Израел се съгласи на 72-часово хуманитарно примирие

Израел прие предложението на САЩ и ООН за 72-часово примирие в ивицата Газа.

Обратно в новината

Коментари - Израел се съгласи на 72-часово хуманитарно примирие | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ето какво става: днес е петък. петък е ден на мулимите по света. малко преди петък израелското правителство начело с натеняу обявява "примирие", което хората на мосад от хамас нарушават, което дава едно "справедливо" "извинение" за разбомбяне на училища и болници, в които, според платените медии "са се скрили бунтовници-поддръжници на статуквото.. искам да кажа... терористи, които се борят за "божата държава", дето ако едните, или, другите я постигнат - жална ни майка!

Евреите се насраха тоя път. Явмо са решили да прилагат хитлериските чалъми, добре са ги научили.

По принцип Израел винаги е за примирие. Какво има да се съобщава? И най- важното , за добро или не израелците си удържат на думата повече от арабите.

но не, има хора, киоито всячески се опитват да направят от Хамас мъченици.... Само, че те си пращат децата препасани с бомби, обстрелват други мирни граждани и после ревът, когато някой иска да ги спре. Трябва да се знае, кое е добро и кое е лошо

Някой знае ли колко палестинеца правят един холандец? А колко холандеца правят един евреин? Ако съдя по медийния шум 1:100 е някъде съотношението и в двата случая.

През Април Ислямски джихад и Хамас, които толерирани от Израел през 2007 година де факто завладяха Газа, сключиха примирие с Фатах под чиято власт бяха останали само някои части от Западния бряг. Според споразумението между Фатах и Хамас, Хамас приема съществуването на ДЪРЖАВАТА ИЗРАЕЛ и е готова да води преговори с Израел, отказва се от въоръжената съпротива и доминираното от тях нова правителство ще организира избори през Септември, 2014. Това вбеси Нетаняху, който мислейки си че водевилните преговори с Фатах са му в кърпа вързани,си изтърва нервите и каза че Абас трябва да избира дали палестинците да продължат да се самоизбиват помежду си или Израел ще го прави вместо тях, изявление което беше подкрепено с въздушна атака срещу Газа и съответно няколко отстреляни палестинеца по магистралите и домовете им. Днес Израелското командуване се хвали че е изпратило 100 000 хиляди СМС с текст който приканва жителите на покрайнините да се съберат към центъра на Газа, и кой знае защо въпреки постоянното въздушно наблюдение от дроновете, произведени от най-добрия производител на дронове в света, израелците продължават да уцелват само граждански обекти. Или с други думи в момента Израел просто се опитва отново да възроди удобното за него противопоставяне между Фатах и Хамас, така че те да не възстановят Организацията за Освобождение на Палестина в цялата и сила, и по този начин да избегне споровете относно заселническата му политика в окупираните територии както и за независимостта на Палестина. Историческите доводи в случая не могат да бъдат оправдание за конкретните действия на заинтересуваните страни просто защото същите тези страни реагират на ситуацията такава каквато е в момента.

добре де и защо хамас обстрелват Изреал и то главно по жилищни блокове? Защо мирните палестинците са тихо съгласни, но не и яростни противници на това, някой да терори друга държава от собствената им територия?

