Ало-измами: Защо държавата я няма

В събота, 22 юли, 80-годишна жена от Стара Загора повярва на телефонен измамник и, "за да помогне на полицията", хвърли от терасата 2100 евро и златни накити.

Обратно в новината

Коментари - Ало-измами: Защо държавата я няма | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ДЪРЖАВА ЛИ - ТО НЯМА ДЪРЖАВА - ИМА ЕДНА ТЕРИТОРИЙКА И ЕДИН КОЙТО Е КАТО КУКЛА НА КОНЦИ И САМО СЕ ЦЕЛУВА С ТОЯ ОНЯ И КОЙ ЛИ ОЩЕ НЕ

Дали нашите "независими" бюрократични институции-МВР, ДАНС, Прокуратура,Съд не могат, или просто не искат да се справят с ало-измамниците, с обирджийските банки, с тъпите вандали по селата? Могат, абсолютно могат да се справят и то само за 24 часа могат да въведат необходимия порядък по всички кътчета на България, и то така, че да няма повече убийства, изнасилвания, измами и всеки на своето си място порядъчен човек да си върши спокойно работите. Колко хиляди служители, малки и големи началници в горните институции получават своите заплати и премии от нашите оскъдни пенсии и заплати? Очакваме Премиерът и Министъра на вътрешните работи да ни обяснят на нас, обикновенните хора: -Защо тези Държавни институции не искат да въдворят ред в нашата мила Татковина? -Ако не могат да въдворят ред, да си ходят всичките-от горе до долу.

Кво да кажеш за хора,които си мятат доброволно парите през терасите на измсмници, гласуват по няколко пъти за едни и същи измамници,работят при измамници,които забравят да им плащат,подкрепят измамници,които им отнемат и дребните добавки, пазаруват от измамници-вериги чужди магазини и още..... и още.... Ами,какво да кажа. НЕам думи.

Da ,,da se chudi chovek zasto darjavata da e vinovna, Da , iskate da vi napalnat glavite s mozak,,, e ,,, vse sme bedni, a otkade tiia prazni tikvi imat takiva sredstva, Taka im se pada, ne zaslujavat da imat , stom nemat glavi na ramenete si, GLUPAVI HORA,, BOJE BOJE , KADE SI, PREBERI SI VERESIITE,,,

nali sta4kuvat nashite policai a kide sa danicite ni 2busa ni ograbiha namerih izvirshitelite arestuvaha gi i sled tova gi pusnaha nimali dokazatelstva TOVA E DEREDJETO v BG niamam dumu za nasheto MVR pod vsiakakva kritika

това отдавна не е държава а територия

Поне,да ги беше дала на Румен тъпото-той и без това, все още събира пари!

всички измамници ще бъдат със затвор 8г. Съдът не е приложил този член, защото взима пари от измамниците или е под натиск на високи политически фигури, които взимат пари от измамниците. И това е престъпност по високите етажи на властта, когато си плащаш на управляващите и си безнаказан.

Избори не се печелят лесно

защото си плащат добре и боцето прибира пая както със суджука!

ТВА Е КАТО С ДРОГАТА - АКО СЕ ИЗБИЯТ 15-20 ЧЕНГЕТА "ПОКРОВИТЕЛИ" НА НАРКОДИЛЪРИТЕ И АЛО ИЗМАМИТЕ ЩЕ СЕКНАТ ....

НЕ КАЗВАМ ЧЕ ВСИЧКИ МИЛЬОЦИОНЕРИ СА МРЪСНИ, САМО 10-15% :))

Ще споделя моя опит от ало измамниците. Аз съм на средна възраст и внуци нямам, близките са ми в чужбина. Та на няколко пъти ми звъняха ало изедниците. Още преди да вдигна домашния телефон знаех с кого ще си имам работа.Защото телефона ми не изписа номер, а само с букви скрит. Дигам, а отсреща леко стъписване при чуване на бодрия ми глас, следват психоатаки, крясъци, аз затварям, а те звънят още няколко пъти, докато не ги заплаших, че те ще си имат работа с криминална полиция. Обаждам се да предупредя една приятелка, а тя ми вика те всичко знаят за нас и ни подслушват всички телефони. Разбрах, че освен с лъжа, психоатака измамниците си служат най-вече със страха на хората. Това е . След това ми звъняха пак след два месеца, но не им вдигнах.

