$15 млрд. в ”куфарчета” изтекли от България

Около 15 млрд. долара са изтекли от България през последните 10 години. Парите са “отпътували“, както към офшорни дестинации, така и към големи финансови центрове като Лондон, Париж и Ню Йорк.

Обратно в новината

Коментари - $15 млрд. в ”куфарчета” изтекли от България | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

naum2

По принцип това е успешната формула за бизнес в България , гледайте кво правят комунстите. Крадеш тук , изнасяш учиш децата в скъпи университети, като намалеят авоарите и понеже такива печалби на запад са трудни, връщаш децата като "западни експерти" , аборигените ги избират и те продължавата цикъла кражба - износ за внуците, които чакат своя ред.

Голямото източване беше и е голямата цел на мафията. Ето къде отива националният капитал., ето защо фалират честните бизнесмени, а медиите угодно се опитват да прехвърлят проблема от болната на здравата глава, лансирайки изявления от типа: 1. "Лошия матрял". 2." Слабата производителност". 3. Българите и казана - разбирай той милия тарикат се опитва да избяга от Ада (България), нарамил чувал с при, лошите българи го дърпали назад от завист. ... И още много подобни клишета, масово приемани от хората и ужасно вредни и дезинформиращи!.

Затвор от по 20 години поне за убийците на цяла една нация,независимо с коя боя са се боядисали!Те погребаха България,както беше написал знаменития българин Капитан Петко воевода на своето знаме.Тия изроди потъпкаха мечтите на цели 2 поколения българи.Незабавно да се обявят имената им и да започне съдебен процес за всички тия престъпници,който най-после да завърши с осъдителни присъди.

Но нали рецептата е американска,какво значение има кой я изпълнява.Пък и те старателно следиха как я изпълняваме-оценки ни даваха,и сега дават.Например Ричард РАН през 2012/октомври/ нни похвали че сега сме държава с демократични институции и развита пазарна икономика-магазините са много и пълни със стока и т.н.И не само той-по всички критерии ние сме страна с пазарна икономика и демократични институции.Със съвсем малки забележки.

Добре е че пишете за 15 милиарда в куферчененценцата, че ако се изпуснете да напишете за другите изнесени с контейнеритеее .... не ми се мисли!Само така.Това е правата линия.

Абе за аероконтейнери съм подочувал, ама да не се окаже че И 40 футови голямообемни ....:-)

Абе само 10 души изнесоха 15 м.а останалите-колко ?

проста сметка : бсп-бкп 15млрд ,дпс 10млрд, сдс 7млрд герб 9млрд изнесени( усвоени от дарявата в последните 20 години.и никои в затвора за тази масивна кражба. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

НЯМА ДА ВЛИЗАМ В СПИСЪКА НА ОФШОРНИТЕ ФИРМИ И БЪЛГАРСКИТЕ ФИРМИ В КОИТО ТЕ СА ИНВЕСТИРАЛИ. Можете да го откриете във ВЕСТНИК "Банкеръ" от 20.10.2001 година !!! Впечатляваща е регистрираната в Малта ирландската офшорка Консолидейтид континентъл комърс лимитид - позното ни като "3С" чийто собственик е еврейския измамник Джейкъб Менахем СХЕМАТА НА ГРАБЕЖ СВЪРЗАНА СЪС СТРОИТЕЛСТВОТО НА ТЕЦ -1 Е ПРОСТА За астрономическата сума от 850 милиона ДОЛАРА започва изграждането на централата ЧИИТО ПАЗАРНИ ЦЕНИ СЕ РАЗМИНАВАТ В ПЪТИ С ТЕЗИ ПО ПРОЕКТНАТА ДОКУМЕНТАЦИЯ !!! С тези 850 мил. долара са построени поне още две такива централи в ИЗРАЕЛ. ГАРАНТ ПО ЗАЕМА НА МЕНАХЕМ е НЕК и респективно БЪЛГАРСКИЯ ДАНЪКОПЛАТЕЦ !!!! Работи или не "американския" ТЕЦ ние простосмъртните БЪЛГАРИ възприемани като стадо овце сме длъжни да плащаме "заема" на този еврейски тарикат !!!! ТАКА Е В ЕНЕРГЕТИКАТА - ЕДИН ПИЕ ДРУГ ПЛАЩА !!!!!

В друга връзка научих следното--общи инвестиции в ТЕЦ-1 и ТЕЦ- 3 ----3млрд.евро..Разкрити работни места в двата теца----около 1200.

Може да са в пъти повече откраднатото от България. Не е ли време Господа Бога да погледне към хората?

