Жена даде 4000 лв. на мним куриер за кутия с бисквити

73-годишна петричанка бе измамена от мним куриер, като плати 4000 лв. за кутия с бисквити, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Благоевград.

Обратно в новината

Коментари - Жена даде 4000 лв. на мним куриер за кутия с бисквити | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

loyola

Аман от некомпетентни изказвания - на 112 ти казват, че е само за спешни случаи и, че ще те подведат под отговорност, че им се обаждаш за такива неща.

До КОГА боже?! Нямат ли край наивниците???

Е това вече не може да бъде. Живял съм в глухата провинция на Гвинея на места където децата бягаха като видят бял човек, но опознах хората и твърдя, че такъв тъпашки номер там е изключено да мине! Преди 15 години в Чехия и Германия ме спираха разни добре облечени италиански тарикати с такъв номер: Ние сме представители на фирма Солинген, бяхме в града на панаир и от щанда останаха мострени експонати. За да не ги мъкнем обратно решихме да ви ги предложим на вас, разбира се много изгодно, повеже виждаме, че сте интелегентен човек и разбирате от високо качество на ниска цена. След това ти показват ментета - ножове на които пише Солинген. Има обаче две малки подробности- първо такава фирма Солинген няма и второ- дакупиш нещо на улицата от някого е 100 % измама. Та същите тия тарикатчета сега са налазили България по паркингите на големите магазини и сипят комплименти на всеки към когото се приближат колко е интелигентен и като такъв сигурно ще оцени предложението което ще му направят. Само през тази година съм отсвирил две такива груги. Преди две седмици гледам две издокарани тарикатчета с полска кола на паргинга на Метро показват някаква тенджера на една наша семейна двойка на окоро 50 години. Дамата кокори едни очи и кима, мъжът също, още малко ще захапят. Не се стърпях извадих телефона, отидох при тях и казах на прозавачите че съм извикал полиция и ги моля да останат още малко да се разберем какво точно правят. Тия двамата казаха нет проблем, прибраха тенжджерата и изфирясаха. Нашенците останаха шашнати и ми поискаха обяснение защо съм изгонил хората. Попитах жената панаирни експонати ли и придложиха, каза да. След това ги попитах и двамата как може на тази възраст да се толкова наивни и да купвате ментета с номер който вече 10 години не върви никъде на запад и си тръгнах към входа на магазина. Дамата, обаче викна зад гърба ми: Не е вярно, че купувам ментета! Човекът ме ги даваше БЕЗПЛАТНО!

Ама, вярно ли няма Солинген вече?

Ами никога не е имало такава немска фирма. Солинген е град, а фирмите които там произвеждат ножове имат съвсем други имена. Едната е Вюстхоф драйцаг, другата беше някакво Цвилинге и т.н. Никоя фирма не може да изземе името на града. На огигиналните ножове града го пишат под името на фирмата.

В БГ обществото е все още затворническо и страната е затвор, ако и вход/изходът да са свободни, това е причината. Затворниците не очакват да им се налага да взимат решения за себе си, чакат да им бъде наредено какво да правят. Напълно непонятно е за човек живял в цивилизования свят и свикнал сам да се грижи за себе си разбира се но е факт.

70 години не е толкова много, хората по света спортуват, работят и са в супер форма на 70 години. А българите на тази възраст вече са загубили всякакъв разум?

Да, с 2000 евро пенсия добре се спортува и живее,а и му се живее на човек, а нашите пенсионери оскотяха.

Като гледам тия бабки как раздават хилядарки не вярвам да са "оскотели от глад" както масово се тръби навсякъде. Поне я е почерпил човека, че можеше да сложи вътре и стари вестници.

всички нападате жертвата.Но защо тия жертви са по-тъпи от неучилите примати ,които ги мамят.Това е въпроса.Защото нямаше неграмотни българи.Защо едни цигани да са по-хитри и изобретателни,а грамотните българи ,толкова глупави.И това не е от вчера.Нищо ли не е чула за измамите.

sawo

В поста ти няма никакъв смисъл - защо го писа изобщо?

