МВР предупреди за нови схеми за телефонни измами

СДВР предупреди за нови и активирани познати схеми за телефонни измами.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ТАКАВА ИНФОРМАЦИЯ НИКОМУ НЕ Е НУЖНА. ПУБЛИКУВАНА ВЕЧЕ, ТЯ СЕ ЧЕТЕ И ОТ ПРЕСТЪПНИЦИТЕ. ТАКА , ЧЕ ВИНАГИ МОЖЕ ДА СИ НОВ ПОТЪРПЕВШ В НОВА СХЕМА. ЗАТОВА ДАЙТЕ ВЪЗМОЖНОСТ ХОРАТА ДА ПРОВЕРЯВАТ НА КОГО Е ТЕЛЕФОННИЯ НОМЕР, С ПРОСТА ПРОЦЕДУРА- ДО МОБИЛНИЯ ОПЕРАТОР. ЗАПЛАЩАМЕ ТАКСИ НА ОПЕРАТОРИТЕ- НЕКА ДА ОКАЗВАТ И СЪДЕЙСТВИЕ!!!!!!!

Е, как така - търсят те за работа, а вместо те на теб - ти на тях трябва да плащаш?! И на този тъпоумен номер да се върже адвокат? Не вярвам.

Пълни глупости, къде сте видели адвокат да дава пари, той само взема!

Нещо не разбрах? Иска се услуга от адвокат или преводач, за която той трябва да плаща? Кой гений от мвр го измисли?

Адвокатски преводи от случаен несертифициран преводач... Хайде стига де. Какви ли не щуротии правим за лесни пари! Е, в тоя случай който се върже, заслужава си го!

Та кое му е новото че не разбирам??? Когато си нямаш никаква работа с подобни лъжи просто им затваряш ако поне имаш малко акъл, ама когато ламтиш да получиш нещо винаги ще те излъжат..

трее си последния дебилен идиот дето да се върже?!

Ако те търсят за работа, а вместо те да ти платят искат ти да им плащаш и се навиеш, значи си голям глупак.

Нали уж само старците били прости и лакоми и затожа си хвърляли парите. Сега да кажете нещо за адвокати, преводачи и други образовани и умни хора.

Я те чекам душо, дома да ми додеш, ама после душо, нема да моеш да одиш.

Нова схема??? Явно само за МВР е нова, защото заклетите преводачи от години се оплакват от подобни случаи. МВР не си помръдва пръста, и в редиците им вероятно има съучастници на измамниците, защото от подадени сигнали в последствие се оказва, че яма и следа.

Крайно време е МВР да бъде съкратено с поне 95% и да премине към Националния статистически институт, а спестените средства да се раздадат на хората за правоохранителна профилактика.

То това е добре предложение, но мислите ли че ченгеджийската мафия ще го позволи? Те от години се напъват да им извършат реформа в МВР, ама само с напъните си останаха. Защото както казах мафията им веднага ще спретне протест на всички ченгета, а нали сами видяхте резултата какъв е когато МВР стачкува? Да давам ли примери?

не го схващам това! как може някой непознат само в разговор по телефона да ме убеди да му дам пари? не знам. според мен няма как!

I_Loyola

Дай си телефона и ще разбереш. Има много добри психолози, които мога да убедят едно алдебаранско магаре да си прегризе и четирите крака и после да ходи.

След като сработва , защо да не го използват , особено в България , дори и да бъде заловен измамникът то той знае , че няма да бъде осъден !

аз мога да те убедя да ми дадеш и дори да ми благодариш, но ме има в интернет навсякъде, всичко е легално, най-вече услугата ми за радост, и така.... има хора които имат дар слово и успяват да те "успят"... на мен също ми се случи някакъв човек да ми иска пари от името на гугъл..беше много убедителен и бях на косъм да си платя, но проверих, че гугъл просто не звънят никога и го докладвах на полицията.. НИКОГА НЕ КАЗВАЙ НИКОГА :)

Директно - КОГО ТЪРСИТЕ? На този кратичък въпрос мошенниците обикновенно почват нещо да осукват или ти цитират телефонния номер, но отново - КОГО ТЪРСИТЕ ги отказва от диалог!!!

принципа е че понеже не е забранено, значи е разрешено, никой не може да ме убеди че държавата не може да спре измамниците, но не иска защо ли...

Няма нужда да триете коментари, а по-добре информирайте хората да не се подлъгват и да изпращат пари по начин, който позволява АНОНИМНОТО им получаване в произволна точка на свта. Нароиха се такива услуги вече под път и над път! И МВР да вземе да го обясни това ясно на хората! В цяла Европа спират анонимните плащания, само в БГ не обясняват на хората от какво и най-вече как да се пазят!

МВР са станали информативно-просветителска служба. Гражданите и селяните сами да му мислят как да се пазят. Престъпниците играят в комбина с полицията -това на всеки му стана вече ясно.

Могат да наемат частна охрана, каквато любезно се предоставя от близки на властите във времето фирми.

Нискообразовани, тъпи илитерати, подготвят схеми за измама на интелигентни хора! До къде се стигна - хващат ги, после ги пускат и те си продължават. Трябват промени в закона и отнемане на имущество.

Аз ги чакам, има много свободни места ! Явно, няма кой да ги изпрати при мен на курорт!

Е какви ли пък плиткоумни ще да са тези адвокати, юристи, преводачи и т.н. да се хванат. Аз даже, сигурно съм проста, но не разбрах как точно ги карат да си дават парите, но ми се струва невероятно да накараш образовани хора с акъла си да даде и един лев хей така. Честно казано не разбрах от статията как точно им взимат парите, ако някой е разбрал да пише.

Публикувай си телефоните и ще научиш от първо лице!

Просто са свикнали много леко да взимат едни кинти, да речем 50-тачка за подписче. Просто са си мислели, че пак с лекота ще направят няколко стотачки

Абе тези от МВР каква функция имат всъщност? Вчера предупреждаваха, че по Великден ставали много кражби, днес предупреждават за нови схеми при телефонните измами. Да не са ги преструктурирали в информационна агенция, пък аз да съм пропуснала това?

AlekoM

А мен ме проверяват по телефона дали съм си в къщи. Получавам едни инсценирани обаждания.

МВР да не е вече организация за аварийни предупреждения? Някога такива лица получаваха спешни проблеми с храносмилането при среща с тях, а сега се обаждат от тяхно име.

Провинциални джагали налетяха и на адвокатите вече :)