Иран заплаши да убива US войници, Израел засега няма да атакува

Иран не се нуждае от атомна бомба, за да се противопостави на САЩ и предпочита да използва своя разум, за да отблъсне американските заплахи, заяви иранският президент Махмуд Ахмадинеджад

Обратно в новината

Коментари - Иран заплаши да убива US войници, Израел засега няма да атакува | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какви перси бе, тва е се едно българите да казват че са траки. Имената ви арабски, религията ви арабска, езика ви арабски, а вие персийци.

Нищо не разбирам ? Напада ги Израел, те си го врщат на Сащ?Недай Боже, ако Косово ни нещо такова, ние фащаме турците и ги убиваме един по един, докат се свршат! ми то така много лесно бе ?!

О.К.Вие дето ме"храните"Всичко ви е ясно...какво съм бил написал аз за гърците,за персите...Много ще ми е интересно какво ще кажете вие,-както"човеколюбивите"комунисти,така и американо-еврейските"демократи"...ако някой ден "братския"ГЕРМАНСКИ народ,вземе та му писне ЗА ТРЕТИ ПЪТ,да храни цялата тази "цивилизована","демократична","лява" и"дясна "гмеж,и рече да потърси сметка на такива като ГеДеРе-йката баба Меркел,-понастоящем"капиталистка"и"демократка"що така го дои и го подлага на ония там...дето колегата форумяга по-долу ги нарича"двете страни на ционисткия медал"....Ама много весело ще стане тогава...ВЕРВАЙТЕ МИ! :)))

Не харесваш американците, не харесваш европейците, вместо да се мотаеш по българските форуми по-добре иди в Иран, намери един оазис в пустинята и създай нова "Персия" (защото такава държава в момента не съществува). Айде, не губи време тука а действай, действай...

Каква цивилизована държава е Израел!!! Ти добре ли си!!! Та тези са превърнали в концлагер ивицата Газа. Третират палестинците като добитък. Откраднаха им земята преди 70 години. Чрез САЩ водят войни, нападаха арабските държави. Сега се опитват да се правят на господарите. И това е част от списъка. На тези ли викаш цивилизовани. Държанието им е като на дрогирана мутра, тръгнала да прави рекет. Дори не мога да ги сравня с персите, те са с няколко класи над тях.

Пенчо бре, чети! Повечето земя на която беше създаден Израел по това време беше частна собственост на евреи, започнали да я купуват още по времето на Османската империя. Това са били предимно пустинни земи, превърнати в оазиси от тях.

да обясняваш нещо на този простак нарекъл се хъ е само загуба на време.

ронка, наи вероятно някои ти е развивал свободни сачиненя и ти ги развивас на младите.никакви комунисти не са унистозили половинатати род застото не е имало нисто подобно.народнят суд е затрил няколко корунпирани адвоката,застото такава зверска корупця е била че тази е песен от тази преди 4ча година.соцялистицеската система бесе много толерантна и човеска. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

не е срамно ако човек е глупав или неграмотен! едното е от природата а другото може би от лошо стечение на обстоятелствата или лош късмет. срамно е обаче да ръсиш простотии с килограми и да се изказваш като експерт от последна инстанция. четохме ти глупостите ,които написа за гърците , сега четем за персийците. айде малко по-скромно за неща от които не разбираш, ама никак.

Тоя ми звучи като Садам и Кадафито...

Подкрепям ПЕРСИТЕ и ще обясня защо!Не съм"червен",това няма как да стане,защото"червените"са избили половината ми род по концлагерите като"фашисти"и"кулаци"!Обаче тия американо-еврейски "демократи"също адски ме дразнят.Също като"червените"на времето си пъхат гагата на всякъде,поучават като"ментори",наказват!...Айде,бе,...а не може ли един "Нов Виетнам" за тях,а?Как ще им се отрази на самочувствието!:)))

И ти си от нашите - не сакаш на теб да ти е добре, а на американците да им е зле...

това е така, защото защото"червените", които са избили половината ти род по концлагерите и американо-еврейските "демократи" са всъщност двете страни на една и дъща монета, наречена ЦИОНИЗЪМ. Смятам, че с това отговорих на всички досегашни и бъдещи въпроси относно най-съвременната ни история.

не мога да разбера защо има толкова хора, които ще бъдат щастливи, ако избухне още една война. Без значение дали подкрепят САЩ/Израел или Иран/Китай/Русия и т.н. Според мен Иран вече доста време води относително самостоятелна политика, доста свързана е икономиката им с китайската, имат и подкрепа и от Русия. Една бомбардировка била тя от САЩ или Израел ( по-вероятно ще са те, другите вече събраха много черни точки ) върху ядрените им реактори е далеч по-вероятна от окупация, както в Ирак и Либия. Ако пък окупират Иран, илюзиите на много хора ще бъдат разбити. Аз не бих искал да продължават войните, особено върху една от люлките на цивилизациите - Персия.