Когато се събере група палестинци, па били те и от тяхната полиция, Израел моментално им праща по някой и друг снаряд тъй че как според теб някой може да изрази организирано, па макар и с плакати, отношението си към Хамас. Учудващо е че почти никога не уцелват тези които според тях изстралват самоделките от ръчни колички или пикапи, постоянно показват кадри заснети от техните дронове как става изстрелването, дори и от стационарни позиции в полето, но поне за сега вместо Хамасците да намаляват го отнасят случайните минувачи, и порочния кръг се затваря. Решението на Израел да подкрепи навремето Хамас с надеждата това да отслаби Фатах днес поражда въпроса дали евреите са си направили добре сметката, ако действително искат мир то те са си вкарали автогол, но ако продължават с политиката си да подливат вода на желанието на палестинците за независима държава то какво по-добро оправдание от хвърчащите ракети които ако въобще излетят могат да бъдат свалени от Железен купол. Апропо, миналата седмица командира на ВВС на Израел си призна че решението дали да бъдат свалени изстреляните ракети зависи от батарейните командири които понякога просто ги пропускат за да видят какво ще стане, това негово изявление беше във връзка с ракетите паднали в близост до летището Бен Гурион. Тъй че иди познай какво им е на ъкъла и на едните и на другите в светлината на това че до момента този който се дърпа от подписването на каквото и да било е точно Израел с доводи които не му прачат да преговаря но пък ползва за оправдание когато почне да бомби гетото в Газа, а това много прилича на изнудване.

Сега прочети този разговор с един ционист в този форум: ПАЛЕСТИНА: Знаете ли, че Велико британя издаде "Декларация на Балфор" преди да окупира Палестина от Османската империя. и преди да получи мандат от Лигата на нациите върху Палестина, за да може да осъществи "Декларацията". uncomunist: т.е. ти признаваш, че твоята цел не е измислянето на решение за бъдещето съвместно съществуване, а точно искаш просто Израел да изчезне, вярно ли е? uncomunist: еми зададох ти въпрос... ти мълчиш. ПАЛЕСТИНА: Ето моя отговор щом искаш: Помниш ли примера на режма в Южна африка? Режима на Белите? Никой не иска да разруши нищо, нито да разваля сгради или ферми или заводи. Това е прекалено много тъпо. Нито някой да изгони някого. А просто искаме на тази ЗИМЯ ПАЛЕСТИНА, която бе разделена от ООН, да има държава за всички граждани не зависимо от тяхната вяра или религия, без окупирани и без окупатори. Без граждани избрани от Бога и граждани не са избрани от Бога. Или накратко без Расизъм. Това искат. un*comunist: хубаво, и тази държава може да е израел - пълно е с араби, които си живеят ок в Израел. ПАЛЕСТИНА: Те ще живеят като всички останали. Нито повече нито по-малко. А ти какво искаш? Да ги изгоним? Така ли е? БРАВО!!! Няма продължение.

Че кво му беше на режима в Южна Африка ???

Абе и апартейда не беше стока за мирисане,но поне страната беше градина и имаше относителен мир.Натиснаха в обратната посока и сега всичко е едно голямо бунище с невъобразима престъпност.Явно на някого в световен мащаб пречеше силна и развита ЮАР. За разлика от повечето промити мозъци аз не смятам Мандела за герой и хуманист и ми е все тая колко Боно от U2 ще ме намрази заради позицията ми;-).

ли си говориш вече? Пробвай да намалиш голмите монолози, че ти се получават много безмислени. Наблегни на кратки, но ясни изречения.

Точно 2 часа след началото на примирието поискано от хамас,същите изсреляха ракети по Израел.Проверете.

винаги е така..боклуците не спират и после друг им е виновен! Жалкото е , че има българи, които са слепи за истината!

ами големи мъже са. После се крият между мирните граждани или под полата на някоя от жените си. Между другото аз не бих нарекъл палестинците мирни граждани, дори и да не са членове на хамас, понеже те подкрепят тази идеология. Не може, ако едно общество е против агресията и терора, да съществуват между тях подобни индивиди и организации. Защо няма подобни на хамас в Германия или Швейцария? Там местните хора биха ги прогонили с каквото имат, а ако не успеят- законът и държавата ще им дойдат на помощ- закон и държава, която всеки сам си гради!

