Митничарите получиха повече права, но ще минават психотест

Митничарите ще минават психотест при назначаване или повишение. Ще могат да разследват, издирват и конвоират лица, извършващи контрабанда или измами с ДДС.

Обратно в новината

Коментари - Митничарите получиха повече права, но ще минават психотест | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Мечтата на Борисов: всички държавни служители да имат полицейски функции.Така държавата става полицейска мафия.Всички стават полицаи и само Бойко ги контролира,няма прокуратура,няма съд,няма народно събрание. Уважаме Ревизоро, но и той залита в увеличение на полицейските функции на държавните служители: 1.Няма как един митничар престъпник,един митничар с престъпно мислене или обвързан с мафията да скъса престъпната си опашка след като му се дадат полицейски правомощия. 2.Кой ще осъществява контрол над тези неприсъщи функции.Бихме допуснали да имат оперативно-издирвателни права, но само под контрола на прокуратурата или след разрешение на съд. 3.Това дава възможност за лична или партиина саморазправа с тези, които не са послушни. Всяко увеличение на полицейските правомощия на държавата е опасно за демокрацията. 4. Кой ще контролира, че полицейските функции на митничарите няма да се прилагат избирателно?Изземват се функции на икономическа полиция. Ами дайте полицейски функции и на учителите,на лекарите,на социалните и т.н.Това не е демокрация.Това е фашизъм в чист вид.

Истината е: -във софтуера.Колкото по малко физическо участие на митничари има в процеса,толкова повече пари в бюджета. -онлайн обмен на информация с граничещите с нас страни Даването на полицейски права ще доведе до разправа с неудобните,непослушните. Целта на тези изменения е да се внуши страх.

Но за това Ревизоро не говори.Иска да направи митничарите полицаи.Защо ли?

Искамда разсея един мит.Това,че е заловена контрабанда примерно за един млн евро, не означава че тези пари постъпват в държавния бюджет.Държавата дори не може да си покрие разхпдите по залавянето на тази контрабанда.

За това е важно да се получава онлайн информация за това каква стойност е декларирана при тях.От това ще се увеличат приходите в хазната.

Под психотест разбирай и детектор на лъжата, което за бюджета е добре. Всеки, който е крал или краде няма да може да мине теста.

Има работни места, които трябва да са под непрекъснат видео и аудио запис. Митниците са пример за това... И моля, без да реве някой, че му се ограничавали правата и свободите... Ние къде да се оплачем, когато с действията си ограничават постъпленията в бюджета?

Стига с тази алабалистика. Като се има предвид,че повечето от тях са с ранг на държавни служители!просот да ги уволняват със всички съдебни процедури и до живот да не могат да заемат админ-държавна служба. Да ходят да бачкат със средното си по строителство,готварство ,задочно средно обр. или с купените си с рушвети дипломи за висше образование.Макар че повечето от тях с краденето и рушветите могат да изкарат поне 20 год. без да работят. какъв психотест- с психотест да започнат за депутатите и кандидатите за министри и разни шефчета из агенциите.

още няколко рязко забогатели психолози .. нищо друго няма да има.

не си ли падаш по психоложки..

По-високи права = по-високи комисионни !!

а нещо предвижда ли се по отношението на категорията на митничарите? Такива командировки нямана нито в "системата" на МВР нито в остатъците от Армия, но те са първа категория.

твърди, че митничарите са луди та да им се прави психо тест.

"конвоират лица" - означава ли, че ще могат да задържат лица извършили престъпление ? Пак неясни формулировки, и после защото съда оправдава престъпниците.

Бас държа, че гейовете имат по-големи права от митничарите!

ТОЛКОВА БОГАТИ - ТА КАК ДА СЕ ОБЯСНИ С ПРАВАТА?

Eдинствените неудобни митничари са тези, които не вземат подкупи. Но те по естествен начин отпадат от системата.

Който го издържи и докаже че има "вуйчо" работещ в Митниците -влиза!:)))