Историята е доказала, че всеки, който действа срещу иранския народ, съжалява за това", добави иранският президент. НАПРИМЕР....АЛЕКСАНДЪР ВЕЛИКИ или БИТКАТА ПРИ МАРАТОН.

Понякога историята си прави гавра, като ни показва, че може и да спечелиш няколко битки, но не и войната. Типичен пример са и македонските победи от онова време. Къде са обаче александровите македонци сега? Никой ги не знае даже, докато персите стават ядрена сила...!

Ами там където са и македонците, останали са в историята. Съществуват само във въображението на някои скарани с историята хора.

Ако американците наистина са обмислили такава глупост, сами ще се закопаят. Най-достойният отговор от Иран ще бъде да засили контраразузнаването (като същевременно не репресира народа допълнително) и да предотвратява и разобличава всички такива посегателства. Американците имат достатъчно идиоти, които биха се жертвали, за да предизвикат конфликт. Ако Иран отговори, ще заиграе тяхната игра, а е ясно, че златно правило на войната е, че който определя правилата, печели. Ако, обаче, Иран просто защитава своите и изобличава престъпленията на империята, ще спечели симпатиите на световната общественост. Или по-скоро конгломератът от империя и слугинаж няма да ги спечели и ще се самозадави. В крайна сметка едно заглавие "Американски шпионин взриви Ирански учен." ще бъде много по-вредно за американците, отколкото "Ирански шпионин уби десетки военни и три деца в атентат."

Какъв ум, какъв стратег! А в България политиката не върви и не върви. Няма кой да я оправи и хората ровят в кофите за да се изхранват.

Аз съм цивилизован, а ти-не, следователно нямаш право да пишеш по тази логика. А колкото до заплахите от Иран, Иран не е водил нападателна война от 300 години и дори тогава тя е била в отговор на агресия. Същото не може да се каже за САЩ, Израел, СССР (Русия), Франция и другите заподозрени. Така че, моля, хайде малко здрав разум!

Аз пък мисля че Иран е цивилизована държава а Израел- не! И си мисля че Израел дори си търси повод за използване на ядрено оръжие!

Преди много-много години САЩ поръчаха на Ирак да сгази Иран, американците имаха да си връщат и за шах-ин-шаха и за свойте си дипломати и за още един два техни си резила. Въпреки мощната първоначална подкрепа с оръжие и съветници иракчаните се издъниха и дори след като бяха снабдени с химическо оръжие иранската революционна гвардия не само че не побягна ами подкрепена от 16 годишни лапета окупира част от Ирак. Войната се затегна а в Америка се разрази скандала Иран-контри и щатите биха отбой а СССР и сателитите му почнаха да продават пушкала не само на Иран но и на Ирак(варненци сигурно си спомнят как на пристанището ни се товареха и иракски и ирански кораби с авио- бомби,снаряди и бронетехника). От ония години щатите просто не понасят Иран а иранците скромно и тихо продължиха да се въоръжават при това с помоща на щатския съюзник Пакистан , който също си има бомбичка и тя както разправят злите езици всъщност е правена заедно с Иранските другарчета. И така след като Иран неколкократно е набивал канчето на щатите как очаквате да си кротуват.

Колега и ти застъпваш моето мнение,което подробно написах под другата статия на тази тема озаглавена:"Израел заплашва да удари Иран...и т.н".Други колеги- форумяги,защитаващи Израел и САЩ,веднага тръгнаха"да ме хранят"

Мерси, някои хора още не са стоплили че тоя въпрос не е идеологически.Тук става въпрос за наранена национална гордост;)

Не им се връзвай. Това са евреите политагитатори. Те пишат под всички статии, съвсем целенасочено за да ни промиват мозъците. Посоките са едни, колко са велики евреите и САЩ. От където следва, че ние доброволно трябва да ги приемем за наши господари и да тичаме веднага щом ни подсвирнат. Навили са си на масрафа, че евреин, това е нещо висше и трябва на ръце да ги носим, д.. то да им целуваме. Махни ама са се взели на сериозно и си верват. Другата посока е, колко са гадни враговете им. Ще видиш, че е оплют всеки който каже добра дума срещу някой противопоставил се на САЩ или Израел. И третато направление е русофобията. Искат да ни откъснат изцяло от Русия, да нямаме нищо общо, всички бизнес връзки да се скъсат. Готови са шистов газ да добиват и да ни изтровят, само и само да не купуваме руски газ. Русофобията им върви от турско време, но това е друга история. Когато много паши бяха евреи. И им се услади да ни яхат. Но не могат да го преживеят, като ядоха боя след това.