Ционистката глутница непрекъснато повтаря тази лъжа и твърдят, че палестинската организация Хамас е терористична организация без да посочат 1 доказателство. 1) Зам Председател на Хамас Д-р Муса Абу Марзук е американски гражданен беше изправен пред американски съд и беше оправдан и екстрадиран от САЩ. 2) Преди окола 2 месеца бе образувано коалиционно палестинско правителство със съгласието на Хамас. САЩ се отщазаха да го бойкотират въпреки натиска на израелското лоби. Обвинението на САЩ към Хамас, че е терористична организация е чисто политически натиск без никакво юридическо основание. Европейските държави също нямат такова докозателтво, а просто съобразяват с американския политически натиск. Китай, Русия и много други държови се срещат с ръководители от Хамас официално и редовно на най-високо ниво. Преди няколко месеца трима души от ръководство на Хамас посетиха България. Получиха входни визи от българското посолтвото в Кайро и влязоха в София нормално, после стана неудобно на правителството и ги изгони. Ако наистина бяха терористи, защо България не ги задържа? Защо не ги предаде на една друга европейска държава? На ли са терористи? Отговорът на всичко това е ясен. Просто ОГРОМНАТА лъжа, че Хамас е терористична организация няма да издържи пред съда в нито една европейска държава. Хамас никога откакт бе създадена 1988 г. до сега не е нарушила законите на нито една държава по света, нито европейска нито която да е държава. Още, 1) Зам Председател на Хамас Д-р Муса Абу Марзук е американски гражданен беше изправен пред американски съд и беше оправдан и екстрадиран от САЩ. 2) Преди окола 2 месеца бе образувано коалиционно палестинско правителство със съгласието на Хамас. САЩ се отщазаха да го бойкотират въпреки натиска на израелското лоби. Обвинението на САЩ към Хамас, че е терористична организация е чисто политически натиск без никакво юридическо основание.

то стреляне с ракети на поскоки , сватбарската, когато ти падне не е тероризъм. КАЖИ КОЙ КОГО НАПАДА ПРЪВ ОТ 1948 г. до сега? КАЖИ КАКВО ИСКАТЕ ВИЕ ПАЛЕСТИНЦИТЕ,? ЗАЩО Не отговаряш на тези въпроси никога, ами разправяш приказки. Знаем, че арабите сте по приказките, но дай да изкараме истината на светло.

Ционистите заедно със съюзника си Трансйордания окупират цялата територия определена за държавите Палестина и Израел. След като ционистите се отмятат от споразумението си с Хашемитското кралство, според което Израел трябва да стане част от Трансйордания, започват арабо-израелските войни. Па ти сам си решавай кого е нападнал-)

Виж сега,ционист не е мръсна дума.Това е движение за създаване на еврейска държава.Тоест ти си прав.Всички евреи би трябвало да са ционисти-лошо няма.Искат хората да имат държава.Сега,въпросът е с какви средства и докъде ще стигнатЗатова,като използваш думата ционист имй го пред вид.

Ще отговарям на циониста по на горе, въпреки че не ми се занимава с промити мозъци и хора, които не искат да знаят нещо ново. 1) Какво искаме ние палестинците е написано много ясно в текста горе, ако не го разбра прочети го още въднеж. 2) Създаване на еврейска държава! Къде?? Защо не продължаваш? Велико Британия реши в "Декларация на Балфур" на 02.11.1917 г. да създаде еврейска държава в ПАЛЕСТИНА. Разбрахте ли защо има проблем сега. В резултат нотова "създаване" палестинците бяха изгонени от Палестина, иначи няма как да има еврейска държава. Сега тези палестинци живеят в лагери за бежанци в и около Палестина и някои от тях носят до днес ключовете на домовете им. Въпреки резолюцията 194/11.12.1948г. от ООН, палестинските бежанци да се върнат в домовете и зимите си, до ден днешен не можа нито един палестинец да се върне. (...) Асно ли ви? Въпреки че "израел" приет като член в ООН след обещание тази резолюция да бъде изпълнена (...). Сега разбрахте ли какъв въорежен грабеж на 20 век е станало? и защо няма мир до днес? Сега ще ми кажете същите глупости. Нямало палестинска дъжава. Хубаво! Нямало много държави в района, не само нямало Палестина защото имало империя. Но това не ви дава право да изгоните хората да завзевете зивите им!!