Господ вече е погледнал към България и ни е изпратил свой пророк който да ни води по правилният път на избавлението.Този пророк се казва Волен Сидеров.Само за това е тая омраза към него.Защото предателите знаят че неговата мисия на земята е да изгони враговете народни в чужди земи тилилейски.Може и по близо-в затвора.Единственото спасение за България се казва партия Атака.

Покаяи се за сатанинските си думи и се поклони доземи пред Господа Бога! Покаяи се за думите си греховни пред Господа Бога и нека бъде Той милостив над тебе.

"ба си, мойте са по-малко! Значи и друг е изнасял...

;))) така де, не си само ти ;)) аз се отказах, че куфарчето не ги събра и не ми се занимаваше

Бог забавя, но не забравя! Въпрос на време е.

на това се надявам,най-после бог да накаже този мързелив,крадлив,алчен и злобен народ,стига вече си е развявал байрака,крайно време е да започне да работи,ама наистина

Тия пословици ги разправяй на шапката си.

На лева ръка, десен джоб все народа му пречи!

ще дойде ли това време на видим Сергейчо и Седевчо на камионите на Титан само там им е мястото малко да поработят на трудов договор за интеграцията

Бедната ни, съсипана държавица! Дали някога ще се оправи?

БСП = Бесни Смотани Пенсии БСП = Болни Скунксове Плюят БСП = Бай Сульо Партизан БСП = Болен Социалист Подъл БСП = България Се Продава БСП = Български Социалистически Подлец

След изборите ще се видите се срещнете за обяснения с отряда на ДС, а като следствие можете да спечелите екскурзия до Белене!

Значи комунетата много са имале щом: - Костов забърсал 27 млрд /от общо 30 внесъл в касата само3млрд/ - Сега и Будето и компания забърсали 15 млрд Бая са ни оставили тея мръсни комунета, а всички още се натискат да управляват значи има още за крадене

Ако не си забелязал комунетата не са ти оставили нищо, а са го откраднали. Много от парите са генерирани и откраднати през тези 23 години - пряко продължение на 1944 г.

Дон Буда четеш ли през кои години са изтекли парите - 2001-2010 г. Нека все пак да сме обективни, като плюем.

Българското правителство не би могло да вземе такива мерки, защото в тези офшорки са спестяванията на неговите членове, колеги, роднини и бизнес партньори. Дано отвън ни натиснат защото без натиск няма да има политическа воля за това!

Наивници като теб са ми особено смешни....та нали кинтите "изтичат навън" в техните банки. Да не мислиш, че е случайно ? Та нали това е целта на тия "отвън". Да "пребарат" чуждите кинти и да си запазят световната доминация. Това си е необявената глобална война - Финансовата.....и ние, за жалост отново сме от губещите.....

Парите са изнесени не в куфарчета, а със чували и с тировете през граница.

Пълни тирове с парите през границата.

Някои тук май забравят ЗАЩО 2009 г. БСП-НДСВ-ДПС бяха ИЗРИТАНИ ОТ ВЛАСТТА! И че докато не се ОЧИСТЯТ ОТ КРАДЦИТЕ, С КОИТО СА ПЪЛНИ, власт няма да помиришат!

А сега де. сигурно Бойко Борисов е виновен.)))))))))))

От колко години ББ е във властта(кмет, генсек на МВР, премиер)?

Още имаше живи динозаври!

Консервативни класации? Тия момчета са първолаци в бранша...Щетите от КРАДЦИ само последните 15 години са НАД 100 млрд.лв. По КОНСЕРВАТИВНА, но по български КОНСЕРВАТИВНА ОЦЕНКА! Няма по-големи КРАДЦИ от КОМУНОИДНИТЕ КРАДЦИ! Тия изследователи и понятие си нямат НА КАКВИ КРАЖБИ беше подложена България!!!

Склонен съм да ти вярвам.Може да не ни съвпаднат отделни позиции , но то не е съществено.Но ако обичаш дай малко по подробно,знам че си спец по темата.

Докога ще го чакам да излезе на бял свят тоя прословут списък на българите в "офшор лийкс"?

ако се замислиш,пенсионерите са били очевидци на пладнешкия грабеж на комунягите от ДС.освен това,те са били и днес са потърпевши точно от тях до ден днешен.така че ,милост за използваните,ограбените и преследваните от ДС-комуняги днешни пенсионери и техните потомци.а за да не пострадат и сегашните поколения - чуйте какво казват хората,които знаят кой,кой е, защото са патили от млади години до старост.

"Комунягите" са виновни и за твоята лудост може би?