До мики...мики!!!!Абе мики ,абе,пиле шарено,тези ли хора на 70-80год.,са с разбита психика,дето 50-55год.ЖИВЯХА в ТОШОВИЯ РАЙ??Работят ,не работят-заплатата за месеца им е сигурна.Единственото условие да си получават пенсията е да са живи!Децата ни са с разбита психика,ние,които водим ежедневна борба,-за всичко!Я стига моля ви се!Малко са тези,които наистина са зле ,дадоха апартаментите под наем,отидоха на село,та да дойдат други селяни.

Това за мен въобще не е така и не я съжалявам тази жена.Първо-те искат 4000лв. и тя дава точно толкова.И чак тогава се сеща,че няма ни роднини ,ни познати в чужбина.Хайде стига с тия глупости.Мисля си,че това са измислени новини.Какви са тия пари дето имат-незнам.Първи плащат сметки,данъци,половината ден изкарват в поликлиниките на топло и на приказки,после в час пик по автобусите.

Ех как искам да схрускам една от тия бисквити! Това е 200 лева бройката все пак! Кога друг такъв късмет!!!

Не мислете , че само с пенсионери се правят опити за измами.Опитват и с други хора. И често номерата минават! Само че измамените, от срам,не си признават. Моята съпруга , съвсем скоро, получи писмо по електронната поща (служебната) , на английски, че е спечелила джакпот 500 000$ от някаква американска лотария. И нещата изглеждаха много истински.С дата на теглене и изтеглените числата, с кодове, със серийни номера, с разните му там защити , разрешителни и т.н.От нея, освен поздравления, като за начало, искаха да си изпрати личните данни и банкова сметка.Пари , още , не бяха поискали.Е, аз не съм първа младост, но вместо да се оплаквам или радвам предварително, влязох в интернет и я открих тая лотария. Съществува! Данните от имейла за нея, са съвсем вярни.Лотарията се е теглила точно на посочената дата, числата, които са излезли, са същите от имейла.Само че, имаше една малка подробност - на посочената дата, джакпот не се е паднал! Аз им теглих една майна, но има хора, които да се връзват на подобни истории.И не е задължително да са пенсионери.

Що за идиот трябва да си за да се вържеш че си спечелил лотария, в която не си участвал? И като цяло е достатъчно идиотско да си четеш спама. Всеки що годе разумен човек може да различи спама от един поглед без да го чете. Аз единствено напоследък съм почнал да броя тематиката. Прави ми впечатление, че вече получавам повече спам за отслабване, отколкото за секс. Явно проблемът със затлъстяването е надминал по своята значимост сексуалните проблеми.

Имам чувство, че се подиграваш с човека , а той е постъпил по най-правилният и кадърен начин - веднага си направил проверките и разкрил опита за измама.А щом работи с компютър, получава електронна поща и сърфира в нета, сигурно много добре знае какво е Спам.Аз, преди време, получих печалба iPod от някаква немска лотария, без да имам спомен да съм се регистрирал и участвал! Най-вероятно в нета съм натиснал несъзнателно някакво "копче" в някой сайт?Както и да е, но iPod -а ми го донесе куриер, във фирмата където работя, (Имената , адреса и GSM-а ми ги има в сайта на фирмата) и не поиска нито личните ми данни, нито и стотинка.Подписах се само на една разписка, че съм го получил, копие от която остана за мен.Да може човека да отчете стоката.

не е само тя, но част от тези пари отиват за полицията, те пък се отчитат на политици и затова продължава схемата, това в правовите държави го няма

И на мен ми се обадиха веднаж такива мошеници, докато имах стационарен телефон. Веднага се обадих на 112 и познайте какво се случи? Нищо. Казаха ми: добре.

колкото и да я оневинявате тази госпожа,това е простотия,все пак мисля че е грамотна.Кой дава 4000 лв ,това не са 4 ,40,или 400.

Ние,възрастните сме от поколение,което дълги години живееше без телефони,така че получавахме неочаквани вести и колети.Второ,имаше реституция на земя и тогава разбрахме,че документа /за собственост/ е по-важен и от парите.Трето,вие го казахте -липсата на контакти ни прави несъобразителни и глупави.

Е, като отказвате да си промените мирогледа след тия "дълги години", ще си купувате бисквитки по 4 000 лв кутията.