Ако трябва да има еврейска държава,къде трябва да е тя според теб.

Понеже много хора си мислят в резултат на еврейската пропаганда,че палестинският народ се състои само от тунеядци като едно наше малцинство,може би ще е интересно да споменем мнението на Русия по въпроса. Откакто президентът на Палестина е избран през 2005-а той има 10 работни посещения в Москва-всичките лично с Владимир Путин /последният през 2011 каза в отговор на журналистически въпрос,че Русия като приемник на СССР е признала палестина още 1988 година/. Двете държави планират развитието на редица проекти /търговия ,консервна промишленост/,включително в енергетиката -"Газпром" планира добив в шелфа на Газа,планираше се и ТЕЦ. Смятате ли,че Русия покровителства ислямски терористи и обича Хамас? Не,тя залага на справедливостта спрямо палестинския народ.Както казах и преди,ако Израел спре терора си,"Хамас" ще загуби позиции сред палестинците.

Има плестинска автономия в рамките на Израел. Няма призната палестинска държава ! Терора е в обратна посока.Ако спрат атаките към Израел и те няма да нападат. както виждаш и сега са съгалснина примирие. Не искат война ,но.. ако си българин трябва да знаеш.. като не щеш мира на ти секира!!! Всеки има право на защита . Защо я отричаш като става въпрос за Израели дори нагло я наричаш терор?

Явно Русия не мисли така по въпроса-виж как титуловат въпросния палестински президент в руския печат. Колкото до терора спрямо Израел-писал съм много пъти какво мисля по темата.

от този конфликт се вижда двойният аршин на САЩ и запада - проличава си че всичките "права на човека" и бля бля са голи приказки .............сащ финансира опозицията в сирия която масово изтреби православните християни в държавата под ШИРОКО ЗАТВОРЕНИТЕ ОЧИ НА ЗАПАДА - но видов ден иде не може да си опръскан с невинната КРЪВ НА ДЕЦА и жени и да претендираш за ХУМАНИТАРЕН СВЕТОВЕН ДОМИНАТ

двоен аршин. САЩ отдавна са заявили ,че не преговарят с терористи, а Хамаз са точно такива. Нормално е САЩ да са на страната на Израел,които се борят с терористите.

извода ти е прекалено късоглед и елементарен - КОЙ ФИНАНСИРА ТЕРОРИСТИТЕ? ОТ КЪДЕ КУПУВАТ ОРЪЖИЯ?

Кух, кух, кух и наивен. Благодарение на такива като тебе САЩ, все още съществува, но и идва края, ще фалира скоро заедно с еврейчетата ще потънат.

Както се видя от украинската криза явно всички местни хора,които мислят и действат в разрез с интересите на САЩ, са терористи и с тях не се преговаря.

нямам ги за нормални, но явно са нормални за тези,които обвиняват за всичко Израел и забравят кой е агресора във всеки конфликт.

Продължавам да разкрия лъжите на циониста (евреин не е лоялен на родината си, а на "израел"). Държа да използвам думата ционист, защото има евреи, които не са лоялни на "държава" "израел". Искам да моля уважаемите читателите, които са против ционизма и търсят справедливост и истината да не бъркат двете думи. Разликата е огромна. Не всеки евреин е ционист. Има евреи, които имат смелост да критикува "израел" публично от най-високи трибуни, и го направиха смело повече от един път. Само за пример в РБългария Анжел Вагенщайн. Такива ги има, макар са малко и в самата "държавата" "израел". Ционистите искат да манипулират хората и нещата да изглеждат така, че "израел" представлява всички евреи в целия свят. Сякаш например Италия да е представител на всички католици или Саудитска Арабия представител на всички мюслюмани. Това е ИЗМАМА!

КОЙ ПРЪВ ЗАПОЧНА ВОЕННИТЕ КОНФЛИКТИ? КОЙ ИСКА ДА УНИЩОЖИ ДРУГИТЕ? КОЙ РУШИ ВСИЧКО ЦИВИЛИЗОВАНО В РАЙОНА?

