Израел и Хамас сложиха точка на примирието и отново влязоха в бой

Часове след предаване на заложници сирени за въздушна тревога по границата с ивицата Газа

Обратно в новината

Коментари - Израел и Хамас сложиха точка на примирието и отново влязоха в бой | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А са борят и а са бият, нали затова великият Запад им даде обща държава.

Никакъв мир с тези терористи хамасови. Бой до откат - останалите тероряги да гледат и да си помислят 100 пъти, преди да правят магарии пак и да бият чела в земята да благославят, че НАТО този път не се намеси защото при тях няма паузи-маузи.

Държава палестина няма и не е имсло. Беше предложено да има НА АРабярта, включително със столица източен йерусалим, но те отказаха да има. За това няма и не е имало. Тва сеедно ние да предложим на помаците държава помакия в кърджали столица но те да откажат, и въпреки тва да си викат свобода за помакия и турция и русия да ги признаят (без те да искат да са признавани). Малко шизо

Защо ние българите трябва да взимаме страна в този, до голяма степен религиозен конфликт? България няма какво да спечели без значение кой колко човека избие там. Дали едната или другата страна. Нито споделяме тяхната религия нито тяхната култура. За разлика от конфликта между Киев и Русия където хора близко да българското културно и религиозни ДНК се избиват един друг. А икономически това е по важно за нас. Можем да кажем че съжаляваме за всичките жертви там и че се надяваме да има премиерие и двете страни да се разберат. Това там не е наш проблем и няма какво да спечелим както и да се разберат.

По същата причина, поради която ни занимават и с ония между Молдова и Русия - за да нямаме време да видим какво ни се готви и да реагираме на това, което ни се случва тук...

Предлагам да заселим и продадем нашата земя на еврейте поне ще има ред и закони няма да има убиици по пътищата ще имаме армия и работливи хора около нас

Не разбрах сега коя е терористичната държава/организация... Едните предават заложници, другите виждайки слабостта на първите започват с бомбардировките...

Тия дето имат заложници

Че Израел държат и западния бряг и Газа като заложници от години... Това, което правят палестинците е революция срещу наложения гнер, не тероризъм...

Тази земя, върху която от десетилетия е фокусирано световното внимание е 1/3 пустиня, а останалото камънак,но Бог е обещал в нея да текат масло и мед, защото в древността е била кръстопът на всякакви кервани, които за да преминат са си плащали, а когато се възцари Месията, всички народи ще Му носят дарове и армагани.Тези, които откажат да го правят, няма да имат дъжд и реколтата им ще замине.

1. Какво иска Израел: Евреите да живеят в мир, в държавата Израел, разположена в малката територийка между река Йордан и Средиземно море, в мир със всичките си арабски съседи, а тези араби, които живеят ВЪТРЕ в Израел, да живеят като пълноправни граждани на страната, със всички права- както и е в момента в Назарет, Хайфа, Тел Авив и други градове. Нищо повече от това. 2. Какво искат радикалните мюсюлмани и "палестинците": Искат ДА НЯМА ИЗРАЕЛ, а на негово място, 100%, да има арабска държава. Евреите да се изнесат оттам (да остане само някакво малцинство, което постепенно да бъде ислямизирано), да се разпръснат отново по чужди държави, а в тази арабска държава да бъде установен шариат. Оттам нататък, според ислямската идеология, този шариат да се установи постепенно по целия свят. Нищо повече от това. А "палестинците" са в кавички, защото такъв народ НЯМА, те се "сещат" да се наричат "палестинци" едва през 70-те години на миналия век, около 25 години след създаването на Израел, единствено заради "каузата" на исляма. Кое ви харесва повече?

Затова ли окупира сирийски, палестински, египетски и Йордански територии твоя Израел? Щото иска да живее мирно? Или има нещо общо с газовите находища?

Да не би да е защото го нападнаха?