ало измами... ала бала.. държавата я няма, защото в момента всички - медии, политици, полиция, съд, бхк, отворено общество прокуратура се борят с агресията... и ще победят, както ни убеждават. нещо, като меркелското "ние ще се справим". ама ние нямаме по девет живота, че да чакаме толкоз дълго.

че лъжат пенсионерите! БСП го прави от години!

над 100 години

"Къде е държавата?" - ами държавата отдавна не съществува ...

вероятно измамниците се покровителстват от "високите етажи на властта" ай на бас , че скоро бизнеса няма да замре

Къде е НАП?! Как може безработен или по думите на един, който го даваха но Нова телевизия "от време на време цепи дърва като го повикат" да издигне палат като прогимназия и да кара скъпи коли?!

НАП и комисията за незаконно нямат право да проверяват хора без бизнес!Такъв е законът в БЪЛГАРИЯ

Държавата ще може ли да налее мозък там където липсва?

Уж бедни нашите пенсионери,а чета все възрастни хора хвърлят хиляди левове,злато.Аз съм млада ,но нямам така налични хиляди в къщи.Най-много до 300-400 лв понякога да се навъртат.Какви са тези глупави пенсии дето се вързват.

Личи ти че си млада и... На теб ясно ли ти е защо тези пенсионери държат пари в домовете си? А защо имат златни накити? И защо така сляпо вярват на разни "полицаи" и "доктори"? Ти, казваш, имаш обикновено около 300-400 лева налични в домът си. И това не те притеснява, защото пред теб е възможността да имаш още, като работиш. За съжаление, пенсионерът няма тази възможност. Парите, които има, са му последни. ПОС-ЛЕД-НИ! Защото той няма как да изкара други! Това са му парите за критични случаи - болест и погребение, защото тези хора се ужасяват от мисълта, че ще бъдат заровени като бездомни кучета в ковчези от картон. Когат стигнеш тяхното положение, а то е неизбежно, колкото и да не ти се вярва, тогава и ще разбереш, но ще е късно!

Днес и от няколко дена съм нападнат от телефонни измамници. Звънят от английски номер +447418426985 и напористо копеле на български обяснява, че е от някаква "глобална" компания казваща се ЕН-БРОКЕРИДЖ. Знае ми името и иска да играя на борсата - ще печеля от злато и петрол! ... Не си казва името, не казва от къде ми има телефона - те работели с Гугъл ?!

Ами играй! Може и да спечелиш.

И на мен ми звъняха от Европейска Англия да си дам парите на някакъв брокер. Казах им да инвестират своите пари и им пожелах успех, нали са експерти.... Беше много учтиво девойче, странното беше, че говореше на български...

И на мен ми звъняха от +447452371791 да инвестирам в злато и петрол - женски глас. Били брокери на Кока-кола. Де..ба и измамниците му!!!

И на мен ми звъняха от същия номер. Не вдигнах и го потърсих в Google. Така намерих този коментар. Явно е мащабна акция за нов тип измама.

Гледам, че тук всички сте изпаднали в дълбоки разсъждения, а фактите са следните. Аз живея в САЩ и при мен постоянно има такива ало измами. То първо ти звънят уж данъчните от IRS, после ти звънят от кредит кард компаниите, после ти се обаждат от телефони с код Ямайка, Доминиканска република и прочие. Има измамници, които се представят за инкасатори на електро и газ компаниите и ти влизат в къщата с фалшиви карти. Мога да изброявам още много такива примери и то в страна в която работи правосъдието или поне привидно. Не казвам, че не трябва да се предприемат мерки за ало измамници и всякакви други такива, но проблема е много, много по-голям и е извън пределите на България. Има го почти във всички страни. Просто трябва по-добра информираност на хората. Ако някой се надява, че с един, два ареста всичко ще е тип-топ, то просто се лъже. Бъдето просто по-бдителни. Моята баба в България я излъгаха два пъти в рамките на 5 години. За съжаление, старите хора са озновната група, която бива атакувана.

