Изписаха патриарх Неофит

Той беше настанен в УМБАЛ "Софиямед" със счупена лява бедрена кост

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На този"патриарх" му трябваха 32 дни за да каже ,че има война в Украйна и че тя е убийствена. И пак не посмя да нарече руснаците агресори. Не каза и дума за това, че Гундяев благослови иконата на Св. Богородица и с нея в ръцете рушняците разрушиха църква в Украйна ,със златни кубета, където същата тази икона е на главния олтар. Господ наказва и не забравя. Този си получи заслуженото. За сега!!!

На глупаците е присъщо да реагират бързо на такива събития. Кой как нарича нещата - всеки си има глава на раменете. Църквата не е политическа организация, че да се занимава с подобни оценки. Има си генерали, дипломати, министри, които да оценяват агресията. Патриархът е длъжен да призовава за мир (което направи още в първите дни на конфликта) и да се моли за всички страдащи.

Което не е попречило на католическата църква да помага на нацистки военнопрестъпници да се укрият. В името на християнското милосърдие, вероятно.

Абсолютно! Не им е попречило, а на нашата не и е попречило да спасява евреи. Лично патриарх Кирил (тогава още митрополит) прескача оградата на един училищен двор и застава заедно с евреите. Лично екзарх Стефан задейства силните си дипломатически връзки и заплашва самия цар! Евреите от синагогата директно отиват при него и той веднага се задейства!

Църквата да спасява евреи ли :)) християните, които са горели на клада баптисти ли имаш предвид? Тази църква е спасявала евреи? И даже да беше вярно, това някак отменя другото ли? И тези неща, които споменаваш, някакви официални факти ли са, къде ги пише? Има ли други свидетели на Че религиозниците никак не се притеснявате да лъжете или да укривате информация като ви изнася.

https://bntnews.bg/bg/a/97209-bpcnominiranazanobelovanagradazamir Явно сте някой от съвсем младите атеисти, че да не знаете такива всеизвестни неща. Да. Отменя всичко. Представете си, Църквата е само една - Православна. Всичко останало е лъжецърква. Ако знаете как се води спор, би следвало да схванете, че не смятам да се оправдавам за малоумията на лъжецърквите. Първо попълнете знанията си, пък после ще говорим какво е вяра, какво е религия, какво суеверие.

Явно си от дебилчетата, които си мислят, че и като Германия ознаменува победата над Хитлер, не са спретнали там холокоста, а? И откога църквата е само една? Има православна, католическа, протестантска, баптистка, евангелистка, лютеранска, разни секти и още един куп - само от християнската деноминация. Кои точно познания следва да си попълня, като аз ги знам всичките тези църкви, а ти очевидно не, щом лъжеш (или от невежество твърдиш), че имало само една?!

:) Какво общо има Хитлер и отпразнуването на холокоста с нещата, за които говоря? Какво общо има претенцията на някоя деноминация да е църква с това да е настина Църква? Претенцията на някого за нещо е просто претенция. По подобен начин Северна Македония претендира да е наследник на държавата на Александър Македонски. Въпросът е доколко тази претенция има някакво основание?

А, и това ли не успяваш да загрееш. Ами да поясня. Ти ми даде линк как правосланите празнували плана си за спасение на евреите - и в Германия празнуват падането на Хитлер. Този репортаж за празненство на нещо си е точно толкова доказателство за спасяване на евреите, колкото това, че в Германия празнуват падането на Хитлер, докато именно Германия спретва холокоста - не доказва нищо. И което точно прави точно твоята църква "истинска", а на другите християни - "лъжецърква"? Те твърдят точно същото. Твоята претенция е точно толкова претенция, колкото и техните, че баш техният бог бил истински, пък другите - не.

Там е работата, че не е само план. Ама явно не си чел достатъчно, че да разбереш какво всъщност се е случило - https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%BF%D0%B0%D1%81%D1%8F%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D0%B0%D0%B5%D0%B2%D1%80%D0%B5%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%B2%D0%91%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F Прочети и разбери, че двамата най-видни представители на БПЦ по това време са най-дейните спасители на евреи в България. Не така е било с Хитлер и неговото обкръжение. Те са вкарвали евреи в газовите камери. Също не така е и с католиците, които са помагали на немците да изпратят повече евреи в камерите. Надявам се сега да става по-ясно какво имам предвид.