"Палестински" територии НЯМА, държава "Палестина" никога не е имало, да не дъвчем едно и също до безкрай, как самите араби отказаха създаването на Палестина. Йорданските територии са на изток от река Йордан, и там Израел НЕ Е ОКУПИРАЛ НИЩО! Египетските територии бяха Синайския полуостров. Израел го върна на Египет. Голанските възвишения бяха окупирани единствено за да се спре заплахата, идваща от Сирия. И отново- във всички конфликти все АРАБИТЕ бяха инициатори. Както и да го въртиш. Знам, че не ти харесва, не ти е удобно на пристрастията или там на каквото е, но това е реалността, и не те пита.

Палестински територии има. Поне според ООН ;). Според вас може и да няма, ама това не го прави международно признато мнение :).

Пропуснал си една дума в изречението си ... Трябва да е: "във всички конфликти изглежда все АРАБИТЕ бяха инициатори"... ЦРУ и отрочето им МОСАД са на терен от години...

Не, няма "палестински територии". Вече казах- защо трябва да дъвчем едно и също до безкрай? Самите араби се отказаха от тях. Би имало, ако бяха признали Израел още през 1948. Както и да го извъртаме, това е реалността.

Не, за да се защитава. Смелен арабун

Ако на теб ти "изглежда", значи имаш проблеми с възприемането на реалността. А това е за психиатрия, има си и определена диагноза, хората в бели престилки я знаят, може да ги питаш!

Зад Израел е само САЩ и Англия. Това което Израел може да си позволи да прави е директно пропорционално на влиянието на САЩ. То спада в световен мащаб, и заедно с това какво и до колко може да си позволи Израел. Както виждате, Израел не може да направи това което иска по начина по който искаше в началото. Хамас няма да бъде унищожен. Хамас е начин на мислене там, и за да го унищожиш ще трябва да избиеш много милиони и то не само по палестинските територии. А това не е възможно. Проблема за Израел ще остане и дори утре да се даде държава на палестинците, десетилетия напред ще има араби които ще убиват евреи за да отмъстят за последният месец-два. Също така, действията на Израел, допълнително износват американското влияние по света, което и без това е в упадък. Колкото по бързо се направи палестинска държава, толкова по добре за Израел. Колкото повече чакат това да стане, толкова повече американското влияние ще спада и толкова повече ще получат палестинците.

Но логиката ти не кореспондира с Божията такава, а кой прав, кой крив ще покаже времето.

Нищо не си разбрал. Не става дума за американско или друго влияние. Това е вторично. Първичното е, че палестинците издигат лозунг за унищожаване на израелската държава и налагане на една държава върху територията - арабска, палестинска, мюсулманска както искаш я наречи. Но те отричат съществуването на Израел и искат за го заличат от лицето на земята. Подобна доктрина имат и руснаците-те отричат съществуването на независима Украинска държава. С такива идеологоии не може да има съгласие. Това е основната причина за двата конфликта. Едната страна отрича съществуването на другата и желае да я унищожи или да я завладее територията и да я моделира според своето виждане. Сега за влиянието - естествено американците няма да бъдат съгласни са такова развитие на нещата - нито в Близкия изток, нито в Украйна. И това произтича от основни документи на ООН, които всички са приели и подписали след ВСВ с цел да се гарантира мира на земята. Ако не са САЩ да защитават тези принципи, ще настъпи хаос. Всеки ще воюва с всеки на база ралигия, територия и всякакви други глупости. И всички намеси на САЩ в конфликтите са били продуктувани от това - да се възпре създаването на такива прецеденти, където една държава, една общност може да напада друга държава или общност и да прекроява граници. Това беше причината за първата и втората войни в залива, това беше и причината за бомбардиране на Сърбия и отделянето на Косово. Между другото, защо сега всички искат Палестинците да се отделят в отделна държава, а не признават отделянето на УКрайна като отделна държава?

И двете страни имат вина за този конфликт. Но най голяма вина има US. Избиването на толкова мирно население е непростимо. Целия свят- мълчи и поддържа Израел. Това може да се случи и на нас - така че внимавайте с коментарите защото утре може да няма интернет където са си чешете езиците. Админа е по-добре да спре коментарите под статий за война и избиването на деца.