ще си позволя да се усъмня в думите Ви. Мошеници имами навсякъде и винаги е имало. От моя личен опит, обаче, си дадох сметка, че измамниците в България разполагат пълна информация за жертвата, ако мога да кажа даже всеобхватна. С такава добра осведоменост беше само ДС-то - официална и донос от как'Сийка. Силно се съмнявам в САЩ да е така.

САЩ са си за САЩ. Ное проблемите на САЩ не можем да решим. Но за ме тези измами са су въпрос на сържавна политика. Както Митьо очите и тем подобни крими герои, наследници на ал капоне и причие безнаказани главорези...

звънът ми от "бела карта". така и така...кредит, нужди,печалби....питам ги откъде ми имат телефона, те мълчът. И КАТО СЕ ИЗЦЕПИХ: КУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУР ЗА БЕЛА КАРТА, КУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУР ЗА СИЧКИ ДЕТ МИ ПРАДАВАТ ТЕЛЕФОНА, ЕЛА МИ НА ВРАТАТА А ТЕ ПРЕБИА". край с обажданиата. Понекога гадната арогантнос ПИЧЕЛИ.

Защото си изплащат чадърчето чинно. Елементарно, Уотсън.

Щом правосъдие е корумпирано и полицията е изела функцията на статистиката и по-лошо ще става. Защо не сложат глоба от 500 000 лв. за всеки хванат ало-измамник и да бачка в затвора докато ги събере и 10 години минимум в затвора и да видим дали друг път ще се правят на тарикати.

Повечето полицаи просто нищо не ги интересува, предпочитат да не вършат абсолютно нищо, а жалби и оплаквания на граждани за разни безобразия най-много ги дразнят! Те просто си седят на чисто и топло, лятото - кондиционер, а службата върви, и при пенсиониране ти дават 20 заплати на куп и те пускат да си правиш будка за сандвичи или за вестници, или каквото там си заделил - и чао! Измамените старци, пребитите деца и девойки, тормозени хора от съседи и мутраци по кварталите - да се оправят сами както могат! Всичко това го казвам след много опити да накарам нашето 6 Районно в София да направи нещо за конкретни безобразия, които се случваха и продължават да се случват лично с мен и моите съседи в нашата кооперация, за подобни тел. странни обаждания до мен, с нощни чалги и джумбуши из махалата, от които кънти адска шумотевица, чува се на километри - напразно! И не съм единствена - и съседи са се обаждали, и домоуправителят, и ходим периодически до районното и до общината, пишем, искаме някой нещо да направи - не и не! В някои случаи се знаят имената и адресите на нарушителите, в други - точно къде живеят и от коя циганска къща в махалата кънти чалга в 2 часа и оглася цялата околия - и нищо, дори да пратят патрулна кола, тя се мотае по уличките, чешат си тиквите и само те не чуват и не разбират откъде се носи отровната чалга ... Защото то е ясно - от палатите на техните избиратели, любимци и "спонсори" - циганските барони си плащат, никой не ги пипа ... Какво да правим?! Да се въоръжаваме ли? Аз съм жена, не съм ходила в армията, не мога да мятам гранати и да пусна бомба с дрон - а с удоволствие бих пуснала, ако можех технически да го докарам ... А полицията не смее дори да им звънне на вратата и да им каже да се спрат поне в 2 през нощта ... да не говорим за нещо по-сериозно ...

Обадете се на тел. 112. Там разговорите се регистрират. Ако не стане с едно обаждане - второ. Докато не осъзнаем, че ние работещите хора не сме само данъкоплатци, няма да се оправим. Моят скромен опит за по - малък град е, че се получава.