Имала ги е, дала ги. Как така за пратка ще дадеш 4000 лв. и то без тя да е поръчила нещо , тези пенсионери не се научиха, първо да звъннат на близките си поне, че после, ако искат да ги дават. А уж пенсионерите са на мижави пенсии. Е как някои дават 4000, 10000, а други дори 70000 лв. ей така, та дори да е станало нещо лошо, което казват измамниците.

Винаги ще има хора които да бъдат излъгани..и най вече старите хора. Въпроса е че голяма част от тези обикновено цигани измамници не влизат в затвора..нека да тежат на съвеста на съдиите стотиците измамени бабички и дядовци с разбита психика..защото това е престъпление с ужасни последици и обикновено остава ненаказано.

и българи

да си бяхме останали в рамките на турция. сега сме прост,чалгаджииски и мутренски народ. децата ни сами избягаха от тази дупка на света.

Какво ти пречи да идеш в Турция?

това, че има големи съмнения за турския си произход...

Най-големият проблем на Ганьо е откъде жената има 4000 лева, а той не?! Не е проблем, че има измамници. Та си мисля, откъде ли жената има 4000 лв...едно време прабаба ми на село за погребение събираше, това й бяха парите. А, тази жена щом се е подлъгала за документи, значи има роднини в чужбина, които най-вероятно й пращат пари, за да облекчат бедния й живот, а тя пак ги събира, за да помогне, ако потрябват. От там ги има, а сега може ли да се концентрираме върху проблема с безнаказаните престъпници?

точно така е. В нашата страна жертвата винаги е виновна, затова и съда ни е такъв. Никой не пише за измамника, но всички ругаят бабата, заедно с нея и пенсионерите го отнесоха, стигнахме до нечестно и без труд изкарани пари, осман и той намери какво да каже, даже има и +, и сега чакам за социализъма, комундетата, атака и Путин. Докато разсъждаваме така, измамниците ще печелят за 10 минути по 4000 лв от доверчивите и честни хора, защото не живеят с измами.

Пробвай да преметнеш така някой британски или немски пенсионер. За съжаление затворената система на тоталитаризма в стремежа си към уеднаквяване и приравняване на всички на едно ниско ниво създаде овце, а не мислещи хора.

И тях ги премятат, не сте ли чули колко много хора губят всичките си спестявания, защото са преметнати от разни банкери например. Просто измеренията са други, в Германия или Англия няма да се пише, че някой си бил преметнат с 2000 евро. Там става въпрос за много по-огромни суми. Нашата КТБ с какви пари беше напълнена, повярвали хората, че 8% лихва в днешно време са реални.

съжалявам, моите извинения, НО масово и постоянно пенсионерите ги лъжат по телефон, други тарикати изгарят онлайн, трети дават хиляди левове на врачки, баячки и имами да им развалят магии, четвърти се обаждат в ефир на дадени телевизии да контактуват с разни медиуми...... абре хора, к'во ви става??? Мислете малко с тези глави! НЕ ги решете само!

Хахаха! Това с ресането на главите ми хареса. Прав си. Измамниците ще изчезнат когато изчезнат балъците които само си решат тиквите!

Според мен човек, който дава пари ей така изобщо не ги е изработил с тежък труд и целият му живот е бил лесен. И изобщо не слагам всички пенсионери под общ знаменател - познавам доста възрастни хора, а пробвайте да измъкнете и стотинка от някои от тях. Пазят си ги защото знаят как са ги изкарвали и през какво са минали докато са били млади - знаят цената на труда си, помнят жертвите които са правили, както и здравословните проблеми, които са си създали трудейки се.

Съжалявам, но не е вярно. Имахме случай с моя позната, на която дядо й е много ерудиран и самотен човек. Когато му се бяха обадили, че трябват пари за спешна операция, веднага беше хукнал към банката. Като искаш да помогнеш и изпаднеш в паника, трудно се мисли. Жената в банката познавала сина му и се обадила, та така го спасила. Между другото тези измами ги има и в чужбина, виждала съм предупреждения на руски в Германия. Просто сме такива народи, милеем за децата си и даваме всичко за тях безусловно.