Бягай бе балък. Тва което може дс се случи с нас е да дойде турция и да каже аа под ножа, ние живяхме в тодопите вие ни изгонихте-геноцуд. Наше е и идваме. Малоумнил

Не е вярно, че света мълчи и поддържа Израел. Дори и вчера в Лондон има огромни пропалестински демонстрации. Официално държави с 3/4 от населението на земята НЕ ПОДКРЕПЯТ Израел.

Руши Сунак какъв е бе, трольо :).

Що тарамбуките се израдваха само на наркоманчетата и простолюдието в кибуците? Нещо намирисва тази работа!

И какво като съм арабин.Да! Казвам се Хюсеин ибън Обрезани.Баща ми е обрязан, а аз съм изрязан:)

До какво води отчаянието - тотална шизофрения :). Тъоанари.

Вече спориш със самия себе си.

Сега съда в Хага ще съди ли чифутите и тарамбуките?

Ааа не - Израел избива деца - това е ОК. Ако ги изселва от опасните зони е подсъдимо.

Ти си арабин, що не си кажеш? 100% ти и твойте зимате пари да вкарвате мигранти тука. Айде марш в ирак

Руският трол "Без паника" е без мозък. Не спорете с папагал и идиот.

Редно е наш съд да докопа такива червени смръдльовци като тебе, ама и това ще стане ...

Кой е тоя “ваш” съд?

Съда е на Шиши, а той е резняк!

Тези от 1967 граници бяха валидни за тогава, и Израел беше казал ок а тъпите тарамбуки нападнаха израел от всички страни, едновременно. И египет, u ливан. Бяха не само смазани за шест дни (известно е като шест дневната война), но бяха и размазсни. Загубиха и много територия, включително синай и голанските. Впоследствие Израел върна синай на египет на добра воля. Та не става да ти предложат едни граници, ти да кжеш не смрт на всимки евреи и да нспаднеш верломно, да тв бият до кръв и да станеш за смях в книгите по история, и после да дойдеш и да кажеш е добре, хайде да започнрм отначало, всеки да се върне в изходна позиция. Смешни мишоци. Голан никога няма да е арабски вече точно за това, за да не могат да дойдат мангалите пак да нспадат оттам (стратегически хълм). Инсче на никой не му пука за самия голан, тва е ситуацията. Отделен въпрос че тъпите мангали не искат никскви граници нито 67 нито 48, те си го казват, искат да се изтрият не само израел от картата ами всички евреи. Ти това го знаеш много добре защото си един жалкар арабин, ама се правиш на луд тука и лъжеш като истински арабин с истории за 67 и две държави. Признай си ти искаш заличаване на израел. За тва бой до края

Нали?

Копи/пейства едно и също, без никакви аргументи - жалки пропагандни брътвежи.

Те фактите са написани с дати и събития. То се вижда кой е копи пейст, мюсли скрито. Мишок

Къде са ти датите и събитията, бе кретен?

Не, не съм но щях да се гордея ако бях ‘чифутче’. А ти си толкова тъп, че като нямаш аегументи за нещо, осъзнаваш че си тъп и ти става още по тъпо, понеже осъзнатата тъпотия е най тъпа, и правиш това което всички тъпири като теб правят - викаш на помощ хитлер и ‘чифутите’ ха

Досега имаше безброй възможности за създаване на държава палестина, но семите пелестинци проваляха тези възможности. Те не искат нещо, което не могат да управляват,а това, което търсят, ще го получат.Нетаняху е дал клетва да унищожи хамас, разбирай Газа, защото днес хамас е газа.

Истина е. Бой докато им дойде акъла. А не, те вече било морални победители, щото вече всички са при алла на опашка за девици

Кой за девици, кой при бандера ... Всеки да си знае мястото :)

По интереано е връви ли великата усраинска перемога :)

Взе да прилича на зле режисирано риалити. Да вземат да изиграят една канадска борба и кой от къде е.

"И ще бъдат съградени отдавна запустелите места, ще се издигнат досегашните развалини и ще се обновяват пустите градове, опустошени от много родове".Съгражда само държавата Израел след 1948 г, палестинците, пребиваващи там уж от векове водят първибитно-дивашки начин на живот-от векове:)

Но така им харесва!