Този линк е празна страница :)) "Уикипедия все още не разполага със статия с точно това име. Изберете „Редактиране“, ако желаете да създадете тази статия." Сиреч - поредната лъжа. Май ми се изнясни напълно какво точно и как се опитваш да докажеш :))

https://bnr.bg/radiobulgaria/post/101613359 Потърси Стефан и Кирил в този текст. Явно трябва да те обучавам и как се търси в нета.

Журналистическа статия в БНР? Това ли ти е "достоверният източник"? Тези, които са признати за "голяма роля", пък не са попове, защо така ги пропускаш? И я ме обучи как точно се работи с празни статии в Уикипедия, които се опитваш да представиш като факти, че си признавам, че аз лично не успявам да извличам информация когато липсва такава!

Мозъкът ми е достатъчно, че да ми стане пределно ясно точно какво можеш да кажеш и как го доказваш, когато се опита да ми пробуташ ПРАЗНА статия в Уикипедията като доказателство :)) Идеално олицетворение на цялата ви сбирщина суеверия, които се опитвате да представите за истина.

На цялата им малоумна църква ѝ трябваха 3 века да признае, че Галилей е бил прав и Земята се върти около Слънцето, а не обратно. Какво очакваш.

А да знаете, че мъдрата ни Църква в лицето на св. Василий Велики още в 3-и век говори за Кръга на Земята? Вижте коментара ми по повод католиците.

И това станало ли е официално становище? Или какво, според теб лъжа за официални факти ли?!

И въобще, какво е говорил тоя Василий за кръг на земята? Защото потърсих и не успявам да намеря никакви такива неща. Пише само, че го били почитали хем православните, хем католиците, въпреки че уж католиците били еретици, според теб. Пак ли лъжеш, или са поредните малоумия от типа на "един приятел каза, че един доцент от ВМА с един неизвестен никому уред мери енергийните нива, следователно останките от трупове са свети мощи"?

Доколкото си спомням, става дума за Шестоднева на св. Василий и неговото тълкувание на първите глави на Битие. Това, че няма всичко в и-нет не значи, че тълкуванието му го няма. А какво католиците са приели, мен не ме интересува. Важното е какво изповядва Православната църква.

Сиреч - пак един куп спекулации и откровени лъжи (или халюцинации) от типа на "доколкото си спомням аз" без реално покритие. Ясно.

:) Започва да ми става забавно. Явно си говоря с някой с жълто около устата. Пич, иди в някоя библиотека и потърси Шестоднев на св. Василий. Прочети едни 200-300 страници и пак ще си говорим.

Да лъжеш ли ти е забавно, викаш?! Започва да ми става ясно, че едиснтвените аргументи, които можеш да извадиш, са лични нападки към мен, и препоръки в "някоя библиотека" да чета 300 страници художествена литература, ако изобщо я има там, и според теб това е доказателство за нещо си. В коя библиотека го има тоя Василий и какво се очаква да науча от 300 страници неподкрепени с научни факти свободни съчинения? Ти като ги изчете, какво "научи" от там?! Ако тоя Василий правилно е познал (защото през трети век са нямали научното оборудване за прякото наблюдение на явлението), че Слънчевата система е хелиоцентрична, защото Църквата го признава това чак през 20-ти век?!

Там е работата, че са нямали инструменти, пък са знаели, че става дума за Кръг на Земята, а не за плоскост. Не е художествена литература, ама ще ти е трудно да схванеш защо. Трябва първо да схванеш, че светът не е само материален и че материалното даже не доминира. Библиотека - мисля, че библиотеката на Богословския факултет би ти свършила работа.

Защо лъжеш? Кой го е знал, кои са тези "те", нали беше само някакъв Василий? Официалната доктрина на църквата е бил земецентричният модел. Защо реши, че са го знаели, като точно църквата е изгорила Джордано Бруно точно заради това, че той го е доказал? И е отказвала да признае хелиоцентричния модел чак до 20-ти век.