Често виждам по чужди телевизии демонстрации, в които участват евреи с традиционното облекло и вдигат надпис Евреин ционист!

Евраин не е равно на ционист! За съжаление знакът на неравенство отпада.

защо никога не отговаряш на простите въпроси ,които ти задават? Не са ти удобни , нали! Ще лъсне истината а тя не във ваша полза.

Отговорих на въпроса ти горе, въпреки че не ми се занимава с неграмотни и промити мозъци и хора, които не искат да знаят нещо ново.

двама неосведомени, неграмотни, без способност за логическа мисъл, може да се каже и без мисъл в главите си, направо казано прости участника, които обаче говорят така, като че ли са висшата инстанция на истината и разума. Това са "Пиша ви от АБСУРДИСТАН" и "Дада". Вторият е известен под това име отдавна и простотиите му не са изненада за никого. Първият се появи от няколко дни и вероятно е ново име на някой от старите участници простаци, които напоследък липсват във форума. Целта и на двамата е да не се допусне смислена и полезна размяна на мнения, манипулиране, представяне на откровени неистини и лъжи за истина. Съдейки по неграмотността им, допускам, че това са обикновени недоучили простаци, обаче с високо самочувствие без покритие, каквито се срещат често, и които не признават чуждо мнение, и се смятат за последната инстанция на истината, без да си дават сметка, че нямат нито интелектуални, нито морални сили за това. Но на мен по-вероятно ми се струва, че това са класическите тролове, нискоинтелигентни, с изгладени мозъци, типичните поддръжници на мутри и физкултурници. Техните мнения обаче, поради лъжите, манипулациите и простотиите, не могат да въздействат върху мислещите и интелигентните хора, те могат да влияят на такива като тях. Това са българомразци, работещи против интересите на Б-я и българските граждани, и нямат нищо общо с българите.

Ха,странно,това за българомразците отдавна се канех да го напиша,но го пазех за някоя от темите,касаещи Родината. Вчера обаче Абсурдистан драсна читави редове срещу пазарджишките ислямизирани роми,с което ме разубеди /временно/. За "Дада"- в десетката.

Пич, ти си трол - ДАДА и АБСУРДИСТАН не са. Ти си неосведомен, неграмотен и без способност за логическа мисъл. Явно пишеш това защото не искаш смислена и полезна размяна на мнения, а предпочиташ да манипулираш. Явно ти се смяташ за последна инстанция на истината, а всъщност си обикновен трол. ДАДА и АБСУРДИСТАН пишат верни неща, а ти препредаваш лъжите от медиите. Последното ти изречение пък е най-голямата глупост, която съм чел напоследък. Хората са си нормални Българи, за разлика от теб!

Колкото по-наивен, толкова по-прост и манипулиран! Работя във фирма с 600 човека, всеки ден докато пуша им слушам елементарните диалози на ниво -1, 0, не знам къде ги срещаш тия нормални и умни българи, но със сигурност повечето вече са в чужбина

поне няколко свои думи, промито мозъче и герберастко тролче, като гледам си преписал всичко. Явно си свикнал само това да правиш и по време на "образованието" ти, затова и такова е интелектуалното ти ниво, затова и си привърженик и избирател на мутрите.

Израел, когато стреля по училището, "отбранителна" операция ли беше?Ама нали Израел е галеното дете на Запада, всичко му е простено!

Говори се за Хамас и Израел все едно са равни! Едните обаче имат прашки а другите танкове и самолети.

Като имат прашки защо не се кротнат?!? Кой създава всичко в онзи регион и кой руши?!?

според теб нормален човек били нападнал танк с прашка?!?

Хамас нормални ли ги имаш ? За тях живота на обикновения палестинец е НИЩО, той е оръдие за постигане на военните им амбиции и това Израел да го няма въобще да няма цивилизация в този район.

какво искат палестинците?