Нямат място в Обетованата земя и това не е човешко мнение, а Божия Воля!

Резолюция на ООН от вчера, настояваща Израел да се върне в границите от 1967 и да освободи окупираните Голански възвишения: https://peoplesdispatch.org/2023/11/29/un-general-assembly-adopts-fresh-resolution-demanding-israels-withdrawal-from-golan-heights/ Гласуването по държави тук: https://t.me/RVvoenkor/57396 Израел е държава терорист, незаконно окупирала суверенни територии и избиваща цивилни безогледно!!!

Ще ти го повторя отново: "Според ООН"....на кого му пука! Ако според ООН намерението на Хамас да унищожи изцяло Израел (включително и законните от 1948 г. части на Израел) е законно, то тогава цялото ООН е за боклука, барабар със "законите" му!

На ей тая международна общност дето е гласувала “за” и пука. България се е въздържала…

За съжаление си прав - още на никой не му пука и една държава определя какво да става по целия свят. Когато тази държава води войни, те са демократични. Когато някой отвърне, е терорист. Но никоя империя не е оцеляла вечно.

Така ти изглежда тука, щото сме колония на “хегемона”, но както и СВО в Украйна показа - света не е на това мнение.

Тази държава, която обвиняваш, не иска нищо повече от това просто да живее в мир на малката територия там, която има. И във всички войни, които се случват там, арабите са, които все първи нападат. Така че ДА, арабите са терористите, не Израел!

Ето го хусейн. Тва е минало - заминало тъпанар такъв. Тия граници бяха валидни за тогава, и Израел беше казал ок а тъпите тарамбуки нападнаха израел от всички страни, едновременно. И египет, u ливан. Бяха не само смазани за шест дни (известно е като шест дневната война), но бяха и размазсни. Загубиха и много територия, включително синай и голанските. Впоследствие Израел върна синай на египет на добра воля. Та не става да ти предложат едни граници, ти да кжеш не смрт на всимки евреи и да нспаднеш верломно, да тв бият до кръв и да станеш за смях в книгите по история, и после да дойдеш и да кажеш е добре, хайде да започнрм отначало, всеки да се върне в изходна позиция. Смешни мишоци. Голан никога няма да е арабски вече точно за това, за да не могат да дойдат мангалите пак да нспадат оттам (стратегически хълм). Инсче на никой не му пука за самия голан, тва е ситуацията. Отделен въпрос че тъпите мангали не искат никскви граници нито 67 нито 48, те си го казват, искат да се изтрият не само израел от картата ами всички евреи. Ти това го знаеш много добре защото си един жалкар арабин, ама се правиш на луд тука и лъжеш като истински арабин с истории за 67 и две държави. Признай си ти искаш заличаване на израел. За тва бой до края

За тъпанари като тебе, дето от гипскартона са отишли директно на смяна в НПОто за допълнително стотинки, съм сложил линкове - да не се излагате зорлем. Ако те затруднява английския изобщо нямаш работа тука…иначе чети - не говори, че става ясно що за тъоаци наемат в тая пропаганда и само крадат бюджета.

Направете колонка на Без паника Стига е спамил рано сутрин Човека има желание Толкова мастило изписа по форума Без пари ще я поддържа

Поне ще научите какво става по света, няма само да четете опорки и дезинформация :).

Признай си че си арабски мюсюлманин тогава, да не се прсвим на луди. Аз те познавам

Това отде ти дойде? Източноправославен българин съм си.

Руско тролче-педерасче, що не казваш бе сопол?

Сопол

Грозният говнян руснак Лавров и алкоголичката с малките цици заминаха ли си за кочината?

Къде е Зеленку?

Лайняно руско гейче, страхливците от Иран що не се намесват бе? И те като тебе са силни само в хибридната война.

Чакай първо Хамас да си свършат работата ;)

Те си я свършиха бе. Умряха.

И кога тва?

И после пак ще ги менкат :)

Да прекратяват скоро! Да се въстановят преговорите за Мир!

Що?