Те са Църквата. Проблемът ти е, че си чел, че църквата била направила нещо си, а всъщност Западната деноминация го е направила. Схващаш ли разликата? Едни пичове, дето са организирали кръстоносни походи, минали през български земи и разпъвали на кръстове нашите прадеди! Същите тези са плячкосвали Константинопол 5 дни - повече дори от мюсюлманите, които са го плячкосвали само 3 дни - изнасилвали, горили живи хора и т.н. Има май някаква разлика? Никой православен, никога не е горил Бруно. Никой православен никога не е съдил някого, щото онзи смята, че Земята се върти около Слънцето. Дори само чисто институционално не го ли схващаш? Има БПЦ, РПЦ, СПЦ, Румънска църква... има и Римокатолическа лъжецърква. Ако щеш само от това трябва да схванеш, че става дума за различни entities (съжалявам за чуждицата).

Сиреч? Какво се опитваш да кажеш? Аз още по-горе ти показах с факти, че лъжеш, че имало само една църква, а ти сега повтаряш същото, като видя, че лъжата ти не хвана. Че и даже не знаеш как да го кажеш на български, "съжалявам за чуждицата" :)) Явно от много четене в "не знам коя библиотека" съвсем си недоучил, а?!

Ок. Казвам ти лека нощ. Смятам, че имаш достатъчно мозък да обработиш написаното от мен по-горе. Мисля да поспя вече. Беше ми забавно.

Е, явно някои хора се забавляват като се опитват да лъжат и манипулират. Християнски ценности, какво да правиш. Точно както църквата е лъгала за хелиоцентричния модел на Слънчевата система.

До господата, дето лъжат какъв агент е бил - следва извадка от досието му. "Ползва се с подкрепата на патриарх Максим и други висши духовници заради силната му привързаност към църквата и дълбока религиозност. Писмена информация е дал единствено относно свои впечатления от едно пътуване в САЩ през настоящата година. В квартала обекта не членува никъде и прояви от общественополитически характер няма. Не са забелязани да има проявени порочни слабости и наклонности. Доколкото е познат прави впечатление на тих и скромен. Цялото семейство са много религиозни. Всяка неделя ходят редовно на църква. Особено религиозни са майка и братът на обекта Обектът по характер е тих и скромен младеж. Много ученолюбив и отличен ученик. Не се е ограничавал само с четене на религиозна литература. Четял много съвременни книги В подобни моменти Симеон „успокоявал” пострадалите. Силно религиозен, привързан към църквата еп. Неофит се оформя като един от консервативно настроените млади висши духовници, радетели за запазване на старите традиции в православната църква. Особена активност проявява в разширяване на религиозната дейност прояви след започналите в социалистическите страни процеси на преустройство " Страшен агент излиза, че е! Добре че го познаваме от десетки години в Църквата, че да не ви обръщаме внимание на коментарите.

И във Франция като се разкриха поредните педофилски изнасилвания от християнски свещеници, поповете се хвърлиха на амбразурата да си бранят колегите и да отказват да дадат информация на полицията.

г-н Антирелигиозник, Да правите разлика между православие и католицизъм? Случайно да вдявате, че ги смятаме за еретици и че осъждаме всичките им дела след 1054 година?

Честно казано - не! Всяко суеверие смята другите са еретици и с неправилния бог. Включително мюсюлманите. Католиците по-малко християни ли са от православните? Защото гледам, че и техният главен светия е бил закован на кръст, докато уж всемогъщият му баща гледал благосклонно как се мъчи, досущ както и на православните.

Само с това си изказване показвате колко малко разбирате. Не мисля, че има смисъл да продължавам. Съветвам Ви първо да прочетете малко повече история, а после да опитвате да кръстосвате шпаги по форумите с по-ерудирани от Вас.

Естествено, че няма да "виждаш смисъл да продължаваш", като не ти отърват фактите. От суеверен религиозник, чиито аргументи са "защото в библията така пише и попът така ми каза" - толкова.