Значи комунетата много са имале щом: -Костов забърсал 27 млрд /от общо 30 внесъл в касата само3млрд/ - Сега и Будето и компания забърсали 15 млрд Бая са ни оставили тея мръсни комунета, а всички още се натискат да управляват значи има още за крадене

Няма бедна държава, има беден народ!

Ама, май си сериозно прав. Бачкам в една Държавна структура и виждам някой неща....все ни гонят за намаляна на разходи, за икономии...обаче гонят нас в Прованса...с в Софето си откриват нови Дирекции на Дирекции на Дирекции / вкл. и оня корифей Дянков/. И в София "специалните" взимат в пъти повече от нас "плебеите"...та така - кинти има, но не за всички....както винаги е било впрочем....

булгаря е страната на неограничените вазможности след като за един мандат можеш да си купиш шест апартамента или да спестиш три милярда. такова нещо е невазможно дори и в уса.

Нашите мафиоти са добре приети в USA ако са послушни!

Доста от децата на тези от Позитано са в USA

Ако ударя джакпота в недепя, какво мислите, ще направя??

От 32 тилиона 35 милиарда са укрити данъци и подкупи, а останалите какви са? Май ще се окаже, че това е поредния лов на вещици заради социалното недоволство и политиците в Европа вместо да вършат работа ни отвличат вниманието.

Маджо, Пашата, Буда, ТИМ ....

Някои тук май много се интересуват. Ще вземем мерки.

изтичат капитали от страни в които икономиката е мафиотизирана и корумпирана. така че изобщо не е за учудване тази статистика. ние самите си изнесохме парите от булгаря защото там личното имущество не е защитено мвр слугува на партиите, така че случващото е нормално. ако бизнесклимата е нормален парите ще се инвестират в булгаря.

Ей, пак ми хванаха паричките за черни дни!

Само не ми разправяйте, че БСП ще има интерес да се включи към страните взимащи мерки за неизтичане на капитали към офшорки. Така се взима решение за кой да гласуваш...

Това пенсионерите нямат мира и работят ли работят!

И да бъдат така любезни всички с изнесените пари да се откажат от всякаква политика защото народа ще ги разпъне на кръст като стане ясно поименно кои са точно и са се набутали отново да ни управляват. Да бягат увреме защото ще стане това ,което не са очаквали да се случи.

От ЕС вече ги знаят кои са. Нищо че в България ги крият. Няма нужда да им се молят и питат. Има разследване и то ще продължи.

отде извират тез милярди долари та да си начерпъ и аз една кофа пари

Ми от моя и твоя джоб бе, пич! Цените у нас са европейски, че и повече, а заплатите ни - като в Сомалия... Ето ти я разликата - в куфарчетата и в офшорките...

От ЕС няма какво да им се молят на нашите "убавци". Да ги заставят направо. От ЕНП да кажат на ББ, че ако да 1 седмица не осветлят мафиотите и не се включат в тази система, ще го изхвърлят като мръсно коте от европейския парламент и ЕНП, както и всички български политици ще ги изхвърлят от европейския парламент. Нашите разбират само от сопа! Доказано е!

"Брутният външен дълг към края на януари 2013 г. възлиза на 37 157.5 млн. евро"

Защо никой не говори и за парите изнесени и постъпили по задграничните сметки на Иван Костов. За тях знае и Филчев и Соколов и са склонни да говорят, ама никой не ги пита. Защото чорапът много ще се разплете ...и не се знае до къде ще стигне.

Много ченгесарски вестници четеш. Винаги в устата на много е Костов. Първо да ги публикуват тези неща а тогава промития ти мозък да дава коментари.

Еми той самият Костов си е ченге бе смешко!

Защото чорапът много ще се разплете ...и се знае до къде ще стигне - до боко маисъла и цвък-цвък.

Защо се хващате за тоя или оня поотделно? Всички са там от 23 години насам, защото произходът им е от едно и също място и са от едно котило. Сега следва да се покаже истинският списък, а не да се крият и да чакат баламите да гласуват отново за тях, защото те насита нямат, но не би било лошо и да получат все пак правосъдие, макар че в България няма такова. То от ЕС може един ден и да се сетят и направят това, тъй като парите за държавите, които се дават и са ограбвани, също са общи на всичките европейски държави, а крадците ги прибират и ги изнасят в свои банкови сметки. Един ден ще си платят с лихвите.

Абе само 10 души изнесоха 15 м.а останалите-колко ?

Абе само 10 души изнесоха 15 м.а останалите-колко ?

Абе само 10 души изнесоха 15 м.а останалите-колко ?

Luna0102

Да бяхте дали някое име, а сега само бутате фитили.