Българи, днес открихме "Северен поток" за Европа и нито една европейска страна не бръщолеви глупости за руското влияние и изпадане в зависимост от Русия. Защото са проумяли, че Европа вече е една и търговията сближава, а тъпаците разделят.

Така е, но не пропускай факта, че близо 50% българи(русофили) гласуват за Калфин, което означава че е много по-опасно Русия да ни манипулира, докато всяка нормална Западна държава само ще им се изсмее в лицето на руснаците.

Даа, видяхме днес докато откриваха Северен поток как западните държави им се изсмяха. Че се натискат и купуват акции в Южен поток. А оставиха на заден план Набуко. За който искат от нас над 1 млрд да вложим. Смешен си в лъжите си, поне под друг коментар да го беше написал.

Малка разлика има между Авганистан и Ирак - там местното население не подкрепяше диктаторите. Докато в Иран, народът стои зад Ахмадинеджад твърдо! Неможе САЩ да разполагат с атомни оръжия, а другите държави да нямат. От друга страна на всеки е ясно, че САЩ и Великобритания са просто едни крадци на природни ресурси. Защо не удари САЩ Кения примерно? Защо не удари Сомалия? Тъпите американски мозъци, барабар с европейските им глупаци не виждат повече от 4 години напред и не ги интересува нищо освен собствените им джобове и тези на големите корпорации

Аууу,братле ако те види онаяTedi USA,ще те разкости.не те ли е срам да говорищ така за най великите бандити,на съвремието.

А ти също си европеец, но не си глупак така ли? Как може да подкрепяш разни цигани и да плюеш по собствената си раса??? Или май най си обичаш руската раса. Защо си в Germany, върви в Иран и тогава говори против европейците и американците - ще ти повярвам само тогава.

Аха, значи щом сме европейци, трябва да поддържаме всяко престъпление и несправедливост извършена от някои европейски нации, така ли?

Знаеш ли колко иранци има в САЩ, които са избягали от хубавинята и не щат да чуят за връщане? Много си сигурен че иранския народ е зад дребния маймун.

Пак ви казвам:Бъркате ПЕРСИТЕ с уникално простите АРАБСКИ диктаторчета,които първо бяха"съветски протежета",после станаха"англо-американо-израелски" такива.Те се взеха насериозно в новото си амплоа на "капиталисти",вкараха си накуп подарените навремето рубли,заедно с доларите от новите им господари в американските банки и"за благодарност","гушнаха чемшира"!ПЕРСИТЕ не са такива.С всеки спечелен от петрола долар,те си стягат армията и купуват най-модерни оръжия,а не си харчат доларите за "купони"и веселби с холивудски актриси,като ония посерковци Саддам Хюсеин,Хосни Мубарак и Кадафи с парцаливите пародии на армии!:)))

Много скоро ще ги видим тия модерни ирански оръжия. Ще ги видим или пленени или овъглени. А българските ариици ще мигат на парцали пред телевизора и ще се чудят ко са пропуснали че стана така а пък трябваше да е инак щото персите били много велики, умни, яки и с модерно оръжие.

а може и нищо да не видим

Редно е малоумници като теб да клепат, защото след свалянето на Кадафи ако не знаеш в Либия власта не е светска , а ислямска. Да ти са честити талибаните и натеб и на тъпите американци и европейци.

Ама и ти ги приказваш едни. Като знаеш толкова много би трябвало да знаеш че "простите" араби са донесли цялата цивилизация в "Персия".

Защо все Иран им е в очите на американците??!! А не обелват и дума за Израел, за когото отдавна се знае, че разполага с 200 до 300 ядрени бомби !!!!!!!!

щото Израел не заплашва никого с ядреното си оръжие, нито парадира с него, нещо което не може да се каже за Иран, Русия и Северна Корея само китайците засега не заплашват никого с ядрените си играчки

абе вие не разбрахте ли че америка е причината за всяко зло на земята през последните 2000 години. това воини- световни и регионални, вулкани, земетресения...ако европа се наака- америка и била дала развален боб. как не се намери един човек да направи смислен коментар, всички повтарят като папагали едни и сащи глупости. вие се молете вашите хвалени ислям и китаi да не надигнат глава че тогава сте видите истинското им лице но сте е тварде касно...

