Просветният министър: Неуместно е УНСС да наказва студента

Неуместно е УНСС да наказва студента Кезим Медев, смята просветният министър Красимир Вълчев относно скандалния изпит с писани тройки на празни листове.

Обратно в новината

Коментари - Просветният министър: Неуместно е УНСС да наказва студента | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Утре Носете Съответната Сума! Не познавам някой който е завършил този "вуз" и да не мисли само за пари.

Нека "просветният" министър да стегне дисциплината на "квалифицираните" преподаватели!!!!! Да провери преподавателната им програма/пример:доцент "чете" лекции във филиала на УНСС в гр Хасково от 14.00ч и веднага "чете лекции в УНСС в гр София от 17.00чКАК така - телепортира ли се/?????? Пак в УНСС-то има преподавателка по Английски ез., която "работи" със студентите САМО през Интернет???? Знае се от Ректора, но промяна -Н Я М А ?????? Преподавателите работят в различни фирми и неебават даскалуването!?!!! ЗАЩО ги търпят??? З А Щ О ??????За да "съберат" студенти /платено обучение/ приемат куцо, кьораво и сакато-ЗАЩО???????Пример:Девойка завършила средно образование за която са полагани Специални образователни подходи/куку е /е приета в Пловдивския университет специалност Българска филология????КАК става това г-н Министър???К А К ?????И това е само върхът на айсберга във "висшето " ни образование!!!!!

СТУДЕНТЪТ Е В ПЪЛНО ПРАВО ДА ОСЪДИ УЧЕБНОТО ЗАВЕДЕНИЕ ЗА НАЛОЖЕНОТО МУ НАКАЗАНИЕ!!! ДОКАЖЕТЕ, ЧЕ ЖИВЕЕМЕ В ПРАВОВА ДЪРЖАВА!

Само да вметна, нашият ТОП "Отличник", СУ заема престижното ... топ 700 място в света по класацията на THAMES (една престижна класация). УНСС го няма изобщо в тази класация. И не е от системата, защото московския държавен университет 'Ломоносов' е #60. Правете си сметка, колко ни чине образованието, съответно, що за стока са тези надути старци "академици".

Хохохо... тройка от... текуща оценка... ще умра от смях...

Преди 1990 г. са приемали във ВУЗ 30% от завършващите средно образование, а сега 75%. Тогава от приетите 30% отпадаха около 25-30% поради слаби резултати от изпитите, но завършилите ставаха качествени специалисти. Сега почти всички учат, не ги късат за да не се загубят субсидиите и излизат полиграмотни йора с дипломи.

Подкрепям го, постъпил е правилно. Повече хора, като него трябва да има, за да се извадят на яве кирливите ни ризи. Учителката може и да е удобна за много неучили студенти и на тях да им е ОК, но принципно това не е правилно, така че, браво на момчето. Дано сега другите учители не го намразят, нещо много типично за нашия манталитет.

Ако не беше изкарал 2 на изпита дали щеше да надигне глас?

Борецът за правда защо е изкарал двойка на изпита? Или се бори за правдата само защото е завидял на онези 90% с тройките на празен лист?

Колко нагла е тази изкукуригала възрастна преподавателка.

И този го сочат за елитен ВУЗ . Преподавателския състав е познат , ама и студентите един елит- 90 процента смятат , че не са и за тройка, а четирима дето са за двойка се явяват нагло за шестица. Ще излезне , че няма и един елитен. А кво ли е във филиала им в Пловдив, дето събират книжки и после издават дипломи, или пък прословутото ЮЗУ, или помашките филиали на ПУ или Русенския филиал на оценения най-ниско Агроколеж в Пловдив или Ботевгрдското сборище или Филиалите на ШУ и РУ или магистрите от Военния , които имат по два часа лекции на предмет. Навсякъде в изброените -изпит срещу купена читанка. Интригуващ е и Ямолския филиал на Филиала в Сливен на ТУ-София и Монтанския и Врачанския филиал на ВСУ и ВТУ. Вишу да искаш.

Много уместно е даже ама то вие така сте си свикнали да не спазвате елементарни правила.. Тоя ''отличник'' защо първо не е уведомил ректора и ако няма движение тогава нова????Тоя ''отличник'' така ли незнае че ако имаш 4 на тестовете преди изпита без изпит ти остава тази оценка??От ей такива като тоя ''отличник'' се пълни гербераската структура защото там ако не си им подлога и доносник и манипулатор няма как да се докопаш до авантата

Защо 90% от студентите веднага си предали белите листи за тройка? Защо протестиращият студент за цяла година е бил само на едно занятие?

