата на иран в сирия и казаха да не са припарили отново там! и ...ми 80 000 000 ирански чаршафа, 145 000 000 русские ватенки и неопределен брой чалми от хизбулла викат в един глас ооо да , да , да!

кога това?

cezar, то не е било за много дълго твоето учене...като ти гледам правописа:)))) ташак работа си отвсякъде:)

хаха...вЕрвай си, щом те влече:) ама трябва и малко познания за тая работа, не само самодейност и мантри:)

че кой ти е правил комплимент, бе рубашке смотана?? десет думи половината с грешки! пиши си на руски!

Отново куп простотии и глупави коментари от групичката тъпоглави тролове с промити мозъци. Важното тук е следното - цитирам; “Израел се е договорил с Русия за контрола над южна Сирия. Това съобщи The Jerusalem Post. Според споразумението, в пограничните райони ще има само войски на правителството в Дамаск, а всички проирански групировки и части на движението "Хизбула" ще бъдат изведени.” Да обобщя - значи Русия и Израел се договарят за ... контрола над Южна Сирия!?!? И така се очертават страните - Русия поема ангажимент за изтеглянето на ... “проирански групировки и части от движението “Хизбула” и извеждането им” от там! Това е добре да се знае и запомни, доколкото е публична информация.

Групата заклети идиоти, дето все плаче, че САЩ били войнолюбиви и се мешали навсякъде (не без известно основание в някои случаи), сега пък се присмива, че САЩ не учавствали - пълни и завършени дебили! Но “по случайност” са в пълно съзвучие с крайните от ... Републиканската партия, но по времето на Обама.

Не знам как точно може да расте броя на труповете от схватка преди една седмица. Може би като количеството "Новичок" в Солзбъри. И защо нищо не се чува за понесените загуби от нападателите - 43 катурнати чалми?

Това писание е доста скопен превод на статията в ЙП. Доста орязан и не особено адекватен. Русия НЕ поема никакъв ангажимент. Мнението на Русия, изразено от Лавров е, че на границата на Сирия с израел трябва да има само сирийски правителствени войски. Простия намек (който евреите се правят че не бил достатъчно ясен) е, че всичките оставащи "умерени" ислямистки отрепки, седящи около границата под прикритието на еврейската и американската авиация трябва да изчезнат от южна Сирия, района да премине под контрола на Асад и след това Москва може да съдейства за това иранците да се разкарат от там, ИЛИ поне да не пречи на Израел да си действа сам по въпроса за разкарването на иранците от района около Голан. Да не бъркаме желаното с действителното и да не бъркаме дира с адекватен източник на информация.

руский дебил....довчера се пънехте че Израел бил много ербап щото САЩ били зад гърба им , днес гордо обявявте че Русия се е договорила със Израел , а САЩ никой не ги броял за живи. А евреите нали бяха "лошите" дето бомбели поканените от законната сирийска власт иранци ? К'ва стана тя сега ? Иран нали бяха съюзници.....сирийците също ама никой не ги брои за живи , другият съюзник Турция си шета в северната част.....на изток от Ефрат са кюрдите.....а ве вие , мурзилките всъщност к'во правите Сирия . Значи всеки ви трепе съюзниците , а после гордо обявявате , че сте се договорили с трепачите.... И руските подлоги в България искат страните ни да са съюзници ??? Направо виждат как цъфтим под крилото на "братушките" , а Ердоган влиза в Родопите както сега в северна Сирия...ма то между същзници това не се брои за агресия , няма страшно....

честно.....Cezarbg , катериш класацията за най-некадърен трол....не знам дали си просто толкова ограничен или вече си истерясал просто.....май ще минеш "Гордият евразиец ". Ама моля ти се , евреите значи ЗНАЕЛИ , невидимките ЩЕЛИ да падат като мухи...ама разбира се те боб са хвърляли и на кафе са гледали. Разбирам веднъж да ги бяхме видяли в действие тези ВКС и С-400 ама не се е случвало все още......едните чакат ятата сирийски птици да мигрират , другите чакат Земята да се поизправи малко , че сега е много кръгла......Ми те думнаха иранците докато бяха на гости на съюзниците им бе , пъдпъдък рошав. Хич не са ги питали , а АКО СА ( според последните ви тези ) - не говори добре за битието на "руския съюзник" . Изобщо всеки си прави гаргара с ВАС , а вие се пънете като ПОСЛЕДНА ИНСТАНЦИЯ ама освен руските мамаши и бабушки , кой си мислите ви се връзва....