В по-малък град хората се познават, може би има още запазено някакво чувство за срам, за подкрепа - все пак друго е да се обърне към теб съсед или познат, от който утре ти може да имаш нужда за нещо, или жена ти, или децата ... А в София е един ужас - в районните работят извънземни, недообразовани, набързо преквалифицирани, купили по една диплома за юрист от ЮЗУто, които просто чакат да стане 17,30 и да си запалят колите към родните места - Радомир, Перник, Дупница и селата около тях ... Колко съм звънила - винаги почвам от 112, на всички разправям подробно какъв е проблемът, коя съм аз, от коя кооперация, не съм аноним някакъв, не правя номера, не се обаждам за да се намирам на приказки ... и домоуправителят ни е съвестен, грамотен човек, и той звъни, пише, ходи до там ... Няма резултати ... Дори когато се опитат нещо да правят от кумова срама - след няколко писмени жалби и настояване от наша страна, накрая става така, че хулигани и мутри ни намразват, режат гуми пред блока, хвърлят ни боклуци по терасите, сочат ни с пръст, драскат простотии по входа ... Как да превъзпитаме едни хулигани от някакви села и да ги накараме да с държат като цивилизовани хора с нас - околните?! - Няма начин, 17 годишни усилия не дадоха резултат! Или да накараме вчерашни селяни, днес - градски полицаи, да вземат насериозно нашите права да живеем в кооперация, която не се тресе от рушене на носещи стени, или от чалга посред нощ, или от рязане на плочи между етажите с хилти, щото някой си решил да си прави мезонет, и кърти, а от това падат мазилки на два етажа по-надолу?! ... Само се ядосваме и си късаме нервите ...

Полицаите са хора като мен и вас...не са някакви си всемогщи, честни борци за правда! А едно време имаше нещо като гражданска милиция...просто трябва да вземем нещата в наши ръце.

хрумва ли ви, другари, че старите хора помагат, защото я знаят полицията, че нищо не можела да свърши. От сутрин до вечер това е в новините - съдът не можел, прокуратурата, НС - сите некадърници.

Значи всички ги знаят тези палати, ама никой не се сеща да ги подслушва и следи. Не им ги конфискувайте, следете ги и като ги хванете им вземете парите. Те накрая сами ще се откажат. Какво има да се разпилявате по цялата територия, на която действат, съсредоточете се върху тях и те сами ще ви заведат където има да се случва днес случката. Много е трудно в малките населени места колите от други места да ги проверявате, вместо за пожарогасител, за пари и скъпоценности. Те се набиват на очи, че не са местни.

Що ги няма тия измами на Запад бе, дрОгаре! Нали западняците били прости, а хората от СОЦА били много умни! Как ще излъжеш западен пшенсионер с толкова дебилна измама!

Г-н Майор, На Запад има друг тип подобни измами. Очевидно, но не и за Вас е, че на Запад има повече Държава. И както написах по - долу, очевидно мисълта Ви е на фатмашко ниво.

защото на запад парите са по-важни и скъпи от внуците. Хората от соца живееха с мисълта, че държавата е тяхна и грижата за нея - също.

Ами, бабо, крайно време е да престанете да живеете с миналото и да престанете да се поддавате на всяко такова обаждане.

Майоре, ако знаеш какви измами се вършат например в Англия и цяла Великобритания, главно по отношение на пенсионери, свят ще ти се завие.

ХАХАХАХА Истината боли, а! Вижда се колко качествено образование е имало тогава! Вижда се и колко е акъла на хората живяли само през онова време на болшевизъм и СОЦ простотия! Акъла им стигаше само да пишат доноси, да крадат от държавното и да се подмазват на шефа-номенклатурчик!

Бихте ли споделили откога е Вашето образование?

хи хи хи "я" пред мека сричка преминава в "е" - живЕли, но ти си военен и то демократичен, тоест - не си никакъв - справка днешните палячовски "паради". Освен това все още живите ОТ СОЦ-а вече имат 28-годишен демократичен стаж, като сложиш и напредналата им възраст - СОЦ-А ОТДАВНА НЕ Е ВОДЕЩ в живота им. Ако днес в добрите си години човек няма достатъчно акъл да се държи на ниво "майор", какво ли остава като стане стар? Ами нищо не остава от нищото. Много си готин.