За лесна тройка кой не би се съгласил?!О вярно Кезим които решил че не е редно да си каса гъза от учене за някаква си 3-ка или 4-ка. "Защо протестиращият студент за цяла година е бил само на едно занятие? " Нямам понятие,но явно само на него му е стискало да се опълчи на лесният път.

Като си е ''скъсал гъза от учене'' каква оценка е изкарал??? Толкова му е ''стискало'' че на лекции не е ходил ама да приказва за неща дето се знаят му е много ''трудно''...

Лесна тройка??? Значи и по лесния и по трудния начин все ще е тройка, така ли? Или това е лесно спасение от двойка.

Или изпит, или текущ контрол! На изпит да се поставя оценка от текущ контрол е измислица по повод гафа на професорката.

Не е вярно и е от години защото оценката от текущия контрол по правилника може да се приеме за изпитна по желание на студента..Не е от сега ама на ''ученолюбивия'' нещо май обещано от вън има като го слушах

След като няма нищо нередно при "провеждането"на изпита,защо ще наказват студента?

Ами точно заради това че след като е в студентския съвет и би следвало да знае правилата ходи в нова да ръси лъжи че нещо бая се е ''изучил'' след като не е ходил на лекции за което говори и оценката му на изпита..

Браво на ръководството на УНСС! Даже наказанието е прекалено меко за този доносник и предател! И както каза Ректорът на УНСС изпитът си е съвсем редовен, защото няма нито един, който да се е оплакал, освен този ...

Е да не е луд, някой да се оплаче, трябва да му е последния изпит, нали виждаш какво става с оплакващите се!? Жестока тесла го чака амбициозния комсомолец на всеки изпит от тук нататък.

Кезим Медев е член на Студентския съвет на УНСС... и като такъв сигурно знае и за други нередности в УНСС та се питам дали пък наложеното му наказание не е един вид предупреждение да си трае, или пък наказанието е именно заради това че като член на Студентския съвет вместо да поведе борба на Академичен съвет срещу странните изпитни порядки е решил да се оплаче по телевизиите...

Наказанието е именно заради това че след като е имал възможност да реагира където трябва отива да си вземе 5 минутната ''слава на борец за правда'' ама къде е необходимо си трае..

В такива случаи всеки от разказващите се описва като герой... а обикновено не е така;)

А, защо бе?!!! Да го накажат и да го изключат дори, а професорката да стимулират с една месечна заплата и допълнителна длъжност клетвохвъргач, т.е. кълне всеки, който по някакъв начин се опита да каже истината и да урони престижа на университета!

Министъре министъре, когато някой получи диплома, която не съответства на знанията му, това се оценява не само в България и дипломите на целия университет в един момент стават невалидни за всички други страни и фирми. Студента нанася ущърб на университета и е редно да се накаже. Или може би ще си ги назначите всички неуки студенти в министерството?

Ма, разбира се, да заметем трохите под килимчето, че да не ни пострада "имиджа";)) Ти ги пускай ангро с празните листове, пък после чакай да работят за репутацията на ВУЗ-а...

С такава практика на провеждане на изпита, престижът на университета се уронва от преподавателя, в случая професор!!! Студентите не си поставят сами оценки, нито си печатат сами дипломите, за да уронват престижа на учебното заведение, т.е. това е следствие от порочни практики на всички нива - лекции, начин на провеждане на упражненията, контрол на придобитите знания (чрез оценка). Все занимания, които зависят от назначени хора, а не от студентите. Ако студентът не е подготвен е нормално да бъде върнат и да чете повече. До следващия изпит!

Истината е, че бисшето ни образование е гола вода, сульо и пульо станаха професори с по един учебник с по пет шест автори, цитатите им в списания се нагласяват, едни и същи....и т.н., а никой не обръща внимание на студентите - говоря всичко това, т.к. бях пряк свидетел в един подобен "вуз"...., просто отврат!!!!!!

На какво е равно,на изпит да получиш тройка,бе да си учил,на предаване на празен лист,и две чанти пълни до горе от кауфланд.

УНСС - Утре Носете Съответната Сума е известно с доносническата си управа заведение-хранилка за некадърни "преподаватели"

Браво на студента. Срам за "професорката".

Студента уронва имиджи на целия унирвеситет и е редно да бъде санкциониран, защото утре всички студенти ще почнат да обвиняват учебните си заведения и уронват престижа им!

Престижа на университетите не се уронва от обвинения на студенти,уронва се само и единствено от решенията на преподавателите и ректора,както е в случаят.

Всеки, който е бил студент може да посочи поне по един такъв случай на гавра на "преподавател" по време на изпити. ВСЕКИ!

Аз например не помня такъв! Въпреки че тогава изпита беше в 2 части - писмен и устен. Е, не съм учил в УНСС, там определено ги учат да си плащат "цената на услугата" - т.е. оценката