Изкуството се ”събужда” за нощта на музеите

В Нощта на музеите и галериите вратите си отвориха пространства за изкуство и култура от цялата страна. Посещенията са безплатни и работното време е удължено до полунощ.

Обратно в новината

Коментари - Изкуството се ”събужда” за нощта на музеите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Един въпрос-къде е националния литературен музей"?А "Нац.археологически" в БАН-този срещу президенството ли е ?

Нещо не разбирам. Защо в коментари за предстоящото културно-информационно и забавно /надявам се/ мероприятие, откриваме откровено ниско интелектуални коментари за парадоксалната ни политико-олигархична действителност в пост-комунистическа "съвременна" България.

А шадравани ще има ли, шадравани? Най-хубави са, когато от тях излиза светлина, т.е. вътре има лампички

"Сигналът на ГЕРБ за купуване на гласове е преведен на много неграмотен английски език. Този донос има много лош ефект върху имиджа на страната. Стилът му много напомня на анонимното писмо на достойните прокурори. В сигнала срещу ДПС са приложени имената, телефонните номера и адресите на много хора, чийто глас вероятно е трябвало да бъде купен., заяви в предаването Лице в лице по bTV евродепутатката Антония Първанова.

Какво общо има твоето изказване в :Изкуството се събужда за нощта на музеите

Историческия музей-Варна не отваря врати.Другите са малки -какво да им се гледа.Жалко!

Колко са тези, които могат да си позволят да се радват на произведения на изкуството вкъщи обаче?! За да мисли за изкуство, човек трябва да може да си го позволи. Какво изкуство в една опоскана и съсипана държава.

Сега с тройната коалиция ще можем да си го позволим!

80,4% от българите смятат, че е правилно прокуратурата да поиска имунитета на Цветан Цветанов, за да бъде разследван за незаконно подслушване. Над 50% пък смятат, че бюлетините в Костинброд са били за измама.

За да се радваш на изкуството не са ти нужни пари. Това е все едно да се радваш на живота. Или си щастлив и се радваш или си нещастен ръб. И това никакви пари не могат да го променят.

Е, не е съвсем така - ако не си ял от 3 - 4 дни, едва ли ще ти е до Улпия Сердика... Парите са едно необходимо зло. За съжаление.

От няколко години посещавам "нощта на музеите" и впеатленията ми са, че наистина хората се увеличават. Много се радвам на огромния брой млади, които виждам, но опашките стават все по-големи и си мисля - като е нощ, да е нощ - нека не затварят толкова рано, така че хората наистина да успеят да видят повече...

Дали някой се сеща, че по стар комунистически обичай, днес се "отработва" почивин ден. Предлагам този уникат "отработването" да бъде поставен в Музея на социализма като непреходно начинание. Който покаже такова нещо в страна от ЕС - моля да посочи страната. Преди време се чудех как да преведа на немски или английски глагола "отработвам". При това недомислие се чудя какво правят така наречените синдикати в БГ. Ако хората наистина работят днес - кой ще гледа демонстрацията на бира от 17 часа, когато официално приключва работния ден за повечето хора? И т.н. Комунизмът не си отива и няма да си отиде, докато децата и внуците на величията продължават да ни управляват.

Дори в комунистическите страни от бившия СССР и ОНД, ако празничен ден се случи да е в събота или в неделя, се почива И понеделника. А ако и събота и неделята са и празници, се почива и в понеделника и във вторника! Но ние сме на светлинни години зад ... Киргизстан или Дагестан, например.

Какви музеи в България бе... всичко изнесоха на запад да се показва, то не че имаме и кой знае каква история да пожем...

Ти, примерно, колко музея си посетил в живота си? 1 или 2? На "колос" ми звучиш :)

Миналата година Старозагорският музей беше с платен вход-3 лв. Учениците, посетили експозициите, бяха неприятно изненадани и разочаровани. Освен това римската мозайка на бул."Столетов" беше затворена.Дано тази година не е така.