Добре му го каза! :)

За сички беди виновниците са САЩ и ЕС с техните ЕВРОПЕЙСКИ ЦЕННОСТИ

Този проблем, който е вече професия на изроди, най-вече цигани, с превръща в национална епидемия. Но, Дир-овци, моля, не ме трийте, само защото съм написал цигани, разберете, че роми няма никъде в света, и с това ромеене вие журналята ги лигавите и им давате свобода да мародерстват с нашите възрастни хора. Първи извод: увеличават се телефонните измами! Защо и докога - нима сегашната полиция, осигурена с над 120 млн лева за подслушване и следене на интернет, е по-неподготвена от комунистическата милиция, която знаеше кой и какъв виц е казал в мазето на съседа си. Не, просто сегашните полицаи са станали чиновници, не се занимават с нищо на улицата, по селата и из големите търговски обекти. А там са териториите на мургавите изроди. Втори извод: "независимият" съд и "честната" прокуратура не се наемат да вкарват в затвора циганите за техните престъпления, не само телефонни измами, а всякакви други - в циганските гета е основната престъпност. Трети извод: в част от обществото ни цари елементарно опростяване на мисленето и в резултат четем такива откровени простотии тук, като обиди и упреци към престарелите ни родители, деди и роднини. Нима тези родоотстъпници не разбират, че след определена възраст мозъкът не функционира нормално, понятията се размиват, реакциите също. А емоционалната връзка на старците с техните деца и внуци е особено силна. И точно тук е полето за действие на мародерите цигани, телефонни измамници. Четвърти извод: кой, кога и как ще се заеме с прекършването на тази мафия, богатееща на гърба на безпомощните старци? Ами кой, трябва да е държавата, защото ако това продължава така с безхаберие, то ще се стигне до лична саморазправа с циганите, те и без друго вече са тръгнали тотално на война със Закона у нас. И след като Законът ги "пази", то непременно ще има друг подход срещу тях, бъдете сигурни!

+++++++++++

Само за протокола: Днешнта "Полиция" не разполага с нито ЕДИН лев за подслушване и следене! Това е резултата от "гениалните" риформи на "Пикаещият във фонтана" и неговото премиерче съсела/не, че предишните и следващите са по-добри/. Службата, която подслушва и следи е извън МВР/ от 2006г./ и се казва ДАТО и МВР трябва мноого да се "помоли" за да стане подслушване и следене....Виж за който псуба Б.Б. и Цв. Цв. следва "привикване" в службите.....ГУД МОРНИНГ МУТРИЛЕНД!

Това са изроди които рано или късно ще завършат в затвора или пребити и никой няма да ги потърси! Дано Бог ги накаже,това са изчадия на АДА! Ще дойде и тяхния ред!!!!!

На това се надявам и аз. Защото в полиция, съд и прокуратура вече загубих надежда.

МНОГО Е ПРОСТО... ЕДИН БЛИЗЪК ДЕН НЯМА ДА ИЗДЪРЖА ДА ГЛЕДАМ ЧЕНГЕТА И МАГИСТРАТИ КАК СЕ ЛИГАВЯТ С МАРОДЕРИТЕ... ЩЕ УВИСНЕ НЯКОЙ НАГЪЛ ДЕБИЛ НА СТЪЛБ В ЦЕНТЪРА И ЩЕ ВИСИ 30 ДНИ. ТЕЛЕФОННИТЕ ИЗМАМИ ЩЕ СЕКНАТ ЗА ПОНЕ 20 ГОДИНИ... КОЙ СЪМ АЗ ЛИ? ГРАЖДАНИН ОТ НАРОДА БЪЛГАРСКИ. КАКВИТО СМЕ 99,7 % ОТ ОСТАНАЛИТЕ ТУК. ПИСНА НИ, ДА ЗНАЕТЕ! НИЕ СМЕ СУВЕРЕНЪТ, ПРАВОТО Е КАКВОТО НИЕ РЕШИМ. ХРИСИМИЯТ НАРОД Е НА ПЪТ ДА ВИ ПОМЕТЕ, ПРОДАЖНИЦИ...

Измамените са от електората на бсп! Русофили расли през СОЦА! Интелекта им е толкова голям, че прелива през ушите! Това е заради качественото образование през каманизма на тиквата от Правец!

Г-н Майор, Мисълта Ви е на фатмашко ниво. :)

Злобно и невярно! И аз раснах по онова време, но никога не бих се поддал на подобна измама. По онова време имаше страх от Закона, какъвто сега няма и затова престъпността се развихри до нетърпима степен. Що се отнася до образованието - то беше признато и на Запад, защото тогава излизахме от училище и ВУЗ знаещи и можещи. И защото не пълнехме кръчми и дискотеки, а учехме.