Глупаци, бе. Не наживели се в Руския реализъм толкова много време, искат още. Виж само групичката: Китай, Русия, Иран... все приятели на човечеството, какви добродушковци. Това трябва още един тур руски чеп да ни погази, пък тогава ще видиш как външната политика на САЩ ще се има за по-свещена от Библията.

Я ходи да питаш някой иракчанин колко му е хубаво в момента и как цъфти от радост, че американците са ги демократизирали. И стига с тези нелогични опити да се сравняват различни неща. Едно е даден строй в който някои са недоволни от условията на живот, друго е това да се сравнява с войните, които носят американците по света. В Щатите казват, че добре се живее, но това не топли нито една от държавите жертви на американската агресивна външна политика.

Следва американците да научат още малко география. Дано при тази разходка до Ориента, да снимат с хубави камерки, че толкова много войни, а толкова малко интересни кадри.

гответе се за армагедон! пак ще сме на страната на наеваните, поради тъпички "политици", но това не е новостза нас :))))))

bira_more

Интересно, дали Александър Македонски е съжелявал за нещо? Ех, да има кой да зададе този въпрос на уважаемия г-н президент.

Лоши времена,наглоста и алчноста пируват.

по-лошото е, че крайният ислямски фанатизъм и руският шовинизъм пируват това е първопричината за липсата на мир и толкова много противопоставяне и жертви по целия свят

остава да ти поверваме... ко стана с Балкан ве - не я ли купиха евреи?:)))

хм, ако руското е шовинизъм не знам еврейско-американското какво е.

ПЕРСИЕЦА Е ПРАВ. Иран не се нуждае от ракети за да осъществи болезнен удар върху американската армия. АМЕРИКА Е ЕДНА ОТВОРЕНА МНОГОНАЦИОНАЛНА ДЪРЖАВА В КОЯТО ПРЕБРОЯВАНЕТО НА ИРАНСКИ КАМИКАДЗЕТА ОЩЕ НЕ Е ЗАПОЧНАЛО. Когато това стане тъпите янки ще разберат, че най страшното оръжие с което те не разполагат се нарича религиозен фанатизъм. ЩЕ БЪДЕ КЪСНО.

" Ако Америка иска да се конфронтира с иранския народ, със сигурност ще съжалява заради нашия отговор, каза още Ахмадинеджад, предаде АФП, цитирана от "Фокус". Той предупреди, че Иран няма да приеме никакви обвинения за ядрената си програма. Историята е доказала, че всеки, който действа срещу иранския народ, съжалява за това", добави иранският президент." Това сме го чували и от други таквизи ербапи! Бивши вече, разбира се.

ВОЙНАТА В ЛИБИЯ ПРИКЛЮЧИ. ДА ВИ Е ЧЕСТИТА НОВАТА ВЛАСТ. Оказа се , че тя не е светска , а ИСЛЯМИСТКА !!!! ТЪПИТЕ НАТОВЦИ ОЩЕ НЕ СА РАЗБРАЛИ, ЧЕ БИТКАТА КОЯТО СЕ ВОДИ В СВЕТА НЕ Е БИТКА НА ОРЪЖИЯ , А БИТКА НА РЕЛИГИИ !!!! МАЛОУМНИЦИ КАТО ТЕБ СЪЩО НЕ ГО РАЗБИРАТ И НЯМА ДА ГО РАЗБЕРАТ !!

Крас а пък ти сега си спомни за Садам и Кадафи ...хм интересно къде ли са сега а ?

НЕ ПИТАЙ КЪДЕ СА САДАМ И КАДАФИ, АМИ ВИЖ КОЙ УПРАВЛЯВА В МОМЕНТА ЛИБИЯ !!!! ВЛАСТА АКО НЕ ЗНАЕШ НЕ Е СВЕТСКА , А ИСЛЯМСКА!!! За това ли се бориха тъпите американци - да докарат на власт талибаните !!! ХА-ха -ха !!!!

Ха-ха-ха!Нещо Израел дава"на заден ход"!"Смешното малко циганче с малкото юмруче"както го наричате,за да е толкова сербез има защо!Я се замислете...Ами, че Иран отдавна има ядрени оръжия!Сев.Корея-също!...И защо бъркате АРАБИТЕ с ПЕРСИЙЦИТЕ?Това да не са ви ония тарамбуки-парцаланковци,дето галопират с камили,карат пикапчета с по една картечница,крещят истерично и като стрелят във въздуха си запушват ушите!Иран има мощна многочислена армия,авиация и флот,въоръжени с най-съвременни оръжия и технологии!Виетнам ще им се види "пионерски лагер"на "демократите"!:)))

оооо, здрасти отново ариецо Иран има много ама засега. Много лесно ще го загуби и ще остане само с партизанската талибанска тактика.