Антирелигиознико, Кои факти конкретно? Кой факт си дал тук, че да не ми отърва нещо? :) Да не мислиш, че е факт нещо, извършено от чужда църква, чужда култура, чужд народ? Правиш ли разлика между тези неща? Или си мислиш, че светът се върти около твоето разбиране за вяра, религия и ... каквото там още ти дойде на акъл :)?

Да повторя, като не ти отърва да четеш: "И във Франция като се разкриха поредните педофилски изнасилвания от християнски свещеници, поповете се хвърлиха на амбразурата да си бранят колегите и да отказват да дадат информация на полицията." Това е ФАКТ. "Всяко суеверие смята дурите за еретици и с неправилния бог. Включително мюсюлманите." Това е ФАКТ. "...и техният (на католиците, уж еретици според теб) главен светия е бил закован на кръст, докато уж всемогъщият му баща гледал благосклонно как се мъчи, досущ както и на православните." Това е ФАКТ. Твоят отговор? "Не мисля, че има смисъл да продължавам". И пак ме съветваш да чета "малко повече история". Коя точно история отрича тези факти, които съм изредил, че да я чета тази специалната?!

Отново не разбирам какво общо имат тези факти с БПЦ, примерно? Аз съм член на Българската църква. Нито един от френските и американски педофили не е член на БПЦ. Защо вярата ни в един Спасител ни прави еднакви и ме прави задължен да защитавам всяко тяхно издевателство? Всичко е детайли. Никога Христос не е учил някого на педофилия, горене на някого заради научните му виждания или убиване на евреи. В крайна сметка защо трябва да отговарям за малоумията на съвсем различни хора, със съвсем различни вярвания, съвсем различна култура? Защо мислите, че едното общо нещо ни прави всички общи? Генерализацията е една от най-базовите грешки във формалната логика. Нали уж се мислите за много научен?

Ти попита "кои факти". Аз ти посочих кои. Явно сам не си разбираш собствените въпроси.

патриарх оТ КГБ

ако са му сменили става, ще го изпращаме до седем дни...

Осигурен ли е? Или отгоре на плюскането на бюджетни пари от Църквата без да плащат лев данъци, сега ще му плащаме и лечението?

Аз съм вегетарианец от поне 10г и даже малко съм пълен . Няма лошо да си вегетарианец

Ми браво на теб. А това защо реши да го споделиш?... Нали знаеш как се разпознава веган. Явно важи и за вегетарианците.

^ Намекваш , че вегетарианците са фалшиви . Може да има такива . На мен нищо не ми липсва - пица с кашкавал , пържени картофи , вафли , шоколад и т.н.

Не, не намеквам това.

Отзад на снимката е Зеленски !

Има прилика , ха , ха . Само , че оня е гадняр

Бързо възстановяване ….. Бог ще помогне….

Него не го мисли ! Гледай останалите неизвестни хора . За мен всички сме равни .

Защо ги избират все такива възрастни и болни !? Е , някой на 50 би свършил по-хубава работа

Ми.... ДС милорд....

Полк. Симеонов от ДС, всички ченгета сме радостни!

Те пък защото ходжите не са били и те ченгета.....

Здраве и дълъг живот. С Бога напред.

С Бога и най-вече с Държавна Сигурност! Алла у акбар!

Да го изпишат за гробищата подлогата гладна

Киро, поне едно обаждане по телефона направи до Негово светейшество българският патриарх !! Помоли се за здравето му, както направиха хиляди миряни. Бог да пази Негово светейшество българският патриарх !!!!

да му се обади ! Патриархът не иска и да чува за него ! Явно Петков е направил нещо непростимо !

Да, не е гей :(

Пипни се отдолу да не е мокро....

щом един премиер ходи да му милват тиквата няколко папи, вместо да целува ръката на родния патриарх. Има нещо още по-гнило, когато друг премиер иска политическо съдействие, разбиране, подкрепа и съвети по политически въпроси, вместо да се интересува от здравето и мнението на родният патриарх. Има нещо сериозно гнило в цялата ни политика и религия в милата ни родина.

Боли ме, каква е тая новина? Аз днес закусвах варени яйца пък...

Уповавай се на Бога. Утре към варените яйца, дано и бекон да имаш.