Целите на Хамас естествено включват унищожаване на Израел. Както неведнъж съм писал, радикализацията на палестинците се извърши в отговор на терора на Израел. Целта на еврейските ционистки лидери беше да трансформират светските палестински съпротивителни движения в радикални ислямистки такива,с цел да могат после да показват на целия свят ужасите на самоубийствените атентати срещу мирни цивилни евреи и да пренасочат симпатиите на световната общественост в своя /на Израел/ полза. Ако Израел се оттегли в границите си от 1967 година,определени му от международната общественост,които са по-големи от оригиналните му граници,предвидени при учреждаването му, ислямистите сами ще загубят подкрепата на палестинския народ. Също така,ако Израел признае палестинската държава без ограниченията върху суверенитета,които в момента изисква /поинтересувайте се по темата/, това мисля окончателно ще доведе до мир в целия регион. Оттам нататък ако вече някой палестинец продължи агресията, моите симпатии ще бъдат само и единствено за Израел.

Пародия

Оххх не мога сериозно...... то не ти обяснявявах толкова пътииии ама толкова пътииии.... НОРМАЛЕН ЧОВЕК ЩЕ РАЗБЕРЕ ОТ 1 ПЪТ АМА ТИ НЕ!!! Понеже обичаш да четеш дет викаш макар че ме съмнява че и учебник по история си отварял - НЯМА ГРАНИЦИ ОТ 67 ГОДИНА. ПО НАСТОЯВАНЕ ПАК ПОДЧЕРТАВАМ ПО НАСТОЯВАНЕ НА АРАБСКИТЕ ЛИДЕРИ ЛИНИЯТА КЪДЕТО ОГЪНЯ Е СПРЯН НЕ Е ПРИЗНАТА ЗА ГРАНИЦА!!! НАТЪРТВАМ ГО ДАЖЕ - ПО НАСТОЯВАНЕ НА АРАБСКИТЕ ЛИДЕРИ ТОВА НЕ Е ПРИЗНАТА ЗА ОФИЦИАЛНА ГРАНИЦА А ПРОСТО ЛИНИЯ КЪДЕТО ОГЪНЯ СПИРА........ НЕ СПРЯ ДА БЪЛВАШ ЛЪЖИ НЕ ЗНАМ ОТ НЕВЕЖЕСТВО ИЛИ НАРОЧНО ГО ПРАВИШ. ПЛЮС ТОВА ТОВА ДЕТО ГО ВИКАШ ЧЕ АКО ИЗРАЕЛ СЕ ИЗТЕГЛИ СА ОТНОВО ПОРЕДНИТЕ ОПОРНИ ТОЧКИ ОБОРЕНИ ОТ ИСТОРИПТА. КОГАТО ИЗРАЕЛ ИЗОБЩО ПЪК НЕ БЕШЕ СТЪПВАЛ В ЗАПАДНИЯ БРЯГ, А ТОЙ БЕШЕ ПОД ЙОРДАНСКА ОКУПАЦИЯ МИР ИМАШЕ ЛИ??? НЯМАШЕ!!! ДОРИ И СЕГА ПАК ДА СЕ ИЗТЕГЛИ ИЗРАЕЛ ПАК МИР НЯМА ДА ИМА ЗАЩОТО ХАМАС НЕ ИСКА МИР РАЗБЕРИ ГО ВЕДНЪЖ ЗАВИНАГИ!!! АРАБИТЕ НЕ ИСКАТ МИР!!! МОЛЯ ТЕ СПРИ ДА ЛЪЖЕШ УМОЛЯВАМ ТЕ ИЛИ ПЪК ПОСЛУШАЙ СОБСТВЕНИЯ СИ СЪВЕТ И ПОЧЕТИ МАЛКО!!!

