Измама: Подменят в социалните мрежи банковите сметки на дарителски кампании

Титуляр на всяка сметка е жена на име Софка, а споделянето на публикациите е от един и същи мъж

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Вчера ми се обадиха да хвърля 30 000 евро през терасата.Дори ходих до банката да тегля пари. Сега участвам в залавянето на измамници. Дано го опандизят бандита.

Му пожелаем да е в същата ситуация като жертвите на измамата

Ехее това е много яко. Не бих се се тил.

Да... Да отбележа и друго за тази платформа.. Кой нормален човек виси там и изобщо го ползва за.. Не знам по каква логика. Това фейс(бокл)ук се превърна в поле за печалба и възможност за измами за съжаление... Освен с потребители, които заради измамното си усещане, че могат да бъдат анонимни например изливат комплексите и използват гнусни изрази(по коментарите в дадени статии, дали за политика или други теми), обиждат се, заплашват се, говорят простотии, нивото им на зомбиране става високо, все повече се отдалечава от идеята за спокойно и забавно сърфиране в тази зукърбъргска платформа, която има и механизми да проследява абсолютно всяко действие на даден потребител,(няма значение, че си анонимен или не). Включване на бот-ве и изкуствен интелет за писане на коментари и насочване на мнения. Единственото нещо, което дава полза, ако изобщо говорим за такава изпаднала платформа е, че точно несобросъвестни или измамници като в случая могат да бъдат открити рано или късно заради механизма, който го има създаден от разработчиците по защита от фалшиви новини или фалшиви профили , но това действие зависи от компетентността на институциите да си свършат работата. Дано потърпевшите занапред внимават какво публикуват и със сигурност да подобрят защитите си.

В днешно време е по голяма вероятността човек да уцели шестица от тотото, отколкото дарени от него пари реално да стигнат до друг човек в ИСТИНСКА нужда. Това демотивира все повече хора да заделят средства за такива каузи. В общи линии опитвайте се да помагате директно с полезни дейности и оборудване, отколкото с пари, които не се знае накъде ще бъдат отклонени по веригата

http://cybercrime.bg/bg/contacts Залейте ги с жалби, запазете си входящите номера и ги натискайте ежедневно. Въпреки че измамата е крайно нагла, така описана, звучи елементарно за разплитане. Има банкова сметка и ип адреси, които да се проследят. Най-вероятно има и мобилни адреси, което е още по-добре. Работа за час, при положение, че институциите имат достъп до необходимата информация и банковата тайна ще падне с една обикновена съдебна заповед. Успех на нуждаещите се!

Хехехе, тия да не са балъци с ИП адресите, и не ползват проксита, сменявачки на ИПта, фалшиви виртуални маршрутизатори.... А и да ги хванеш, какво толкова, ще заделят част от спечелените суми за адвокати и съдии и ще излязат чисти и непорочни като девица, готови за следващата си врътка.... Животът е гадост:(:(:(

Може и прав да излезете, но предпочитам да бъда позитивен и да вярвам, че ще има справедливост.

100 процента са някакви гнусни мангали. Същите, като телефонните измамници. Тази паплач разбира само от едно - много бой.

Мангали и ченгета е най-гнусната мафия

Какъв човек трябва да си, да крадеш на болните хора последната надежда. Лошото е, че ще намерят титулярката на сметката, но мъжът ще се измъкне.

Кой е казал,че са човеци?

За циганите няма невъзможни неща, крадат де що видят. Поне от възрастни хора и болни деца да имат малко милост и да не крадат. За жалост полицията с нищо не помага а отпраща потърпевшите в съдилищата където за пари ще изкарат дявола по-бял от бялото.