Щом паникьоравия е тук Той ще ви обясни всичко Тос руский кавалер

Държава Палестина, е нямало, няма, няма и да има.Израел ще продължава да расте и крепне напук на световните врагове, защото просто изпълняват библейските пророчества,независимо дали го осъзнават или не.

Колко да укрепне :)

глава 12,стих 6 на пророк Захария или Закария,както го зовът в исляма:..."ще направя Юдовите началници като жарник с огън между дърва и като запален факел всред снопове.Те ще погълнат всичките околни племена отдясно и отляво(всички около Израел са само тъпи мюсулмани).

Ние гледаме филма с бира и пуканки :)

Пък на нас ни казаха от пАсолството, да пишем, че хамас побеждава, Израел е победен и доларът е една хартийка.

От друго посолство ти диктуват на тебе, още от задължителната ваксинация насам. А сега сериозно - кой според тебе побеждава? Блокирания в Газа Израел, срещу когото е настръхнал цял свят и е напът да фалира щото 300 000 души работна ръка не са си по работните места а са мобилизирани, докато само мунициите за Железния Купол на стойност няколко милиарда бяха похарчени за месец? Или Хамас, който нито е унищожен, нито е победен, нито е спрял да нанся жертви на атакуващата армия?

Настръхнали са ти космите на миризливия гъс руско лайняно педалче.

IDF рита трупа на хамас Това има

Експерте - що тогаз поискаха спиране на огъня? Щото обичат нехората от Хамас?

Айде. Последните издихания на хамас и газа.

На цивилните може би, но в битката с Хамас, Израел е губещия.

Викаш морален победител е мъртвия хамас. Може.

По-добре си купи пуканки и бира, както някои се изразяват, и гледай, кой ще е победителя.

Айде бе. Страхливците от Иран няма ли да се намесват? Смешници.

Защо? Израел губи - няма нужда ит намеса.

Добре. Щом казваш, че губи.

Не го казвам аз - всички анализатори в момента. Само загубите от мобилизацията до момента са 59млрд, достатъчно за да вкарат Израел в сериозна икономическа криза.

А да, те от 1948 насам всекинпът губят и утешителна награда - нова територия

Ашкеназите са повеке от Индииците

30 мильона били. От тях 30% в Израел.

Видно ит стетията1 точката на примирието я слага само едната страна-мангалите от Гъза,а задействането на железния купол си е законна форма на самоотбрана, при това без да наранява когото и да било. Тия номади, докато не бъдат избити до кра60к, няма да се кротнат.

Няма законна самоотбрана в окупирани територии според ООН - казвам ти го за да не се изказвате неподготвени с тия мантри за самозащита.

Според ООН, трябваше да има две държави, арабите не бяха съгласни, започнаха война,която загубиха, и така до ден днешен.Който иска всичко, накрая получава едно голямо НИЩО!

"Според ООН"....на кого му пука! Ако според ООН намерението на Хамас да унищожи изцяло Израел (включително и законните от 1948 г. части на Израел) е законно, то тогава цялото ООН е за боклука, барабар със "законите" му!

Няма окупирани територии. Държавата Израел е създадена върху английска територия. Голанските възвишения са завзети в резултат от нападателната 6 дневна война на арабите срещу израел. А пък и твоята локига издиша, руски троле. Нали се сещаш че същото важи и за Русия и за окупираните от тях територии. хе хе хе. Тъп си като тъпан.Колкото за загубите на Израел - не бери грижа, имат достатъчно ресурси да продължат войната колкото е необходимо. Същото важи и за Украйна. Виж, на любимата ти Русия скоро ще и свърши парата.

Таман си викам, че това беше всичко, че се сдобриха и няма да има повече сеир. Айде юруш. Бой да има.

Не са влезли в бой, защото това не е бой. При бой има активност от двете страни! Палестинците бият с носове юмруците на израелците, така ли?