сам написа най-после... ХАМАС иска ДА УНИЩОЖИ Изараел !!! И после Израел са лоши, че си пазят гражданите! ИСКАМ и аз да живея в такава "лоша" държава!

sonibvc@gmail.com

Хммм..нали се сещаш че една напълно сувернна държава като палестина ще има правото да купува оръжия (или поне ще бъде по лесно да се докопат до такива) Като се въоражат по добре ще атакуват израел и тогава ще е по трудно на еврейте да дадат отпор. За това дори и да има палестина, еврейте няма да позволят да е свободна и винаги ще се опитват да ги окупират за да котролират какво влиза.

Толкова много хора от воюващите се изхранват от тази война, че се чудя дали има хора, които умеят да правят нещо друго освен да воюват? В същото време онези, които пряко не воюват , но се изхранват от тази война са милиони и поддържат цели индустрии. Достатъчно е да видим CNN BBC NYT,WSJ, BW, Al Jazeera какъв ресурс журналисти и фотографи имат, че ако свърши войната тия ще останат безработни. Така или иначе тази война трябва да има победител или да бъде прекратена със сила от международната общност. Явно е, че двете страни няма да спрат и обществото трябва да ги спре насила. Явно е, че омразата е вековна и трябва да се прекъсне със сила. В момента Израел извършва военни престъпления, а палестинците чист тероризъм и няма място за плачливи посредничества от в идиотени и корумпирани дипломати. Там си трябва сила да ги подчини да млъкнат завинаги и да нямат никакви претенции повече. Двете страни трябва да се откажат от претенциите си.

Абсолютно съгласен съм с теб. Пътят на компромиса е най-доброто решение. Израел обаче разсъждава от позицията на по-силния,прекъсва преговорите постоянно в продължение на десетилетия и постоянно се смее в лицето на международната общност.

Пародия

При положение че Израел на два пъти поне е предлагал земя в замяна на мир и Палестинците са тези които отказват, това което току що каза е чиста лъжа.....

Имаш + от мен

Евреите, избивайки мирни хора, мотивират терористите за нови нападения. Очевидно е, че палестинците не могат да противостоят военно. Затова е крайно време да бъде призната палестинска дъжава и да спрат тези безкраини войни.

Те самите не признават своята държава. И не искат държава, а унищожаване на Израел. Прочети например хартата на Хамас.

60% от палестинката територия е в съседните арабски страни -Ливан, Сирия, Йордания. Нищо не им пречи да си направят и обявят държава, която всеки ще признае, обаче те не искат. И се крият зад фасадата на "лошия" Изрел. Изрел няма проблем да признае Палестинска държава, ако има желаещи да я направят.

Питай посланика на палестинците у нас какво мисли по въпроса. Той може и да ти обясни разликата между Палестинска автономия,която Израел признава, и палестинска държава,създаването на която Израел саботира с всички средства в продължение на десетилетия.

"Израел ще продължи да извършва отбранителни операции по време на обявеното 72-часово примирие в Ивицата Газа, обяви обаче Джон Кери". Демагогията на Израел и САЩ които в случая се представят за миротворци е безгранична! Хи лядите избити жени и деца не могат да се оправдаят с нищо, Израел използва непропорционално модерното си и тежко въоръжение против беззащитни цивилни! Какрите които гледах по чужди медии са потресаващи!

Подозирам,че никой от сложилите ми минуси непредубедени хора не си е дал труда да видят колко са "щастливи" палестинците,когато "живият щит от жени и деца" понесе поредният ракетен удар,колега. Ако е вярно,че това са едни радикални ислямисти,защо не се радват, когато децата им стават мъченици,както е по разбиранията на радикалния Ислям?

Елементарно, бе кретен! Не се радват, защото не са се самовзривили сред "неверници" и не са нанесли щети. И най вече защото губят и от бойците си крили се зад жените и децата. Това няма как да ги радва.

Прав си може би наистина е непропорционално. Но защо всички оправдават ракетния обстрел над Израел. Ако те нямаха ракетна защита и железен щит от тяхна страна също щеше да има толкова жертви че и повече. Но искам да ти кажа че не Запада(Израел и САЩ както винаги се тръби) е винаги виновен. Дори и източния Путин го каза и ще го цитирам за да не ме нарекат лъжец: С терористи не се преговаря...... За справка Хамас са признати за терористи от Русия и от Китай дори...... Лицемерието е чисто човешка черта, то не разпознава запад, изток, север или юг.....

