Израел обяви 3 принципа за мир с палестинците

Израелският премиер Бенямин Нетаняху изложи три принципа, които трябва да се съдържат в мирно споразумение с палестинците броени дни преди откриването на преките преговори във Вашингтон.

Обратно в новината

Коментари - Израел обяви 3 принципа за мир с палестинците | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Мъдри и прозорливи са политиците на Израел.Всяка дума е премерена ,всяко действие е разчетено. И ще постигнат целтта си -стабилна и просперираща израелска държава и вековно спокойствие на гражданите й.

мислех да отговоря на всички но по добре от мен го прави "миролубив" хамас. не е лошо от време на време в бг вестници освен какво е казал израел да се напише и какво е направил хамас. 4 убити (вклучая бременна жена) ден преди откриването на мирните преговори отговарят на всичи вас

Нагляри. Нищо не заслужават. Израелците имам предвид.

Всъщмост в райпоона на Близкия изток има мир само и единствено защото тъпите араби ги е страх от Израел. И има защо. Колкото пъти са се опитвали да започнат война толкова пъти са яли бой. И то як бой. израел е ядрена държава, нищо че не го прокламира на висок глас. като например други тъпанари - Сев. Корея и Иран. Известно е че Израел имат между 200 и 250 единици ядрено оръжие от различен клас (по някои оценки и повече, включитено неутронно оръжие). Израел разполага със сериозни носители - самолети и ракети, тоест, за разлика от някои други те могат да бомбардират всяка точка в радиус от 2500 м. И нещо много важно - израелската армия е изключитено добре подготвена. Войниците са добре обучени и пределно мотивирани. като се вземе пред вид че на тях не са им оставили избор, израелската армия е изключително опасна. За МОСАД всички знаем че това е най-доброто разузнаване в света - и от ЦРУ и от ФСБ признават това. Като се добави сериозната икономическа мощ, както и подкрепата ан САЩ нещата стават доста определени. Така че е изключително опасно някой да си мисли че може да шантажира Израел. Просто евреите ще набият канчетата на тъпите арабески за пореден път. Самите евреи искат мир. Но при условия на запазване сигурността на държавата Израел. не както сега - мир, ама с терористи. Така не става. Като ще е така, по-добре да си е война като хората. В палестина проблемът е че властват терористични образувания - не само Хамас, даже и Ал Фатах има терористично крило. Те искат едно - да го няма Израел. Е, това няма да стане. Поне докато Израел е ядрена държавая. Който иска мир, който иска да си направи цивилизована държава - ОК! Но който иска война и тероризъм - ще си го получи. Както са го отнасяли 50 години арабите пак ще го отнесат.

Това за хвалба ли трябва да го приемем, или чисто и просто за чиста монета. Ако можеше да се вярва на израелската политиканщина, че искат мира и спокойствието не само на своя народ, то нямаше да поставят такива малоумни условия, а от друга страна да се канят да продължат строежите, над които в момента виси "временен", едностранен мораториум. Отделно от това онези дето си чукат така усърдно главите в стената на плача с нищо не са по-различни от ислямистките терористи. Имали били ядрено оръжие, но официално нямат. Ако имат, нека да го използват де! Напълнил се света с диванета и тъпанари, че отгоре на това и заплашват със собствената си смърт. Гнусна гледка.

Мир в този регион ще има само при изчезването на Израел. Кажете конфликт в Близкия Изток в който Израел да не е намесен?

Като няма късмет, така е! Да бяха създали тук Израел на местото на БГ всичко щеше да им е наред. Ние при тия политици пед.р.си колко спокойно щеше да им е на хората.

Ами те от 21 години работят по въпроса. Защо мислиш е тоя геноцид над българите в собствената им страна? Нацията ни се топи. Вече се очертават огромни обезлюдени райони и чакалите вече се навъртат насам. Наскоро земеделският министър след посечението си в Израел обяви, че имало израелски интерес към наши пустеещи земеделски земи. Защо казва той да не им продадем към 1 милион декара земя?!?! Тези дни американският еврейски комитет бе на официално посещение у нас и Гоце ги награди с орден. Скоро се очаква израелска делегация да пристигне на посещение у нас. Следиш ли ми мисълта? За какво мислиш ще си говорят с нашите изменници?

"Преди всичко трябва признаване на Израел като държава на еврейския народ" Второ да бъде приета в Европейския съюз като пъноправен член и т.н. Аз ли нещо бъркам континентите или тия се подиграват на целия свят.

...и казал ген. Кастър на вожда на сиуксите: трите принципа за мир са: 1. Признавате върховенството на Великия бял баща, 2. Напускате прериите между Блек хилс и Биг Хорн, и се заселвате в резерват, и 3. Разоръжавате...

абе той и друго е казал, ама накрая сиуксите са му теглили ножа.

"Преди всичко трябва признаване на Израел като държава " Чудно колко пъти ли трябва да ги признаят палестинците . Истината е че няма да има мир докато израелците усещат че са военен хегемон в региона щом започнат да губят военното си превъзходство над арабите ще станат истински миролюбиви .