Първо - никъде не писах за необразовани жертви, а за хора, които явно без кой знае какъв труд са изкарвали парите си и затова не са наясно със стойността на нещата. Второ - измама за животоспасяваще операция не е същото като документи за 4000 (хиляди!) лева. Трето - защо смятате, че останалите нации не обичат децата си? Съдейки по грижите, които полагат за децата в неравностойно положение например, или по това че осиновяват все болни дечица и им предоставят всякакви грижи май обичат децата не по малко от нас и подобни нам ''сантиментални'' нации. Гледах наскоро по ТВ случая за една майка, чиято любов към децата й се изразяваше в това да ги тъпче със сладко защото това ги правело ''щастливи'', без да я е грижа за последствията. Е, май ние ''милеем'' за децата си малко по този начин.

НИе СМЕ ФИРМА ,.....САМО ЗА СТАТИСТИКА и КОНСТАТАЦИИ....

Скаутите са направили голям удар с бисквитките!

дя-до

Такива случаи трябва да се докладват не в МВР, а в най-близката психиатрична клиника. Още малко и ще започна да мисля, че измамниците вършат полезна дейност като "глобяват" крайно глупавите за глупостта им.

Чудя се на тази жена - не е съвсем стара, а каква тъпотия направи. Кой е виновен, ако без да погледне документацията, без да провери всичко, дала е 4000 лева.

От факта , че някой непознат стар човек е оглупял да правиш извод , че сме прост народ си е простотия и най-вече наглост.

Вече ,не ги жаля ,тези тъпаци .... Явно ,лесно ги изкарват тези пари ,че да ги дават с такава наивност.Нека да дойдат от мен да искат....Едно,че няма да се вържа и второ ...няма да хванат нищо ...рядко се задържат повече от 100 лева у дома ... А тези "пенсии" са като банкови трезори ....5-10-15 000 ги имат "джобпарасъ"...обаждат им се и ги ...вадят веднага ...Хак им е !

Господин За Един Ден

Все ние най-умни, все нашите жени най-красиви... Само в България хората масово дават пари на непознати цигани на улицата - материала...

Лоши са мошенниците , но пък и закона за естествения отбор не бива да бъде предотвратяван безусловно.

почти всички над 70 са с деменция,просто близките да не им оставят толкова пари...

Защо нито в Румъния, нито в Сърбия, нито в Гърция го има този проблем? И там има хора с деменция, ама у нас май всички имат.

"НЕ" бре, "НЕ" ама изобщо "НЕ" "Е" проЗ мат'ряла!"НИКАК" дори!

ВЛИЗАМ В НОВИНАРСКИ САЙТОВЕ, ЩОТО НЕ ПОНАСЯМ ТВ "НОВИНИ". КАТО ВИ ЧЕТА ВАШИТЕ ОБАЧЕ, И САЙТОВЕ ЗА НОВИНИ ЩЕ ВЗЕМА ДА ИЗБЯГВАМ ВЕЧЕ!

да и е сладко

ало,дирниците, вече ни взехте за боядисани врабчета/канарчета/....

ако и бяха поискали 100 000 лева, вероятно щеше да ги извади отнякъде. кутия с важни документи от чужбина са това, важни ценни книжа за милиони, как да ги изтърве?! :))

Не са ни управниците виновни, че сме на такова положение.. Прост сме си, прост народ !

КАЖИ БЪЛГАРИТЕ КОЛКО СА ПРОСТИ! КАКТО ВСЕКИ ДЕН В ДИРА ПОСТВАШ, ГОВЕДО ТУРСКО!

Прост народ сме, затова и си избираме такива управници!

ВЪПРОС НА РЕАЛНА ПРЕЦЕНКА! АКО ТИ СЕ ЧУВСТВАШ ТАКЪВ, НЕ МЕ СЛАГЙ И МЕН В КЮПА! ПРОСТОТИЯТА НЕ Е СРЕДНОСТАТИСТИЧЕСКА ВЕЛИЧИНА, А ИНДИВИДУАЛНО КАЧЕСТВО!

От МВР предупреждават ,хората САМИ ДА СЕ ПАЗЯТ.

Ти да не искаш до всяка бабичка да сложим полицай?

Не яросо искам престъпниците да бъдат заловени и наказани ,а не само да се извършват ---''СТАТИСТИКИ''.

че има такива тъпи хора.Как е възможно такава простотия.От небето ли падат тия хора и въобще имали ли са социални контакти в живота си.Не ми е жал за такива простаци.