И аз съм християнин, като теб, но ти казвам: ако Хамас не наруши 72-часовото примирие, и ако Израел също не го наруши- ще си замълча. Но ако Хамас го наруши, както прави обикновено- тогава всичките ти сърцераздирателни приказки, вкл. и тези за жените и децата, просто губят смисъла си!

Нетаняху води с 1458 убити цивилни, пред Порошенко, който може да се похвали само с 1129 убити мирни жители.

Прави впечатление колко се различават статистическите бройки на загиналите цивилни към военни от двете страни. От палестинска страна-главно жени и деца,както и цели семейства, от другата-само войници. Опитват се да ни промият мозъците с повтарянето на лъжата,че палестинците се криели зад жените и децата си и видите ли,затова като падне израелската ракета жертвите са десетки. Явно израелската армия воюва отдалече и само срещу децата. С какво смелите и благородни еврейски бойци се различават от ислямистките камикадзета в тази си тактика на терора? Били давали предупреждение за обстрел-да,дават, около минута преди ракетата да долети /има видео/. Призовават към евакуация на мирното население,но в същото време Газа остава блокирана и изтегляне на населението е физически невъзможно. Жертвите са толкова поради огромната пренаселеност в този малък район. Демагогия и нагло лицемерие,а светът зяпа дебилоскопите /телевизорите/ и гълта наивно всяка дума на световните еврейски медии.

С това, че не се крият под полите на жените си, оградени с жив щит от деца.

Отговор но лъжлив и необективен!

Всичко това може би щеше да е вярно и Израел наистина да са лошите, ако Хамас не беше нарушил собственото си примирие последния път....

Стига с тези едностранчиви тъпотии. Първо: палестинците са превърнали жените и децата в камикадзета, което е очевадно от много атентати извършени от жени и деца. Второ: наистина се крият зад жени и деца. Трето: един пленен изрелски войник беше разменен срещу 3000 (три хиляди палестинци), а сега имат към 60 убити. Когато се предупреждава за обстрел дори и това да започне час по-рано, продължава до последния момент, така че с отрязано видео може да се заблуждава безкрайно. Четвърто: Газа няма как да е блокирана откъм Египет, така че пак лъжеш, че някой пречел. А никой не им пречи да изстрелват ракети, да атакуват с моторници през морето през тунели и т.н. Демагогията и лицемерието е само на русофилистиците, като тебе.

Благодаря ти,че посочи една истина: Газа не е блокирана откъм Египет. Интензивните бомбардировки на цивилно население целят да принудят последното да напусне обитаваните от него земи- обградени от всички страни,имат само една посока: вън от "Обетованата земя". Същото виждаме и в Украйна в момента, където се стреля с "Град" и тежка артилерия срещу жилищните квартали на "бунтовниците". Там за "терористи" също са обвинени местните,които не искат да опразнят територията.

Евреите имат добри оръжия и няма нужда да се държат като първобитни хора. Освен това те са с много по- организирана армия, която избива всичко наред във враждебна среда. През изминалите дни евреите извършваха чисти военни престъпления пред целия свят. Палестинците пък са чисти терористи, които трябва да се откажат от войната до пълна победа и унищожение на Израел. Това не може да продължава и двете страни трябва да бъдат заставени със сила да спрат.

Айде да видим сега. Има 72-часово примирие. Ако Хамас го спазят- ще си замълча. Ако Хамас го спазят, и Израел го наруши- пак ще си замълча. Но ако Хамас го нарушат, а Израел не (както обикновено става), тогава всичките ти приказки губят смисъла си! Независимо колко сърцераздирателно звучат!

Е, какво стана - отново само няколко часа и отново примирието е нарушено от Хамас!