.......от мен та до другото дърво!

И защото повечето от тяхното поколение са свикнали, че нещата се уреждат с рушвет. Бутнеш пари и всичко е наред.

Ако звънят по циганските махали в Плевенско, Пловдивско, Левски и т.н, с постановката за сина задържан от полицията по обвинение в телефонни измами, ще искарат огромни пари. Хващате върха на пирамидата.

Даааа. 100 000€ за подкупа на съдията.... не мъчени пари лесно ще ги кохнат. Още повече знаят къде и с какво се занимават от фамилията.

Дир - подписвайте статиите.

Точно под заглавието на всяка статия ясно си пише час, дата и автор - в случая Николай Големанов. ЧЕТЕТЕ, ЧИТАТЕЛИ! на някои тука само плюването напосоки им се удава, както виждам ...

Телефонните измами не секват, защото на хората са им промити мозъците от тъпи телевиз. предавания и американски екшъни, самите хора са затъпели. Нали това беше целта последните 28 години ? Тъпа нация лесно се управлява.........

Все пак това са възрастни хора, които мислят по-бавно, освен това са раснали и са възпитавани в друго време, когато този тип измами бяха немислими. Чудя се къде са децата им, та не са им казали категорично: ПАРИ НА РЪКА НЕ СЕ ДАВАТ! Няма институция, която би искала да й се плаща през балкона.

Много ви моля, вдигнете пенсиите на старите хора, защото бизнеса взе да чувства недостиг на клиенти. Преди през терасите инвестираха по 20-30 000, а сега едва по 2-3 000.

непрекъснато се афишира , че този или онзи не си декларира имотите и авоарите,искат декларации за произхода на парите, а тези които са издигнали тези палати с крадени спестени с мъка пари какво е обяснението за произхода и дали изобщо се иска такова? Или т еимат пари да замажат очите на власт имащите и си правят каквото си искат. Двоен стандарт като измамниците са облаготелствани.

нямате представа колко е ужасяващо след подобен разговор. На моите 90-годишни родители им се обаждат периодично с най-различни сценарии - един от които е за катастрофирал внук с опасност за живота. Майка ми след това беше просто в несвяст, добре, че имаше и друг човек в къщата - случайно. Иначе старицата така се беше ужасила, че дори не можеше да говори. Срам ме е за хората, които покровителстват гаврата с родителите ни! Срам ме е и заради унижението им.

Така е, срамно е, това ли заслужават родителите ни? В 21 век? Това не са хора, червеи, тумори на обществото.

Докато има тъпанари, ще има и други, които се възползват. И моля, не ми казвайте че са "възрастни" хора. Та аз на тяхната възраст още няма да съм се пенсионирал - държавата ще иска от мен да съм с акъла си за да мога да работя

Докато има глупаци, които насочват енергията си (агресията си) срещу измамените и някак са склонни да оневинят или дори да възвеличаят престъпниците, няма да живеем добре като общество. :)

Друг въпрос: Защо по време на соца нямаше такива измами и въобще престъпленията бяха много, много по-малко?

Защото системата беше тоталитарна - много други неща също ги нямаше, или пък бяха задължителни.

Тъпако,не защото системата беше тоталитарна,а защото всеки престъпник знае,че ще го намерят и НАКАЖАТ.

Защото на говедата им трябват избиратели....

защото има баби и дядовци напастрири хилядарки. Иначе ядат хляб и лук и се жалват че са бедни.

си с гол гъз, баба и дядо са ти виновни.

Да споделя като живях навън. Един ден всички жители на страната получаваме смс: Отидете до близкия клон на мобилния ви оператор и регистрирайте номера си срещу идентификационен документ. До 2 месеца всички нерегистрирани карти ще бъдат спрени. Това е, след месец пратиха още един смс с напомняне. След още месец всеки един телефонен номер се знаеше кой го ползва. Една елементарна софруерна системка. Ако искаш нов номер, отиваш, даваш си личните данни и готово. Няма скрито - покрито. Мобилните оператори знаят всеки номер кой точно човек го ползва, полицията го знае и всяка една измама бива хваната във въздуха. И там имаха малко проблем с измамите, та за 2 месеца го решиха. Ама когато правителството работи за хората. А при нас, никой не си мърда пръста, на никой не му пука за народа, дай им да грабят и безчинстват. Иначе всичко вече е измислено, приложено, тествано! Всичко! Няма нужда да се открива топлата вода. Защо сме толкова смотани, един ли читав българин няма, че да свърши нещо за народа бе? До кога бе? Какъв е този безсмислен живот бе, само до ядене ли се свежда?? И животните имат по-смислен живот от тия "горе"!