без да знаете всичко.Жената е във възраст, в която умът на хората не е така бистър като вашия. Може да не е проста, а да няма добра преценка. Деменциите зачестяват напоследък.

Жената е излъгана ,а МИЛИЦИЯТА НАПРАВИ ПОРЕДНАТА ,---''СТАТИСТИКА''.

Защо всички нападате жертвите?Не,не са виновни те,никой от тях няма вина,независимо от"предупрежденията"!Вината е изцяло в липсата на закони и спазването им,както и спазването на НК,т.е,на"Държавата"!Толкова много корупция има навсякъде,че хората са свикнали-ако не си платиш,нито ще бъдеш лекуван,нито документ ще получиш-нищо!И те плащат,а АКО бъде заловен някой от престъпниците какво е наказанието му?-Условно,и пак продължава.Така,че,драги съфорумци,не винете възрастните хора,а тези,които си избирате да ви управляват.Как си представяте това да се случи в държавата на Меркел,например?

Добре ти ще дадеш ли 4000лв. за документи, когато не очакваш такива?

Аз-не,но ще ти дам пример:Ние сме в чужбина от много години,не си ходим в БГ,нямаме роднини там.Имаме обаче позната,като много други хора,зле материално.От време на време пазаруваме онлайн от бг магазин и продуктите и се доставят с куриер,без тя да го очаква.Знаеш ли колко е лесно,ако куриерът е мошеник,да я накара да плати за доставката(ние поемаме всичко от тук)?Слава Богу,хората са съвестни,но ти казвам,че и тя не очаква нищо,а получава,лесно е да измамиш някого,особено възрастен човек.

взел патента от Викито Нюланд,само дето тя с кутия бисквити успя да измами цяла Украйна,а тоя само едно бабе

Всички тъпанари си го заслужават. Много прости хора има в тази държава, ама много тъпи, нещастници!

Колега, не е редно така да говориш. Дай боже да доживееш тези години на бабата тогава ще си говорим пак. тези хора са живяли в друго време и въобще не знаят че може това да им се случи.

Че са икуфели изкуфели са ама ми е много интересно от къде тия изкуфели хора вадят такива пари... ние млади бачкаме като луди и едва свързваме двата края а те?!? Толкова ли пък са изкуфели... да дам 4 бона за документи... нямам думи

отгладувала ги е .

Откаде ли,ядат само хлеб и мас пият вода от чешмата.Ако спрете да пиете бира американски лимонади да пушите да ядете модерно ядене и вие ще заделите некой лев за 30 години.

Бачкаш????? таратанци бачкаш!!!!!!!!!!!!!

На всеки тарикат се падат 1000 глупака.

Ай да ви се не види и дъртунгели с дъртунгели!!! Вече започвам даже да се кефя на такива новини.

Когато си прост и тъп е за цял живот...

Доскоро не бях привърженик на идеята ама вече съм убеден, че възрастните хора трябва да ги вкарват в старчески дом. Там при наборите, да ги хранят, лекуват, да са сред свои хора и т.н. вместо да стоят сами у тях си. Явно изкуфяват.

от къде тази бабичка има 4000 лв., явно се знае на кого да се продадат бисквитите...:)

Ааа, глупости. Разчитат на големи количества опити. И на мен са се пробвали 2 пъти и на майка ми 3-4, ама няма кой да им върже. Те не могат да говорят - с някакви меки акценти са и ония ми вика "познай кой се обажда". Викам му "Не знам, ама сигурно ще се окаже че си ми братовчед". Затвори без повече да си губи времето с мен. Причината е, че все още имам стационарен телефон с 02. Там въртят в повечето случаи с идеята, че тези телефони обикновено са на възрастни и понякога изкуфели хора.

Толкова прости хора има! То бива бива ама от бивол курбан небива,казваше баба ми някога!

Великденски добавки искате ли, пенсионери? Имам чувство, няма дъртак да не може да извади няколко бона из под дюшека.

Повечето "дъртаци", драги, имат спестени пари за погребение. Всички възрастни, които познавам имат, за да не затрудняват близките си.

4000 хиляди за погребение? Някой арабски шейх ли ще погребваме, в луксозна гробница? Пък и тази "бедна" пенсионерка пак малко са я ужилили, някой и по 9-10 хил. дават.