...кардинал Ришельо подарил на Д, Артанян кесия злато, той се посъветвал с приятелите си как да изхарчи парите. Атос му казал да се напият, Портос-да си наеме слуга, Арамис-да си намери красива любовница. Д, Артанян послушал и тримата, защото не искал да задържи парите. -Правилно-допълнил Атос- ако се тревожехме как са попаднали в джоба ни, щяхме да ходим гладни. В кесия или куфарче, парите винаги се харчат за едно и също.

Dumas комай беше хаитянянин... :-))))

Не знам за ТЕЗИ 15 милиарда дали е вярно. Защо не се говори нищо за ОНЕЗИ пари от Пенсионният фонд които изчезнаха в началото на "Демокрацията". Те пак бяха в куфарчета. Забравихме ли ?

А паричките на задграничните партийни фирми???

Ето за какво се борят в кандидат ристите за депутати.Да пооткраднат от това което все още е останало и да го изнесът от страната.И без да съобщават притежателите на овшорките и на износителите на доларите от страната ни, народът си ги знае.Това са напърво място участниците в управлението на страната ни през последните 20-25 години.След това идват висшите милиционери, магистрати, мутри и т.н.

Само името на Костов не споменавайте, че другарчетата ги хваща бяс. Можете да хвалите Буда, Мадридския палячо, Луканов, даже Виденов, ама Костов - сакън... И така ....бой, пролетарски, червен бой! Първо беше ВАЦ-ко Тошев, сега е измъкнатия от нафталина Кеворк, да не забравим Волгин и стадото статистици.

Колкото и да му го лъскаш, следващата Парлама ще я гледа по телевизията.

Б.Б. е виновен за изтичането! И въобще за всичко! А, забравих, и Иван Костов, както казва другаря Станишев.

Всичките тия дето си ги споменал са различни пипалата на един и същ октопод.

Нищо няма да стане! Нали точно от власт имащите през последните няколко години или благодарение на тах са изтекли тия пари. Няма как да ги накараш да ги върнат.... Е има ама тогава Хитлер ряпа ще трябва да яде ...

Отново безмислени проучвания - как така са изтекли - ако от България са изтекли 15 млрд. долара, значи някой ги е донесъв в България - нали лошите комунисти бяха оставили България пред фалит ? Как така стана, че хем сме фалирали, хем сме имали 15 млрд. долара ? Или ще излезне, че лошият Тодор Живков е оставил толкова много, че всички неуспели комсомолци, пребоядисали се на демократи да изнасят това, което той създаде ? Що за тъпи и измислени проучвания - нали трябва да ги има у нас, за да ги изнесем навън, не вярвам, че 15 млрд. долара е имало в България, камо ли да се изнесат навън ! Пълни глупости !

всъщност правилното би трябвало да е "изпрани", а не просто "изтекли"

праха за пране свърши в тая държава от толкова пране

В романа "Азбучни убийства" Поаро казва: "Ако искате да разкриете едно престъпление, разберете кой се е облагодетелствал от него". И сега въпроса с повишена трудност: Членовете на коя партия - върхушка са най печаливши от престъплението, наречено "преход". Чии синове и дъщери се учат и работят в "загниващия" капитализъм? И още, чии дечица тайно или явно притежават най тлъстите предприятия в страната? Ех, че труден въпрос, а?

Комай отива на TransEurope...Express !

Днес прекалено много ги "ръсиш".

Да добавя и Trans Amerikan expres.

Членовете на всички партии баце!

Всички са вътре и г-н президента и той. Защо БГ има дълг, ами защото гадовете обраха даржавата и няма наказания - само разстрел или публично запалване - така ще има страх за следващите "политици"

Забрави да добавиш конфискуване на имуществото в полза на народа и държавата.

много сам за и да се излачва по всички национални телевизии и по всички междонародни

няма булгарин които да не е за тогава защо не се гласува на референдум и да сваршим веднаж за винаги с тях

Проблем, другари! Обадете се на нашите медии да пишат, че парите са изтекли през последните 15 години! Иначе няма да можем да обвиним пак Костов.

Костов е назначен за опозиция от Луканов пич.

Не знам от кого е назначен Костов, но комунистите никога няма да му простят, че нe им играеше по свирката, когато беше на власт. Дори си позволи да унижи тяхната матушка Русия, като отказа да пусне самолетите й до Косово.

Всички управляващи от 1989 до сега ни взеха всичко, каквото могат пари, природа, медии, закони, свобода Защо пак трябва да гласуваме за едни и същи олигарси?!?

защото те са представителна извадка на българското семе. такива сме си.

Едно Свръхкратко НЕ !

кой те кара да гласуваш, гласуването е съгласие с целата тая простотия

точно за това и аз няма да гласувам