Не е толкова просто. Измамниците много добре знаят какви карти да ползват. По цял свят има държави, в които се продават нерегистрирани карти. Например, наглите ползвали карти от Бразилия. Ето сега - Румъния продава такива карти. Просто заминава на екскурзия единия мангал и се връща със стотина карти. Непроследимо почти.

Така е, но е по-добре от нищо, начало е.

Доста просто е, защото освен карта трябва човек да дойде и вземе парите. Хваща се човекът, картата му се завира където трябва. И горе пише за масов случай, а не за изключения. Ще има изключения, това не е причина да не се прави нищо по въпроса. Между впрочем, твоя трол-отговор е типично оправдание на безсмисления живот на политиците ни.

В Обединеното кралство си се продават предплатени карти без никаква регистрация. Както и в други страни. И там нямат проблем с такв тип измами. Проблемът у нас не е в регистрацията на телефоните. Проблемът е в наивниците, които се хващат на номера.

За такива съм направил съм едно пакетче с хартия и УЗРГМ без халка. Чакам ги и се чудя, да разваля ли пакета и да завия една Ф-1 или да натъкна стотина грама амонит?

и аз съм си го мислила! И няма да ми е жал! Иначе, понеже и на мене ми се е случвало да получа обаждане за катастрофа или каквата и да е там идиотия отговарям безпогрешно и без срам - да ти изсъхне к--а, дано. Затваря се за 1 /една/ секунда.

В Англия СИМ картите се продават също без документ за самоличност, не е това проблема. Тея си знаят хората, просто мафията е дълбоко вплетена в държавата

Телефонните измами няма да спрат, докато някой не вземе секирата и да претрепе гадните мангали дето ги правят. Или едно звено тежки елитни части с БТРи и танкове да влезе във Ветово, Дулово, град Левски и всякъде където живеят тези нещастници и не срине палатите им до основи !!! Само в това е спасенито !!! Но наште политици дупедавци ги е страх, щял да се наруши етническия мир ?!?!!??? Да Ви се пикая на МИРА !!!!!

Много си прав. Защото когато съдът постанови конфискация, трябва да има и събаряне на палата, тъй като в него няма да отиде да живее никой нормален човек, защото може да очаква и възмездие от осъдените. Когато разберат първите, че конфискацията е съпроводена и от събаряне, следващите дълбоко ще се замислят дали да продължават.

от ,,данс,, тези новите апаратури само за ,,противниците,, на ,,суджуците,, ли ги ползват...???

Защото не секва простия матриал! Бойко го каза ,какво да чакаме от европейска държава пълна с подивели бабички,бастуни,пейзани,фтамаци и мингяни- това се е задуняйская свинщина!

И ти си дал своя принос за това! Бих казал голям принос. :)

Слагам +! Ти само виж кой какво е казал и си прави изводи! Вчера слушах един, който обяви същата персона за най-великия миротворец на планената. Да се смее ли човек, да плаче ли!

Докато има глупави хора, ще им и тарикати, които да ги ограбват. Толкова се пише и говори за телефонните измами, и продължават разни глуповати люде да хвърлят пари от балкона, да ги оставят до контейнери и къде ли не. Защо на Запад няма такива измами? Просто никой няма да се хване на този номер. Е, как да ги съжалявам изгорелите? То бива наивност, ама и толкова не бива ...

1. На Запад има подобен тип измами, не точно телефонни - явно не си запознат. 2. На Запад има повече държава - явно и това ти е убягнало. 3. Да нямаш съжаление към измамените - това няма да го коментирам, идва ми в повече!

Аз живея на Запад от години и съм по-добре запознат от теб. Твърдя, че в Англия такъв тип измами просто не съществуват. Нямам никакво съжаление към измамените. Проблемът първо е в тях.