Разкриха каква е разликата между надписите "използвай преди" и "най-добър до"

Много от потребителите не обръщат внимание на маркировката за срока на годност върху етикета на хранителните продукти

Обратно в новината

Коментари - Разкриха каква е разликата между надписите "използвай преди" и "най-добър до" | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Според статията, това което излиза е че сме тъпи, защото не ядем храна на която пише най-добро до хх.хх.хххх ( и съответно датата е минала). Еми благодаря, ама аз предпочитам да си ям храната, в срока в който е НАЙ-ДОБРА, щото то и мухлясалия хляб не е отровен ... ама нали... Айде не БАБХ да не ни учат, как да се храним ами да вземат да се стегнат, защото са под всякаква критика и са разграден двор.На пазара ни е пълно с отрови, които ТЕ СА ОДОБРИЛИ да се продват. Аман от смешници. Аман и от отрепки дето се жалват, че са бедни а не са си мръднали пръста в тоя живот и на две магарета сламата немогат да разделят.Иначе запада им е виновен, че са мързеливци.

Ами беден е българина защото е неграмотен и склонен към мързел, стига мрънкате направете нещо за себе си няма кой да го направи вместо вас

или си "късметлийка" все на бедни да попадаш... вземи направи нещо за себе си , разбираш ги работите.

по риска от хранителната верига към МЗХ трябва незабавно да си подаде оставката. Няма ден в който да не си купя стока, която е полуразвалена, зеленчуци с липса на доставчик, плодове, които изгниват на следващия ден, продукти с подвеждащи опаковки, продукти изработени със съмнителни суровини, абе всичко е за кофите, а се продава на жени като в европейски магазин. Тези всички по хранителната верига, придават със знанието че тровят населението и няма кой да ги контролирани санкционира. Агенции, организации, никой за нищо не носи отговорност , само взема пари. За пример може да посетите женски пазар в София, пример за търговска "коректност", "контрол" и " защита на потребителя".

Пак пари за овладяване на медиите..

не забравяте ,че това може да е поредния подменен етикет на отдавна исфирясал продукт..така,че все тая как точно е написано! В нрмалните страни определни дни преди да изтече срока , стоката отива на специален щанд с друга цена ,която се коригира всеки ден надолу.

Помня в зората на демокрацията как всеки ден по националната телевизия Ефир 2 рекламираха Нутрасуит. След години вече се разбра че е чиста отрова, но тогава нашите дупедавци дадоха разрешение да тровят народа на България. Същото стана и с доматите...станаха пластмасови, защото вкараха не българските сортове а от турция. И още много други неща... всичко е заради алчността! Безогледно ни лъжат, не само нас и на запад е така... особено в евтините вериги -дискаунти. менте до менте...ама с хубави етикети. Богатите не пазаруват от тези магазини, има си частни магазинчета вътре и месото е месо и млечните изделия. но е скъпо... разбираемо защо

За съжаление това е поредното доказателство за пълната неграмотност на българските граждани, които отгоре на всичко са и бедни.

Много добре сме си образовани. А бедността не е порок. Бедността ни е следствие от алчността на запада.

Толкова добре сте образовани, че над 90% от тези след 90-ти набор на 22 години са с по 1 прочетена книга и с толкова и ще си останат. Бедността е следствие от празната глава и недоразвития мозък.

и той няма Елементарна Хигиена - мирише на Пор и гледа да купи най-евтините и намалени неща - просто трупа, колкото му стигнат парите. Той не гледа ни срок ни трайност, ни годност, защото следващия Миг е кофата за боклук ...това не се ли разбира...

Излезе, че потребителят е виновен ? А търговецът ? Вносителят ?

Тук вече "прелива от Тъпа филисофия"- Гледа се "Срок на годност" за продуктите с по продължителна трайност и Използвай за неща като невакуумирани стоки, като Риби, хайвер, Колбаси и т-н. Какво толкова Сложно има. Има ли отиваш и го връщаш, ако си се прецакал. А Прецакването е, да си го сториш сам. И винаги гледам Касовата бележка и там има проблеми. Това е постоянна практика в Билла и Кауфланд , вече май стана и Традиция Голяма част от промоциите също са част да се разкара Лошата стока. Като видиш 50% намаление , направо бягай.

Разликата между "използвай преди" и "най-добър до" е не по врата, а по шията.

