Израел се съгласи на 40-часово примирие с Газа

В ивицата Газа влезе в сила 12-часово примирие между Израел и движението Хамас. Израел го удължи с 4 часа, а след това с още 24 часа. Хамас отхвърли удължаване.

Обратно в новината

Коментари - Израел се съгласи на 40-часово примирие с Газа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Света няма нужда от още една ислямска държава и то ръководена от групировка като Хамас, която при изчезване на сегашния и враг - Израел, за да оцелее и бъде витална ще се наложи да си намери нов враг.

А не може ли да се каже, точно същото за Израел? И да унищожи на 100% палестинците и Хамас, ще има нужда от врагове за да се поддържа жизнен? Очевидно да. Мислиш ли, че ще забравят за Иран, примерно? И какво, ще трябва да се унижи после и Иран?

Пропускаш основната част от поста ми.Аз като светски настроен човек смятам, че всяка нова държава ръководена от религия - особено ислям, е заплаха за моя свят,в който светските закони са НАД религиозните канони и самата религия е сведена повече до традиция отколкото до вяра.

Всички подред!!! И Катар , Саудитска Арабия, Иран, Сирия, да се изтрият от земното кълбо, ти или си арабин или продажен българин!!! Надявам се ако стане нещо в България ти да си им първото аганце!!!

Henry Kissinger 2012: In 10 Years, There Will Be No More Israel.

Познзвам не малко израелци и мога да кажа, че са готини жизнени хора. Тия, които познавам, обаче, плачеха по улиците, когато Ариел Шарон дойде на власт. Възрастни мъже плачеха и казваха-дойде военолюбец, ще има война. Нормалните хора не искат да имат нищо общо с озверялото си правителство и за съжаление заради него стават жертва. Впрочем точно като случая с американците и тяхното правителство.

А плачеха ли когато победи? Не.Защото войната беше предпоставена от араб. коалиция за смърт на Израел.Друго си мислеха , а друго ги сполетя.

От много време "пророци" все беди вещаят, ама то ...все не става...

Това не е пророк, това е политик, американец, евреин. Бързо! Докато летището е отворено.

Заинтересувах се какво е това изказване и намерих следната статия: link/detail/2012/10/01/264485/no-more-israel-in-10-years-kissinger/ Коментарът, е че Кисинджър го е казал като факт, а не като предупреждение или призив за помощ. Имало документ, изготвен от американски служби на име "Подготовка за бъдеще на близкия изток без Израел". "Sixteen US intelligence agencies with a combined budget over USD70 billion have issued an 82-page analysis titled "Preparing for a Post-Israel Middle East". Изводът им е, че Израел е като Южна Африка през 80-те.

Точно така, и затова няма бъдещи според мен. Между другото, казаха го и израелски интелектуалци преди Henry Kissinger.

вие иформационните работници /инфодебилите/ да знаете в булгаристан да има некой форум в който да могат да се публикуват и картинки, питам аз съм лаик безплатен

Лаиците са за друго място...

циганите разбират само от трепане.колко пъти израел ги предупреди че ще си носят последиците от ракетния обстрел?!отвличат деца убиват ги.какво реват сега не мога да разбера.каквото са си посяли това ще жънат!!!

Че част от Палестина днес се казва държавата Газа която мрази Израел, и трябва да бъде сравнена с пясъка а там да сеят картоф Лудия чърчел за такова беше си харесал София , но полудя, а песа му побегна в едно блато в близост до лудницата където се освинваше

Всъщност Кери, който е бесен за това че Нетаняху му подля вода през Април, наби канчето на евреите да спрат за 12 часа така че да прочетат на спокойствие предложението за 7 дневно примирие. Апропо големия батко за пореден път казва кой с кого да преговаря, тъй че на малките освен да гледат за пореден път " Никога не казвай никога " друго май не им остава.

Кери тихичко играе за Нетаняху и е напълно наясно, че е в интерес на Израел да се отложи трайното споразумение, докато IDF си довършат работата по тунели и бункери. Хамас сами се нахендриха и вече са в пълно отчаяние. Дано им видят сметката окончателно този път.

Ахам, за туй Кери поставя ултиматуми-)

Света се управлява от малоумни идиоти. На Земята е имало доста цивилизации - и добри. и лоши, и по малко и повече напреднали и всички са изчезнали и са се затрили във времето. Такава измет като сегашната се съмнявам да е имало и да има някога. Не знам защо изобщо всевишния си губи времето с нас и какво очаква от тъпия си експеримент? Колкото по скоро приключи, толкова по добре за всички.

Всевишния си е казал думата , ама като не четеш ...стават глупости.

Ако Израл разбираше последиците от действията си, никога нямаше да предприеме това масово убийство. Сдбата накзва такива неща тройно. Не вярвам тази държава да и остава много време още.

Ще предаядем където трябва "мъдрите "ТИ мисли.Ама , кой ще каже на арабите, че ще им се връща тройно,когато започнаха да унищожават тази държава от първия и ден.

Няма ненаказано зло на тоя свят. Наричат този закон по много начини, удобно име е ''карма''. Унищожи един народ и твоя народ, ще бъде унищожен. И това не става по човешка воля и от човешко действие, а от Божие. И престъпленията на арабите се наказват еднакво с тези на евреите и марсианците. Изключения от това няма. Предай на баба си ако искаш, ще ме уплашиш много.

Мисля, че ООН трябва да пробва друго решение: както през 1947-ма е разделила Палестина между евреи и араби, сега да опита да ги събере. Евреите ще са съгласни, и без това много араби живеят и работят в Израел, и така ще могат да усмирят бомбаджиите. За арабите също ще е чудесно най-после някой да ги организира в държава, обаче те няма да искат, затова изобщо не трябва да бъдат питани. А и такова мирно съвместно съществуване между евреи и араби вече има в други държави, като Иран, САЩ, България... Освен че ще се получи голяма и силна държава, ще се получи и мир - другите арабски държави няма да я нападат или да пращат терористи и оръжия, просто ще си изгубят каузата.

Такива мислители създадоха изкуствената овца.То ако е можело ООН щеше да го направи.

Язък, таман се бяха засилили да унищожат Хамас(левопедерастично настроените да не ми хленчат за "невинните" жертви)

ПИПО

"Да унищожат Хамас"? Преди два дни евреите бомбардираха училище, убиха деца. Мислили, че вътре имало оръжия и с цялата си наглост и лицемерие обвиниха Хамас, за смъртта на децата. Не знам кои са по лоши, тия които викат "аллах акбар", или тия които си бият главата в стената на плача.

Айде, това е сграда могат да твърдят каквото им хрумне... Ама в началото на седмицата отстреляха няколко хлапета на плажа.

Ами като не знаеш ,кой е виновен-какво знаеш? Винаги вината е на започналия първи, на викащите за смърт на евреите.