Най-сериозното постижение на Хамас е, че показа на света две важни неща: Първо: Израел прилага геноцид публично от години, но ционистките медии покриваха фактите. ООН има две решения по темата и двете изискват автономна държава Палестина. Второ: Америка е купена и контролирана от Израел. При всичките лъжи, че Русия им е купила изборите и простотиите на Хилъри и компания, APAC организация, която публично лобира за интересите на Израел държи в джоба си целият Конгрес. Като резултат стана още по-видим факта, че Америка е корпоративна клоака изпълняваща задачите и грижеща се за интересите на глобален финансов и корпоративен елит а не на Американските граждани. Израелската армия няма никакъв шанс срещу комбинираната атака на Хамас и Хезбола. Да бомбардираш не означава да завладееш територия. Трябва наземна операция, а това изисква кръвни жертви, които исторически Израел избягва да прави. Надеждата им е да вкарат в мелето Америка в наземна операция. От там нещата ще ескалират прогресивно, защото колкото и Арабският свят да си затваря очите и да иска деескалация, след определена линия нещата няма да могат да бъдат заметени под чергата. Единственият изход от тази ситуация е Америка да наложи на Нетаняху ограничение в муниции и подръжка, нещо което военният комплекс няма да разреши, особено след огромните печалби от Украинският "пакет". Да Украинците се оказаха победители в конкурса най-тъпа нация на планетата. Използваха ги за пушечно месо, снабдиха ги с оръжие до степен да стане прецедент и да се източат складовете на Европа за нови поръчки към ВПК то на Америка, което е консолидирано в най-ужасяващата копоративна хидра глобално Вангард Груп. Корпоративен конгломерат с асети над 7 трилиона и пипала във всяка област на икономическото производство. Още нещо интересно: Никой не ви дава реални данни какво се случва с IDF. Ядат бой като побъркани. Горят им танкове, офицерите отказват да атакуват. Мазало. Всичкото това при 4 процента рейтинг на Нетаняху според Хаарец. Та симпълмайнд робите, които реагират като кученца на Павлов на пропагандата на ционистките медии да се готвят за още една голяма загуба след тази в Украйна.

Дрън-дрън глупости от платен руски трол.

Кое наричаш глупост?

Хамас явно крещят: "Довършвайте ни по-скоро!" И наистина, колкото по-скоро Газа бъде изчистена и нейното население деиндоктринирано, толкова по-добре за всички. Един ден ще има една нова Газа, подобна на Назарет, обитавана от нормални араби, част от Израел. Дано колкото може по-скоро и Западния бряг да се интегрира напълно в Израел, и Саудитска Арабия да стане приятел на Израел. Накрая ще останат само Хизбула и Иран, но и техния край ще дойде, ще дойдар нови, разумни управници в тези страни, и най-после цялата тази отровна идеология с религиозен произход, целяща унищожаването на Израел да изчезне, за да дойде мир...

Вярваш ли си или си провокатор?

Просто гледай новините и не питай. Няма значение ние тук как се караме с коментари, каквото има да става, ще става. Само да те попитам, лошо ли е ако малката държавица Израел съществува в мир и приятелство със съседите си, а местните араби мюсюлмани вътре в границите на Израел живеят добре? Пак ще попитам, това много ли е лошо?

Боят настана, тупкат сърца ни Ето ги близо наште мюсли терорета душмани ..кураж дружина вярна сговорна ний ще иZчегъртааме до край хамаския терористичен сарай

Терореро. Тралала. Укрите са на кайма. Следват израелските капути. Чакаме Краварските боклуци.

теа пожелателни и Zаклинателни zакани ги слушаме вейке от над сто годин ..от 1917 г та до днес ..иZмислете неква друга пожелателна евраZийска тъпня

Грешка на израелска срана да смятат, че с пари купенаа земя им дава право да си правят държава. Дугга греа е, че всичките им без изкзлюение лобита в света от една защитават Израел, но от друга винаги плюят по съответните държави, които са въздържни относно приема на пришълци. Общо взето евреи са в основата на незаконните пришълци в Европа. Съответно няма как сега да получат подкрепа. От горепосоченото арабите не стават по-добри.

А кое би им дало право тогава? Да не я бяха купували земята, а да я бяха заграбили безплатно, с оръжие ли? Има ли поне една държава в света, която да е основана без война, и да е законна?