С тази тактика талибаните управляват в момента Либия. Не разбрах само защо американците и европейците свалиха от власт този който ги уважаваше. Ще сънуват и ще търсят и Кадафи и Садам.

ей ариецо, персиецо или какъвто си там - хубаво е малко да се образоваш с неща извън рафтовете на руските библиотеки руснаците не са единствените хора на земята които знаят и могат всичко

Какви аналнизатори на победното американско оръжие щъкат тук направо не е истина.

Като нищо не разбираш по-добре мълчи.

Истината е, че нито една държава не може да спре Америка с военни средства. В този смисъл изявленията на иранците приличат на тези на Саддам и Кадафи и нямат особено покритие. Съвременната война не е е ръкопашна схватка, а предимно се разчита на авиацията и прецизните удари с ракети. Разпадът на САЩ ще дойде от вътре, а не от евентуална война.

Още един "мераклия" след Саддам, Осама и Муамар. Жалко, но когато само приличаш на хомо сапиенс, а си дивак от каменната ера и ти се иска да подпалиш света наоколо, не оставяш избор. Гольо е по-редно да си траеше.

дир.бг, като цитирате защо не цитирате докрай? Барак подчерта, че в случай на използване на сила срещу Иран, не трябва да се страхуваме от "опустошително отмъщение" както заплашиха иранските лидери. Според него, ислямската република и нейните сателити в Ливан и ивицата Газа, не са в състояние да унищожат Израел. Той каза, че дори в случай на масивнi ракетни нападения на израелска територия, броят на жертвите е малко вероятно да надхвърли няколко стотин души. А това ,което не каза е какво ще стане с Иран след това.

Не е хубаво да се провокират американците. И без това търсят поредната мишена, където да разтоварят малко морално остарели Крузове и Томаховки. Тъкмо и авиостроителната им индустрия ще живне след това. Спомням си, как след войната в Югославия, Боинг намазаха поръчка за 1,500 ракетки.

Какво смешно дребно циганче. И как смешно стиска юмруче. Какво ли си мисли горкото - от нашата маала по-силна няма.

Хареса ми. Много точно определение.

голям залък (в случая банан) хапни, голяма дума не казваи!

Тук положението ми се струва,че е къде къде по-сериозно.Дано бъркам.

Труми, немам думи..Ще ги лапнат като топъл хляб за два-три дни...Ония са хиляда години напред в науката, технологиите и военното дело...и във всичко!

Димитър

...а ако само допуснем,че имат такова оръжие?

Айдеее, тръгна демократичния хуманизъм и към суверенен Иран. По възможно най-демократичния начин разбира се. Опасявам се обаче че на Китай и Русия им писна от нахалството на янките

Разликата между това да имаш ядрено оръжие,и да използваш ядрен оръжие не е в полза на обвиняващите Иран,защото главните обвинители на Иран са единствените,които са употребили ядрено оръжие срещу мирни жители,при това 2 пъти !

Аааа, сега разбрах, Иран заплашил, че ще убива американски войници, защото е лошшшш! Него не го заплашиха джуифите с нападение...

Не са познали. Американците са тия които за 1 свой убиват по 10 чужди.

Ние, обикновените хора в България нищо не знаем за американските действия в миналото и сега. Сценарият с Либия и Ирак, зациклянето в Афганистан, икономическата ситуация в южна Европа, Корейския полуостров, Турция, Русия, Китай-Бразилия ... са токова вече изнервящи за Пентагона и ЦРУ, защото не се получават желаните резултати. Борбата между "доброто" и "злото" е съвсем РАВНОВЕСНА, ... но докога ли ще е така?

Същото се заканиха и Саддам и Кадафи....

Иран, преди години купи от Русия 6 комплекса С300. А какво има сега, ... Един Господ Знае. Щом иранските ракети стигат в обхвата си България, какво може да се каже за Ерец Израел? След победата над Садам, защо войските на САЩ са още там? Като изчерпят петрола ли ще се преместят в Иран? Либия е нещо друго. Бенгази поема властта и "мозъците" дето направиха аферата с българските медици поемат властта. Жална им майка на всичките либийци. Ще си искат като нас царА и ТодЪр Живков.

нямат с-з00, склуичиха договор, но руснаците го разтрогнаха, за да се харесат на обама. а тои ги излага като дарт циганини продалви да строи про *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Поредният юнак!