Влезте в тубата да видите как се събират изхвърлени храни от цигани на бунище. Гледката е трагична . Кой носи вина за положението на тези хора е същият онзи, който купува гласовете им , за да ги държи в мизерия. Но пък за циганите е по- лесно да събират храна на бунище, отколкото да гласуват за честен живот и достойно заплащан труд. И двете означения са пълен ташак! Ние излизаме от соца, когато развалена храна се продаваше по магазините и едва ако не става съвсем за ядене се изхвърляше на животните, които си я изяждаха. Само зеленясало, вмирисано месо се преваряваше и правеше на създърма.

Никой НЕ ЧЕТЕ. Отивам в Билла да си купя пилешко филе. Скъпо е. И гледам, че е с изтекъл срок на годност още предния ден. А киснат около 15-на опаковки на щанда , по 23-24 лева килото. И пред мен, един Българин ги взе всичките, щото бяха даже намалени с 25% -Сигурно ще храни прасетата с тях.

не му обърна внимание...Гледаше му сеира, нали...Браво!

ДА, ГЛЕДАХ МУ СЕИРА. Че той няма Възпитание по Въпроса, а аз ще му обръщам внимание. да не съм му майка или татко... аман от тъпоумници.

какво значи биото? Дай на мързеливия нива и му гледай сейра! Жалко за земята. Гледах в Германия био ресторант - пущинак, мухи,комари, трева,храсти и сред тях столове и маси от 30 год на миналия век а сградата сигур беше от Хитлерово време забравено от бога място.

Който казва, че не слага препарати лъже директно и ви обижда. Няма начин да се опази, която и да е земеделска култура, ако не се третира с препарати против- насекоми, гризачи, плевели. Просто си избийте от главата тия лъжи с био земеделието. Дори използването на химически торове е по- точно, отколкото поставянето на оборски тор, защото не се знае в оборския тор какви химикали са давани на говедата ... На пазара няма приготвена храна в която да не се поставя мононатриев глутамат. Дори и в рестораните го пухат на вкус на готвача, който в много случаи е пълен идиот, социопат или просто невежо парче, което е имал двойки почти по всичко и е станал готвач, защото не се изисква да знае нещо повече от буквичките и цифричките. затова от България кухня няма, продуктите са ужас за балканския полуостров, а участниците брутални нахалници, които не търпят друго мнение.

В казармата имаше консервен ден, в него се раздаваха консерви с изтичащ или изтекъл срок на годност. Колко такива консерви изядох и акълът не ми дойде. Така, че не се панирайте акъл няма да придобиете ако хапнете някоя консерва с изтекъл срок на годност. П.П. Русенското варено си беше много добра консерва, но не знам защо се опитваха да го готвят на яхнии или с картофи. И тук се появява геният на военният готвач, от нещо хубаво и приятно за ядене да го направят на помия не ставаща за нищо.

Stan Stan

И откъде ще се вземат тези консерви с изтекъл срок ? Вкарваш 10 тона консерви, изкарваш 10 тона. Запасът е за 6 месеца. Как ще изтече за 1 година срокът на русенското ? Много си беше добро !

Нищо не ям, купено от магазина. Току-виж е шприцовано с новичок. А овкусените меса по веригите е ясно защо са овкусени, нали? Както и че насипните салати се правят от продукти с изтичащ/изтекъл срок на годност.

Кой нормален човек купува месо от верига? Има си специализирани магазини за това.

Откриха Америка. На гейберастките "мозъци" от БАБХ най после им стана ясно. Сигурно и образованите и с "висок IQ" Борисов и Цветанов са разбрали.

Цветанов чака потвърждение от Вашингтон.

Сега, след това изключително важно "пояснение", можем по-спокойно да ядем или пък не... всякакви боклуци, нали така:)))?!?

Чета и се дивя на защитниците на химията в земеделието, т.е. опонентите на Биото. Абе вие ли сте по-умни от европейците, дето си дават на децата чистите продукти, а вие ги тъпчете с глифозат. За сведение той например е доказано канцерогенен, особено върху простатната жлеза. На агрономите - честито..

не знам какво пушите там в редакцията, ама трябва да е много силно..... "Разкриха".....разкриват се непознати до момента факти.... Правилното заглавие би трябвало да е "Нашият редактор най-сетне вдяна каква е разликата..."

Моя близка работеше в Била, оставяха служителите да подсмихват храните, след което ги препакетират.

Да какво да правят?!

Арее платените SrS тролове изпълзяха от дупките да квичат колко е прост народа щот не разбирали етикетите и как киселото мляко не трябвало да вкисва по половин годона, без стабилизатори химия и кравешко гмо.

Разкриха каква е разликата между надписите "използвай преди" и "най-добър до" на етикетите АБЕ, КАКВО СТАВА В ДИР#БГ? ДА НЕ СТЕ ВЗЕЛИ НА РАБОТА крачуна от блиц, ЧЕ ПОЧНАХА ДА СЕ ПОЯВЯВАТ ТАКИВА МАЛОУМНИ ЗАГЛАВИЯ?

Просто е. Задават по закон само и единствено текста "използвай преди" и криминализират препакитирането. След това ги съдят като престъпление срещу цялата нация. Само един голям играчор да го хванат в крачка, ще им пари на другите. Това е по нормалната версия. По нашенската: хващат ги, питат ги колко ще плащате на месец и играта е безброй сетове...

какво като показаха "Господарите на ефира" как се препекетират стоки с изтекли храни? Да има осъдени? Само клоуна репортер беше уволнен и тива е....

клоуна от Търново беше уволнен заради друго - манипулация. И въобще прекрасно е че спряха това измислено предаване. Който му стиска - да прави разследваща журналистика. Но няма мераклии ни като продуценти от телевизиите ни като журналисти

Трябва да си малоумен, за да не разбереш САМ каква е разликата!

Вече нищо не може да ме учуди - масово простолюдието плюска, сере и се налива с алкохол. Колко мозъчни клетки са му останали активни?

Това някои хора го знаят от много време. На мен лично не мо допада манипулирането ба датите след изтичане на срока на годност. Хиляда пъти ми се е случвало да видя заличени дати.

За мен бонусите, за Вас кофите за смет

Тея бонуси ще останат на входа на гробището. Не си настъпвай късмета да ме караш да идвам по-рано...

А какво правим, когато в магазинната мрежа, на храната с изтекъл срок се слагат нови етикети с друг удължен срок? Пример: Фантастико.

Или направо се преопакова: пример Лидл, Кауфланд...

Забрави Била...

кво значение има какво пише, така или иначе след срока я препакетират, слагат нов срок и така.

Използвай преди... По принцип в магазините и веригите срока на годност трябва да се следи от продавачи и работници, което не се прави. Най-много 2 седмици преди изтичане срока на годност трябва да се пусне с намаление и да се пише ясно на промоцията за какво е. Едва ли повечето хора държат храна месеци в хладилника, освен ако не е замразено месо или рибна консерва. Да ама не, от веригите и то големи не взимат никакви мерки и понеже аз чета срока на годност виждам много от стоките са с нормална цена 2-3 дни преди да изтече срока, да не се минат бизнесмените. А и контрола по храните не си вършат работата да им го наредят това и да следят за изтекъл срок на годност.

По добро време нямаше срокове на годност и храната беше ХРАНА,А НЕ ГМО ОТ КРАВАРИЯ

Мдаа..затова киселото мляко се разваляше за 2 дни. Ама не щото беше ''храна''. А щото не спазваха никакви хигиенни норми в нито един завод преди 89-та, затова вкисваше за 2 дни. Ако не вярваш питай някой който е работил в Родопа например, та да разбереш за какво става въпрос. Както и в заводите за лютеница, където циганите пикаеха вътре. Аман от бетонни комунистически тикви, драпащи за миналото !!!

Какви глупости...

Киселото мляко трябва да се разваля за 2-3 дни, а не да не вкисва с месеци. Някога наистина имахме истинска храна..

И у дома ли не спазвахме хигиенните норми като го квасехме сами? Промит мозък!

Към 1000. Трябва да си много тъп, за да дадеш такова мнение за храната, която ядем сега и тази от миналото. Разликата е тази, че сега взичко.е гмо, а едно време беше по-истинска.

Хигиенните норми в заводите се спазваха, но не се спазваха във фермите.

по въпроса пишеше, че ако в млякото има под 1000 дрожди и ако се произвежда в стерилна обстановка, ще е хубаво поне до седем дни!

Едно време и члена беше твърд, ама на. Тая демокрация и ерекцията ни взе.

Грешиш, не всеки член, само партийният беше твърд!

Истинското мляко и продукти се развалят и в миналото беше така. Сега с ГМО кофичка кисело мляко седи месец на открито лятото и нищо му няма. Само меда не се разваля червен чугониц.

Като купуваш най-евтиното мляко, какво се учудваш. Има една марка в България, която го прави истинско. Е, струва 1.05....

Това ми звучи като една друга ваша лъжа, която ме потресе, че гмо е полезно за здравето.